4. hiša

dom, družina, predniki

 

To je hiša družine, dnevnega življenja in korenin.

Nanjo vpliva LUNA in identifikajoč znak Raka.


4. hiša je splošno navedena, kot hiša doma. Ko mislimo na dom, mi mislimo na prostor, kjer smo  pognali naše korenine. Mi zgradimo naš temelj in sebe posadimo trdno v Zemljo. Nekega dne se bomo vrnili k tej isti Zemlji. Četrta hiša prinaša stvari, ko zaključimo krog, ker obravnava tudi starost, konec in naše zadnje počivališče.

Velik poudarek četrte hiše pa je na konceptu doma. S postavitvijo korenin, naredimo dom za sebe. Omeniti velja, da je poleg zunanjosti doma (vse opeke in malte okoli nas), smo res dobili bistvo samega doma. "Jaz sem doma." Jaz je sedaj centriran, utemeljen, eno in v miru z Zemljo. Prizadevamo si, da pridem domov tako fizično, kot psihično, zase in za tiste, ki imamo radi. Z ustvarjanjem doma, smo ustvarili zbirališče, svetišče, sveto mesto za sebe in za druge.

V našem domu se povezujemo z vsem, kar pride do nas in nam pripomore k oblikovanju, kar smo danes. Ustvarjamo domači prostor, ki tolaži in nas neguje in služi za varovanje vseh, ki jih imamo radi. Prav tako pomembna je tukaj družinska zgodovina, kulturne in družbene norme in način bivanja. Vse to je v vladavini četrte hiše, kot so naši predniki, korenine in dediščina. Te lastnosti so prinešene domu skozi nas in so vključene v prostor, ki ga imenujemo dom.

Pomagati ustvariti dom se spojimo z našimi starši, ker prav oni močno negujejo in oblikujejo naše počutje. Zato se lahko četrta hiša upošteva, kot hiša Matere, Staršev ali Vzgojitelja.


Če pogledamo na stvari iz strogo otipljivih vidikov, vidimo, da četrta hiša zajema tudi fizične strukture (hiše) in nepremičnine. Četrta hiša predstavlja družino, zgodovino in tradicije. Vse to prispeva k procesu nastajanja resnične, žive in individualizirane osebnosti. To je, kako mi pridemo domov.

Ne glede na vaš rojstni čas, kakršenkoli planet v 4. hiši bo vedno resničnost "polnoči".. Območje četrte hiše je tisto, kar boste našli, ko pozno ponoči zaprete oči. To je tisto na kar  naletite, ko ste sami v temi. Planeti tu ležijo pod vašo površino. So tako globoko zasebni, kot so v nasprotni 10. neizogibno javni. Pomeni so dovolj jasni. Pluton v 4. sugerira otroštvo polno skritih namenov in bojev za oblast. Neptun kaže na družinsko skrivnost, ki je zajeta v zraku, vendar ni bila nikoli izrečena. Saturn sugerira dom označen z dinamiko strahu in nadzora.

Zaprite oči sedaj. Kdo ali kaj je tam? To je vaša realnost 4. hiše. Vaša družina bo tam v vaših spominih. Vaši predniki bodo tam v ritmičnem utripu vaše krvi. Vaš dom bo tam, kot varna baza, ki vam omogoča povezavo z vašim najglobljim jazom. Ampak boste odkrili še več skrivnosti. V 4. boste našli svoj center duha, vir vašega življenja, vaš notranji prostor obnovitve. Bodo časi, ko se boste morali rehabilitirati, znova okrepiti - in to boste storili tako, da se najprej spustite v 4. hišo.

Najlažja je diskusija : tranziti ali progresija v 4 hiši. Pluto ali Uran v 4 hiši karte sončnega povratka  je verjeten indikator premika v novi dom. Neptun v  4 hiši lahko  pomeni razpoke vodovodne inštalacije ali škodo zaradi vode, odkritje toksičnih snovi v kleti - morda nadležne duhove! Saturn v tranzitu skozi natalno 4. namiguje na obdobje, ko se v domu čutiš utesnjen ali obremenjen z družinskimi dolžnosti in obveznostmi.
Kaj se zgodi zunaj hiše pogosto odraža njegove domače razmere.

Pluton v tranzitu skozi 4. hišo lahko navdihne oboje, prenovo in zakonske borbe. Jupiter v tranzitu skozi 4. lahko prinese leto občutek blagoslova - s prostornim domom in obilo družinske podpore. Mars v 4. lahko prinese vsiljivca, vendar je bolj pogosto nakaže konflikt. To je čas, ko družinska jeza ne bo zatrta.
Bolj splošno velja, da se tranzit skozi 4. doživlja bolj na notranji ravni. Nezaželeni spomini lahko poplavijo na površje. Dream posnetki so lahko še posebej Oster. Vaše telo se počutijo izčrpane. Morda boste opazili vztrajno nujo, da ostanete doma in se z odejo pokrijete  čez glavo. To so znaki. Oni vas kličejo za nalogo vračanja domov - ciklična vrnitev v samega sebe.
Kontakt: info@rojstna-karta.si

Prijava na tedenske novice: info@rojstna-karta.si