Canis Major - Veliki pes    Meje sozvezdja 03°29` - 02°12`

V sozvezdju Veliki pes (Canis Major ) se nahaja 7 pomembnih zvezd med katerimi je ena prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju in tudi najsijajnejša zvezda z magnitudo -1.46  je zvezda Sirius, ki se nahaja na 13° 33`.


Simbolika Velikega psa ni povezana samo s carstvom živali in živalsko oblastjo ampak govori o vseh tistih, ki najavljajo nekaj novega, nekaj velikega, kar pravkar prihaja. Zaradi tega je naravo tega sozvezdja potrebno povezati z velikimi in pomembnimi stvarmi pri katerih se oseba počuti sigurno – seveda , v kolikor imamo opraviti s pokrivanjem planetom benefikom.

Vsak planet, ki se tukaj najde bo opisal tudi hišnega ljubljenčka, oziroma psa ( v kolikor je planet ugodno postavljen- potem je to velik in sijajen pes, ki lahko zmaguje na razstavah (odvisno od narave planeta), medtem ko pri slabo postavljenem planetu  (posebno malefiku) se opisuje nevaren pes ali neka druga divja žival od katere osebi preti nevarnost. Tedaj je to tudi znak slabe usode za same hišne ljubimce. Tedaj to prinaša nevarnost od vboda, kot tudi ugriza različnih živali – ampak redno iz nekake obrambe ..glede na to , da je ta konstelacija Veliki čuvaj.

Sigurnost in zaščita  je ključni moto za to konstelacijo in od tu izhajajo vsi dobri telesni branitelji in lojalni čuvaji in sledniki, kot tudi različni sistemi zaščite, kot so alarmi in slično.

Ključne besede za zvezde iz tega sozvezdja Velikega psa so: visok, pomemben, pomemben uslužbenec , minister obrambe ali visoki vojni funkcionar, kot tudi vsak, ki je značajna osebnost , ki se nahaja poleg naj-značajnega – oziroma njegov predstavnik  ampak nikoli ni tudi sam vrh, oziroma nikoli tisti, ki sam upravlja z vsem in , ki je v svojem sistemu ravno največji. Kljub vsemu je to samo pes!


Canis Minor - Mali pes 


Meje sozvezdja 18°08` - 08°26`

V sozvezdju Mali pes (Canis Minor ) se nahajata 2 pomembni zvezdi od katerih je ena prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju in tudi najsijajnejša zvezda z magnitudo  0.38  je zvezda Procyon, ki se nahaja na 25° 13`.Čeprav je to sozvezdje podobno Velikemu psu vendar v sebi nosi večjo primes emotivnosti in zvestobe pri svoji najboljši postavitvi. Vsekakor je tudi povezano z zaščito ampak ne v takšni dominantni meri, kot je to pri zvezdah Velikega psa – bolj je v smislu manjših sistemov zaščite, kot tudi tistih skritih in nevidnih.

Ljubezen do psov in živali je prisotna kadar je pozicija in dispozicija ugodno postavljena, v kolikor je postavitev slaba- je siguren strah in tudi realna nevarnost od ugriza psa, kot tudi drugih živali. Pri slabi postavitvi (pozicija in dispozicija) obstaja nevarnost od prevare, poplav, davljenja in vseh nevarnosti v vodi. Nagnjenost do potovanj.
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD