Sozvezdje Eridanus

   Podzemna reka
  
 


Meje sozvezdja 12°38` - 16°41`

V sozvezdju Eridanus se nahaja 12 pomembnih zvezd med katerimi je ena  zvezda prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju z magnitudo  0.46  je zvezda  Ahernar, ki se nahaja na 15°19`.


Eridanus je konstelacija, ki nosi zgodbo, ki odrašča brez očeta – ali v figurativnem smisli ali dobesednem smislu. Povsem je mogoče, da otrok doživlja trpljenje in tudi komplekse, ker odrašča brez očeta – ima potrebo, da se na vsak način potrdi. Prav tako, to sozvezdje lahko nakaže tudi na občutek nezadostne bližine z očetom, kar ga lahko stalno žene, da se dokazuje – tako drugim, kot njemu. Vendar, ta vroča glava običajno nima dovolj moči, da izpolni tisto, kar je planirala in zato dela veliko škode in se dovede do lastnega stradanja. Pravzaprav so želje te, ki ženejo osebo, da pretirava in da gre preko svojih zmožnosti.

Eridanus, ne glede da predstavlja reko in vodo, v sebi nosi tudi ogenj in je to tudi zgodba o požaru na vodi, o brodolomih in tudi davljenju. Po drugi strani, v odvisnosti od ostale simbolike- Eridanus v sebi nosi tudi zgodbo zelo hitre vožnje in velike nevarnosti, ker se vožnja lahko konča s trčenjem, kot tudi s padanjem v reko.

To sozvezdje opisuje vsak genetski, oziroma družinski dolg in eno vejo in eno poreklo oziroma grehe, ki se prenašajo po tej liniji in , ki se kot takšni morajo očistiti.

Vse zvezde v Eridanus-u so precej malefične (škodoželjne), z izjemo Ahernar-a, ki je zelo Jupitrove narave. Namreč, ta reka je tudi reka očiščenja, glede nato, da so začetek in tok reke tista mesta, ki se nanašajo na pad in negativno karmo, ki prihaja kot rezultat neuravnoteženih želja, medtem ko je konec reke tisto mesto, kjer se oseba očisti. Običajno je povezana s starimi Dušami. Ta zvezda nakazuje, da se z njo končuje tudi neka karma, ali osebna ali genetska v okviru družine.Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije
Eridanus

To  nosi posebno zgodbo o odnosu z očetom in to iz generacije v generacijo. Odnos je pogosto oddaljen, čeprav je oče uspešen in važen faktor v življenju natusa. Otrok ima občutek, da ga je oče zavrgel in zelo pogosto otrok ne živi z očetom ampak z materjo. Tukaj obstaja tudi velika potreba za dokazovanjem. Pogosto se oseba lahko dokazuje drugim po avtomobilu, ki ga ima in katerega je dobila od očeta ali vozi isti avtomobil ali model kot očetov. Ona vozi zelo hitro in vse v odvisnosti od pozicije in dispozicije  - oseba se lahko nahaja v manj ali bolj nevarnih situacijah. Oseba mora paziti kaj obljublja, da se ne privede v neprijetno situacijo. Težnja, da se doseže očeta (v besednem ali duhovnem smislu besede). Pad z visokega položaja!

Luna  z zvezdami konstelacije Eridanus

V odvisnosti od tega ali senahaja na malefičnih zvezdah sozvezdja Eridanus  ali je na Ahernaru, kot tudi od tega kako je aspektiran – lahko zaključimo, da se dober del življenjske zgodbe natusa veže za ta mit. V bistvu, to je zgodba o prečiščevanju napak zato jih je skozi ta mit potrebno sprejeti in živeti zmerno in se posebno paziti pretiravanja. Možno je nejasno poreklo, kot tudi ne dovolj tesen odnos z družino, a eden od staršev je lahko odvojen od natusa. Po drugi strani, to lahko nakaže na iskanje sebe oziroma svojega pravega doma nekje v tujini. Pri ugodni postavitvi – posebno, če je na Arhenaru , to daje tudi močne duhovne izkušnje ali mater, ki je zelo religiozna, kot tudi hišo, ki je blizu nekega hrama ali cerkve. Prav tako, pri vsaki varianti je hiša lahko blizu reke ali neke druge vode. Pri slabi postavitvi, to prinaša nevarnost od vode in davljenja, kot tudi nerazumnost, ki osebo lahko odvede v propad.  

Merkur z zvezdami konstelacije
Eridanus

Že v otroštvu je ta otrok želel, da se dokaže pred drugimi in je zahteval od očeta, da mu omogoči da dela neke stvari, ki niso ravno zanj, kot na primer, da vozi avto. Kakorkoli , vožnja, avtomobili in tudi letala – so tukaj nekaj kar daje osebi občutek vrednosti in vse kar je potrebno, da oseba ve je, da se nauči obdržati ravnotežje – kar je lahko precej težko, če je trpi kakršnokoli prizadetost, ker tedaj obstaja nevarnost trčenja, posebno poleg reke ali vode v katero se tukaj lahko vpade. To je tudi slika vsake rečne vožnje ali plovbe z ladjo. Pri najugodnejši postavitvi takšen  nakazuje na nagnjenost ezoteriki ali religiji – posebno budizmu.

Venera z zvezdami konstelacije
Eridanus

To je slika tajne ljubezni, a v karti ženske tudi možna ljubezen do poročenega moškega. To je zaradi tega, ker dekle tukaj išče sliko očeta v vsakem moškem. S to kombinacijo, v karti moškega, dekle je prav lahko trofeja s katero se on hvali (oziroma je njegova lutka za razkazovanje). Zgodba o zakonu se začenja dobro, zatem se uzde lahko pretrgajo, ker oseba nima moči za ta zakon – in lahko nastanejo različni problemi, kar se lahko konča z ločitvijo. Ljubezen se lahko najde na poti ali v tujini.

Mars z zvezdami konstelacije Eridanus

Pri tej kombinaciji se dogajajo nesrečni slučaji, posebno v prometu, na zemlji, v vodi ali zraku. Ker je to tudi slika plamena in eksplozije –tukaj obstajajo nevarnosti tudi v vojni, posebno v bližini neke reke ali vode. V odgovarjajočih pogojih – to je slika krvnega maščevanja, ki se dogaja v več genaracijah. Usoda se tukaj s krvjo prenaša z očeta na sina, ravno tako kot voda teče v tej reki. Pri slabi postavitvi –nagnjenost h krvavitvam in operativnim posegom. V odvisnosti od pozicije in dispozicije , to je tudi spopad z očetom, kot tudi velika ambicioznost, da se postane močan – kar je lahko problematično in izzove nepredvidljive posledice. Močno orožje v napačnih rokah.


Jupiter z zvezdami konstelacije
Eridanus

V odvisnosti v katerem delu reke oziroma na katerih zvezdah Eridanusa se  nahaja – on bo nakazal na prevelike želje za dokazovanjem, potrebo natusa da »sinu Zevsa« dokaže svojo moč in svoje poreklo (pri slabi postavitvi ) in vse do daljnih potovanj in globoko religiozne duhovne zgodbe. V kolikor je  v konjunkciji z malefičnimi zvezdami  ali je prizadet od ali , oseba bo imela probleme s policijo na cestah zaradi hitre vožnje, možen je tudi beg pred policijo – kar se po pravilu konča neslavno. Pri vsaki boljši kombinaciji, natus odhaja na daljno pot »preko« - kar pomeni v  Ameriko ali Avstralijo in podobno. V odvisnosti od postavitve  - tukaj je vedno mogoča nevarnost v tujini, včasih celo smrtna – o čemer več povedo ostali aspekti in dispozicija.
Saturn  z zvezdami konstelacije Eridanus  

Pomanjkanje očeta je ključni problem tukaj. Celo, če je fizično prisoten, v duši je odsoten in deluje nedostopno. Nezadovoljstvo, ki iz tega izhaja s časom ustvari komplekse, kot tudi željo za uspehom na družbeni lestvici. Vendar, kot da je osebi dano, da v nekem trenutku pade – posebno, če je to politična moč. Tukaj je v vprašanju karmični dolg , a v kolikor je ravno na Ahernaru, potem je natus običajno zadnji v nizu – oziroma tisti s katerim se karma končuje. To je tudi pot na katerega se ne gre voljno.

Slobodan Miloševič ima , ki je njegov vladar 10 hiše (status, kariera) v 1 hiši (osebnost) na zvezdi Beid iz toka reke Eridanus. Ravno se v njegovem življenju odslikava primarna zgodba pomanjkanja očeta (njegov oče je napravil samomor), zatem tudi ambiciozna potreba za družbenim uspehom in močjo – kar je bilo močnejše od njega, ker uzde vsega, kar moč nosi s sabo, ni mogel več držati in »ko je skoraj zažgal celo deželo«, ravno tako kot je tudi Fajfont napravil – prevrnjen je s »strelo Zevsa« (kar je  - revolucija) in on tedaj dramatično pade. Ker se je  nahajal na koncu njegove 1 hiše – je to zgodba , ki se njemu dogaja kasneje v življenju.
Na vrh
Domov
ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD