Sozvezdje Corvus – Krokar   


Meje sozvezdja 02°50` - 20°53`

V sozvezdju Corvus-Krokar  se nahaja 5 pomembnih zvezd med katerimi ni nobene prve velikosti. Največje zvezde v tem sozvezdju  z magnitudo 2.8  je zvezda Gienah, ki se nahaja na 10° 23` in Kraz, ki se nahaja na 17°02`.Astrološki vpliv – V času Olimpijskih bogov je vsak bog imel svojo ptico, ki mu je pripadala, a Krokar je pripadal Apolonu. Ob neki priliki, ko so bogovi prirejali posebno svečanost v Zeusovo čast, Apolon je poslal Krokarja, da prinese vodo s posebnega svetega izvora, ki se je koristila za svečanosti v slavo bogov dokler ni odkrito vino in mu je dal Vrč v ta namen.

Toda Krokar je med letenjem zagledal drevo smokve in si zaželel, da vzame eno od njih in ker smokve še niso bile zrele je on sedel na vejo in čakal, da dozorijo. Šele, ko so popolnoma dozorele in ko se je dobro najedel je spoznal koliko časa je preteklo in , da ga Apolon čaka. Da bi se opravičil Apolonu je dal v vrč hidro (vodno kačo) in se tako vrnil s pojasnilom, da je imel problem, ko je hotel vzeti vodo, da se je pojavila vodna kača in se je moral boriti z njo – prinesel je tudi dokaz.

Seveda, Apolon ga je takoj spregledal in tedaj ga je preklel, da se nikoli ne napije vode, dokler smokve ne dozorijo in v znak spomina na ta dogodek, kot jasno opozorilo tistim, ki grešijo proti bogovom, na nebo postavil vse akterje tega dogodka – Krokarja, Hidro in Vrč. Oni so postavljeni med zvezde kot opomin tistim, ki se pregrešijo proti bogovom.

Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije Corvus

Ker   opisuje predvsem opisuje karakter ali same osebe ali očeta, nadrejenega ali moža v karti ženske –skozi to kombinacijo se vidi slab karakter vsake od teh osebnosti in to se nanaša predvsem , da se bo težko upreti skušnjavi. Dispozitor bo tukaj določil kakšna slabost je v vprašanju in kje bo oseba ali nekdo katerega  predstavlja v karti natusa, izpostavljen močni skušnjavi. Nezvest mož, a v kolikor je to  vezano za serijo 3 ali 9 –potem so to zgodbe o prevari na poti, a če je v vprašanju serija 6 – tedaj na delovnem mestu ali kadar gre nekaj napraviti in se oseba ne vrne dalj časa – poleg vseh možnih pojasnil in zgodbe kako je to moralo biti tako. Čim bolj poudarja svojo čast in poštenje (), bolj se pogreza v laž in prevaro. To je laž, ki je najpogosteje razsvetljena.

Luna  z zvezdami konstelacije Corvus


Tukaj se najprej preživlja izpostavljenost lažem in razočaranjem. Pogosto je to izkustvo v katerem bo oseba brezobzirno prevarana in bo od te bolečine tudi sama postala razočarana in brez mnogih ideala, kar je kasneje lahko napravi zvito in sumničavo – vse v odvisnosti od stanja z dispozitorjem. Tukaj je v nekaterih primerih možno izkustvo zgodnje izgube enega od staršev ali člana družine, pa oseba kot da v prvem delu življenja preživlja posledice svojih nekdanjih laži in prevar, ki so sedaj izražene v kletvi »da se nikoli ne napije vode dokler smokve ne dozorijo« - kar bi tukaj bilo obdobje prvega Saturnovega ciklusa ali prvih 28-29 let, ki prinašajo dozorevanje v duhovnem smislu in izkustva prejšnjih življenj – to je ravno čas, ko bo oseba prevarana, zavedena, razočarana… V drugem Saturnovem ciklusu bo oseba imela priložnost da to popravi ampak tudi, da sama pod vplivom bolečine in razočaranja postane neiskrena, slaba in pohlepna – to je sicer stvar vsake posamezne duše zase. V tej sliki se vidi tudi varljiva žena , kot tudi sumljiva hiša, ne-knjiženo ali nezakonito lastništvo; hiša, ki ni zgrajena po standardih, ker je nekdo hotel prihraniti ali so mojstri kradli material. V tej sliki živijo tudi sokrivci v lažeh. Tukaj se laž odkriva preko 3 osebe. Hrana ali voda je lahko zastrupljena. Ne posebej lepo lice poleg včasih poudarjenega nosa. Vrana okoli hiše. Pohlep.

Merkur z zvezdami konstelacije Corvus


Razmišljanje je tukaj dvakratno in redko je lahko zares iskreno glede na to, da je oseba – zaradi strahu, ki ga globoko v sebi nosi še iz otroštva – razvila neko vrsto ozkogrudnosti kot tudi premetenosti. Takšna kombinacija lahko nakaže na zelo premišljene in dobro izplanirane akcije zato tukaj ni nič nedolžno in preprosto ampak je vse s premislekom. To je vsaka vrsta letala, posebno tista, ki izgledajo kot potniški a dejansko je vojni. Ravno se je na tej zvezdi Algorab našel
 skupaj z Ascendentom v trenutku terorističnega napada na Trgovinski center-WTC  11.9.2001. Odhod na pot z letalom. Prevara na poti in prevara v tujini. Čim več ljudi govori in bolj se opravičujejo – bolj lažejo. Otrok nagnjen lažem in krajam.


Venera  z zvezdami konstelacije Corvus

Izza te lepote živi nekaj kar jo demantira nakazujoč, da ni vse zlato kar se sveti. Namreč, to je vsak falsifikat – ali je v vprašanju torbica Lui Viton, ki vsekakor ni original ali je v vprašanju imitacija dragega kamenja ali v karti moškega, dekle, ki ni tako fina kot izgleda. Izjave ljubezni so pogosto neiskrene in oseba je nagnjena prevaram, a včasih izza izjave ljubezni obstajajo čisti materialni razlogi. Ljubezen z dosti starejšim moškim. Odhod na potovanje (posebno poslovno) je pogosti tudi prevara. Jemanje ampak ne tudi dajanje.


Mars  z zvezdami konstelacije
Corvus

Konotacija tega Krokarja sedaj postane škodna in nevarnejša. Nakazuje na umazane moške, ki pripravljajo pasti in prestrežejo ženske ponoči. To je tudi slika grobarja, kot tudi vsakega smetarja. Ta moški ni lepo razvit, je ožjih ramen in ima grbasto držo. Nos je včasih lahko izrazit. To je  zvita, prebrisana a ne hrabra ali plemenita oseba (ne glede ali je to lastnik karte ali nekdo, ki je z Marsom opisan v karti natusa). V tej kombinaciji živi tudi nevarnost, da se napade bilo katero slabotnejšo osebo od skupine zgoraj opisanih ali, če je vladar ascendenta močno postavljen – potem je to lažna borba, ki ima cilj, da prevara lastnika karte. V karti ženske – mladenič, ki je nezvest in laže. Potrebno se je izogibati sumljivih mest.

Jupiter  z zvezdami konstelacije Corvus

Ta
 nobenemu ne verjame in v vse sumi – in je to odlična slika policijskega inšpektorja – pod pogojem, da je  ugodno aspektiran. V kolikor ni, potem je inšpektor nagnjen podkupovanjem, ker izza te resnice najprej prebiva »licemernost«. To je tudi nekdo, ki je bil na strani pravice in se je na koncu »prodal«. Korupcija je tukaj mogoča kot tudi obračunavanje stroškov, ki niso obstajali. Vendar, s to kombinacijo je dano, da se vse poneverbe na koncu odkrije in da je krivec kaznovan. »Mutni posli«  v tujini, plačnje izpitov, kraja avtorskih pravic….

Saturn  z zvezdami konstelacije Corvus

V življenju te osebe bo obstajalo obdobje, ko bo spoznala, da vse tisto kar so bili njeni stebri življenja in sigurnosti, je lažno – ker ji je nekdo dolgo lagal in izkoriščal. Ta
 sedaj najbolj direktno oživlja mit o krokarju in bo to opis neke obljube s strani osebe na katero natus računa in, ki ga bo grenko prevarala. Nagnjenost k politiki. Prevare zaradi strahu. Neprijetna narava očeta, deda ali neke starejše osebe.

Na vrh
Domov
ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD