Sozvezdje Auriga – KočijažMeje sozvezdja 13°05` - 19°29`

V sozvezdju Auriga se nahaja 5 pomembnih zvezd med katerimi je ena prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju  z magnitudo 0.08  je zvezda Capella, ki se nahaja na 21° 19`.17°11`


Ta konstelacija v sebi nosi zgodbo o zapuščanju ali zgodnjem oddaljevanju od staršev , kot tudi o zbrinjavanju in osvajanju.  Namreč, oseba bo bolje sprejeta od tistih, ki so ji po naravi daljni, kot od najbližjih. Zaradi tega Auriga v sebi nosi sliko usmiljenja in to predvsem do zapuščenih, ogroženih in tistim, ki se brezciljno potepajo. Starši so pogosto zelo nesložni.
Sozvezdje  Auriga ni povezano z lepoto – nasprotno, pogosto bo nakazovalo komplekse, ki jih ima oseba zaradi izgleda, posebno ko so noge v vprašanju. V karti ženske, oseba skriva svoje noge in nosi dolge obleke ali hlače. Včasih, pod zelo težkimi aspekti , ta konstelacija lahko nakaže tudi osebe, ki so rojene z nekim defektom, posebno v vezi z nogami.

To sozvezdje opisuje tudi vsa prevozna sredstva, posebno avtomobile in potovanja. Kadar imamo opraviti z avtomobili, so to primarno močna in dirkalni modeli. Tukaj ravno močan avto skriva druge-pogosto fizične- pomanjkljivosti osebe, ki je predstavljena s planetom, ki se nahaja na teh zvezdah. Prav tako tukaj leži tudi vsa nevarnost v prometu, ali so v vprašanju samo poškodbe nog ali fatalne poškodbe.

Oseba katere usoda je povezana s tem sozvezdjem lahko napreduje in doseže velik status (v kolikor je ta planet ugodno postavljen s pozicijo in dispozicijo) ali bo vse to dosegala iz težjih pogojev in okoliščin, pogosto iz povsem malega življenjskega prostora (ravno, ko je to bila škatla v katero je Atina namestila Erihtona).

Kot je ravno Atina –boginja modrosti ta, ki je osvojila zapuščenega Erihtona – oseba pogosto ima poudarjeno inteligenco in tudi nagnjenost k filozofiji.

Poleg tega , to sozvezdje nosi tudi najavo slabega vremena, dežja in neviht.

Končno, ravno tako, kot je Zeus nagradil Amalteo z zlatim rogom, tako tudi to sozvezdje obljublja nagrado tistemu, ki reši zavrženo ali zapuščeno osebo – oziroma, tistemu , ki napravi neko dobro delo.Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije Argo Navis

V odvisnosti od konkretne pozicije  na teh zvezdah – vidimo ali primarno zavrženost od očeta ali kasnejši spopad z njim – ali osebo, ki bo v življenju dosegla visok položaj. Ta kombinacija lahko nakazuje tudi na vse tiste, ki so proti vladi in ki pomagajo opoziciji po pravilu – za kar bodo materialno dobro nagrajeni, če njihova stran pride na oblast. Ta kombinacija nakazuje na mesto tistega, ki je za kočijo oziroma za volanom, kot tudi vsakega drugega, ki upravlja z nekim sistemom –ampak predvsem tistega, ki se premika.

Luna  z zvezdami konstelacije Argo Navis
 

V tej sliki običajno ne živi posebno lepa oseba, kot tudi ne hrabra – ampak je to prej opis zapuščene osebe s strani matere (ali v besednem ali metaforičnem smislu), kot tudi zelo neurejeno družinsko stanje. Pri dobri poziciji – pojavil se bo nekdo, ki bo dosti bolj skrbel o osebi, kot prava mati. Utesnjen stanovanjski prostor in pogoste selitve. Pri slabi postavitvi se tukaj vidi tudi nasledna deformacija oziroma deformacija nekoga, ki je v okviru družine bližje ali dalje, natusa. Mati lahko ima probleme z nogami. Umetnost dajanja in negovanja nekoga je tukaj zdravilo, ki osebo končno izvleče iz vseh njenih problemov. Deževno vreme.

Merkur z zvezdami konstelacije Argo Navis

S takšno kombinacijo vidimo zelo oster in moder intelekt kot tudi dobro izobrazbo, ki jo bo oseba pridobila neodvisno od tega, da ji pogoji ne bodo posebno naklonjeni. Prav tako, otroštvo je lahko oteženo zaradi neskrbnih staršev in otrok ostane prepuščen ulici. Vendar , kakršnikoli so pogoji, tukaj obstaja sreča in kljub vsemu  oseba dobiva dober nasvet , ki ji bo kasneje pomagal, da se znajde v življenju. To je tudi opis ljubezni do avtomobilov in hitre vožnje ampak tudi prometnih trčenj.
Venera z zvezdami konstelacije Argo Navis

Ker se
 naravno slabo izraža skozi to sozvezdje, tukaj se lahko vidi skrb zaradi fizičnega izgleda, kot tudi vsa možna sredstva za olepšanje, ki jih bo oseba koristila. Tudi na emotivnem nivoju je pogosto podobno – oseba , ki jo natus ljubi jo zapusti a po drugi strani se natusu nudi oseba do katere njemu ni. Poanta je v tem, da se tukaj nagrada dobiva tako, da se najprej nekdo vzgoji in napravi dobrim človekom. Tako je tukaj prva naloga, ki bi jo natus moral opraviti, da oplemeniti srce neke osebe katera bo zatem srečna v življenju, ker je to vstopnica tudi za srečo natusa.


Mars z zvezdami konstelacije Argo Navis


Pri najboljši postavitvi bo to močna atletsko grajena oseba, ki prinaša zmage. Pri vsaki drugi postavitvi, poškodbe so sigurne, posebno poškodbe in operacije nog. Na splošno, deformacije raznih vrst so sigurne kot posledica borbe ali izpostavljenosti rizikom. Ljubezen do hitrosti in nevarnosti zaradi tega. Močan športen avtomobil. Spopad z avtoriteto in močne seksualne pobude – ravno tako kot jih je imel oče. Neurja, nevihte.


Jupiter z zvezdami konstelacije Argo Navis  

Izgleda, da je to slika v kateri se sama boginja modrosti Atina nadvila nad usodo osebe in jo neguje, dajajoč ji dobro izobrazbo in življenjsko modrost. Ravno čista sreča bo tukaj večkrat obranila osebo od nevarnosti, predvsem v prometu. To je tudi slika daljnih potovanj, kot tudi določenega bivanja v tujini ki bolj kot beg, kot pa planirani odhod. Ambicija tukaj obstaja kot nadomestek za nezadovoljstvo fizičnega izgleda ali porekla. Ljubezen do konj. Problemi z nogama, posebno s stegni. Ker je namen tega sozvezdja da se nekoga odneguje  - tukaj bo to poučevanje in manjši denar prihaja od poučevanja ampak mnogo večji od konstruiranja avtomobila, njihove proizvodnje ali trgovino z njimi.

Saturn  z zvezdami konstelacije Argo Navis

Tukaj se lahko povleče mnogo usode z očetove strani ali s strani očetove rodbine. Sigurno je nesoglasje očeta in matere in oče zapušča otroka. Včasih to ni nujno v dobesednem smislu ampak potem imamo opraviti o bliskosti , ki je vsekakor porušena  in o samem poreklu, ki ni sijajno. V nekih primerih je to slika naslednih in genetskih deformacij ali bolezni in prirojenih napak. Potrebno je biti previden v prometu, posebno s kamioni ali džipi. To je tudi slika invalidskega vozička in ravno skrb o najbolj ogroženih starih in nepokretnih ljudi zaceliti tudi probleme samega natusa. Precej slabo in hladno vreme.


SEZNAM FIKSNIH ZVEZD
ZVEZDE STALNICE