Sozvezdje ORION – Lovec   


Meje sozvezdja 09°05`- 06°29`

V sozvezdju Orion – Div, Lovec  se nahaja 11 pomembnih zvezd med katerimi sta 2  zvezdi prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju z magnitudo  0.12  je zvezda Rigel, ki se nahaja na 16°50` .


Za to konstelacijo se veže vse kar je v dani simboliki, posebno visoki in močni moški nagnjeni športu ali vojnim veščinam. Njihova fizična privlačnost in lepota so lahko precej poudarjeni v kolikor je povezana z zvezdami tega sozvezdja. Vendar, stabilnost z eno žensko si je tukaj težko zamisliti – in je za to konstelacijo značilno več zakonov – ravno tako, kot jih je imel Orion. Če ostala simbolika potrdi, tukaj obstaja možnost, da bo neka žena ljubosumna na prvo Orionovo soprogo ali veliko ljubezen, kar lahko privede do prekinitve veze ali zakona. Prav tako, ljubosumnost lahko obstaja tudi z bratove strani, v vsakem primeru, pogosto se pojavlja nekdo, ki se meša v ljubezensko življenje, kar ustvarja resne probleme.
Kadar je ta konstelacija predstavljena z malefiki (Mars, Saturn, Uran, Pluton, Neptun), z odgovarjajočo kombinacijo  ali 12 hiše- obstaja nagnjenost k opijanju  in tudi posilstvu. Zločin, ki tukaj napravi bo odkrit in zločinec kaznovan, ravno tako, kot je Orion oslepljen- kar bi v odgovarjajoči simboliki nakazalo na temnico.


Ta Orionova »oslepitev« nosi tudi metaforično sliko zastranjivanja  in ponovnega bujenja, ko se obrne k soncu na vzhod – kar nakazuje na obračanje k vzhodni modrosti, filozofiji ali religiji, ki tukaj prebudi osebo.

En del mita se nanaša tudi na maščevanje ali vsaj težnjo k temu – ali se to ne izvrši ali osebo to ne drži dolgo.

Če je ta konstelacija izpolnjena z malefiki, kot so , , ali z vladarji 8 hiše – obstaja nevarnost tudi od nasilnega stradanja posebno, če vključuje malefike na Cinguli Orionis, ker je to najslabše mesto Oriona. Nevarnost preti tudi iz snajperske puške, oziroma zadetka od daleč, ki je naročen – na isti način na kateri je Apolon naročil uboj Oriona, s pomočjo najboljšega strelca svoje dobe –Artemidom.Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije ORION


Zelo močan moški mora živeti izza tega Sonca. Njegova moč je pogosto fizična, on sam pa je lahko spreten v različnih športih, kot tudi v borilnih veščinah. Ker je Orion lahko hodil preko oceana, so možni tudi vodni športi, kot tudi potapljanje. Vse v odvisnosti od ostalih aspektov, tukaj se lahko vidi več zgodb – od tistih v katerih oseba primarno zmaguje, kot tudi tistih v katerih bo »povrnil vid«  s tem, da se bo obrnil nk Vzhodu. Kljub teme pa so tukaj sigurni problemi v ljubezni in nagnjenost k hvaljenju in razmetanju bo lahko faza, ki jo bo oseba (opisana s tem soncem) dobrim delom živela.


Luna  z zvezdami konstelacije ORION

Jasno je, da se skozi  lahko sprovede celotna zgodba enega mita, ker je   najboljši prevodnik vpliva fiksnih zvezd, kar nakazuje veliko povezanost dogodkov iz Orionove zgodbe z življenjem natusa. Vendar, tisto kar bi se specifično nanašalo na usodo je vezano primarno za emotivno nestabilnost, več žena, kot tudi možne probleme z nasprotnim spolom. Žena je tukaj lahko zelo žalostna in težka za sodelovanje. Nevarnost izgube žene. Prav tako, ta kombinacija, v odvisnosti od konkretne postavitve lahko daje pogoste selitve ampak tudi življenje v veliki hiši ali stanovanju. Pri slabi postavitvi tukaj vedno obstaja nevarnost poškodbe oči ali se osebi lahko zgodi, da enostavno ne vidi  tisto, kar se pred njenimi očmi pripravlja. S to pozicijo je treba polagati pozornost tudi na slabo točko katero sedaj predstavlja  in je to lahko fizično vezano za trebuh – posebno, če se nahaja v bližini  Cingule Orionis (Orionov pas). Ta   predstavlja tudi sliko velikega sprevoda ali sprevoda neke velike osebnosti, ki je podoben tistemu v katerem Artemida pošlje Orionovo mrtvo telo s srebrno lunino kočijo na poti zvezd.


Merkur z zvezdami konstelacije Orion

Še kot otrok je bila ta oseba nagnjena, da se hvali kako je močna ali pametna, v vsakem primeru  - v nečem največja pa četudi je to samo največja v razredu. Potreba , da se izpostavi in hvali jo tukaj lahko spremlja celotno življenje in z malo slabe pozicije ali dispozicije jo ravno to hvaljenje lahko privede do problemov večkrat v življenju. Zelo je važno kaj oseba govori, ker če je neprevidna, pretirana in hvaljena izjava lahko izzove maščevanje nekoga, ravno tako kot je Gea, ko je slišala Orionovo izjavo, da bo pobil vse divje žvali na Zemlji, poslala Škorpijona, da ga ubije. To nakazuje na mnoga potovanja in bivanja v tujih deželah, če ostanek karte to potrjuje. Če je  slabo postavljen, nevarnost grozi tudi v prometu in je pametno se izogibati  vsakemu avtomobilu srebrne barve, ker srebrna kočija je ta, ki je nastradanega Oriona vozila na nebo ….

Venera  z zvezdami konstelacije ORION


Lepota Oriona tukaj pride do svojega izraza, pa to poudarja fizično privlačnost natusa ali osebe, ki je predstavljena skozi , kot tudi vsakega lepega moškega . prav tako, problemi v emotivnem in zakonskem življenju so sigurne. Veze z lepimi in poznanimi ženskami, ki so iz pomembnih družin. Ljubosumje žena a pri slabi postavitvi tudi borbe okoli žena. V najnevarnejši sliki, kadar je to v 12 hiši in prizadeto (posebno od  ali Plutona) tukaj obstaja nevarnost od posilstva.


Mars 
z zvezdami konstelacije ORION

Nagnjenost do bojevanja, borb in osvajanja so pogoni, ki v nezavednem stanju natusa tukaj prebivajo. V karti ženske bo to opisovalo moškega bojevnika, vojno lice ali tistega, ki je bil na bojišču, kot tudi nevarnosti, ki od njega lahko nastanejo. Pogosto so to fizično močni moški, kot tudi tisti, ki so pridobili neke nagrade v športu ali čine v vojski. To nakazuje tudi na ranjenje  in tudi na borbenost, ki ne pojenja. V nevarnih postavitvah  - to nakazuje tudi na maščevanje, ki jo on izzove s svojo neumirjenostjo in izjavami, ki so pretirane.

Jupiter  z zvezdami konstelacije ORION

Veličina in moč tistega, kar je v signifikaciji Jupitra je poudarjeno. Če govorimo o potovanjih – potem je to kompletna slika odhoda v Ameriko. Tudi vsa druga potovanja, ki opisujejo odhode v daljne ali močne kraje so tukaj izražena. Poti so same po sebi velike in je to tudi glavna (Orion) avtocesta () v neki deželi, kot je to Highway I, ki spaja celotno vzhodno obalo od Floride do Kanade. Karkoli je v karti predstavljeno s tem   , je veliko, močno, pomembno in zelo dominantno, kar bo še posebej  priklicano v življenje osebe, če gre v njegovo simboliko. Velika zaščita.

Saturn  z zvezdami konstelacije ORION

To je vsaki tisti del zgodbe, ki usodno čaka Oriona, kar je vse v odvisnosti od postavitve , njegovega vladarstva in dispozicije, ravno tisti del zgodbe, ki je za Oriona bil padec. V kolikor se  najde na Cinguli Orionis (kar je njegov najslabši del), nevarnost postane največja od človeške roke (posebno, če obstaja slab aspekt iz  ali , točneje od zvezd iz repa škorpijona ali iz Pegaza). To je slika posledice in plačila, ki prihaja preko družinskega drevesa, kot tudi vse kar je oseba delala v prejšnjem življenju ali v svojem prvem ciklusu  do 29 leta življenja. V drugem ciklusu , oseba bo imela priliko popraviti posledice svojih del oziroma del svojih prednikov

Na vrh
Domov
ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD