6. hiša

To je hiša odgovornosti, obveznosti in zdravja

To je hiša, kjer prebiva služenje - Odgovornost do sebe in drugih

 


To je hiša na katero vpliva Merkur ter identifikajoč znak Device

vključuje služenje, hrano, zdravje, uslužbenci, male živali, službe, rutina in rituali. Sklada se z Devico in Chiron-om.

 

6. hiša je splošno navedena, kot hiša Zdravja. Naznačeno ohranjanje dobrega zdravja, je sposobnost obvladovanja pri soočanju s stisko in ta tema je v okrožju šeste hiše. Kot človeška bitja imamo naravne pomanjkljivosti. Kaj bomo storili z njimi? Kako se bomo odzvali pri soočanju osebne krize? Krize, bolezni in obračanje sreče je vse del našega zemeljskega potovanja.

Kako se soočamo v teh situacijah in kako se ukvarjamo z lekcijami, ki nas vedno učijo. Naši strahovi nas lahko zadržujejo, če pa se lahko srečamo z njimi z glavo in pridemo ven močnejši na drugi strani, se lahko naučimo dragocene lekcije storitev ali kaj bi naše življenjsko delo naj bilo. Delo in storitev je osrednjega pomena za šesto hišo. Poudarek tukaj je na področju zaposlovanja (delodajalci in uslužbenci), usposabljanje, tisti, ki nam služijo (skupaj s tistimi, ki jim služimo), in tistimi, ki so odvisni od nas.

 

Obdržati sebe močne skozi ta prizadevanja je tudi pomembno tukaj, ker zato se ta hiša osredotoča na zdravje (dobro in slabo), prehrano, fitnes in higieno.
Bistveno za delo, ki ga počnemo v življenju je delo, ki ga delamo na našem jazu. Dolžnost, odgovornost in osebna rast prispevajo k ustvarjanju kompletnega počutja.  Delamo za druge, kot tudi za nas: smo na uslugo tistim, ki nas potrebujejo, vključno z našim lastnim bitjem. Bodo časi, ko krize zdravja ali usode prekrižajo naše poti. V teh časih si moramo prizadevati zdraviti sebe ( poudarek te hiše je na zdravju), tako da se lahko vrnemo k delu in uresničimo naš potencial, ki služi svetu.

Šesta hiša se nanaša tudi na dnevna opravila življenja: kaj bom oblekel danes? Ali potrebujem striženje? je pes že nahranjen? Ta preprosta opravila obdržijo naše motorje v teku in nas usposobijo, da opravimo bolj pomembno delo po naši izbiri. To je sposobnost, da služimo drugim na področju zdravja in z delom, ki je tako dragoceno in zadovoljujoče.
"Ker šesta hiša predstavlja v osnovi vse, kar ima opraviti z osebno krizo in kako se soočamo s tem kaže, bolj kot kateri koli drugi dejavnik v celotnem astrološkem področju, kako lahko posameznik raste in se preoblikuje. 6. Hiša pogosto prinaša test trpljenja. Planeti tukaj zahtevajo potrpežljivost, vztrajnost, vero in predvsem, da se bo naučil iz svojih izkušenj. Vsakdo s poudarjeno natalno 6. hišo, ne more uiti klicu transformacije.

Tako starodavni kot sodobni astrologi se strinjajo, da je planet, ki naravno vlada 6. hiši Merkur. Merkur je povezan z umom, zlasti sposobnost razlage. Če 6. prinaša krize je to logika Merkurja, ki nam pomaga, da se ustrezno odzovemo. Preko Merkurja mi analiziramo in organiziramo naše izkušnje. Mi delimo svoj čas v uporabne enote aktivnosti. Mi pričaramo proaktivne strategije, da ohranimo tako krize in bolezni za pregrado. Včasih astrologi govorijo o 6. hiši, kot da so godrnjave matere, opominjajo nas, da pospravimo naše postelje in obesimo naše obleke. Ko je ta hiša poudarjena s tranzitom, progresom ali solarnim povratkom, sodobni astrologi svetujejo: "Jejte zelenjavo, vzemite vitamine, vežbajte, prenehajte kaditi, racionalizirajte delovno rutino, zmanjšajte stres, organizirajte se."

6. se nanaša na dnevni čas in kako smo ga porabili. Tukaj večina od nas odloži kulturno normo. Mi ga napolnimo z delovno aktivnostjo: Delamo. Večina od nas nima izbire. Vendar pa večina od nas priznava, da delo ni povsem slabo. Nekaj je v nas, kar ima rado redno sestavo v naših dneh. Študije so pokazale, da najbolj depresivni posamezniki niso tisti, ki so od devetih do petih v službi, temveč tisti, ki niso, nezaposleni, bolni, upokojenci - tisti, ki nimajo kam iti in kaj početi.

Mars, ki je akciji usmerjen "uživa", v tej hiši. Naša 6. hiša želi biti v gibanju.
Kontakt: info@rojstna-karta.si

Prijava na tedenske novice: info@rojstna-karta.si