TRANZIT SATURNA SKOZI HIŠE


Saturnovih tranzitov so se bali stoletja. Površno branje je, da prinaša vse vrste nesreč. V bistvu prinašajo nezadovoljstvo in željo po spremembah. Ljudje so bili vezani na isto rutino vsako leto. Ko potrebne spremembe niso opravljene, jih ponavadi Saturnov tranzit prisili na njih. To je bilo za starodavne  narode obravnavano kot katastrofa. Kaj Saturnov prehod resnično napravi  je, da pripelje stvari do zaključka. En cikel se konča in začne drugi. In ti tranziti so povezani z "Zakonom", če lahko gre kaj narobe, bo šlo. Predpostavimo, da prižgete svečo na obeh koncih. Saturn pride naokrog in vi zbolite. Slaba sreča? Ne, samo rezultati slabih ukrepov, ki ste jih izbrali. Saturnovi tranziti nas enostavno pripeljejo do rezultatov naše dejavnosti, za boljše ali slabše. Toda, če imate vse pike na i in vse t-je s črto čez in ste skrbeli za vse, tranzit Saturna lahko prinese tudi nagrade. Če nimate nič stvari za urediti v vašem življenju, Saturn nima kaj odsekati.

Primer: nekdo, ki je dobil štipendijo za študij glasbe v Evropi, ko je Saturn bil v opoziciji z njegovim Soncem. Moral je delati dolgo in težko da jo je dobil in on bi še naprej delal, ker je bila podelitev odvisna od njegove ocene. Dar denarja od Saturna, vendar so vedno priloženi strune: trdo delo, trud in disciplina. Najboljši način za obdelavo Saturnovega tranzita je videti pot naprej in videti, ko prihaja. Bo Saturn šel skozi vašo 2. Hišo (denarja) naslednje leto? Bolje začnite varčevati sedaj, da se prepričate, da imate rezervo v gotovini.  

Morda gre Saturn skozi vašo 6. Hišo (delo). To bi lahko pomenilo dodatne zahteve na delovnem mestu. To bi lahko celo pomenilo nobenega delovnega mesta. Posodobite svoj življenjepis, za vsak slučaj.  Saturnovo obdobje je lahko težko, če pa ravnate z njim prav, nagrade, ki jih boste dobili so trdne in dolgotrajne.
Na splošno, ko Saturn prehaja skozi hiše ognja (prve, pete, in deveti), se mi ukvarjamo z vprašanji samo-zaupanja in kako je to vplivalo na naše življenje in našo produktivnost. Skozi zemeljske hiše (druga, šesta in deseta), smo soočeni z vprašanji lastne vrednosti in učinkovitosti. Skozi zračne hiše (tretje, sedme in enajste), ocenjujemo naše odnose z drugimi in koliko (in kako malo), mi lahko zavisimo od teh, kot tudi našega mentalnega pogleda. Skozi vodne hiše (četrta, osma, in dvanajsta), mi ponovno ocenimo naše notranje skladišče vere, naše povezave s preteklostjo in naše psihološko delovanje.
Saturn nas napravi odgovorne za nas, kjer koli se dotakne. Vsaka hiša ureja posebna področja našega življenja in naše osebnosti, in tranzit Saturna prinese ta območja  za "inšpekcijo", reorganizacijo in prestrukturiranje.


Saturnov prehod skozi Vašo 1 hišo : 

Ta se začne s tranzitom Saturna preko vašega ascendenta  in označuje začetek novega cikla v vašem življenju. V naslednjih 14 letih, ali podobno se morate osredotoči bolj na skrb za svoje notranje zadeve, namesto da se osredotočate na kaj se dogaja tam zunaj z vsem ostalim. 1. hiša si TI, Tvoja osebnost  in kako pristopate k stvarem. Ko se Saturn premakne sem, imate priložnost, da ugotovite, ne samo kdo ste, ampak kdo si želite biti. Če ste depresivni  skozi ta tranzit je najbolj verjetno nakazano, da so nekatere od osnovnih rutin vašega življenja napačne in jih je treba spremeniti.

Saturnov prehod skozi Vašo 2 hišo : 

Pazite na svoj denar in lastnino. Prihodek je bolj verjetno, da se potaplja v tem tranzitu. Ali so stroški povečani. V vsakem primeru, boste imeli manj. Toda obstaja tudi druga možnost. Vaše želje so povečane, tako da tudi, če imate dovolj, se nenadoma zdi, kot da nimate. Saturn vlada kozorogu, znaku ambicioznosti in, ko pride okoli Saturn, je pogosto čas za naslednji korak navzgor. Tudi če ste bogati, boste čutili ta efekt. Konec koncev, 2. Hiša vlada več kot denarju in lastnini. Prikazuje Vrednost , ki jo imate za stvari. Ko je Saturnov tranzit tukaj, boste morda ugotovili, da vam materialna lastnina za katero ste delali tako težko, ne daje več vznemirjenja. Ok, sedaj jih imaš. Kaj pa zdaj? To je mogoče čas za iskanje novih ciljev in vrednot.  Vsekakor pa gledajte na to, ko pride Saturn naokoli moraš narediti nekaj dodatnega dela.

Medtem ko določena stopnja introspekcije označena s tranzitom Saturn v prvi hiši,  Saturnov premik v drugo hišo je nov korak za zbir naših učinkovitosti, lastne vrednosti in financ. Ta faza življenja pogosto označena s trdim delom. To je praktičen čas v življenju osebe. Finančni uspeh lahko, da ne bo izjemen, vendar je na splošno enakomeren, če počasi prihaja.  Ta tranzit je tradicionalno povezan s finančno izgubo, toda v resnici,  je bolj o našem dojemanju- mi smo zmožni preveriti, kako učinkoviti smo bili na ravni finančnega do danes, in najdemo nekaj nezadovoljstva z našim napredkom. Dejansko, dobički so lahko počasni, toda nenadni preobrati niso običajni v tem tranzitu. Namen tega tranzita je za vas, da napravite povezavo med svojimi občutki lastne vrednosti in kaj vi proizvajate v resničnem svetu / dobite nazaj od resničnega sveta. Kot pri vseh tranzitih Saturna, na začetku, mi lahko posežemo ven  in iščemo potrditev od zunanjega sveta in od drugih in ugotovimo, da nekaj manjka v tem.  Začetni občutek občutka nepodprtega je lahko odvračalen (mnogi od nas pomislimo: "Delam tako trdo in kaj dobim za vse to trdo delo?"), toda, ko se tranzit premakne naprej, se boste naučili pogledati v svojo notranjost z na novo pridobljeno jasnostjo in realizmom in v idealnem primeru pripravili veliko moč od znotraj. Delate na vaši učinkovitosti v svetu in vidite točno to, kar vas je zadrževalo nazaj od doseganja rezultatov, ki jih želite. Izziv je tukaj, da zajamete novo ugotovljeno in opredeljeno samozavest, ki ste jo pridobili s tranzitom prve hiše in sedaj uporabite to v realnem svetu.

Saturnov prehod skozi Vašo 3 hišo :

lahko povzroči dodatne težave in probleme z brati in sestrami in sosedi. Če obstajajo kakršni koli stari problemi, ki so bili zadrževani leta, se bodo pojavili na površju sedaj. To se lahko zgodi na več načinov. Morda potrebujejo vas za pomoč. Ali bi vi potrebovali njihovo pomoč in iz kakršnega koli razloga je ne morejo preskrbeti. Ali te spravijo skozi pekel zaradi prošnje. To je tudi hiša komunikacije. Vaš govor bo bolj resen, ko Saturn prehaja skozi vašo 3. hišo.  Prav tako vaše misli. Bodite pozorni na negativno stran Saturna, depresije. Pomaga, če se osredotočite na pozitivne korake. To je pravi čas za učenje novih spretnosti, nekaj, kar bo koristno in praktično. Kot vedno pri Saturnovem tranzitu, poglejte v prihodnost in si oglejte, kaj prihaja. Nato poskusite, da sprejme preventivne ukrepe pred udari.
Ta tranzit označuje čas, ko se povezujete z ljudmi okoli sebe in kako si pridobite in širite informacije in pripravite za pregled Saturna.  Nova vrsta pritiska je proizvedena in to ni glede vaše osebnosti ali vaših virov, kot je bilo v prvi in drugi hiši. Nasprotno, pritisk se usmeri bolj okrog mentalnega učinka. Morda boste čutili pritisk za proizvodnjo idej, ter za njihovo izvedbo. Določena mera otožnosti v vašem pogledu je lahko značilnost te faze, ker je lahko to čas skrbi. Morda se zdi, kot da znanci in včasih bratje in sestre blokirajo vašo rast na nek način, in ti odnosi so lahko napeti kot rezultat. Čeprav imate željo ustvarjati kontakte z drugimi ste sedaj precej prezaposleni z učenjem in si lahko vidite brezvezni klepet, kot izgubo časa. Morda boste čutili neobičajni pritisk na strukturo vašega časa in truda ter odstranili komunikacije, ki se vam  bodo zdela nepotrebna.

Saturnov prehod skozi Vašo 4 hišo :

Kot vsi tranziti Saturna, ni vedno slaba stvar. Ta tranzit po navadi prinese spremembe v domu. Ena oseba, ki jo poznam se je končno izselila iz hiše svojih staršev pri starosti 31, ko je Saturn vstopil v 4. hišo. Prostor, kamor se je preselil je bil zelo majhen, vendar je bilo vse njegovo in sta bila on in njegov terapevt zadovoljna. Saturnov prehod čez spodnji del karte označuje, da lahko začnete svoje življenje v novo smer, ponavadi navzgor. Po Grant Lewi, je to najboljši čas za začetek dviga v življenju, da začnete dolgi vzpon, ki bo doseglo vrhunec v približno 14 letih. To je Tendenca, vendar ne pozabite, da obstajajo tudi drugi planeti , ki lahko bodisi okrepijo ali se vmešavajo v to. Nikoli ne moreš napovedati samo na temelju tranzita enega samega planeta. 4. hiša vlada tudi enemu od staršev, po navadi očetu. Če obstajajo kakršne koli težave do očetovske figure, zlasti težave, ki so bile pometene pod preprogo, bodo v tem tranzitu prišle na površino. To je tranzit, ki te lahko nenadoma spomni kako si bil jezen, ko ti niso dali tricikel za vaš 3. rojstni dan. Ko Saturn je točno na dnu vašega horoskopa, bo v aspektu opozicije vrha, MC. V tem času vaša kariera, "javna podoba", in odnos s "šefom" bo tudi pod vplivom. Za podrobnosti glej poglavje »Saturn prehaja v Aspekt do Mid-Heaven«. 

To označuje čas precejšnjega notranjega "ponovnega dela". V smislu zunanjih znakov dosežka, ta tranzit je lahko najbolj ( nevreden omembe) brez posebnosti od vseh tranzitov Saturna. Vendar pa ob koncu tranzita in gotovo pozneje boste prepoznali to stanje kot kritično v katerem  ste napravili nekaj sprememb življenja, osebno in psihološkega  napredka in razvoja. V tej fazi, delate na utrditvi vaše identitete, raziskovanjem svojih korenin (od kod ste prišli), tako da ko Saturn začne svoj tranzit skozi peto hišo, boste pripravljeni za sebe razlikovati od drugih in se lotiti na nekem važnem delu na vašem ego. Sedaj pa se boste soočili z vprašanji glede povezanosti na preteklost. Včasih se to odraža kot dobesedno reorganizacijo vašega doma. Selitev ni povezana s tem tranzitom, kot bi bil primer, če bi bil Uran v tranzitni planet. Če so narejene premiki, lahko naletite na nekaj odpora v sebi. To ni čas, ko se počutile posebno pogumni v zunanjem svetu. Vendar pa je reorganizacija v vašem domu in še pomembneje, v svoji duši, pooseblja pravo naravo tega tranzita. Mnogi bodo šli skozi večje "spomladansko čiščenje" notri. Omejitve, ki prihajajo iz zgodnjih pogojev družine, bo v ospredju. Najprej se lahko pojavi nekaj nezadovoljstva z vašim življenjem do danes in kako ste bili omejeni pri vaših priložnostih zaradi začetnih pogojev. Občutek, da ste sami in brez podpore v življenju lahko prevladuje v zgodnjih fazah tega tranzita. Včasih, odložitve in upočasnjevanje se izkusi na področju zdravja, mobilnosti in kariere. Ko se Saturn pomakne bliže peti hiši, vas bo prevzel neke vrste občutka mojstrstva.

Saturnov prehod skozi Vašo 5 hišo:                                                                                       

To je hiša ljubezni, romantike, ustvarjalnosti in otrok. No, to ne pomeni, da boste v celibatu za naslednji dve leti (no, ne vedno). V bistvu skozi ta tranzit je možno, da imate zares globoko, značajno ljubezensko afero. Ampak je manj verjetno, da boste imeli lahke, hitre afere za eno noč. Saturnov prehod običajno sovpada s stvarmi, ki so globoki in resni. Pogosto boste dosegli preobrat v odnosih. Se poročili ali ločili. Saturnov tranzit ni dober, da se stvari pusti nerazčiščene.   Saturn v prehodu skozi 5. Hišo otrok ne bo povzročil težave z ljubezenskimi zadevami. Toda lahko pomeni težave z igro in zabavo. Lahko bi najbolj verjetno izgubili najljubšo igračo, na primer. Dobro premisli po tej zgodbi; Oče je želel, da se pogleda v karto svoji 5-letni hčerki. Imela je Jupiter in Mars v tranzitu skozi 5. Hišo to poletje (to je ponavadi bolj zabavno kot tranzit Saturna). Rečeno , po tranzitih, da je sramota, ker se nagiba k ljubezenskim aferam in da je izguba, ker jo ti tranziti zadenejo pri tej starosti. Nihče ni verjel. Ob koncu poletja je oče poklical in povedal, da se je njegova hči je zaljubila v 12-letnega fanta  in ona mu je pisala ljubezenska pisma. Vsaj z Jupitrom in Marsom je bila vesela zaradi tega. Saturn bi bolj verjetno prinesel depresijo. Na področju ustvarjalnosti, športa in iger bo Saturnov tranzit ali sovpadal s časi, ko se morate odreči dejavnosti na teh področjih ali povečati ambicije in disciplino. Postavite si razpored in prakticirajte, prakticirajte. Čas je za ambicije in disciplino.  Če imate majhne otroke --- tu so vedno težave? Samo, da jih je več, ko je Saturn v tranzitu v vaši 5. hiši. Otroci so odrasli? Še vedno obstajajo težave zdaj. Mogoče se hočejo preseliti nazaj. Mogoče se preselijo daleč in jih pogrešate. Saturn zmeraj pomeni neke vrste izziv in ovire, ki jih je treba premagati.

Z gibanjem Saturna skozi 5 hišo kreativne moči se boste morda počutili na začetku omejeni zaradi pomanjkanja notranjih "isker". Kako se zabavati sami, kako se boste zabavali in vprašanja v zvezi s tem, kako upravljati svoj ego so odslej pripravljeni za "pregled". Do konca tranzita, v najboljšem primeru boste imeli močnejši občutek namena, in ponovno obdelanega ega. Zakaj si edinstven? Kako ti ravnaš s ponosom? Kakšni so vaši ustvarjalni talenti? Ali ste delali dovolj trdo, da se počutite dobro, če se  "igrate trdo"? To so vprašanja s katerimi se boste soočali med potekom tega tranzita.          
Do takrat, ko Saturn vstopi v šesto hišo, morate imeti trden občutek za tisto, kar vas naredi drugačnega od drugih, in precej konkretno prepričanje v lastne ustvarjalne sposobnosti. Mnogi ljudje gredo skozi obdobje ponovne ocene njihovih sposobnosti in izkušenj, ki so jih morda zapravili do sedaj in kako se lahko izrazijo na bolj praktičen, uporaben način. Peta hiša je povezana tudi z ljubeznijo in pozornostjo prejetih od drugih. Vprašanja s katerimi se boste soočali v tem času vključuje kako "zaslužni" ste posebne pozornosti od drugih. Sprva se boste morda počutili neljubljeno in morda nekoliko zanemarjeno ali prezrto. Kot se boste naučili lekcije tega tranzita, se morate naučiti ljubiti sebe in biti ponosni na sebe. Iskanje zunaj sebe za "utrip ega" (bodisi prek romance ali druge takšne "aplavze"), se lahko izkaže, da je zaman. Naučili se boste skozi ta tranzit , da ste odvisni od sebe in ponosni na sebe, kaj ste v resnici, ne samo, kako vas drugi vidijo.

Saturnov prehod skozi Vašo 6 hišo : 

To je hiša dela in zdravja. No, ne boste izgubili službo in postali bolni. No, običajno ne. Ne pozabite, da Saturn v tranzitu prinaša težave na površje. To je treba obravnavati, kot priložnost za njihovo reševanje. Mogoče bo vaš delovni dan sedaj postal večje breme, kot ponavadi . Morda to ni več pravo delo za vas in je čas za korak naprej. Posodobite svoj življenjepis in začnite iskati. Če ste samozaposleni, tranzitni Saturna skozi 6. hišo pomeni, da ste verjetno dosegli ustvarjalno ali prekinitveno točko. Ali bo vaše podjetje ustvarilo to v naslednjih 2 letih ali boste morali zapreti trgovino in delati za nekoga drugega. Če ste delodajalec, boste imeli verjetno več skrbi glede vaših zaposlenih, ko je Saturn tukaj. Obstaja večja verjetnost, da bodo težave z njimi v tem času. Bodisi dajejo odpoved ali umrejo ali se upokojijo ali pa samo ne delajo tako močno, kot bi morali. Prva stvar je, da preveriš, kako upravljaš z njimi. Mogoče samo, da delate napačno. Saturn pomeni, da enak star način poslovanja ne bo več deloval. Kar zadeva zdravje, nisem zdravnik in medicinska astrologija ni moja specialiteta. Kljub temu pa je le redko slaba ideja iti na dodatne preiskave skozi te dve v leti, ko je Saturn v prehodu skozi vašo 6. hišo. Saturn vlada vsem, kar traja dolgo časa, da se razvije. Preverjanje lahko pripomore k pravočasnem odkrivanju razvoja bolezni preden postane resno.

Saturnov prehod skozi Vašo 7 hišo :

To je hiša zakonske zveze in partnerstva. Medtem ko je Saturn v prehodu tukaj, je lahko tudi področje razveze zakonske zveze. Ampak samo, če je razmerje začelo krhati. Saturnov prehod pripelje stvari do vrhunca.  Primer osebe, ki je imela moža in fanta. Saturn bi vstopil v njeno 7. hišo v nekaj mesecih, zato ji je bilo svetovano, da se bo morala odločiti. Ona se ni želela odločiti, ker ji je bilo všeč tako, kot je bilo. V dveh tednih po vstopu Saturna, je izgubila oba. Ona se je nenadoma odločila, da ne prenese moža več in odšla ven, le da ji je njen fant  povedal, da je čakal predolgo in je našel nekoga drugega. Nikoli, Nikoli ne odlagaj odločitve med tranzitom Saturna. Ne samo pustiti, da se stvari zgodijo. To bi bilo kot, da rečete Saturnu, da se odločite za vas. Ne bo vam všeč rezultat.  Na pozitivni strani, Saturn z vstopom v 7. hišo pomeni, da je to začetek za tranzit zgornje polovice horoskopa. To je, ko začnete služiti nagrade za svoje delo predhodnih sedmih do štirinajst let. To je začetek  nove faze vašega  življenja, razen, če se drugi tranziti ali progresije vmešajo. Nagibali se boste bolj ukvarjati s kariero in "zunanjih" zadev, manj se ukvarjati s povsem osebnimi in "notranjimi" zadevami. Ironično je, da se morda srečujete z več opozicije v tem trenutku. Ne pozabite, 7. Hiši vladajo odkriti sovražniki, kot tudi zakonska zveza in partnerstvo. Ta hiša vlada tudi vsem odnosom, kjer pristopate drugi osebi kot sebi enaki. Saturn v tranzitu v 7. hiši vas naredi nenadoma opaznega in uspešnega, da se ta tranzit nagiba, da bi privlačil ljubosumje. Bodite pripravljeni zavarovati vašo stran. Poročeni so pod večjim stresom, ko gre Saturn skozi to hišo in eden od razlogov je, da partner postane zaviden vašega uspeha. Morda si boste morali dodatno prizadevati za pomiriti njegov ego. Ali pa, če menite, da je nagnusen, ker je tako nepomemben, se ga znebite.

Saturnov prehod skozi Vašo 8 hišo :

Manj spolnosti in več davkov. No, ni nujno. Seks lahko preprosto postane bolj pomemben za vas. Če ste prej imeli veliko afer za eno noč, se sedaj počutite prazno. Vi bolj verjetno želite nekaj globljega. Vendar pa, če so kakršnekoli problemi pri spolni aktivnosti, pogosto izbruhnejo v tem tranzitu Saturna in boste prisiljeni se s tem spopasti. Ne pozabite, da Saturn ne povzroči težav. Vse kar naredi je, da jih prinese na površje. Saturn pri prehodu skozi vašo 8. hišo ni potreba, da nakazuje karkoli pretresljivega. Lahko bi bilo, da nenadoma čutite potrebo po večji kontroli v spolnosti in začnete z branjem knjig na to temo. Če ste podedovali denar ali predmete v tem času, bodo dodatne težave. Mogoče bo kdo nasprotoval in obstaja pravna bitka. Ali nepremičnine, ki ste podedovali  je težko upravljati na nek način. Na primer, lahko da hišo, ki je ne morete prodati preprosto in davki, ki so zapadli. 8. hiša vlada denarjem drugih ljudi na splošno. Če potrebujete kredit, bo v tem času težko dobiti. Ne čakajte da vas Saturn udari, preden  ukrepate. Poglejte naprej. Glejte, kje se bo pojavil. Potem planirajte veliko prej, preden se pojavi. Saturn v tranzitu v vaši 2. hiši lahko vpliva na vaš denar. Saturn v prehodu skozi vašo 8. hišo lahko vpliva na denar vašega partnerja.

Prihodek vašega partnerja lahko upade in še vedno lahko to vpliva na vas. Kot  vedno s Saturnom, prej načrtuj, preden udari. Med mnogim pomenim , 8 hiša je tudi področje davkov. Pogosto, ko je Saturn v tranzitu tukaj ,  oseba ima pregled računov in finančne skrivnosti so prinešene na površino. " Ne reskiraj, da boš imel pregled, ker boš zelo verjetno ujet."

Saturnov prehod skozi Vašo 9 hišo :

Ni najboljši čas za potovanja dolge razdalje. Vendar pa je mogoče dobro za poslovna potovanja. Če morate vzeti dopust v tem času, pojdite rajši na kratek izlet. Ali pa, če že vztrajate pri oddaljenih počitnicah, prinesite kakšno delo skupaj z vami, da bo Saturn srečen. To je tudi hiša visokega šolstva. Saturn je planet ambicioznosti in nezadovoljstva. To se lahko odraža na različne načine. Lahko se počutite blokirane v vaši karieri, ker niste imeli ustrezne izobrazbe. Potem imate izbiro. Ne storite ničesar in ste depresivni ali začnete študij. 9. hiša pride pred 10. hišo (kariera), tako, da kar napravite sedaj ima lahko močan vpliv na vašo kariero in javni položaj v nekaj letih. Vzemite si čas, da izberete. Lahko se počutite blokirani v vaši karieri , ker niste dobili primerne izobrazbe. Sedaj imate priliko. Ne napravite ničesar in boste depresivni ali pričnite študirati. 9 Hiša je pred 10 Hišo (kariere) zato, kar napravite in delate sedaj bo imelo močan vpliv na vašo kariero in javni položaj v naslednjih nekaj letih.  


Saturnov prehod skozi Vašo 10 hišo :

Saturnov tranzit nam daje rezultat naših preteklih dejanj. 10 hiša vlada naši poklicni poti, javni podobi in ugledu, vodje in ciljem našega življenja. No, morda boste sposobni povedati, če je vaše življenje na pravi poti. Vse dolgotrajne težave z nadrejenimi ali zadev kariere na splošno, bodo prišle na površino sedaj. Vsako akcijo, ki bi jo morali napraviti, vendar je niste, je sedaj čas, ko boste najbrž rekli: "Jaz bi moral."   Na pozitivni strani, če ste načrtovali svoje delo in delali po planu, je to čas žetve in Saturn vam bo pomagal doseči vrh. Vendar, boste še vedno morali delati trdo, da ostanete tam! Ni časa za počitek. In pazite, da ne namenjate ves svoj čas za kariero. Druga področja vašega življenja bodo trpela, kot so družina in prijatelji. Potrudite se, da ohranite ravnotežje tukaj.


Saturnov prehod skozi Vašo 11 hišo :


Saturn v tranzitu nas pripravi, da se lahko znebite stvari za katere mislite, da jih potrebujete, vendar jih ne. Prijatelji, ki v resnici niso prijatelji, bodo pokazali svoj pravi obraz sedaj. Pusti jih, naj gredo. Dobri prijatelji lahko tudi odidejo iz vašega življenja v tem trenutku. Saturn vlada koncu ciklov. Kar zadeva prijatelje, ki ostanejo, boste preveč zaposleni, da preživite veliko časa z njimi. Ali so lahko oni prezaposleni. Po drugi strani pa lahko imajo dodatne težave in vas prosijo za pomoč. Enako velja tudi za vaše upe in želje. Nekateri od njih so lahko zastareli in jih je treba spremeniti. 11. hiša prav tako kaže, kako ukvarjamo s skupinami ljudi. Če pripadate ekipi na delovnem mestu ali neki vrsti kluba ali organizacije, lahko Saturn izpostavi probleme, težave, ali dodatne odgovornosti. Mogoče se je skupina spremenila in to ni več zabavno. Dobite lahko tudi napredovanja na delovnem mestu ali ste izvoljeni v pisarno v klubu. To pomeni več dela in odgovornosti. Saturnove koristi so pogosto grenkega priokusa.


Saturnov prehod skozi Vašo 12 hišo :


Pazite se zelo negativnih ljudi, ki prihajajo v vaše življenje sedaj. Ponavadi bodo prišli k vam po "pomoč". Samo pomoč, ki jo potrebujejo se nikoli ne konča. Lahko vas iztrošijo. Ni nujno, da je oseba nova. Lahko je nekdo, ki ga že poznate in se nenadoma "preobrne". Saturn v tranzitu tukaj pogosto zaznamuje konec dolgega cikla. Dobri dve leti približno preživi Saturn v prehodu skozi vašo 12. Hišo in je to dober čas, da zaključiš stvari. Ni dober čas za začetek dolgoročnih novih projektov. Za tiste, počakajte, da Saturn prečka vaš Ascendant in vstopi v vašo 1. hišo. Lahko naredite načrte sedaj, vendar to ni pravi čas, da jih spraviš v akcijo. Tudi če boste poskušali, bodo okoliščine, običajno povzročile zamude, dokler Saturn ne doseže vaše 1. hiše. Sedaj, morate biti odstranjevati vaše izgube in očistiti prostor za akcije.