Sozvezdje DRACO - ZMAJ

Meje sozvezdja: nima mej v Zodiaku

V sozvezdju Draco – Zmaj  se nahajajo 12 pomembnih zvezd med katerimi ni nobena  zvezda prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju z magnitudo  3.0  je zvezda Rastaban, ki se nahaja na 11°37` .Konstelacija Draco-Zmaj je ključna konstelacija na nebu, glede na to, da ona čuva znanja za celoten ljudski rod. In to iz treh razlogov:

-          Zmaj je čuvaj drevesa na katerem rastejo zlata jabolka. Drevo jabolka je simbol drevesa znanja še iz Biblijskih zapisov in so vse skrivnosti življenja in strukture Univerzuma vsebovane ravno v tem drevesu

-          Drugi razlog je v tem, ker je to sozvezdje v svoji projekciji na tropskem Zodiaku absolutno najdaljše in edino zaokroža kompleten krog Zodiaka, a z važnimi zvezdami  premaguje razmik od pol kroga – pri čemer od prve do zadnje zvezde je celo 250°- kar deluje, kot da je cel svet v objemu zmaja!

-          Tretji razlog ključne važnosti tega sozvezdja je tisti, ki nas napelje na tajni pomen primarne opozicije v vsaki astrološki karti – to je opozicija, ki jo tvorita Zmajeva glava in Zmajev rep oziroma os Luninih vozlov. Sam naziv Zmajeve glave  in Zmajevega repa , ki sta v opoziciji pri čemer je edino konstelacija Draco dovolj dolga, da lahko objame os vozlov, jasno nakazuje na eno od največjih tajni Duše (ker so to vozlišča ) – to je skrivnost spajanja nasprotnosti o kateri ta os vozlov- kot tudi tisto kar čuva Zmaj- govori.

Ta konstelacija istočasno upravlja tudi z vsem dogajanjem in kompletno usodo. Na ta način, v konstelaciji Zmaja je vsebovana tudi popolna energija, ki obvija Zemljo – neodvisno od tega ali je rušilna ali ustvarjalna. Zmaj predstavlja večno budnost (Zmaj Ladon ni nikoli spal)- kar direktno nakazuje na razvito kozmično zavest – v kateri so zadržana vsa znanja in , ki omogoča upravljanje z usodo.

Mnogi veliki umovi, znanstveniki ali duhovniki so imeli važne pozicije povezane z zvezdami te konstelacije. On predstavlja spoj uma in materije – pa s tem nakazuje na največja znanja in moči, ki izhajajo iz tega.

V tej konstelaciji živi najširši odnos vseh nasprotnosti – od glave do repa, zato lahko imamo tukaj vsa nevarna, skrita in tudi »prepovedana znanja«, ki od možnosti ustvarjanja – kar je simbolizirano z ognjem, ki ga Zmaj bruha – lahko vodi v nevidljive nevarnosti.

Hera je dobila ta jabolka na dar za svojo poroko – torej spajanje in ujedinjenje, pa je zmaj ta, ki čuva simboliko odnosa moža in žene.

Konstelacija Draco predstavlja čuvarja tako spiritualnih kot tudi materialnih vrednosti.

V simboliki Zmaja so tudi vsi nepoznani in nepreiskani predeli, tajni in podzemni kanali, tuneli in pečine – posebno, če imamo opravka z zvezdami, ki sestavljajo del repa Zmaja. Pri slabi konotaciji, to sozvezdje nakazuje na neprilike in nevarnosti, ki se zrušijo na posameznika, kot tudi na bolezni.


ZVEZDE STALNICE

Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije
Draco

V tej kombinaciji je možen pohlep za zlatom, ki se lahko konča neslavno v kolikor  ni odlično postavljen glede pozicije in dispozicije. Pri ugodni postavitvi je to oseba z veliko energije in moči. Pri vsaki ogroženi sliki tukaj grozi nevarnost očetu, a natus se mora paziti izliva besa, ker to prikliče »zmaja« in nosi nevarnost za srce. Vsekakor tukaj živi velika ambicija, ki lahko privede do infarkta.

Luna  z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

To je slika »žene zmaja, ki bruha ogenj«, če nekdo poskuša dotakniti kar je njeno. To je definitivno, skrajno zaščitni znak, a konkretna pozicija in dispozicija  bo nakazala sposobnost osebe, da obrani tisto, kar je njeno (ali kar ji je zaupano) ali bo stradala, ko bo to branila. Če opisujemo ženo, tukaj se lahko vidi ljubosumna žena, ki ščiti svoj zakon za vsako ceno in poskuša uničiti konkurenco, neodvisno od tega, da je tudi njej jasno, da jo mož vara.

Na drugem nivoju, to je včasih lahko nevaren pokazatelj za hišo, ki lahko postane vzrok prepirov ali se najde na prizorišču vojne od koder sedaj mora oseba bežati. Če se  nahaja na neki zvezdi iz repa Zmaja – to opisuje tunele ali klet izpod hiše, a aspekti, ki jih prejema, tisto kar se tam nahaja ali dogaja.

Merkur z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

Ker je  najbolj sposoben,  da intelektualno izživi vse izkušnje, tukaj lahko imamo opraviti o izjemnih spoznanjih (pri najboljši postavitvi), ki lahko odkrijejo cel niz tajno povezanih stvari in situacij in odkriti največje skrivnosti obstoja.

Pri slabi postavitvi se tukaj vidi kradljivec (ki bi sedaj hotel ukrasti »zlata jabolka«) ampak tudi vsak sistem elektronske zaščite (alarm, kamera in slično). Celotna slika, ki tukaj nastaja je poskus kraje darila, ki ga je žena dobila za poročno darilo in z ugodno postavitvijo tudi vračanje tega. Možne so nevarnosti v prometu, kot tudi problemi z živci.

Venera z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

Skozi to kombinacijo se najpopolnejše izraža »jabolko razdora« oziroma, domišljavost –ker je na zlatem jabolku pisalo »najlepši«. To bo posebno izraženo v kolikor se
 najde v konjunkciji s  ali vsaj v istem znaku kot je , ampak če se najde na zvezdi  Al Dib , ki je v znaku , ker se slika zlatega (,) jabolka () tukaj najbolj direktno izpolni , kot tudi domišljavost, ki gre zraven s tem (,).

V tej kombinaciji se lahko vidijo tudi vsi zakonski problemi, ki so se dogajali Heri, ker je moški tukaj zelo nagnjeni svobodnim spolnim odnosom.
V najbolj razviti obliki, tukaj lahko privede do spoznanja, ki živi v zedinjenju nasprotnosti () zato v odgovarjajoči poziciji in dispoziciji lahko imamo velika odkritja.

Mars z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

Tukaj se generira zelo velika energija, posebno preko vzhodnjaških športov, kot so karate, kung-fu in podobno. Ta kombinacija prinaša tudi nevarne spopade in borbe v katerih je mogoča tudi uporaba strelnega orožja, posebno, če se je našel v konjunkciji z neko zvezdo iz glave Zmaja, medtem ko je večja nevarnost od davljenja in hladnega orožja večja, če je  povezan z neko zvezdo iz repa Zmaja. Nevarnost od plazilcev in kač, kot tudi v kanalih in tunelih. V določeni simboliki je to lahko tudi slika atomske energije in eksplozije. Problemi s črevesjem in črevesnimi paraziti.

Jupiter z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

Vse v odvisnosti od tega, kaj ta  primarno nosi – tukaj lahko vidimo ali blago, ki je dobro varovano ( v neki banki na primer) ali poskus, da se to blago ukrade ( če je ta  prizadet od , ali ). Včasih imamo tu opravka o zakopanem blagu ali tistem, ki se nahaja v pečinah in ne na lahko dostopnih mestih ampak vedno se mora pričakovati tudi nek problem, ki je za to vezan, kot tudi nekega plazilca, ki se plazi okoli blaga.

Pri drugih kombinacijah,   tukaj daje velika in mistična spoznanja ali o o sami osebi ali nekoga, ki je skozi ta  predstavljen. V kolikor se govori o potovanjih, tukaj imamo opravka o deželah za katere so tradicionalno vezana velika okultna znanja in moči ampak, ki danes to ni nujno, da so določene tudi nevarnosti.

To je tudi slika dragocenega poročnega darila.

Saturn z zvezdami konstelacije Draco

Na tem mestu  včasih lahko nakaže na težave, ki se nanašajo na posameznika ali so v smislu splošnih svetovnih in političnih dogajanj ali v smislu bolezni – zato je za osebo dobro , če ne izziva Zmaja preveč, kar pomeni naj živi skromno in mirno, brez premočne sile za pridobivanjem moči, ker se vsaka ambicija tukaj lahko konča s porazom. Če  ni zelo dobro postavljen v poziciji in dispoziciji potem za osebo ni ugodno, da je čuvar niti, da je odvisen od tistega kar čuva – ker bo tukaj blago ukradeno – ali bo samo osebo nekdo pokradel  ali bo vložila v neko banko, ki bo propadla.

Pri določeni simboliki, tukaj obstaja tudi   nevarnost od plazilcev (posebno krokodila) in zastrupitve.
ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD