SATURNOV TRANZIT V ASPEKTIH

Upoštevajte, da je prvi planet v tranzitu, drugi pa v vaši natalni karti. Torej, če veste, kje v vaši karti se drugi planet nahaja, povežite to področje z opisom.

Saturnov prehod v aspektu do Natalnega Sonca:

Ko Saturn ustvarja konjunkcijo z vašim natalnim Soncem, dobiš za kar ste delali, dobili boste sadove svojih dejanj. Ne kar ste mislili , da ste delali za. Nekatere knjige opisujejo, da Saturn nagrajuje trdo delo. Ne tako. Nagrajuje Bistro delo. Če ste trdo delali v napačno smer, boste dobili različne vrste nagrajevanja. Kot ponavadi pri tranzitu Saturna, če obstajajo kakršne koli težave, bodo začele prihajati na površje pri konjunkciji ali drugih stresnih aspektih (kvadrat in opozicija). To še posebej velja za zdravstvena vprašanja, saj vlada Sonce telesu na splošno. S konjunkcijo je odličen čas za začetek velikih dolgoročnih projektov, stvari, ki potrebujejo veliko let za dokončanje ali začetek novega zdravstvenega režima, nove navade, ki bodo z vami za stalno. Harmonični aspekti Saturna so manj pomembni. To je skoraj kot, da Saturn daje prednost tistim stresnim. Ko tranzit Saturna tvori sextile ali Trikotnik do vašega Sonca so stvari ponavadi stabilne in nezabavne (razen,če je istočasno v tranzitu Uran!). Zaposlite se. Ne pozabite, z vsakim harmoničnim aspektom, ki ga naredi v tranzitu Saturn, stresni aspekti so običajno samo 2 leti stran. Prepričajte se, da pazite na področja vašega življenja ki mu vlada hiša, ki jo Sonce okupira, kot tudi tiste, ki vlada hiši, ki ima znak Leva (vladar Sonce) na pragu  hiše .  

Saturnov prehod v aspektu do Natalne Lune:

Luna predstavlja tvoja čustva in občutke, tvoje instinkte. Saturn vlada depresiji, predvsem stresnim aspektom (konjunkcija, kvadrat in opozicija). Ampak vedno obstaja način za zmanjšanje tega. Zaposli se, zlasti v bližini hiše. Ne samo sedeti. Preverite hišo, v kateri je luna in Saturn, ki prehaja skozi to hišo. To so področja vašega življenja, kjer so lahko normalno problemi sedaj posebno depresivni. Na primer, če ste rojeni z Luno v 3. Hiši, lahko stresni angel iz tranzita Saturna bruha težave s sosedi ali brati in sestrami. Ker 3. hiša vlada tudi komunikacijam in prevozom, so lahko tudi prizadeta ta področja. Morda boste morali imeti javni govor in imate napad panike. Ali pa če morate kupiti nov avtomobil  se lahko nenadoma počutite žalostno, ker se morate odreči staremu. V vsakem primeru bodo vaše reakcije bolj čustvene kot ponavadi v tem času. Odnosi z ženskami so pogosto tudi težki pri teh tranzitih. To velja za vsakogar. Ne samo za moške.  Najboljši način za reševanje teh tranzitov je priznati, da imate čustva. Ne jih zatreti. Nato, preverite realnost situacije. Verjetno boste opazili, da so vaše čustvene reakcije sorazmerne s tem, kar se dogaja. Bodite racionalni , seveda. Delajte pravo stvar. Ampak potem, si dajte duška za pomiritev in zdravljenje teh čustev. Nekomu dene sladoled, drugemu čokolada.  Harmonični aspekti (sextile in Trikotnik) so običajno boljši časi za upravljanje vseh zadev v zvezi doma in nepremičnin. V bistvu, ker so vaša čustva manj verjetno v nasprotju z racionalnimi potrebami v tem času, postane lažje reševanje s čemerkoli. Področja vašega življenja, ki jim vlada hiša Lune, je lahko  tudi vplivano. In ne pozabite preveriti hišo, kjer je znak raka na pragu (vlada mu Luna).

Saturnov prehod v aspektu do Natalnega Merkurja:

Idealen čas za pridobivanje interesa v resnih temah. Saturn vlada tako ambiciji, kot depresiji. Pravzaprav, on vlada nezadovoljstvu, ki se lahko odraža kot eno od teh stvari. Bodi zaposlen in si prizadevaj za cilj in bo manj verjetno, da te prevzame depresija.  Saturn v tranzitu do vašega natalnega Merkurja se lahko nagiba k depresivnim mislim. Način za reševanje tega je, da ugotovite kaj lahko storite glede položaja. Če ste depresivni o nečem, kjer ne morete storiti nič (na primer, če padete v depresijo, ko berete o faraonu, ki je zasužnjil otroke Izraela) preženi te  misli  in načrtuj nekaj konstruktivnega. Prepričajte se v kateri hiši se nahaja vaš Merkur. In ne pozabite, da hiše, ki imajo  na pragu ali dvojček ali devico (znaki, ki jim vlada Merkur).

Saturnov prehod v aspektu do Natalne Venere:

Venera je planet ljubezni in sreče. Ko je Saturn v prehodu s stresnom aspektom do vaše natalne Venere, težave v intimnih razmerjih se bodo navadno pojavile, kot tudi težave z denarjem. To je vse, kar knjige povedo. Kaj ne povedo je, da lahko imate tudi težave pri drugih področjih vašega življenja. Preverite hiše, ki imajo Tehtnico ali Bika na pragu. Če ste, na primer, rojeni v znaku Tehtnice na pragu vaše 6. hiše (delo in sodelavci) in je Saturn v tranzitu s stresnim aspektom (konjunkcija, kvadrat in opozicija ), do vaše Venere, bi lahko imeli težave z vašimi sodelavci, ali izgubite službo. Vse to, medtem ko ste še posebej previdni s svojim ljubezenskim življenjem, ker to pravijo astrološke knjige!  Moraš tudi preveriti hišo, kjer je Venera. Na primer, če je v 4. hiši, lahko imate dodatne stroške, povezane z vašim domom ali težave s starši. Ne pozabite, Saturnovi tranziti prinesejo težave na površje. Če nimate stvari urejene na katerem koli področju, kjer Saturn udari, jih on odstrani. Kot vedno, načrtujte vnaprej. Poglej kje bo Saturn udaril in poskrbei za morebitne težave vnaprej.  Če mogoče delate na področju umetnosti, Saturn v tranzitu s stresnim aspektom do vaše natalne Venere lahko nakazuje na suhe čase, ko imate navdih za dopust. Nasprotno pa je lahko navdih tako močan, kot vedno, ampak okoliščine vam lahko preprečijo izvajanje. Harmonični aspekti (sextile in Trikotnik) so običajno tihi, stabilni časi v odnosih in finančnih zadevah. Ta obdobja ponavadi niso preveč pomembna. Saturn ima največji učinek v stresnih tranzitih.

Saturnov prehod v aspektu do Natalnega Marsa:

Mars je vaša energija. Saturn jo lahko zmanjša neposredno ali pa delate toliko težje, da se iztrošite. To je bolj verjetno, da se zgodi s stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija ). Harmonični aspekti (sextile in Trikotnik) je lažje za upravljati. Vaša energija bo bolj osredotočena in disciplinirana in lahko  dosežete več kot ponavadi. Enaki pozitivni učinki se lahko zgodijo tudi s stresnimi aspekti, vendar v tem primeru moraš delati.

Saturnov prehod v aspektu do Natalnega Jupitra:

Saturn in Jupiter so pravo nasprotje. Saturn krči, Jupiter širi. Saturn je pesimizem, Jupiter je optimizem. Ko Saturn v tranzitu naredi aspekt na vaš natalni Jupiter, zategne uzde pri učinkih Jupitra. Pod stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija ), se vaš optimizem izklopi. Če ste imeli "srečo" za nekaj časa, je zabave konec. Čas je, da se plača račune.  Kot vedno pri tranzitu Saturna,  preverite, če ta prihaja in načrtujte v naprej. Če imate projekt, ki naj bi se zaključil v stresnem  aspektu, ki ga bo Saturn tvoril do vašega natalnega Jupitra, poskusite prestaviti. Če ne morete, delajte močneje in v nadurnem delu. Ne pozabite, Saturn je planet "Murphyjev zakona". Če lahko gre kaj narobe, bo šlo narobe, običajno ob najbolj neprijetnem trenutku. Stresni Saturnovi tranziti so najbolj neprijetni trenutek. Tranziti s harmonični aspekti (sextile in Trikotnik) so na splošno dober čas za dodatno delo, vendar ne zato, ker moraš. Najverjetneje boste to želeli. Napredek bo ponavadi lažji, ko Saturn v tranzitu naredi Trikotnik ali sextile do vašega natalnega Jupitra. Šli boste v isto smer kot pri stresnih aspektih, vendar cesta ne bo tako luknjava.

Saturnov prehod v aspektu do Natalnega Saturna:

To se zgodi vsakomur ob približno istem času v življenju. Ko smo približno sedem let stari, Saturn naredi kvadratni aspekt do rojstne pozicije. To je, ko začnemo postavljati stvari skupaj in osmisliti svet. Prav tako je tudi čas, ko se razvije prva nevroza. Pri starosti okrog štirinajst let, Saturn ustvari opozicijo do svojega rojstnega položaja v karti. To je čas za "upor mladostnikov«, naših prizadevanj za neodvisnost. Približno pri 29 letih starosti, Saturn naredi konjunkcijo z našim rojstnim Saturnom.  To je slavna " kriza sredi življenja ", ko ljudje zamenjajo službo in zakonske partnerje. Ampak če pogledate na astrološki dejavnik, tranzitni  Saturn v konjunkciji z natalnim Saturnom je le še en izbruh najstniškega upora. Vzrok je enak: želja osvoboditi se od omejitev. Tranziti s harmonični aspekti (sextile in Trikotnik) so le dobri časi, da dobite dodatno opravljeno delo. To bi moralo biti  sorazmerno mirno in plodno obdobje z nič izrednimi dogajanji, razen če vas udari drug tranzit v tem trenutku (kot kvadrat od tranzita Urana).

Saturnov prehod v aspektu do Natalnega Urana:

Uran vlada naši nuji za neodvisnost in inovativnost. Saturn ustvari  omejitve. To ni, da se ovire do vaših želj in upanja nenadoma pojavijo. Najbolj verjetno, so bile tam ves čas. Ob stresnem aspektu (konjunkcija, kvadrat in opozicija ), Saturna v prehodu, ki zadene vaš natalni Uran, jih začnete opažati. Zdaj imate na voljo dve očitne možnosti : predati se in biti v depresiji ali se upreti in tvegati katastrofo. Seveda, ne glede kateri planet želite slediti, drugi vas bo »ujel«. Toda obstaja rešitev. Moraš izmešati lastnosti obeh planetov ob istem času. Napravi daljnosežne spremembe v vašem življenju sedaj (Uran). Toda napravi jih dobro načrtovane, urejene in po strukturirani poti (Saturn). Ne pričakujte, da bodo spremembe hitre in enostavne. Morate biti pripravljeni, da bo dolgo trajalo. Ena previdnost. Ne poskušajte narediti preveč. Pod tranziti Saturna, včasih poskušamo delati 25 ur na dan in osem dni na teden. Malo počitka vsake toliko časa te ne bo ubilo. Kot običajno, so harmonični aspekti (Trikotnik in sextili) pri tranzitu Saturna lažji za upravljanje. Spremembe so lahko še bolj gladke, ko se ti zgodijo. Težava s harmoničnimi aspekti je, da nimaš enak občutek nujnosti kot pri stresnih aspektih. Lahko se počutiš preveč udobno in nič ne napraviš. Preverite hiše, kjer Saturn in Uran vladata v vaši astrološki karti. To so tiste, ki imajo bodisi Kozorog ali Vodnar na pragu. Napetosti in potreba po spremembi lahko vpliva na vas na področjih, ki jim vladajo te hiše, kot tudi hiše, kjer se nahaja Uran in hiša, kjer je v Saturn tranzitu. Na primer, če ste rojeni z Uranom v vaši 5. hiši in Saturn v tranzitu tvori aspekt kvadrata od 2. hiše, je morda čas, da pričnete s prihranki za šolanje  vaših otrok "izobraževanje (5. Hiša vlada otrokom in 2. Hiša vlada denarju ), ali se pridružijo anonimno kockarjem (5. Hiša vlada tudi igram na srečo in špekulacijam).

Saturnov prehod v aspektu do Natalnega Neptuna:

Neptun vlada sanjam in iluzijam. Saturn vlada "resničnosti". Stresni aspekt (konjunkcija, kvadrat in opozicija ), od tranzita Saturna do natalnega Neptuna ima lahko dva osnovna učinka. Prvo; lahko ustvari, da skrbite za stvari, ki ne obstajajo ali se ne bodo zgodile (Saturn depresija in Neptun iluzija). Drugič;  lahko ustvari, da vidite, da se neke sanje, ki ste jih imeli, ne bodo nikoli zgodile. Morda je čas, da se predaš, ne glede kako boleče je to. Po drugi strani pa so lahko sanje dobre in tranzitni Saturn vas ustvari  preveč pesimistične. Ne delaj zaključkov tukaj. Preveri tiste sanje temeljito, preden jih zavržete. Boljši način je, da ugotovimo (Saturn) način, kako te sanje uresničiti. To lahko storite tudi pri stresnih aspektih, ampak seveda je lažje delati, ko tranzit Saturna tvori do vašega natalnega Neptuna harmonični aspekt (Trikotnik ali sextile). Kot vedno, poglej v kateri hiši je Neptun in kje je Saturn v tranzitu. In ne pozabite preveriti hiše v vaši karti, ki jim ti planeti vladajo (tisti z Ribo ali Kozorogom na pragu). To so področja vašega življenja, kjer se bodo učinki najverjetneje pojavili.

Saturnov prehod v aspektu do Natalnega Plutona:

Pluton vlada globokim in skritim stvarem. Kot vulkan lahko zgradi pritisk, nevidno in nepričakovano dokler ne pride do eksplozije. Saturn je omejitev in tudi prinese težave na površje. Ko Saturn v prehodu tvori do natalnega Plutona stresni aspekt (konjunkcija, kvadrat in opozicija ), ljudje, ki jih srečaš ne bodo Vrhunskih lastnosti, zlasti tisti, ki jim vlada hiša v kateri je Pluton ali hiša, ki mu vlada ( hiša z znakom Škorpijona na pragu). Na primer, če ste rojeni s Plutonom v vaši 3. hiši (bratje in sestre in sosedi), kakršnikoli  dolgotrajni  spori, ki jih imate v sorodu ali med sosedi ponavadi pridejo do vrhunca. Prizadevaj si za rešitev težav, brez da spustiš stvari iz vajeti. Saturn je lahko grenak in Pluton eksploziven. Tukaj sploh ni treba, da je star spor. Lahko je tudi, da vi ali oni samo "izpihajo" notranji problem. V vsakem primeru, ljudje, ki jih sedaj privabljaš lahko, da nimajo podtalnih lastnosti, lahko pa tudi imajo. Močno si prizadevaj, da se izogneš borbi moči. Ta tranzit ustvari več verjetnosti, da se to pojavi. Harmonični tranziti (sextile in Trikotnik) so lahko zelo koristni. Pluton je velika moč in Saturn je osredotočenost in disciplina. Načrtuj dodatno delo. Sposobni boste doseči več med tem tranzitom. Pravzaprav, če se lahko med stresnim aspektom zadržite od eksplozije, lahko dosežete veliko tudi z njimi. Konec koncev, stresni aspekti povečajo moči, še posebej kvadrat.

Tranzit Saturna * konjunkcija, kvadrat ali opozicija Chiron

Učili se boste o svoji notranji moči med tem tranzitom. Okoliščine vas bodo postavile v položaj, da bo vprašanje lastne integritete in rasti do položaja, kjer vi sebe spoštujete bolj, z odpravo nagnjenosti, ki ne služi večjemu namenu za vas. Frustracije z zahtevami, pravili ali pričakovanji drugih se verjetno pojavijo v procesu teh odkritij.

Tranzit Saturna sextile ali trine Chiron
Naučite se pustiti obžalovanje, je glavna tema tega tranzita. Delati na soočanju do svoje odgovornosti v skladu s pravili in prevzeti ponižen pristop do drugih boste pridobili večji smisel namena. Stojiš, da se veliko naučiš iz svojih izkušenj in sodelovanj z drugimi sedaj.

Tranzit Saturna v aspektu do North Node

Ko je Saturn v tranzitu v aspektu do North Node, način, na katerega se družite z drugimi v smislu dajanja-in-jemanja in učne izkušnje, prihajajo pod vprašaj. Negativnost, požrešnost ali razdražljiv odnos do drugih so stvari, ki se jih učite znebiti. Morda boste srečali mentorje ali tiste starejše in modrejše od vas, ki vas imajo nekaj pomembnega za naučiti. Težki aspekti so povezani z vznemirjajočimi družbenimi odnosi ali umika od druženja, kot del nujnega procesa osebne rasti. Vi se učite zanašati na sebe, kot tudi pridobiti ponižen pristop do drugih.

Tranzit Saturna v konjunkciji, sextilu, trine, kvadratu ali opoziciji do Part of Fortune

S temi aspekti se učite, da bi našli srečo v bolj preprostih stvareh v življenju, kot tudi v življenju bolj strukturirano in odgovorno obstoja. Kvadrat in opozicija lahko prinese začasne poskuse, zamude, frustracije ali nasprotovanje, ki te prisili, da zmanjšaš svoje življenje na realne možnosti ali se soočaš z odgovornostmi, ki si jih lahko zanemaril.