TRANZIT URANA V ASPEKTIH


Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Sonca:

S stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija), pazite na nesreče. Bodite še posebej previdni, če Sonce in Uran ustvarjata stresni aspekt, ko ste se rodili. Primer ženske, ki je imela ob rojstvu Uran nasproti Sonca; pri starosti 21 let, je Nemčija napadla njeno državo in je morala pobegniti in je izgubila vse. Tranzit Urana je tvoril kvadrat do obeh, njenega Sonca in rojstnega Urana v tistem času. Ko je bila stara 41. Je bil Uran v tranzitu nad njenim Soncem (aspekt konjunkcije) in v opoziciji njenega rojstnega Urana. Ona je skoraj umrla v avtomobilski nesreči. V tistih časih, ko Uran naredi stresni aspekt z vašim natalnim Soncem, je dobra ideja napraviti spremembe. Vendar jih napravite počasi. Bodite posebej previdni. Ne se premakniti prehitro. To je pomembno zato, ker boste to želeli. Istočasno, ne smete poskusiti, da pustite vse enako, kot je, ker bo  Uran sam napravil vse spremembe. Nenadno, pretresljivo in morda s pomočjo nesreče.  S to previdnostjo, vam lahko ti tranziti odprejo nove ideje in povsem nove načine početi stvari. To so lahko najboljši tranziti, da vas izbezajo iz rutine. Kot ponavadi, harmonični aspekti (sextile in trikotnik), prinašajo spremembe na najlažji način.

Uranov  tranzit v aspektu do Natalne Lune:


Notranje, Luna vlada čustvom in občutkom, instinktivni strani naše narave in našim vzorcem navad. Navzven, luna vlada domu in odnosom z ženskami. Uran ustvari, da bi radi spremenili stvari. Kot vedno, stresni aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija), so najbolj dramatični. Emocije privrejo na površino hitreje, včasih veliko hitreje. Pazite se nagnjenosti  k histeriji času stresnih tranzitov Urana do Lune. Lahko, da niso vaša čustva, ki se jih morate paziti. Ženske, ki jih privlačite sedaj, so lahko bolj nore in bolj histerične. Vendar, tranzit, ki ga imate ne vpliva na kogarkoli drugega. Ampak ima vpliv koga boste privlačili. Lahko obstoja tudi nenadna nuja za večje spremembe po hiši ali iti na dieto (Luna vlada želodcu). Pazi se tega. To bo zablodna dieta, ki ti sedaj odgovarja. Romantičnim  razmerjem se tudi ne izogneš. Vse, kar deluje kot "elektriciteta", pod tem tranzitom. Uran povečuje možnosti imeti novega ljubimca, ki prihaja v vaše življenje nenadoma. Bodite previdni. Lahko vas pustijo prav tako hitro. Ampak ali ne vlada ljubezni Venera? Da, vendar Luna vlada čustvom in to je tisto, na čemer je osnovana ljubezen. Gladki aspekti so običajno lažje sprejeti. Glavna stvar, da si zapomnimo z Uranom v tranzitu do vaše Lune in z Uranom v tranzitu na splošno je, da so te spremembe počasne. Poskusite se izogniti hitri spremembi. Ravnajte primerno, Uran lahko vaše življenje povleče iz rutine in odpre popolnoma nov svet  možnosti.

Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Merkurja
:

Celo s stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija) stvari, ki jih nikoli ne bi bili sposobni razbrati prej, nenadoma postanejo  jasne. Skozi ta tranzit je verjetno, da boste zainteresirani za učenje novih stvari in početje starih stvari na nove načine. Sedaj pa negativno. Morda bo težnja, da so tako navdušen s temi novimi idejami, da jih ne boste dovolj skrbno preučili. Velika napaka. Ne boste tudi želeli poslušati druge. Silite sami. Oni lahko vidijo, kar vi ne. Bodite tudi previdni, kako izrečete stvari. Ko je Uran zadel vaš Merkur je bolj verjetno, da predstavite stvari v najbolj pretresljivih pogojih. To vam ne bo prineslo veliko prijateljev, toda vas lahko pripelje na televizijsko oddajo govoriti. Gladki aspekti (sextile in Trikotnik), je manj verjetno, da vas bodo vrgli v zapor, ali udarili po nosu, vendar ne ustvarjajo vedno moč stresnih aspektov. Ne zavrnite zamisli, ki pridejo do zdaj. Nikakor ne. Toda bodite previdni, kako jih spravite v akcijo ali pojasnjujete drugim.

Uranov  tranzit v aspektu do Natalne Venere:


Če ste poročeni in vidite, da se tvori stresni aspekt Urana v tranzitu do vaše natalne Venere, pazite! Dosti je primerov, ko oseba s tem aspektom nenadoma postane privlačna nekomu drugemu. Običajno je ta nekdo popolnoma drugačen od tipa, ki jo ponavadi  privlačijo. V mnogih primerih, pobegnejo. Toda kar Uran združuje hitro, lahko zlomijo prav tako hitro, ko gre ta aspekt mimo. Bodite prepričani, da preverite v hišo v kateri je Venera, kot tudi hiše, kjer so tehtnica in bik na pragu. Če imate Venero v 6. hiši (delo) na primer, lahko nenadoma želite zapustiti svoje delovno mesto. Ali pa se zaljubite v sodelavca. Harmonični aspekti so veliko bolj stabilni. Imate boljše možnosti za pridobivanje razburjenja brez kaosa. Ti tranziti označujejo nekaj najboljših časov v tvojem življenju, da greš s spremembami, ko se zgodijo.

Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Marsa: 
Med stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija),  se pazi nesreč. Ta kombinacija deluje tako, da poveča vašo nestrpnost. Nepotrpežljivost povzroči prenagljenost in naglica ustvari razdejanje. Ne, to ne pomeni nujno, da bo letalo s katerim potuješ naslednji teden, strmoglavilo (ne, razen, če ste pilot). To lahko pomeni, da boste šli na izlet medtem ko boste tekli, da ujamete let.  

Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Jupiter:
S stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija),  lahko vrže vašo presojo za dolgo časa.  


Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Saturna:
Saturn kaže kaj potrebujete, da se  počutite varno in zanesljivo. Uran vlada nenadnim, nepričakovanim dogodkom in preobratom. Kakšno vprašanje?  

Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Urana: 

Težnja, da bi napravili spremembe samo zato, ker želite spremembe. Kontrolirajte se. Pravzaprav, harmonični aspekti so lahko prijetni in konstruktivni. Začenjate se zanimati za nove stvari in ljudi. Vaše obzorje se širi. S stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija), ste lahko bolj nemirni. Ne pozabite, z Uranom je največja  nevarnost , da boste želeli spremembo takoj, če ne prej. To je naglica, ki proizvede propad. Počasi. Kot vedno, se prepričajte, da preverite  hišo, ki jo Uran zaseda v vaši rojstni karti, kot tudi hiše, kjer se znak vodnarja nahaja. Ti bodo nakazali področja največjih sprememb.

Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Neptuna:

Planet nenadnih sprememb in bliski vpogled v stiku s planetom sanj, iluzij in blodenj. V tem tranzitu se boste nagibali interesu za vse stvari čudne in mistične zadeve. Bodite previdni, da niso tudi prividi. Preverite hišo, kjer se nahaja Neptun, pa tudi hišo, ki ima znak Ribe na pragu. To bodo področja največje spremembe. In nevarnosti. Na primer, če ste umetnik, in se Neptun nahaja v vaši 5. hiši ali znamenju Rib (vladar Neptun) je na pragu te hiše, lahko pride do velikega povečanje kakovosti vaše umetnosti. Vendar pa vas lahko tudi privlači nekdo, ki je v celoti drugačen, kot si predstavljate. Morda pa vas lahko privlači nekdo zaradi svojih napak, ne pa zaradi svojih vrlin. Ne pozabite, Neptun je planet samo uničenja.

Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Plutona:


To je velik tranzit za počistiti stvari iz svojega življenja --- če želite ali ne. Pluton prinaša spremembe, ki so počasne. Lahko potrebuje mnogo let za krepitev. Kot vulkan, ki se pripravlja na izbruh vsega, kar se je zdelo mirno mnogo let, toda tukaj so sile sprememb nevidne. Nasprotno Uran udari kot strela s spremembami.

Postavi  ta dva skupaj in imaš spektakularno prestavo. Stvari bodo odšle iz vašega življenja v tem trenutku. Sprejmite to. Pustite za sabo, kolikor je to mogoče in rešite, kar lahko. Pogosto bodo te spremembe na bolje, čeprav morda ne boste mogli videti to v tem času. Ta tranzit, še posebej stresni aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija), lahko prinesejo vrsto izkušenj, katere vsakdo želi, da bi jih že doživel, vendar nihče ne želi iti skozi to. Spremembe bodo največje na področjih življenja, kjer se nahaja Pluton ob vašem rojstvu in, kjer je Uran v tranzitu. Na primer, če so finančne hiše (2 in 8), vključene, pazite na finančno obračanje ali davčne probleme.  Na srečo, lahko tranzite preverite za več prihodnjih let, tako da lahko naredite načrte za ravnanje z razmerami precej vnaprej.

Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Ascendanta:
 

Ascendant prikazuje, kako začnete stvari in kako se poveže z drugimi ljudmi. Kvadrat in opozicija pri prehodu Urana, so še slabši časi za poroko, kot če Uran tvori stresne aspekte do Venere. Enako velja za poslovna partnerstva. Uran v tranzitu kaže čase, ko se zahteva več svobode in želite spremeniti stvari. Ne iti preko meje. Najboljša stvar je, da pustite stvari v zraku nedokončane in počakate, da se tranzit konča. Potem boste sposobni bolj racionalnih odločitev.  Harmonični aspekti se nagibajo k temu, da prinese nove ljudi v vaše življenje z manj glavobolov. Kot vedno pri tranzitu Urana, napravi spremembe, vendar  počasi.

Uranov  tranzit v aspektu do Natalnega Mid-Heaven: 

Mid- Heaven (sredina neba) vlada karieri (ne le dnevni službi), življenjskim ciljem, šefom in enemu od staršev, ponavadi materi. Kadar je MC v aspektu, je nasprotno točka (Nadir ali IC) na dnu karte tudi v aspektu. To pomeni, da bo vpliv na dom v istem času kot na kariero. Uran vlada nenadnim in nepričakovanim spremembam.  Pogosto lahko prihajajo iz naše notranjosti. Na primer, ko je Uran v aspektu do vašega Mid-Heaven, lahko dobite nenadni poziv, da spremenite domo ali kariero. Nekaj se lahko zgodi vašim staršem v tem trenutku, ponavadi pa je sprememba v vašem odnosu do njih. Če dobiš ta tranzit, ko ste najstnik, bo lahko to normalno noro obdobje še bolj noro. Kot vedno pri Uranu, ne hiteti v stvari. Premislite najprej. To je še posebej pomembno, da se spomnite, da ko Uran zadene, ne boste hoteli čakati. Vi ste tako prepričani, da imate prav, da morajo biti spremembe opravljene takoj sedaj. Ne se predati v ta občutek. Razen, seveda, če vas ne moti čiščenje razbitin pozneje. Na plus strani,spremembe, ki jih napravite pod tem tranzitom bi lahko bile najboljše stvari, ki so se vam kdaj zgodile. Kot ponavadi, harmonični aspekti so lažji za upravljanje. Niso toliko težavni kot tisti s stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija). Ampak ti tako imenovani stresni aspekti ustvarijo več "moči" za spremembo.  Če se tvori istočasno stresni aspekt z Marsom, ko ga tudi Uran, se pazi nesreč, ki jih povzroči naglica. Pojdi počasi ali reskiraj, da ti bo žal kasneje.