Ascendent Kozorog


Znak Kozoroga označuje obstoj v katerem je temperament zelo pomemben. Izdajal boš imidž ambicije,  volje, doslednosti in vztrajnosti. Rojeni ste bili s težnjo po iskanju materialnih, socialnih in morda celo političnih moči.
Kozorog stremi, da izziva življenje, ki ga sili, da izrazi vse svoje vire, da bi zmagal. Zaradi svojega takta in preudarnosti boste priljubljeni in imeli naklonjenost pomembnih ljudi.

Vaš um je egocentričen, racionalen in imate naravno težnjo k skepticizmu. Zmožni ste trdo delati in boste premagali ovire in frustracije s potrpežljivostjo. Vi boste nadaljevali s previdnostjo v svojem življenju in ljubezni, kot tudi v vseh drugih dejavnostih.
Resno boste upoštevali vse posledice razmerja, še posebej vidike svoje neodvisnosti in ne boste se obvezali do partnerja, dokler ne boste prepričani o svoji izbiri. Zatem pa obstaja težnja za izvedbo mirnega in tihega življenja.

Ste zelo gospodaren v svojih dnevnih aktivnostih in, če ne boste izvajali nekaj nadzora pri tej lastnosti lahko izgleda, kot da vam precej pomenijo.
Vi ste najboljši na položaju v vladnih, občinskih, političnih ali velikih poslovnih organizacijah, kjer je hierarhija zelo natančno opredeljena. Ključna beseda za vašo poklicno usmerjenost je odgovornost.

 
Kozorog - Ascendent
Praktična oseba, zadržana ampak tudi ambiciozna. Želite doseči nekaj pomembnega na tem svetu in ste pripravljeni delati za dosego tega.
Zate ni lahko sprostiti se in igrati in, ko boste starejši, to bo še večji problem.
Vaši starši so zelo pomembni za vas, še posebej vaš oče in dobri odnosi z njim povlečejo najboljše iz vas. Nenavadno je, da ljudje z ascendentom v Kozorogu imajo zelo dober smisel za humor, pravzaprav so sposobni, da se norčujejo oziroma zabavajo na svoj račun.
 
Vsi ascendenti v Kozorogu se delno razlikujejo, glede na postavitev planeta, ki vlada znaku ascendenta.


Saturn v 1. hiši natalne karte


Ta položaj ustvarja, da delujete hladno, rezervirano in nezaupljivo. Vaše telo je zatemnjeno s kompleksi. Vaše manire so precej prikrite in tukaj je vonj melanholije v vaših dejanjih. Diplomacija je ena izmed vaših najboljših lastnosti in če boste sploh kdaj v politiki, boste pridobili uspeh.

Saturn v 2. hiši natalne karte

Imate tendenco, da posvetite svoje življenje pridobivanju bogastva. Na prvi pogled, Saturn tukaj pomeni, da je življenje usmerjeno v trdo delo, pomanjkanje priložnosti in dobitki s pomočjo metod, odgovornosti, dela in težkih kupčij. Nič ne pride z lahkoto za vas, posebno denar. Morate trdo delati, vendar so možnosti, da se boste zelo počasi dvignili v življenju do ne slutečega položaja finančnega uspeha.

Saturn v 3. hiši natalne karte

Ta položaj nakazuje, da je vaše življenje usmerjeno v zadovoljevanje intimnih intelektualnih potreb. Vaš um je počasen, racionalen, egocentričen, obupan, previden, obziren, skrben in malo prestrašen. Vi ste idealen diplomat in oseba kateri je lahko zaupana kakršnakoli skrivnost. Intelektualno prizadevanje, ki zahteva potrpljenje in vztrajnost so vaše idealne možnosti. Problem je, da imate nezaupanje do vsega in vsakogar.
Zavedajte se subjektivnosti in negativnih tendenc; Saturn v tem položaju kaže močno tendenco do melanholije, zelo subjektivno razpoloženje, duševno sramežljivost in sposobnost za jasno in odkrito komunikacijo.

Saturn v 4. hiši natalne karte

Ta položaj nakazuje, da bo vaše življenje usmerjeno v prizadevanja za zadovoljstvo znotraj vašega svetišča.  Postopoma in metodično boste razvili željo živeti v pokoju z malo psihološko izmenjavo z zunanjim svetom. Morda boste čutili težke odgovornosti nad vami v zvezi z vašo družino, kar bi lahko negativno vplivalo na vaše poklicno življenje. Ta položaj omogoča zelo varno bivališče in težnjo, da podedujete zemljo.
 
Saturn v 5. hiši natalne karte

Ta položaj pomeni, med drugim, da imate skrivno in močno željo po psihološki izpolnitvi in spolnih užitkih. Vendar, Saturn predstavlja veliko razočaranj in težav v ljubezenskih zadevah in tebe bodo privlačile osebe, ki niso zlahka dosegljive. V poslovnih zadevah ni v celoti dobro za špekulacije, vendar pa vam daje dobre možnosti za naložbe v trdna sredstva, kot so zemljišča, nepremičnine.

Saturn v 6. hiši natalne karte

Ta položaj vam lahko daje veliko vzdržljivost in sposobnost za organiziranje delovnih procesov. Lahko ste  nagnjeni k preobremenjenosti in težko ignorirate vse svoje obveznosti. Vaše delo in dolžnosti bo naporno zaradi podrobnosti in pretiranih osebnih zahtev. Prav tako se lahko razvijejo težave s podrejenimi ali sodelavci. Od vas bo odvisno, da popolnoma razumete, da so te ovire naložene z usodo. kot posledica kozmičnih vplivov  in, če ste sposobni razumeti vzrok teh težav boste v boljšem položaju za njihovo odpravo.

Saturn v 7. hiši natalne karte

Ta položaj nakazuje življenje, ki ima ekstrovertirane lastnosti. To kaže tudi, da bo zakon in osebna druženja najpomembnejši motiv vašega življenja. Saturn v tej hiši se nanaša na partnerja, ki je zvest in morda starejši od vas.
V vaših odnosih se obotavljate izraziti sebe v največji možni meri; vi vidite to, kot globoko okoliščino, ki zahteva odgovornost in stabilnost, zatorej bi moralo biti trajno in zadovoljujoče.
 
Saturn v 8. hiši natalne karte

Ponavadi je to dober pokazatelj dolgega življenja, ki se konča z naravnimi vzroki. Vendar pa ta položaj lahko prinese težave v zvezi s poroko ali s financami, ki izhajajo iz partnerstva. Velik del vašega življenja je lahko usmerjeno v pridobivanje nekega zapletenega dedovanja. V zvezi ezoteričnih zadev, položaj kaže globoko zanimanje za okultne predmete.

Saturn v 9. hiši natalne karte

Vaša intelektualna prevzetost je koncentrirana in usmerjena k metodičnem in racionalnem. Vi ste nagnjeni biti zainteresiran za metafiziko, astrologijo in ezoterične študije na splošno. Obstaja težnja preveč pripisovati pomen detajlom in to ovira bolj, kot razvija razum. Morali bi poskušati projicirati bolj transcendentne cilje.
 
Saturn v 10. hiši natalne karte

Ta pozicija nakazuje prizadevanja za politično ali družbeno moč. Vaš odnos do večje udejstvovanje bo meditativno in racionalno. Nagnjeni boste k filozofskim in znanstvenim dejavnostim, izgubljen v zanimanju za reformo in politiko. Dvig v življenju bo vseeno težak. Saturn je počasen in daje dosežke šele potem, ko je veliko trdega dela in vztrajnosti za vami.
 
Saturn v 11. hiši natalne karte

Ta pozicija nakazuje, da bo precejšen del vašega življenja namenjen dokončanju zanimivih in koristnih prijateljstev. Tukaj ne bo mnogo elementov priložnosti v vašem obstoju. Z vašim temperamentom imate radi metode in  vzročnosti, tako, da je malo manevrskega prostora za nepredvidljive dogodke ali srečo.

Saturn v 12. hiši natalne karte

Ta položaj kaže, da vaše življenje poteka v temini in ste nagnjeni načrtovati v zavetju osamljenosti. Vas ne moti izoliranost tako dolgo, dokler lahko mislite in izražate sebe svobodno.
Vi ste sposobni zbrati velike vsote denarja na način, ki ni sprejemljiv za vaše znance.

PRIJAVA NA TEDENSKE NOVICE

Ne glede na vaš Sončni znak, ta napoved vam pomaga, da najbolje izkoristite vsak mesec astrološke energije. Dogodki so najmočnejši na navedene datume. Vendar pa je njihov vpliv aktiven še vsaj nekaj dni pred in po njem.
Vsakdo je pod vplivom teh globalnih tranzitov. Vendar, bo na vas vplivalo najbolj močno, ko premikajoči planeti aktivirajo občutljive točke v vašem horoskopu.     

Prijava na info@rojstna-karta.si