Ascendent RAK


Rak je četrto znamenje Zodiaka in njegov naravni vladar je Luna. Tvoje življenje bo polno sprememb in v presledkih obdobja aktivnosti in sprostitve. Tvoja občutljivost na zunanje vplive ustvari tebi podzavestno posnemaje navad in načinov tistih s katerimi si povezan.


V številnih primerih bodo okoliščine zahtevale, da igraš vlogo posvetnega življenja in
izumetničenosti, vendar pod masko pa bo obstajalo zelo občutljivo človeško bitje, ki ga je z lahkoto užaliti in tudi zelo dojemljivo za bolj subtilne vplive in vtise, kot tudi psihične vibracije.
Rak daje nagnjenost, da se povsem umakneš, ko si prizadet ali te je strah situacije. To se zgodi tebi pogosto zato, ker si nagnjen vmešavati se v zadeve drugih, ko tega ne potrebujejo. Skozi svoje življenje bodo tvoje reakcije čustvene in ne racionalne.

Rak daje tudi težnjo za življenje, kjer je center dom in družina; tvoja navezanost na svoje zasebne in domače navade je tako močna, da bi brez njih težko živel. V ljubezenskih zadevah, si čustven in nežen.


Za težke aspekte je svarilo, da se ne bi preveč ukvarjali s podrobnostmi nepomembne narave. Druga tendenca, ki jo imaš je, da nepremišljeno kritiziraš, ne glede na čustva druge osebe.

Usoda te lahko postavi v okolje, kjer lahko svoje fizične lastnosti najbolje izraziš. Ti boš srečnejši, ko dopustiš, da si okupiran z iskanjem za osebo ali stvar, čeprav ne nujno v pomembnem delu.


Ascendent v Raku - vzhajajoči znak

 

Ti si zelo občutljiva oseba in zelo navezana na domače okolje. Ko srečaš nove ljudi, si dovolj prijazen, vendar pa ne boš govoril o svojih notranjih občutkih, dokler jih ne boš precej dobro spoznal. Vendar, ko se odločiš zaupati nekomu, mu zaupate v celoti.
Kje živiš, medtem ko si mlad bo vedno pomembna za vas.
Če se počutiš siguren v sebe in samozavesten, si lahko velikodušna oseba, vedno pripravljen dajati od sebe.
Na tistih področjih, kjer ti manjka samozavesti, imaš resen problem. Tvoja občutljivost tu stvarja težavo zate, da sprejmeš kritiko ali ostre besede od kogarkoli, še posebej tistih, ki jih imate radi. Če meniš, da si prizadet se umakneš v sebe in se izogneš drugim.

 

Vsi ascendenti v RAKU se delno razlikujejo, glede na postavitev planeta, ki vlada znaku ascendenta. Vladar Raka je Luna.

 

Luna v 1. hiši natalne karte


Luna, vladar vašega življenja se nahaja v prvi hiši. To je močan položaj za Luno in splošno  nakazuje, da kakršen koli uspeh pridobiš v življenju je to zgolj zaradi tvojega prizadevanja in sposobnosti. Zdi se, da ste nekdo s katerim je enostavno napraviti odnos. Tvoja čud je nenavadno občutljiva in senzibilna in nate zelo vplivajo vsa mnenja in klišeji, ki jih pobereš. Čutiš sočutje do tistih, ki trpijo in si sposoben imeti človeško razumevanje problemov in psihološke zapletenosti. Ko se svobodno izražaš, prikažeš nenavaden, muhast instinkt, talent, domišljijo in ustvarjalni duh. Javno mnenje in govorice nenehno prebudijo tvoje zanimanje; ti si prizadevaš biti vključen v vse vrste organizacij, kot tudi, da bi spoznal dobro znane osebnosti.
V svoji notranjosti razpolagaš z nepopustljivo, vztrajno in odločno veliko močjo, da vztrajaš pri eni ideji ali osebi. Tvoja narava je preobčutljiva do psihičnih vplivov; ti lahko praktično čutiš vibracije kraja ali osebe kot, da so fizični deli energije.


 Na vrh

Luna v 2. hiši natalne karte


Druga hiša je zelo pomembno področje za finance, materialno premoženje in vse kategorije posesti, vključno s čustvi. Tvoj vladar tukaj pomeni, med drugim, da bo splošem potek tvojega življenja usmerjen v pridobivanje denarja in zagotovilo za enostavno preživetje.

Zaradi matere narave tega satelita je možno, da v določenem obdobju svojega življenja,  izhajajo finančne koristi od dohodka vaše matere ali njene strani družine. Pri delu bo tvoja pozicija takšna, da boš zaupanja vreden in spoštovan zaposlen in delo se lahko sčasoma boste nanaša na dejavnosti, ki imajo opraviti z velikim monopolom ali zaupanjem.


Luna v 3. hiši natalne karte


Ker je vladar tvojega življenja je v tej hiši bo center vašega življenja na pridobivanju znanja, uporaba uma do praktičnih udejstvovanj in stalno spreminjanje statusa, kraja bivanja in splošne mobilnosti. Ker imaš intenzivno radovednost, greš skozi življenje analizirajoč vse, analiziraš vse situacije in osebnosti, kritiziraš vse, kar se dogaja okoli tebe, absorbirajoč znanje s hitrostjo in spretnostjo večino naučeno skozi amatersko šolanje. Moral bi poskusiti prisiliti svoj um, da povzame bolj globoke predmete, kot tudi dodati obstojnost in stabilnost v svoja intelektualna prizadevanja. Ti si resno zaskrbljen zaradi stanja svojih sorodnikov.

 Na vrh


Luna v 4. hiši natalne karte


Vaše celotno življenje se bo razvijalo zelo veliko v prijetnih sencah zasebnih bivališč, kar lahko vsebuje, da bo preživljanje izhajalo v določenem času s komercialnimi in poslovnimi aktivnostmi iz kraja stalnega prebivališča. Iz drugega vidika, Luna v četrti hiši nakazuje življenje poln sprememb in nihanj, kjer je težko celo obdržati določeno prebivališče za več kot kratek čas.
Obstajajo možnosti za pridobitev skozi dediščino in koristen sloves, pridobljen od enega ali obeh staršev.
V starosti, boste morda srečni, da najdete mir in tišino, kljub vaši konstantni spremembi kraja bivanja.

Na vrh

Luna v 5. hiši natalne karte


Na prvi pogled nakazuje, da bo vaše življenje eno od zelo napetih družbenih dejavnosti in razvojem dela in prostorov zabave, gledališča, plesa in drugih takšnih krajev, kjer se zbirajo velike množice ljudi. Ta pozicija stremi k temu, da niste vase zaprti.  Luna tukaj pomeni ogromno spremembo in nihanja v zadevah tesno povezana s tveganjem in špekulativnih transakcij, z veliko časa in truda za pridobivanje denarja. Iz drugega vidika, to nagiba vašo osebnost, da ste predani užitkom in za pridobitev teh.
Tvoja čustva, ljubezen, na nesrečo, niso povsem stabilna niti globoka in obstaja veliko neskladje in nepotrebne odvečne pustolovščine v vaših ljubezenskih zadevah. V ljubezni ste  domiselni, iznajdljivi, zabavni, sposobni, toda morda malo morbidni.
Tukaj je veliko neodvisnosti v vaših čustvenih odnosih in, če ali ne v vašo korist, boste ustvarili samostojno pot za ljubezen v vašem življenju, upirajoč se celo počasnejši tendenci običajnega okolja.

Na vrh


Luna v 6. hiši natalne karte


Ta pozicija pomeni življenje v katerem je delo skrajno pomembno. Obstoja, ki te veže ali omejuje povzroča, da si uporniško nasilen. Namesto, da reagiraš preveč močno proti naravnim dolžnostim in obveznostim, je najbolje, da poskusite uporabiti umetnost  diplomacije, ne pa nasilne samozavesti.
Ta lunarni položaj sporoča da določene odgovornosti trpijo zaradi stalnih sprememb v delu.
Položaj vašega življenjskega vladarja v šesti hiši daje nagnjenost, da si boljši podrejen, kot pa nadrejen ali vodilna oseba v podjetju. Kljub naravi okoliščin v življenju, ki te zavezujejo izvajati dejavnosti, ki niso popolnoma skladne z vašo notranjo naravo, skrivaj neguješ željo, da bi en dan zasedel mesto spoštovanja. To ni popolnoma nemogoče. Vztrajajte in boste dosegli cilj.

Na vrh


Luna v 7. hiši natalne karte


Dejstvo, da je vaš življenjski vladar je v tej hiši, kaže na orientacijo vašega zavzemanja za partnerja zelo zgodaj. Lahko, da iščete neodvisnost od staršev samo, da padete pod kontrolo življenja v razmerju. Bodo romance v vašem razmerju, vendar predmet vaše ljubezni bo nagnjen biti bodisi zelo spremenljiva oseba ali nekoliko hladen in avtoritativen. Druge osebe s katerimi vzdržujete odnose delujejo močno individualistično, ampak morda ozko misleče in brez estetske skrbi. Vaši sodelavci so previdni, subtilni, zelo zaskrbljeni zaradi svojih interesov in malo dogmatični.

Na vrh


Luna v 8. hiši natalne karte


Vaš vladar življenja v 8 hiši lahko nakazuje, da bodo smrt in vse s tem povezane teme imele pomemben vpliv na splošen potek vašega življenja. Kaže, da obstaja določeno zanimanje do nenavadnih hobijev, starodavnih običajev in vseh originalnih ali ekscentričnih teorij o smrti.
V drugih življenjskih zadevah verjetno sporočate veliko izvirnih misli in jih postavite v akcijo; vam je bil podeljen radoveden "šesti čut" za razumevanje človeške narave in naravnih umetnosti za delo s čustvi drugih.

Na vrh


Luna v 9. hiši natalne karte


Osnovni pomen te hiše je pridobiti važen pomen na poti tvojega življenja. Ti boš psihološko in materialno usmerjen k delovanju svoje globoke miselnosti, do duhovnih odkritij verskih vpogledov in konceptov ter za potovanje v tujih deželah.
Imeli boste navdušeno domišljijo in duha odprta za visokošolske ideale z nagonsko sposobnostjo razumevanja metafizičnih tem. Določene verske nagnjenosti se bodo okrepile, morda s prevelikim navdušenjem in preudarkom za manj duhovne stvari. Družbeni pogled je lahko zelo altruističen z mistično konotacijo. Vaše življenje bo usmerjeno v preiskovanje novih oseb z romantičnim pridihom.

Na vrh


Luna v 10. hiši natalne karte


Tvoje življenje bo usmerjeno v pridobitev javnega položaja s častjo, spoštovanjem in ugledom. Pot vašega življenja se zdi, da bo zelo energično s pripravljenostjo poveljevanja in vodenja. Obstaja veliko življenjskih ciljev in odličnih možnosti za dosežek. Ti težiš k odprtosti in lahko preveč poudarjaš javne aktivnosti na škodo svoje družine. Bodi previden pri delovanju v javnosti in obvladuj svojo usmerjeno silo, da se izogneš morebitni razvpitosti. Vaša najboljša profesionalna izbira so v zaposlitvah spremenljive narave in tiste, ki zahtevajo iniciativo in veliko potujejo.

Na vrh


Luna v 11. hiši natalne karte


Pot vašega obstoja bo usmerjena k realizaciji pomembnih poznanstev in prijateljstev. Vi imate resnično ljubezen do socialnih odnosov, užitkov, razvedril in priljubljenih dejavnosti. To stališče koristi vašem družinskem življenju in družabni strani vašega značaja, ustvarjajoč bolj lahkotno povezovanje in osebo, ki se brez težav meša z drugimi ljudmi. Na žalost, čeprav bodo vaši prijatelji precej pomagali v vašem življenju do ciljev, niso vsi iskreni, kot bi želeli, da bi bili.

Na vrh


Luna v 12. hiši natalne karte


Tvoje življenje bo usmerjeno pridobiti javni položaj s častjo, spoštovanjem in ugledom. Pot tvojega življenja, kot se zdi bo zelo energično z nagnjenostjo poveljevanja in vodenja. Obstaja veliko življenjskih ciljev in odlične možnosti za dosežek. Ti težiš k odprtosti in lahko pretiravaš z javnim dejavnostim na škodo svoje družine.
Bodite previdni pri javnem delovanju in kontrolirajte svojo direktivno silo, da bi se izognil morebitni razvpitosti. Vaše najboljše profesionalne izbire so v zaposlitvah spremenljive narave in tiste, ki zahtevajo iniciativo in veliko potovanja.


PRIJAVA NA TEDENSKE NOVICE

Ne glede na vaš Sončni znak, ta napoved vam pomaga, da najbolje izkoristite vsak mesec astrološke energije. Dogodki so najmočnejši na navedene datume. Vendar pa je njihov vpliv aktiven še vsaj nekaj dni pred in po njem.
Vsakdo je pod vplivom teh globalnih tranzitov. Vendar, bo na vas vplivalo najbolj močno, ko premikajoči planeti aktivirajo občutljive točke v vašem horoskopu.     

Prijava na info@rojstna-karta.si