Sozvezdje Hercules    


Meje sozvezdja 25°33` - 19°34`


V sozvezdju Hercules se nahaja 6 pomembnih zvezd med katerimi ni nobena  zvezda prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju z magnitudo  2.8  je zvezda  Korneforos, ki se nahaja na 01°
05`.


Herkul je Persejev pravnuk in on v sebi nosi podedovano nagnjenost ne samo k junaštvu ampak  dosti bolj k odkupu vseh grehov svojih prednikov – ker ga od začetka življenja spremlja zavrženost , mržnja, greh in dolg. On mora opraviti naloge za nekoga, ki je slabotnejši od njega, da bi svoj dolg odplačal. Tudi, ko je vse to opravil in izpolnil 12 nalog – ki so 12 nalog, ki jih krog Zodiaka v sebi nosi, on je še enkrat moral biti žrtvovan, da bi končno postal nesmrten. Persej je izvršil primarni umor s katerim je definirano tudi njegovo sozvezdje, ki nosi strašno glavo Meduze in s tem povzročil krog vzroka in posledice, ki je predstavljen z Zmajem, ki obkroža kompleten Zodiak – a Herkul je ukradel jabolka z drevesa znanja katerega pazi Zmaj ali kača ( v nekih mitologijah) in tako prišel do konca tega kroga, ki je z njegovim prednikom začet. Žrtev, ki jo je imel za tem, ga napravi božanstvom. Kakorkoli – to sozvezdje opisuje nekoga, KI BO OD ČLOVEKA POSTAL BOŽANSTVO, OZIROMA VSAKOGAR, KI BO OD SKORAJ NIČESAR USTVARIL VSE.

Ta mit torej ne opisuje  niti srečno niti lahkotno zgodbo ampak predvsem življenje polno žrtvovanja, odbijanja in borbe zaradi vračanja dolgov nekoga, kot tudi v vsaki borbi za osvoboditev – da bi potomstvu bilo bolje, ker so predniki napravili strašen greh s katerim so v glavnem ponosni. V usodi tega mita leži tudi stradanje nesrečnim slučajem, ali zato, ker je Herkul popolnoma opit ubil svoje otroke, ali zaradi tega, ker je 1x slučajno zadel svojega prijatelja Chirona in s tem doprinesel k njegovi smrti ali zato, ker mu je slučajno žena njegova dala srajco natopljeno s Hidrinom žolčem. Zaradi tega, v odvisnosti od postavitve tega sozvezdja v odgovarjajoči hiši ali aspektih, ki jih oblikuje z ostalimi planeti – to se lahko nanaša na ta del mita.

Vsekakor, da bo vsak planet na neki zvezdi tega sozvezdja nakazal tudi na fizično močnega moškega, kot tudi tistega, ki se bori, da bi se osvobodil  ali v realnem pomenu ali v smislu osvoboditve Duše od greha – v najgloblji simboliki bo to tudi borba za krščanski ideal – rešitev Duše – s katerim ima ta konstelacija veliko skupnega. Herkul je, prav tako, kot njegov praded, nosilec strašnega orožja, ki je izredno smrtonosno in je zato to sozvezdje vezano za mnoge nevarnosti ampak tudi za posledice slabih del, ki se lahko nanj zrušijo, a on jih mora vse odkupiti.

Karakter osebe je tukaj precej močan ampak je nagel temperament in zelo strasten, dajajoč fanatično usmerjenost na izpolnitev naloge.

Problemi z ženskami so tukaj sigurni, kot tudi več žena in nezvestoba ker –Zeus je njegov oče! Nasprotovanje dekletovega očeta, da se poroči z osebo (lastnik karte) je prav tako sigurno, kot tudi nestrpnost, borba ali rivalstvo med bodočim tastom in osebo lahko vodi do zmage natusa ampak to lahko pomeni  tudi začetek konca v življenju natusa. Tukaj je mogoča zgodba o zaroti, ki gre preko soproge natusa, ki je lahko slaba točka in privede do izdaje.Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije Hercules


V odvisnosti od tega, koga to  predstavlja, to je zgodba o močnem moškem, ki je v podrejenem položaju proti dosti slabotnejšim likom od sebe. On služi nekomu, ker je dolžan – ali po pisanem ali nepisanem pravilu. To je slika zmagovalca ali bojevnika in to tistega, ki se najboljše izkaže v težkih situacijah ali nemogočih misijah. Moč je poudarjena, kot tudi močna volja in usmerjenost k cilju. On je junak, ki bo potencialno izdan in nagnjen je nesrečnim slučajem – posebno, če je  prizadeto od  ali . Spopad ali nesoglasja s tastom ali očetom dekleta. Če je  prizadeto od malefika, v katerih je vključena tudi serija 12 – se je potrebno paziti divjih živali, posebno levov.  
Luna  z zvezdami konstelacije Hercules

Ker upravlja z Dušo osebe in tudi samim začetkom in koncem življenja je sigurno, da se dober del zgodbe tukaj lahko odvija Herkulovim stopama. Samo rojstvo tukaj je lahko kasneje ali prej od časa, ki je bil predviden ali pričakovan – ravno tako, kot je to Hera izvedla pri rojstvu Herkula. Prav tako, določene nevarnosti bodo grozile natusu še kot otroku – po pravilu se vse t dobro konča. Kasneje v življenju, ta slika opisuje probleme s partnerjem (posebno v karti moškega), nakazujoč možno ločitev ali prevaro partnerja – kar lahko privede do tragedije v odnosu. Nevarnost zastrupitve. V družini natusa – v njenem genetskem poreklu – je bilo tudi tistih, ki so se borili in napravili uboje. Pri najboljši postavitvi, to je slika osebe, ki vse grehe sprejme na sebe in tako dela na rešitvi svoje duše – kar je polna zgodba krščanskega svečenika ali nune.
Merkur z zvezdami konstelacije Hercules

Ker je to sozvezdje nagnjeno nesrečnim slučajem – to je kombinacija v kateri natus – posebno s svojo malomarnostjo in nepozornostjo lahko sebe in druge privede v zelo problematično situacijo. Posebno so ogroženi otroci – najprej svoji in tudi vsa druga – in je to znak, da oseba mora biti posebno pazljiva kadar vozi otroke in nikoli ne bi smela biti v pijanem ali ne dovolj zavednem stanju – ker je ravno v takšnem stanju Herkul ubil svoje otroke. Nagnjenost prevaram, kot tudi zarotam pri vsaki slabi postavitvi. Nevarnost za bližnjega prijatelja. Če je to povezano s serijo 5  - potem obstaja tudi možnost rojstva dvojčkov. Znanje se tukaj pridobi skozi izkušnje. Močne roke.
Venera z zvezdami konstelacije Hercules

To poudarja seksualno in fizično privlačnost ali same osebe ali osebe, ki je skozi to  označena v horoskopu. Zaradi ljubezni se tukaj doživlja spopade, ki so pogosto lahko tudi fizični. Zakon tukaj ni najbolj srečno predstavljen glede na to, da natus s časom izgublja interes za partnerja in ga privlači druga oseba – kar pogosto privede do afere in ločitve. Družina partnerja ni navdušena z natusom, kar kasneje lahko privede v odprto soočenje . ljubljena oseba je lahko iz povsem drugega kulturnega , nacionalnega, verskega ali družbenega področja, kot je poreklo natusa, celo tisto s katerim so predniki osebe bili v sporu – zato je tukaj spajanje teh nasprotij nezavedni pogoj očiščenja. Možnost izdaje ali prevare s strani ljubljene osebe. Nagnjenost aferam.

Mars z zvezdami konstelacije Hercules

Kot je Herkul bil najmočnejši človek, ki je kdajkoli hodil po Zemlji – tako se narava  tukaj popolnoma vklopi v sliko fizično močnega in hrabrega moškega, katerega v življenju vodijo strasti, kot tudi borba za nekoga ali za neko osvoboditev. To so zaradi tega lahko profesionalni vojaki, legionarji, kot tudi dobrovoljneži  - oziroma vsi tisti, ki v borbi vidijo smisel svojega življenja. Vendar, preko te kombinacije se lahko pride tudi do vseh nagnjenosti nesrečnim slučajem, malem udarcu, ki privede do velikih komplikacij, nenamerni uboj , stradanje s strani prijatelja in podobno . Potrebno se je paziti divjih živali. V kolikor je vmešano nekaj iz serije 12- tedaj obstaja realna nevarnost od izdaje.

Jupiter z zvezdami konstelacije Hercules

Prava modrost tukaj se pridobi samo s časom in to skozi osebne izkušnje. V kolikor natus ni primarno napravljen od , tedaj je to tudi slika krščanske cerkve, ker tukaj  spoštuje tistega, ki se spokori za grehe in slavi tistega, ki dobrovoljno prevzame nase grehe vseh. Ker   opisuje tudi tujino – v tej kombinaciji so to tiste dežele, ki so dolgo bile v zasužnjenem statusu, a zatem so se skozi težko borbo in z veliko žrtev osvobodile. Do denarja se tukaj ne pride z lahkoto  ampak predvsem skozi borbo ali osvajanjem oblasti. Ljubezen do konjev in nevarnosti od slučajnih poškodovanj  istih. Vojna akademija. Nagrada za hrabrost. Narodni heroj.
Saturn  z zvezdami konstelacije Hercules  

Predniki so tukaj, ki obremenjujejo osebo in ona sedaj nezavedno odplačuje njihov dolg. To skozi to konstelacijo poudarja življenje polno odrekanj, včasih celo vodi v izgnanstvo. To je slika obtoženih in zavrženih od družbe, oziroma tistih, ki morajo da odkupijo kajavaju svoje grehe in da najdejo težko delo in izpolnjujejo težke naloge, da bi se iz »minusa« samo vrnili na ničlo. Jasno je, da se oseba mora izogibati finančnih dolgov, kot tudi kreditov, ker lahko pride v situacijo, ko jih ne bo mogla vrniti. Zastrupitev, kot tudi nevarne poškodbe. Nevarnost od plazilcev. Žrtev društva in družbenih sprememb.

Na vrh
Domov
ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD