Druga astrološka hiša - zaslužek

je glavna hiša dohodka in zaslužkov. Vendar pa je vaš dohodek lahko povezan tudi z vsako drugo hišo. Vsaka hiša je na nek način v povezavi z drugimi hišami (področji), ker je vsako področje (hiša) druga hiša ali hiša prihodkov prejšnjega področja (hiše). Da bi ugotovili, kje vas čaka ali kje lahko dobite denar in na katerih področjih bi lahko zaradi denarja bili prizadeti, morate upoštevati planete, ki se nahajajo v drugi hiši in jih povezati s hišami, ki jim vladajo. Planeti, ki so v aspektu s planeti, ki se nahajajo v drugi hiši ali vladar druge hiše, če v drugi hiši ni planetov, bodo kazali na način ali izvor dobitkov ali izgub.     Hitreje gibajoči planeti prenašajo dejanja iz področja v katerem so, na planet vladar, ki ga aspektirajo.

Upoštevati je treba vse planete v drugi hiši, ker ti kot vladarji ostalih hiš, vplivajo na finančne izide in finančne razmere.

Če je vaš vladar prve hiše v drugi hiši, je vaše življenje tesno povezano z osebnimi interesi, ki so finančne in materialne narave. Tak položaj kaže na težnjo po kopičenju premoženja ali pridobivanju denarja. Prisotno je nagnjenje k sebičnosti. Osebe s takšnim položajem obogatijo s podjetnostjo, marljivostjo z veliko vloženega časa in truda. Če je vladar prve hiše v drugi hiši in je slab ali težko prizadet, boste zaskrbljeni zaradi denarja. Lahko bi doživeli in prestajali obdobja pomanjkanja, zato bo denar igral ključno vlogo v vsem vašem življenju.


Če je
vladar druge hiše (VENERA) v drugi hiši, boste do denarja prišli z vašo marljivostjo, osebnim prizadevanjem, podjetnostjo in to na način, ki ustreza naravi planeta in znamenja, ki zasedata drugo hišo. Verjetno so vam prirojene finančne sposobnosti in iznajdljivosti, vendar če je planet prizadet, vam bo to povzročalo težke finančne izgube, ki bi jih lahko posebej občutili, ko nastopijo slabi aspekti s tranzitnimi planeti. Če je pri tem vključen kakršen koli planet v sedmi hiši ali je sedma hiša kako drugače povezana z drugo hišo, je zelo verjetno, da postanete vdovec ali vdova, ker je osma hiša (denar drugih ljudi) druga hiša sedme hiše (partnerstvo). Če se v drugi hiši nahaja planet Mars ali dober planet, ki je prizadet z drugimi planeti ali s samim položajem, ki ga ima, vam bo denar uhajal iz rok, preti pa vam tudi pomanjkanje. Kadarkoli je natalni Mars položen v drugi hiši, je prisotno nagnjenje k zapravljanju. Oseba porabi denar preden ga dobi.


Če je vladar tretje hiše (MERKUR) v drugi hiši, tedaj imate izražene sposobnosti pridobivanja denarja v poslih, ki so na nek način povezani s pošto, prodajo, pisanjem, potovanji in prevozništvom. Če je vladar 3. hiše malefik (zlovešč planet) ali če je prizadet, zlasti s tretjo hišo, vam bo to na področju denarja in lastnine prineslo nevšečnosti s sosedi in družino. Najbrž boste zaradi finančnih težav zaskrbljeni in nejevoljni. Vzrok za to je, da je druga hiša dvanajsta hiša tretji hiši.


Če je
vladar četrte hiše ( LUNA) v drugi hiši, lahko dobite denar od staršev, iz družinske lastnine, posesti, rudnikov (zlatih jam), zgradb, dobitkov od nepremičnin in starinskih predmetov. To je položaj srečnega študenta, ki mu je potrebno le poklicati domov, da bi mu poslali denar. Prizadet vladar kaže na nevarnost za prihranke in nujo za služenje denarja (za preživetje) v poznejši življenjski dobi.


Če je
vladar pete hiše (SONCE) v drugi hiši, benefik (dobrodejen planet) ali dobro aspektiran planet, vam prinaša dobitke pri naložbah, špekulacijah, od zabaviščne dejavnosti in ostalih dejavnostih pete hiše. Prav tako bi lahko zaradi blaginje vaših otrok in njihovih vplivnih položajev dobivali denar in dragocena darila. Če gre za malefika ali za aflikcijo druge hiše z vladarjem pete hiše, boste lahko izgubili premoženje zaradi objestnosti ali nevšečnosti, ki jih boste imeli zaradi vaših otrok. Izgube bodo prav tako posledica špekulativnih poslov, slabih naložb, pretiranega razsipavanja za užitke in udobje ter v ljubezenskih aferah.


Če je
vladar šeste hiše v drugi hiši, boste denar služili z opravljanjem storitev in uslug. Če je planet vladar šeste hiše benefik ali dobro aspektiran v drugi hiši, imate izredne sposobnosti pri služenju denarja, zlasti kot medicinska sestra ali tehnik, zdravnik ali kmetovalec. Če je vladar prizadet, boste imeli stroške zaradi uslužbencev (nameščencev), majhnih živali, perutnine in slabo letino. V glavnem vam gredo posli slabo, celo še iz slabšega na slabše, in malo ali sploh nič ne dobivate za  opravljeno delo. Morda si ne boste mogli zagotoviti sredstev niti za osnovne življenjske potrebe. Tak položaj je neprimeren za ohranjanje prostornega stanovanja, velike hiše ali zakupa posesti, ker lahko to privabi najbolj nezaželene ljudi.


Če je
vladar sedme hiše v drugi hiši, vam prihajajo dobitki iz zakonske zveze, družabništev, poslovnih sporazumov in pogodb. Če gre za vdovca ali vdovo, se bo oseba verjetno večkrat poročila, pridobila pa bo z zavarovanji ali nasledstvom po partnerjevi smrti. Če je vladar malefik ali prizadet planet boste verjetno izsiljevali ali celo nasilno prilaščali ali goljufali nasprotni spol. Verjetno boste imeli tudi stroške s pravniškimi sodbami ali sodniškimi procesi.


Če je
vladar osme hiše v drugi hiši, bi lahko šlo za dobitke zaradi partnerjevih sposobnosti služenja, njegove sreče z denarjem ali z nasledstvom po njem. Dobitke lahko imate v poslih ali z upravljanjem premoženja drugih ljudi. Če je vladar malefik ali hudo prizadet planet, verjetno vaš partner razsipava vaše premoženje ali pa vam povzroča velike stroške. Možne so izgube denarja pri posojanju zaradi nevrnjenih dolgov, zaradi obdavčenja ali zapiranja bank. Zaradi denarnih izgub lahko oseba napravi tudi samomor.

Astroloske hise
Če je vladar devete hiše v drugi hiši, bi lahko denar služili z učiteljevanjem, založništvom, pisanjem, znanostjo, pravom in sodstvom, religijo, v poslovnih stikih s tujino ali s potovanji v tujino. Lahko vas podpirajo daljni sorodniki ali pa boste imeli dobitke od državnih vladnih služb kot svetovalec, ambasador ali od drugačnih povezav s tujino, z oglaševanjem (reklamiranjem) in predavanji. Če je vladar malefik ali prizadet planet v drugi hiši uničuje vladarja devete hiše, bi lahko imeli nevšečnosti ali stroške s sodnimi procesi in postavo ali zaradi nasprotujočega javnega mnenja.


Če je
vladar desete hiše (SATURN) v drugi hiši, je to izredno dober položaj za poklicni in strokovni uspeh ali za uspeh pri vodenja javnega urada. Oseba lahko pridobi precejšnje premoženje z darili, uslugami in zaradi visokega spoštovanja oseb v službi ali na vplivnih položajih. Ta položaj kaže na podjetnost, poštenje in finančne sposobnosti. Če je vladar prizadet, kaže na sramoto, na izgubo zaposlitve in možnosti služenja denarja, na stečaje in (ali) hude izgube.


Če je
vladar enajste hiše (URAN) v drugi, bodo vaši prijatelji in družabniki igrali pomembno vlogo pri vašem finančnem uspehu ali izgubah. Prijatelji vam lahko zelo koristijo pri finančnem uspehu, zaradi česar postajate postopoma dobri pri uresničevanju vaših finančnih pričakovanj in stremljenj. Če je planet prizadet, pa lahko izgubite premoženje zaradi prijateljev ali slabega prijateljskega nasveta. Prijatelji bi se lahko stalno izposojali denar pri vas, kar lahko povzroči vaš propad. Prav tako se lahko vaš kapital tako zmanjša, da zaradi tega izgubite vse premoženje. Tak položaj kaže lahko tudi na to, da se na skrivaj krade delodajalčev denar ali pa ponareja finančne dokumente.


Če je
vladar dvanajste hiše v drugi hiši, so dobitki možni od dejavnosti, kot so obračanje zalog, znanstveno delo, preučevanje in raziskovanje, delo v bolnišnicah ali dobrodelne službe. Če je vladar malefik ali prizadet, kaže na ljubosumnost zaradi denarja. Skrivni sovražniki prinašajo izgube denarja in lastnine. Do izgub lahko pride tudi zaradi slabih finančnih nasvetov. Možne so velike skrbi zaradi denarja in izguba ugleda zaradi nekih finančnih pustolovščin. Zaradi nezakonite in kriminalne dejavnosti lahko greste tudi v zapor. Na splošno gre za slabo srečo.

Kontakt : info@rojstna-karta.si
Prijava na Novice: info@rojstna-karta.si