Sozvezdje Argo Navis – LadjaSozvezdje Argo je ena od največjih konstelacij na južni hemisferi našega neba. Ona je tako velika, da je v prejšnjem veku bila razdeljena na 4 dele zaradi olajšav astronomom: Vela- Jadro, Puppis-Krma, Pyxis- Kompas in Carina – Trup ladje.

V sozvezdju Argo se nahaja 9 pomembnih zvezd med katerimi je ena prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju  z magnitudo 0.72  je zvezda Canopus, ki se nahaja na 14° 25`.


Zgodba, ki jo nosi ta konstelacija je večslojna, ravno tako kot je sozvezdje razdeljeno na 4 dele.

Prvi sloj razlage tega sozvezdja je potovanje na nepreverjeno, potovanje v katero bo veliko vloženo – koliko v znanju, toliko v denarju (kar je ekvivalentno nekdanjem največjem skupu junakov , ki so se namenili na neki pohod). Pod simboliko tega sozvezdja spadajo tudi prekomorska potovanja v cilju doseganja neke naloge, kar bi sedaj opisalo tudi vsako daljno potovanje ali odhod na daljno avanturo za boljšo službo. Konstelacija Argo Navis vsekakor v sebi nosi tudi eno avanturo duha, ker se za Ladjo vežejo tudi vsa odkritja – ampak tudi uspehi, ravno tako, kot Jason uspel prinesti zlato runo.

V sledečem sloju razlage tega sozvezdja se vidi problematika z nasledstvom.

Pri slabi postavitvi, zvezde tega sozvezdja lahko nakažejo na prevaro, davljenje, brodolome, razočaranja in težke izkušnje – ki se redno dogaja v kolikor ambicija premaga ljubezen. Vse kar je Jasonu pomagalo v nekem trenutku je bila ljubezen Medeje, ki jo je on zapustil in se obrnil drugi ženi zaradi napredka. Zaradi tega se preko te konstelacije pri slabi postavitvi emotivnih planetov lahko vidi prevara in »prodaja ljubezni«, kot tudi nezvestoba moža in maščevanje s strani ljubosumne žene, kar lahko vodi do mizerije v življenju. V kolikor oseba do  dosežka pride tako, da uporabi silo – bo končal kot Jason, ko je ubil Pelija, kar je bil začetek njegove mizerije , ker bo tedaj izgubil vse za kar se je boril. Če je ta konstelacija v primarni igri, natus mora biti zelo moder, nikakor površen, nehvaležen ali sebičen, posebno do osebe, ki je poleg nje in katera je bistvo njegovega uspeha.


Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije Argo Navis

Pri ugodni postavitvi, oseba je vredna in pripravljena da izvrši najtežje naloge, da bi dosegla cilj. To daje močne organizacijske sposobnosti in dober tim. V kolikor je dispozitor ugodno postavljen , osebo pričakuje uspešna kariera in pozicija. S slabim dispozitorjem pride do razočaranja in prevar in oseba lahko pade s položaja zaradi nekorektnosti nekoga. Uspeh skozi potovanja in v tujini je večji, kot v mestu ali deželi svojega porekla. Pri slabi postavitvi so določeni problemi z nasledstvom od očeta, kot tudi v karieri, kjer se pojavi nekdo , ki brezpravno pride na mesto, ki ga oseba zasluži.

Luna  z zvezdami konstelacije Argo Navis
 
Ta kombinacija pogosto navede osebo, da živi v tujini, ki je v začetku lahko problematično ampak se kasneje izpostavi, kot prava rešitev za življenje (ker bo v deželi težko sprejeta). V družini osebe so tisti, ki so prišli od daleč ali, ki sedaj živijo v daljini. Pri slabi postavitvi so problemi z ženo, kot tudi družinski problemi na splošno. Nevarnost od vode in davljenja. Plemenitost in dobra dela tukaj osebo izvlečejo iz problemov in ji dajejo veliko podporo.Merkur z zvezdami konstelacije Eridanus

To daje ljubezen do potovanj, hitri vožnji in najrazličnejšimi avanturami. Oseba bo imela dobre ideje in iznajditeljske sposobnosti. Vendar , ta oseba lahko doživi, da bo prevarana oziroma, da beseda, ki ji bo dana – ne bo držana, kar tudi njo kasneje lahko privede do tega da sama postane preračunljiva in , da greši pri neki drugi osebi. To je najpogosteje ravno tista oseba, ki opazovani osebi daje največ podpore in ki jo oseba v svojem zanosu preprosto ne opazi. Pri slabi postavitvi, to lahko nakazuje na nevarnosti v prometu – posebno na vodi, kot tudi nesreče z otroki.
Venera z zvezdami konstelacije Eridanus

Del mita, ki se oživlja skozi to kombinacijo govori o ljubezni, ki sreča na poti – pogosto v tujini ali v neki nevarni situaciji. Tedaj se bo pojavila oseba, ki tej osebi pomaga na različne načine, predvsem  zato, ker je zaljubljena v njega. V odvisnosti od konkretne pozicije smo v stanju, da opišemo kakšna je to situacija, ko se ljubezen odvija na potovanju, a preko dispozitorja in aplikacijskih aspektov lahko zaključimo do kam se bo ta mit razvil. V kolikor obstajajo težki aspekti do dispozitorja, posebno od Saturna - potem se bo dogajalo od ljubezni do mržnje zaradi nezvestobe, ki se bo s časom pojavila, kot tudi do možnega razbitja družine in popolne samote. Ne glede kaj bo, v tej  je vsekakor dosti avanturizma, kot tudi ljubezenskih trikotnikov in samo perfektna pozicija in dispozicija lahko ustvarijo to ljubezen idilično in brez ljubosumja – kar je izredno redko.

Mars z zvezdami konstelacije Eridanus

Hrabrost in junaštvo so tukaj poudarjeni – kakor je Jason zbral  okoli sebe največje junake te dobe – tako se tudi v tem  sedaj lahko vidi močna družina in cela vojska ali dobro pripravljena in trenirana skupina ljudi. Takšen lahko precej doseže vendar je poleg tega on naiven in pogosto prevaran, kar lahko prinese, da prevzame pravico v svoje roke.

Na vrh

 Jupiter z zvezdami konstelacije Eridanus

Za  se tukaj v glavnem veže najboljši del zgodbe, ki govori o širini duha, visoki izobrazbi ali modrosti, kot tudi o sreči, ki se najde v daljavi. Doseganje visokega družbenega položaja in dosti denarja. Mnoga potovanja in tudi vračanja. To je obljubljena nagrada in nasledstvo, ki se pridobi. Tukaj poudarek ni na moči in poziciji, ker je to prehodno – v kolikor oseba pridobi modrost in znanje o pravih vrednostih, ki je vedno vsebovano v njeni plemenitosti in dobroti – s to kombinacijo bo zelo srečna. Vprašanje , ki ga tukaj oseba sebi mora postaviti je »Ali bi jaz pred 10 ali 20 let bil ponosen ne sebe, kot sem sedaj –oziroma, ali so v meni oživljeni vsi ideali za katere sem se nekdaj boril?«

Saturn  z zvezdami konstelacije Eridanus  

Problemi očeta družine, kot tudi problemi s premoženjem. Razočaranja v mladosti lahko kasneje povzročijo težko naravo zaradi katere bo oseba ostala sama. Nevarnosti na poti, prevare, ropi, brodolomi in tudi davljenje. Neizpolnitev obljub in maščevanje. Nevarnosti od pada težkih stvari na osebo (rušenje planine, plazovi in slično). Težave v tujini ali prisilni odhod v tujino. Pad s položaja do katerega se lahko prišlo – posebno, če je vezan za politiko. Težave glede nasledstva.

ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD