3. hišaZnanje in komunikacija...

 

To je tudi hiša bratov in sester, znanja, vzgoja,

občutkov komunikacij, kontaktov in stiske življenja.

 

To je hiša na katero vpliva Venera in identifikajoč znak Dvojčka.

 

3. hiša je splošno navedena, kot hiša komunikacije. V tej hiši se dogaja veliko komunikacije med posameznikom in tistimi, ki jih oseba ima za bližnje: bratje, sestre in tudi sosedi. Medtem, ko je lahko komunikacija tukaj tako pisna in ustna, ima tudi zavestno kakovost. Misli sorodni duh in miselno povezanost. Ta služi,da poudari vlogo inteligence v tretji hiši.

Inteligenca, kot je videna na tem področju je analitična sposobnost, ki jo oseba ima v svojem okolju, posebno osnovno razumevanje stvari in praktična senzibilnost. Mi uporabljamo to inteligenco, da nam pomaga učinkovito delati v našem svetu in s tistimi v njem. Tretja hiša nas opominja, da je v redu uporabiti naše zavestne spretnosti, kot tudi bolj odrazno inteligenco. Simbiotično razmerje z bližnjimi je tudi del tega področja.

Ne pozabimo, da so naše misli močne, hitre in spretne. Nekatere stvari bodo dobro premišljene, druge pa skoraj avtomatske. Maksimirati naš skupen potencial je ključ.
Zgodnje izobraževanje nas efektivno uči, kako razmišljati in komunicirati in je prav tako zajeto v tretji hiši, kot so kratki izleti. Zopet , osnovna narava tretje hiše so kratka potovanja intimne narave: tistih, ki jih dobro poznamo v našem okolju, ohranjanje tega okolja v tesnem stiku.

Izkoriščanje naše inteligence in jo deliti učinkovito z drugimi je bistvo tretje hiše. Kako najbolje postavimo naš primer z drugimi, pogosto s tistimi, ki jih imamo najbolj radi?

Bodo naša dejanja resnična do našega okolja, za ves čas? To postavlja v ospredje nove oblike zbiranje obveščevalnih podatkov, kot so na primer računalniki. Ali bodo ustvarili ali pa uničili komunikacije, ki jih poznamo? Vprašanja, ki so postavljena v tretji hiši je mogoče odgovoriti s poslušanjem te hiše: misli, potek, delitev.


3. hiša vlada sorodnikom, sosedom, kratkim izletom, gimnaziji, pridobivanje in uporaba jezika. Toda pod tem ključnim besedam leži globoka skrivnost: naš temeljni človeški razvoj - radovednost, imitacija in komunikacije, prilagoditve in povezovanje v našem neposrednem svetu. To ni toliko hiša "stvari", kot je območje delovanja. Način kako rastlina seže po svetlobi, v naši 3. Hiši mi posežemo v svet z našim umom. Bistvo vseh samostalnikov 3. hiše se lahko zbere v en sam glagol: v tej hiši se učimo.
Učimo se od naših bratov,sester in sosedov, od krajših izletov po mestu, od besed, ki oblikujejo naš svet, od družbenih in informacijskih struktur, ki jih srečamo v šoli.

Skrivnost je, da to storimo, preden nam kdorkoli reče, da se mora to napraviti. To je tako instinktivno, kot nuja otroka, da se plazi po preprogi. To je kot temeljni užitek otroka, ki shodi ali odkrije prve besede besede.

Mi jemljemo namige iz naše okolice in rastemo. Otrok sledi svoji sestrici, občutek je tako dovršen, ko posnema njihov jezik in vedenje. Otrok brez bratov ali sester bo našel posnetek. 3. hiša je ples radovednosti, konkurence in imitacije, spoznavanja in pridobivanje povezave v njihov svet.
 


3. hiša je tisto, kar je znano kot "nasledna" hiša. " Nasledna -Cadent" izhaja iz latinske besede »cadere«, kar pomeni, da odpadejo. Nasledne hiše so, kjer mi odpademo iz igre načrtov, ki smo jih začeli v kardinalnih hišah in stabilizirali v naslednjih. Moramo se prilagoditi zunanjim silam. Naš uspeh je odvisen od prilagodljivosti in vsestranske uporabnosti. V teh hišah je pametno, da vse zadeve, ki jih srečamo, srečamo kot učitelj. V naslednih hišah nad obzorjem smo pripeljani v svetove onkraj naše poznane ozke ulice.

V 9. srečujemo tuje koncepte, razširimo na nove perspektive, zaznamo večji pomen v ozadju dogodkov. V 12. gremo prek meja običajne logike in se dotaknemo nezavednega, nerazumljivega in božanskega.

Za primerjavo, nasledne hiše pod obzorjem se lahko zdijo manj zanimive ali eksotične. Njihov teren je prav gotovo bolj omejen. V 6. moramo prilagoditi meje našega telesa (v tradicionalni astrologiji je to hiša bolezni), ali pa se morajo prilagoditi na delovnem mestu (v moderni astrologiji, to je hiša sodelavcev in rutinskih nalog). V 3. Se moramo ukvarjati s telefonskimi klici, elektronsko pošto, naše dnevne vožnje skozi mesto.

Seznam ključnih besed, ki nakažejo nove dogodivščine za otroka obudi spomin odraslim dolgčas že osvojenega ozemlja. Gimnazije je konec. Bratje, sestre in sosedje so se prenehali širiti. Mi smo že osvojili več tisoč besed.


Kontakt : info@rojstna-karta.si
Prijava na novice: info@rojstna-karta.si