Pegaz ( Pegasus) 

Leteči konj

V sozvezdju Pegaz se nahaja 9 pomembnih zvezd med katerimi ni nobene prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju  z magnitudo 2.5 je zvezda Enif, ki se nahaja na 01° 33`.


Astrološki vpliv:

Krilati konj Pegaz simbolizira prehod z ene ravni na drugo, oziroma pretvarjanje slabega v dobro, ravno tako kot je rojen od strašne Gorgone Meduze, da zatem sodeloval pri Perzejevem osvobajanju Andromede, kot  tudi v Belerofontovem ubijanju strašne Himere. Himera je sicer Pegazova sestra, kar vse nakazuje na premagovanje lastnih pomankljivosti in stalno izpopolnjevanje v duhovnem smislu.

Pegaz direktno nakazuje tudi na vsako vrsto gibanja in prometa, kot tudi veliko brzino  in samo letenje-aviacijo. Kadar so lastnosti osebe pod vprašanjem, Pegaz ustvari ljudi fizično hitre in vedno pripravljene, da napravijo različne naloge. Zaradi tega je simbolika Pegaza vedno zelo dobra, kadar  so v vprašanju zaposleni, ker so to zelo hvaležni in vredni delavci. Pegaz vsekakor nakazuje tudi na vojne, ki se dogajajo v zraku – z letali.

Po drugi strani, glede na to, da je Pegaz vzgajan od Muze (ki so bile čuvaji umetnosti), to sozvezdje v določeni kombinaciji nakazuje na umetniške talente in posebno poetski navdih.

V določeni planetarni kombinaciji, Pegaz bo predstavljal tisto kar vodi do zdravljenja ravno tako, kot je on odvedel Perzeja do Andromede in Belerofonta, da uniči Himero. O tem več govori zvezda Algenib na 09° 09´), nakazujoč na mesto reševanja.

Pegaz je povezan tudi z nevarnostjo na vodi. To gre iz tistega dela zgodbe, kjer je Pegaz privedel Perzeja do morske pošasti (ki je v vodi), in se veže na vse probleme v vodi, na morju, kot tudi na brodolome, davljenje. Pri tej negativni konotaciji, Pegaz lahko nakaže tudi davljenje v alkoholu in slično.


Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije Pegaz

S to kombinacijo bo osebi življenje nudilo priliko, da vzleti zelo visoko in da slabe stvari preobrne na dobro. V kolikor je to na bilo kakšen način povezano s 5 hišo ali  - do izraza bo prišel umetniški talent in poetska nadarjenost. V najboljši varianti je to pokazatelj , ki vodi do stalnega izpopolnjevanja, kot tudi doseganja sijajnih rezultatov v športu in vsemu, kjer se zahteva velika hitrost. V karti ženske je to slika »princa na belem konju«, ki osebo reši in jo odvede v tujino ali prinese čudodelno zdravilo. Rešitelj je tukaj važen, ker je on ta, ki sproži pomembne stvari v življenju osebe. Ljubezen do konj. V najboljši varianti , to je oseba, ki pridobi nesmrtno ime po svojih delih.

Luna  z zvezdami konstelacije Pegaz

V odvisnosti od postavitve in njenega dispozitorja, tukaj lahko vidimo sliko umetnice – ali je to mati ali neka žena v življenju osebe ali je on sam umetniško nadarjen. Vsekakor se je usoda Pegaza tukaj pomembno vmešala  v življenje osebe in to se v sliki malo slabo postavljene  ali njenega dispozitorja izraža tudi skozi spopad z nekom iz družine, oziroma sorodnikov. Tukaj se lahko pojavi tudi jaz med osebo in njenim bratom ali sestro. Pozicija  ne neki zvezdi od Pegaza nakazuje tudi , da osebo ne drži mesto, oziroma na stalna potovanja in selitve osebe. V kolikor je dobro aspektirana – to lahko nakaže tudi na mater umetnico in na umetniško okolico na splošno. Če je  slabo postavljena, je možno pomanjkanje matere ali mati ne skrbi dovolj za osebo, ali žena, ki vzgaja osebo bo zelo fina in nagnjena umetnosti. Pod prizadetostjo – nevarnost od vode, kot tudi nagnjenost alkoholu.

Merkur z zvezdami konstelacije
Pegaz

To bo dalo zelo inteligentno osebo že od zgodnjega otroštva. Na nek način, ta otrok je izpred svojega časa, kar se kasneje vidi v hitrosti misli in hitrimi gibi zato je to odlično za šport – posebno atletiko. Če je  ugodno postavljen v svoji poziciji in dispoziciji je to odlično ne samo za hitro vožnjo in dirke ampak tudi za letalstvo in, če  ali njegov dispozitor  prejema tudi ugodne aspekte od  - potem je ravno za vojno letalstvo. Vsekakor da tukaj obstaja tudi možnost za veliko razliko v odnosu na brata ali sestro. Pri zelo ugodni postavitvi horoskopa – daje precej več kot samo inteligentno osebo, nakaže tudi  na čisto genialnost, ki je sposobna, da spaja različne nivoje obstoja (Albert Einstein, je na zvezdi Sadalbari imel svojega vladarja 3 hiše- kar je sorodno naravi ). Nagnjenost poeziji.
Venera z zvezdami konstelacije Pegaz

Tukaj pride najbolj do izraza zgodba o umetnosti in o muzah, ki so posebno vezane za življenje osebe, darujoč osebi poseben talent. V kolikor so  ali njen dispozitor ugodno aspektirani od  - vidimo izjemno originalno naravo , ki bo svoj umetniški talent lahko direktno izrazila. Tedaj je sama Muza Urania najbolj direktno oživeta v življenju te osebe, nakazujoč tudi , da bo oseba podprta vse do samega vrha v tistem s čimer se ukvarja. V moškem horoskopu tukaj vidimo zelo lepo dekle, ki ima zelo rafiniran okus in ki je pogosto na potovanju – ali jo bo na potovanju srečal. Kadar je  tukaj ugodno postavljena - to daje zelo romantično zgodbo, ker je to sedaj slika Andromede, ki je osvobojena in, ki skupaj s Perzejem jaha na Pegazu – oziroma odhaja v boljšo prihodnost in pogosto je to odhod v tujino z ljubljeno osebo.

Mars z zvezdami konstelacije Pegaz

Nevarne situacije, ki jih lahko izzove (posebno kadar je slabo postavljen ali z pozicijo ali dispozicijo) se tukaj lahko nanaša na hitrost, ki je v najslabši situaciji lahko smrtna. Tukaj je Pegaz najmanj soroden svoji pravi naravi  ampak je precej povlekel na brata Hrisaora, nosi v sebi bes in s tem dovede osebo občasno v nevarnost. Torej –hitra vožnja,letala, borbe, kot tudi vse kar je vezano za aktivnosti na vodi, in tudi alkohol, cigarete – vse to je negativno za to osebo in jo lahko privede v težek položaj. Nevarnost od vboda insekta, posebno pri vožnji. Pri ugodni postavitvi – to je velik borec, vojno lice ali del anti terorističnih enot, ki se odlikuje s svojo hitrostjo in koriščenjem sodobnih tehničnih dosežkov. Moški na močnem motorju.

Jupiter z zvezdami konstelacije Pegaz

Ker  naravno upravlja s konji se bodo vse njegove lastnosti naravno poudarile in okrepile, ko se najdejo z zvezdami iz Letečega konja. To bo dalo velikega potnika in tudi denar, ki se pridobi na potovanjih ali od potovanja, kot tudi v tujini. To je tudi odlična kombinacija za turistično agencijo, letalsko družbo ali industrijo avtomobilov (ravno se na zvezdi Markab našel , ko je 16.06.1903 ustanovljena firma »Ford«!). nekdo, ki ga  v karti natusa predstavlja je izjemno duhoven – v kolikor to ni tudi natus sam. to je samo po sebi znak plemenitosti a oseba bo predstavljala tistega brata ali sestro, ki ga usoda podpira.

Saturn z zvezdami konstelacije Pegaz

Ker ima to sozvezdje skupno točko s , predvsem v tem, da se je Pegaz našel izpostavljen nevarnosti od Cetusa, tukaj vidimo usodo, ki osebo privede v nevarne situacije, posebno kadar se najde v vodi. Tukaj je tudi nevarnost od davljenja prisotna, prav tako je ded bil lahko v težkem položaju, včasih celo zaprt, ali zastrupljen. Nevarnost od alkoholizma ali alkoholikov. Včasih to nakazuje tudi na očeta, ki je preživel neugodne situacije – včasih tudi vojno in od tedaj je ostal invalid. Možnost padanja z motorja ali trčenja z večjim vozilom. Če je ugodno postavljen, bo to pri vozilih močan in robusten džip, kot tudi nekdo, ki se uspe izvleči skozi realne življenjske nevarnosti in od tedaj doživeti pozitivne notranje transformacije. To so včasih bolezni,  včasih padci – v dobesednem in figurativnem smislu.