Cetus - Kit    

Morska pošast


 

Meje sozvezdja 18°18`- 21°00`

V sozvezdju Cetus se nahaja 5 pomembnih zvezd med katerimi ni nobene prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju  z magnitudo 2.2 je zvezda Deneb Kaitos, ki se nahaja na 00° 26`.
Astrološki vpliv:

Ker je ta konstelacija poznana po tem, da predstavlja pošast, ki mora ubiti Andromedo – njena narava je prvenstveno vezana za veliko grožnjo življenja nekega dekleta, kot tudi družini. To je tudi grožnja, ki se nadvija nad ljudmi na položaju. Ta konstelacija spada v zgodbo o kraljevski družini, skozi del mita v katerem je ogrožena. Vse nevarnosti, ki so vezane za vodo so opisane skozi to sozvezdje. V tem sozvezdju živi predvsem zgodba o nekem dolgu  ali je to metaforično ali konkretno, vse v odvisnosti od pogojev zgodbe.

Poleg očitne  grožnje in monstruozne vloge, ki jo Cetus predstavlja, obstaja tudi drugi, globlji del zgodbe, ki je vezan za važne notranje spremembe , po doživetju težkega izkustva. O tem nam govori vloga pošasti  v drobu  katerega je Jona preživel tri dni in zatem se od tam rešil in postal prerok . Tako Cetus v sebi nosi duhovno transformacijsko moč, ki se dogaja, kot pravo čudo po takšni zastrašujoči resničnosti.


Pegaz ( Pegasus) 

Leteči konj


V sozvezdju Pegaz se nahaja 9 pomembnih zvezd med katerimi ni nobene prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju  z magnitudo 2.5 je zvezda Enif, ki se nahaja na 01° 33`.


Astrološki vpliv:

Krilati konj Pegaz simbolizira prehod z ene ravni na drugo, oziroma pretvarjanje slabega v dobro, ravno tako kot je rojen od strašne Gorgone Meduze, da zatem sodeloval pri Perzejevem osvobajanju Andromede, kot  tudi v Belerofontovem ubijanju strašne Himere. Himera je sicer Pegazova sestra, kar vse nakazuje na premagovanje lastnih pomankljivosti in stalno izpopolnjevanje v duhovnem smislu.

Pegaz direktno nakazuje tudi na vsako vrsto gibanja in prometa, kot tudi veliko brzino  in samo letenje-aviacijo. Kadar so lastnosti osebe pod vprašanjem, Pegaz ustvari ljudi fizično hitre in vedno pripravljene, da napravijo različne naloge. Zaradi tega je simbolika Pegaza vedno zelo dobra, kadar  so v vprašanju zaposleni, ker so to zelo hvaležni in vredni delavci. Pegaz vsekakor nakazuje tudi na vojne, ki se dogajajo v zraku – z letali.

Po drugi strani, glede na to, da je Pegaz vzgajan od Muze (ki so bile čuvaji umetnosti), to sozvezdje v določeni kombinaciji nakazuje na umetniške talente in posebno poetski navdih.

V določeni planetarni kombinaciji, Pegaz bo predstavljal tisto kar vodi do zdravljenja ravno tako, kot je on odvedel Perzeja do Andromede in Belerofonta, da uniči Himero. O tem več govori zvezda Algenib na 09° 09´), nakazujoč na mesto reševanja.

Pegaz je povezan tudi z nevarnostjo na vodi. To gre iz tistega dela zgodbe, kjer je Pegaz privedel Perzeja do morske pošasti (ki je v vodi), in se veže na vse probleme v vodi, na morju, kot tudi na brodolome, davljenje. Pri tej negativni konotaciji, Pegaz lahko nakaže tudi davljenje v alkoholu in slično.