Cetus - Kit    

Morska pošast


 

Meje sozvezdja 18°18`- 21°00`

V sozvezdju Cetus se nahaja 5 pomembnih zvezd med katerimi ni nobene prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju  z magnitudo 2.2 je zvezda Deneb Kaitos, ki se nahaja na 00° 26`.Astrološki vpliv:
Ker je ta konstelacija poznana po tem, da predstavlja pošast, ki mora ubiti Andromedo – njena narava je prvenstveno vezana za veliko grožnjo življenja nekega dekleta, kot tudi družini. To je tudi grožnja, ki se nadvija nad ljudmi na položaju. Ta konstelacija spada v zgodbo o kraljevski družini, skozi del mita v katerem je ogrožena. Vse nevarnosti, ki so vezane za vodo so opisane skozi to sozvezdje. V tem sozvezdju živi predvsem zgodba o nekem dolgu  ali je to metaforično ali konkretno, vse v odvisnosti od pogojev zgodbe.

Poleg očitne  grožnje in monstruozne vloge, ki jo Cetus predstavlja, obstaja tudi drugi, globlji del zgodbe, ki je vezan za važne notranje spremembe , po doživetju težkega izkustva. O tem nam govori vloga pošasti  v drobu  katerega je Jona preživel tri dni in zatem se od tam rešil in postal prerok . Tako Cetus v sebi nosi duhovno transformacijsko moč, ki se dogaja, kot pravo čudo po takšni zastrašujoči resničnosti.


Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije
Cetus - Kit, morska pošast


To pogosto opisuje očeta, kot nekoga, ki vleče natusa »dol« oziroma nekoga, ki predstavlja sliko problema in ovir za normalno življenje osebe. Po drugi strani to lahko nakazuje tudi na očetov pad s položaja, kot tudi na njegovo občutljivo zdravstveno stanje – kar spet lahko predstavlja dodatno skrb in obremenitev natusu. Vendar na nekem višjem nivoju in v kolikor je dispozicija dobro postavljena – to bo dalo popolnoma novo osebnost po nekem nevarnem dogodku v življenju. V karti ženske to lahko daje probleme resnih razmer z možem. Nagnjenost alkoholu same osebe ali tistega, ki je v horoskopu predstavljen skozi . Grožnje osebi ali očetu natusa od podzemlja. Problemi s srcem in hrbtenico.

Luna  z zvezdami konstelacije Cetus - Kit, morska pošast


Takšna kombinacija je lahko precej neugodna v kolikor je tukaj ogrožena glede na to, da bo to opisalo največji del usodne zgodbe o Cetusu, kar bi tukaj vključilo možnost izgube članov družine, kot tudi prisilne izselitve, v določeni kombinaciji tudi brodolome, padanja v vodo in možno davljenje. Nevarnost lahko obstaja tudi s strani agresivnih morskih živali. Alkoholizem je tukaj prav tako mogoč, če ne za samo osebo potem za nekoga iz družine. Če ostanek karte to potrjuje  - potem je tudi možno prebivanje v zaporu ali neki drugi izolaciji, ki bo v primeru ugodne postavitve, predstavljala tudi novo, transformirano življenje v duhovnem smislu besede, kot tudi življenje na boljšem mestu kot je oseba prej živela. Tukaj se samo pričakuje od osebe, da lahko sprejme tisto, kar se od nje zahteva in zatem bo šlo vse v odlično smer.

Merkur z zvezdami konstelacije
Cetus - Kit, morska pošast

Tukaj so misli v glavnem težke, a oseba je nagnjena pesimističnem gledanju na stvari. Pri slabi postavitvi je tukaj mogoča tudi zelo škodna narava osebe, nagnjena kriminalu in zelo težkih odločitev v življenju. Za otroštvo je običajno vezana neka travma, veliki strah ali stres, ki nezavedno spremlja osebo tokom celega življenja. Pri boljši postavitvi to lahko daje tudi nagnjenost metafiziki ampak samo po preživetem velikem strahu – ki je tipičen za te zvezde. Možnost vpadanja z avtomobilom v vodo, kot tudi kraja avtomobila. Nevarnost pri vožnji v megli in v bližini neke vode. Vožnja z ladjo po nemirnem morju.

Venera z zvezdami konstelacije
Cetus - Kit, morska pošast

Ne glede ali je to karta ženske ali moškega – tukaj dekletu ali sestri lahko preti neka nevarnost. To je lahko napad grobega moškega, a pri slabši varianti tudi poskus posilstva in je za osebo, ki je v karti predstavljena skozi  priporočljivo, da se izogiba mest, ki so rizična. V življenju natusa se skozi to postavko lahko opiše tudi eden zelo težak zakon – ali zaradi težke narave partnerja ali zaradi bolezni partnerja ali, če je dispozitor ugodno postavljen – po neki  zelo mučni izkušnji v zakonu lahko pride do »prebujenja osebe« in njene iznajdbe sebe. Kraja torbice ali nakita.

Mars z zvezdami konstelacije Cetus - Kit, morska pošast

Precej agresiven in negativen , ki se najde s temi zvezdami. On se tu težko lahko prikaže na kvaliteten preobrat te energije, ki je destruktivna in nagnjena k nasilju. To je tudi slika izterjevalca dolgov – oziroma izvršitelja. Vse v odvisnosti od celotne postavitve, skozi ta  se odčitava groba moška energija, a pri težkih aspektih z malefiki –tudi slika masakra in masovnih stradanj. On včasih lahko nakaže na izgubo članov družine zaradi vojne, brodoloma ali nekega drugega nasilja.

To je tudi slika vseh paravojaških formacij, genocida in izganjanja. V karti ženske je to opis vez s problematičnimi moškimi, grobimi in nagnjenimi k kriminalu, ki jim ni tuje, da udarijo dekle ali ženo. V karti moškega , to lahko opiše travmatično izkušnjo v neki vojni in podobno. Pri najslabši postavitvi je to lahko fatalno. Takšna destruktivna energija se lahko transformira v kreativno, v kolikor oseba gre najprej skozi neko osebno transformacijo (ki je pogosto vezana za neprijetno izkušnjo v življenju) in tedaj prepozna obstoj višjega smisla v življenju in gre na popolnoma novo pot.


Jupiter z zvezdami konstelacije
Cetus - Kit, morska pošast

Do vzvišenega spoznanja in duhovnega napredka se tukaj pride skozi odrekanje vseh materialnih dobrin – zavedno ali nezavedno, milom ali silo- ker, če oseba sama ne najde pot dajanja in plačanja dolgov – narava bo sama poskrbela za to. Tukaj vseeno obstaja izredna prilika, da oseba razvije svoje duhovne potenciale in po izredni nevarnosti za življenje – te osebe postanejo preroki, ranocelniki in duhovno zrela bitja. Tukaj se kazni morajo plačati, ker je ta denar za katerega je oseba že zadolžena –in je vse kar se od nje zahteva vračanje tistega kar je nekdo iz družine, ki ji natus pripada, nezasluženo pridobil. V vsakodnevnem življenju je to slika sreče v nesreči.
Saturn  z zvezdami konstelacije  Cetus - Kit, morska pošast

Ker je  po svoji naravi soroden tej konstelaciji, tako bodo tudi vse lastnosti tega sozvezdja tukaj poudarjene. Zaradi tega takšna planetarna kombinacija lahko predstavlja najbolj direktno pošast in nakazuje na genetski dolg , ki se vleče iz davnine in skozi katerega so šli že oče in ded. Tukaj je Cetus direktna grožnja, ki se pojavlja iz oceanskih globin nezavednega in preti, da bo uničilo hišo in vse kar življenje predstavlja, če se družinski dolg ne poravna. Včasih je to zgodba o krvnem maščevanju (če je takšno podnebje) ampak tudi o vsakem drugem maščevanju in plačevanju očetovih kockarskih ali bilo kakšnih drugih dolgov. Sprejemanje odgovornosti je tukaj obvezen predpogoj, ne glede koliko to osebi izgleda nepravično ali težko, ker šele od tod izhaja možnost ustvarjanja novih in zdravih temeljev življenja.