Perseus – Perzej


Zmagovalec, Rešitelj


Meje sozvezdja 11°53`- 17°59`

V sozvezdju Perseus se nahaja 7 pomembnih zvezd med katerimi ni nobene prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju  z magnitudo 1.9 je zvezda Mirfak, ki se nahaja na 01° 20`.


Astrološki vpliv:

Ne glede, da Persej  predstavlja vzvišene kvalitete vsakega junaka, v njegovem sozvezdju se nahaja najbolj zloglasna zvezda Algol – oziroma sama odsekana glava Meduze, zato to sozvezdje nakazuje nevarnost. V sebi nosi tudi sliko nesrečnega otroštva, pogosto brez očeta, s kompleksi dokazovanja, s pretepi zaradi žalitve matere in podobno. Vsekakor, da je Persej tudi vsak bojevnik, ki je za eno stran osvoboditelj, za drugo zločinec. Ampak v sliki tega sozvezdja živi vsa neminljivost borbe dobrega in zla, a nikakor njihovega premagovanja. To je tukaj tako glede na to, da so okoliščine zelo močne. V to sozvezdje spada tudi ena slaba usoda v kateri se lahko celo nenamerno ubije draga oseba ali se za njeno smrt na nek način nosi odgovornost.


V Perseju obstaja tudi del zgodbe o maščevanju, kar bo s precej poudarjenim  tukaj priti do izraza. V najstrašnejših slikah, ki tu živijo, se vidi zgodba o masovnem uboju, kot tudi ubijanju nedolžnih in žensk (Gorgona Meduza je bila noseča, ko jo je Persej ubil). Vsekakor, to sozvezdje nosi  globoko energijo borbe dobrega in zla, ki se kot negodna usoda, ki živi tukaj, prenaša iz generacije na generacijo (njegova hči Gorgofona ostane vdova, pravnuk Herkul  v stanju opitosti ubije svoje otroke in ponovno se dobrovoljni bori, da bi se očistil, prehaja skozi 12 nemogočih misij…), vse do takrat, ko mu v tretjem kolenu veliki pravnuk  Herkul (pravzaprav veliki mučenik) ni izpolnil vseh 12 nalog in na koncu umiril nasprotne bogove Hero in Zeusa skozi darove, ki jih je končno od obeh dobil – nesmrtnost in večno mladost. Persej simbolizira vse grehe, ki jih bo potomstvo odplačevalo in šele daljni potomec, prehajajoč skozi močne izzive in nemogoče misije, spoji nasprotja in to vedno s služenjem svojim neprijateljem – ki jih je Persej ustvarjal.
Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije Perzej

V odvisnosti od postavitve , tukaj je natus zapuščen od očeta zelo zgodaj ali pa nakazuje na očeta, ki je imel težko otroštvo kot Perzej ali, ki je imel rad borbo za tisto, kar je videl »kot pravico«. Tukaj je v krvi doseganje nekega junaškega dela – zato bo ta oseba prostovoljno odšla v vojno ampak , če je dispozitor neugodno postavljen – morda tudi zares napravi težko karmo. S takšno kombinacijo se težko posluša nasvete, ker je oseba zaslepljena dokazovanjem sebe skozi svojo »borbo za pravico«. V karti ženske – je to »osvoboditelj«, ki je na položaju ali je že poročen z neko strašno ženo in , če dispozitor kaže v tej smeri – bo prišel k njej po težki ločitvi.


Luna  z zvezdami konstelacije Perzej

Kompletna zgodba o življenju Perzeja se tukaj lahko uporabi v kolikor je v tej dovolj malefikov (posebno ). To se primarno nanaša tudi na težek začetek življenja in nesoglasja staršev s svojimi starši – kar pomeni dedom natusa, ki je že od začetka življenja odvojen od svojega deda ali bo prišlo do problema na tej relaciji. Tukaj je v vprašanju genetski spopad Perzeja, ki v tej družini živi in bodo samo aspekti in dispozitorji nakazali s katerim delu mita o Perzeju imamo opraviti v tem življenju natusa. Prepiri okoli hiše, pretep zaradi žalitve matere in »patriotizem« so tukaj pogosto poudarjeni, kot tudi pomanjkanje enega od staršev in problem z drugim. Z materjo so sigurno borbe, ker jo oseba včasih vidi, kot svojega glavnega neprijatelja –Meduzo, kar je ona natusu zares lahko občasno posebno, če je mati bila lepotica v mladosti. Če bi oseba našla mir v svoji duši (kar je tukaj ravno Herkulova naloga) bi lahko zaustavila probleme, ki preko nje prehajajo na potomstvo. Nevarnost, ki preti ženi in prav tako nosečnici.
Merkur z zvezdami konstelacije Perzej

Ali bo ta intelekt uspel v sebi spojiti dvojnost  in našel izhod iz pasti dobrega in zla? To je njena naloga ampak se v praksi to redko zgodi in bo oseba prinašala zelo hitre in ne dovolj modre odločitve , misleč, da je njena resnica edina resnica. Pretepi v šoli in » iskanje pravice«. To bo praktično dalo veliko hitrost tako pri teku, kot tudi pri vožnji, a ljubezen do letal je tukaj dana od trenutka, ko je Hermes daroval Perzeju svoje krilate sandale. To je zaradi tega tipična slika tudi za vsakega pilota lovca bombnika, ki je opremljen z nevidno tehnologijo. Nevarnost v prometu, prepiri z bratom in mnoge druge merkurjeve probleme lahko vidimo tukaj v kolikor natus ne umiri svoj um in neha z obsodbami, neodvisno od tega kar mu čuti govorijo.
Venera z zvezdami konstelacije Perzej

Tukaj živi lepotica za katero se Perzej sedaj mora boriti. Mora jo osvoboditi strašne pošasti in osebe, ki je da dihati. V kolikor to ne napravi s kirurško natančnostjo, svojo borbo  in iz najboljših namenov – bo ranil osebo za katero se bori in tako prizadene svojo ljubezen. Tukaj je potrebno premagati nepravico in , da se harmonija niti malo ne zmoti. Vendar , strasti so tukaj močne, posebno pri dekletu , ki zahteva, da se moški bori za njo –ker je to njej močan afrodizijak. Če je tukaj srečno postavljena (glede aspektov in dispozicije) – ona bo tukaj nakazovala nagrado , ki jo oseba pridobi po borbi, in bolj je borba nevarna – bolj je potencialna Andromeda (predstavljena z Venero) resnična. Najsrečnejši bo tisti, ki se v neprijatelja zaljubi takoj, ko ga premaga – ker bo neugodno usodo zaustavil v začetku.

Mars z zvezdami konstelacije Perzej


To je sedaj vojak v svoji polni formi. On je vsekakor idol in junak za nekatere, ker kadar je potrebno fizično reskirati in umreti – tu je prvi. Vendar je potrebno pogledati kakšen je on za druge – ker takšen je končno tudi za sebe. To lahko poudarja primitivno moško seksualno energijo in strastno potrebo za krvjo, pa četudi je to klanje živali. Borilne veščine in hitrost na splošno gre s to kombinacijo in vsak težek aspekt od malefika nakazuje na maščevanje ali maščevalnost. Tukaj se oseba večkrat lahko najde v nevarnosti (samo dober dispozitor jo lahko reši). Včasih je nagnjenost k pretepom in borbi podedovana od očeta, ki je bil takšen v mladosti. Možna je nagnjenost k nesrečnim dogodkom, včasih ne-namerna poškodba drugih. Možnost abortusa. V najslabšem primeru takšen lahko nakaže na pretirano uporabo sile, posebno do žensk, tudi nosečih in lahko ustvari mnoge nedolžne žrtve.

Jupiter z zvezdami konstelacije Perzej

V tej kombinaciji pogosto živi odhod v daljave na katerih se neki problem rešuje. To je lahko tudi zdravljenje nevarne bolezni v tujini, kot tudi misija vojaka, ki potuje v daljno zemljo, da bi se bojeval. Vsekakor, Gorgona Meduza tukaj živi v tujini. To je lahko tudi denar, ki se dobiva za uboj ampak bolj pogosto denar, ki pride preko smrti nekoga in tisti denar zaradi katerega se ljudje prepirajo. Če je ta
 povezan z izobraževanjem se on tukaj nagiba aviaciji in raketnim sistemom. Vendar , pravica tukaj zmaguje – vsaj na prvi pogled ( za drugi bo več povedal dispozitor), in je to tisti del mita v katerem je Perzej slavljen ( v kolikor je oseba Perzej).  V kolikor ni –pravica ni lahko dostopna, neodvisno koliko je oseba izobražena in poštena.

Saturn  z zvezdami konstelacije Perzej

To je najpogosteje Perzejeva usoda prednikov, ker tukaj že generacije živi težka zgodba o borbi dobrega in zla, a že v zgodnjem otroštvu oseba ostane brez očeta. To je življenje polno borb, pogosto trmasto posvečen težnji, da se izkorenini »krivica«, kar oseba posebno, če je starejša, vidi kot važnejši cilj od samega »vzpostavljanja pravice«. Na stare dni oseba postane Perzej ampak on je že okamenjen še prej preden je uspel dotakniti Gorgono, tako da je to v glavnem žalostna in jalova zgodba osebe, ki bi morala priznati poraz (zaradi osnovne potrebe ) ampak to ne more ( zaradi narave Perzeja). Razen, če dispozitor na nakaže na precej drugačen tok dogajanj –tukaj natus zelo težko pride do Andromede, kot svoje prave ljubezni ( kar je naravno stanje Perzeja zatem, ko je prešel Meduzo), ampak pogosteje ostane ujet v hladnem carstvu Gorgone.
ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD