Andromeda – Okovana žena

Etiopska princesa

Meje sozvezdja 01°59`- 25°41`

V sozvezdju Andromeda se nahaja 5 pomembnih zvezd med katerimi ni nobene prve velikosti. Največja zvezda v tem sozvezdju  z magnitudo 2.2 je zvezda ALPHERATZ, ki se nahaja na 13° 46`.Sozvezdje Andromeda je po svoji naravi venerijansko. V sebi nosi ljubezensko zgodbo, zgodbo o mržnji , ki se transformira v ljubezen, zgodbo o veliki nevarnosti, ki grozi ampak tudi zgodbo o rešitvi. V odvisnosti od planeta , ki se tu nahaja, dobimo del mita – zgodbo , ki jo oseba živi in , ki se dalje nanaša na samo usodo.

Namreč, potem ko je Perzej osvobodil svet od nevarnosti, ki jo je predstavljala Gorgona Meduza, on na sebe prevzame ta greh in to nevarnost, glede na to, da je on sedaj ta, ki nosi glavo v vidu zvezde Algol, ki je del sozvezdja Perzej (ne obstaja sozvezdje Meduze ampak ona pripada sozvezdju Perzej). To je vedno tako, ker greh na sebe prevzema tisti, ki nekoga od tega osvobodi – s čimer nesumljivo pridobi ogromno moč in to dalje kreira njegovo usodo v odvisnosti od tega kako bo to moč dalje koristil. Iz krvi, ki je tekla, ko je Perzej odsekal glavo Meduzi se rodi Pegaz –leteči konj, ki ga je Perzej zajahal in na njemu poletel dalje in končal nalogo. Ko je letel iznad afriške obale, on naleti na Andromedo okovano na steni.

Čin okamenjenja Cetusa osvobodi Andromedo. Sedaj od Gorgone (nekoč lepotice, ki je bila prizadeta, besna, uničena – zaradi česar je tudi postala monstrum ), s pomočjo osvoboditelja, ki na sebe prevzame celoten ta greh, pridemo do Andromede. Vsekakor moramo videti, da se izza potencialno najlepšega dekleta (kar je bila Meduza) skriva ponovno Andromeda skozi vezo, ki jo imamo od Perzeja in od Pegaza. Ali je to ista žena, v drugi obliki, v drugi situaciji? Linija mita je važna zaradi določanja poteka usode.

Vsekakor je za Andromedo vezana zgodba o ženi, ki se nahaja v problemu, najpogosteje zaradi narave svoje matere – kakor koli bilo – ona čaka svojega osvoboditelja in junaka svojega življenja, ki mora v sebi nositi poudarjeno moškost, ali bo to močan mladenič poln entuzijazma, človek na položaju poln energije ali močno vojno lice – šele on je ta, ki je izza sebe imel nevarne situacije, ki jih je rešil  in sedaj osvobaja uspavano lepotico.

Zatem pride do ljubezni med njima ampak preteklost tukaj ne da mira -  kar zelo pogosto nakaže na problem s taščo, ki je klepetava in ,  ki je proti zeta – po pravilu –Perzej je postavi na svoje mesto in oni odidejo živeti v tujino (mitološko, odidejo iz Etiopije). Lahko imajo več otrok ampak hčerka bo imela tendenco, da bo vdova in se zatem ponovno poroči medtem, ko sin lahko ustvari neko svoje gibanje, stranko ali podjetje, ki bo po njemu nosilo ime…

Ta konstelacija vsekakor nosi tudi poudarjeno erotičnost - ne sme pozabiti, da je Andromeda gola prikovana in v določeni planetarni kombinaciji ta del zgodbe lahko pride v prvi plan.

Vsekakor, v enem delu je ta zgodba tudi zelo okrutna, kar bi v primeru te konstelacije lahko bilo poudarjeno samo pri zelo slabi postavitvi do težkih malefikov ali, če je v kombinaciji Maglina Verteks, ki edina nosi takšno naravo.
ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD


Konjunkcije fiksnih zvezd s planeti

Sonce z zvezdami konstelacije
Draco

Tukaj je običajno zgodba pozitivne konotacije, zgodba o osvoboditvi,  o veliki poroki, veselju. To je lahko slika , ki bo izpolnila največji del življenjske zgodbe, daje izjemno popularnost, veliko slavo, radost. To je slika moškega, ki ima potrebo , da osvobaja druge. Da bi ta moški prišel do Andromede, najprej mora imeti srečanje z eno pošastjo – kar lahko nakazuje na vojne in borbe in pogosto tudi na zelo težko izkušnjo z ženo s katero je bil pred njo…

Luna  z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

Ker je direkten prevodnik vpliva fiksnih zvezd, tukaj obstaja nagnjenost, da se celoten mit v vsem zaporedju odigra, pri čemer bodo aspekti in dispozitor odločili v kateri smeri bo zgodba tekla. To je tipičen znak okovane žene. Tukaj je pomembnejši vpliv matere in splošno staršev na življenjsko situacijo v kateri se oseba nahaja. Iz tega razloga je dobro, da se mater čim manj vključuje v emocije in ljubezen, ker povsem nenamerno lahko napravi spletko in se meša v izbor partnerja in zakonsko življenje. S takšno kombinacijo obstaja tudi možnost, da žena vpade v bilo kakšno vezo, da bi pobegnila od staršev – kar se kasneje lahko spremeni v sliko okovane žene, namesto okovanega dekleta! Tukaj je od partnerja odvisna usoda mesta življenja – kar je zelo pogosto vezano za neko tujino.

Merkur z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

Na tem mestu  lahko opisuje ženskega otroka in njegovo specifično usodo, kot tudi sestro, ki čaka svojega »princa na belem konju«. Po drugi strani, tukaj se odigrava tisti del mita v katerem so dogovori spremenljivi in kjer lahko pride do prepirov zaradi prevar in ne držanja dogovorov

. Potovanja v tujino z ljubljeno osebo, kot tudi ljubezen v tujini z osebo, ki je v nekem problemu. Hiter, dober avto ali še bolje, močan motor, ki je najbolj podoben Pegazu! Tukaj  predstavlja tudi osebo, ki bo natusa spoznala s pravo osebo, katero je potrebno samo osvoboditi. Slava piscu.

Venera z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

Na bilo kateri zvezdi od Andromede,  je najboljši Andromedin prevodnik in daje v največjem procentu tipično zgodbo vezano za ta mit. Detajle pokažejo aspekti in stanje z dispozitorjem ampak tukaj bo največji del mita izpolnjen, kar pomeni, da od tukaj lahko transiramo pot dobrega dela življenjske zgodbe natusa, vsaj kar se ljubezni tiče z vsem kar ona nosi. A on pravi, da se bo ženi, ne glede v kakšnih problemih se nahaja (običajno s starši, materjo), pojaviti nekdo, ki bo v njenem življenju vedno spremenil stvari iz slabo na dobro. Prav tako govori o veliki privlačnosti in erotičnosti, o tem da bo imela deklico, ki je dobrim delom na očeta in tudi o njeni daljni usodi vezano za vdovstvo in drugi zakon – ponovno poroko. Če bodo imeli sina, po njemu se bo kasneje imenovala kakšna firma ali organizacija …V kolikor se  najde na Verteks-u (27°51`), bo vse to bolj površno in bolj grobo, brez dovolj prave ljubezni.

Mars z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

Tukaj so strasti izredno poudarjene, kot tudi ljubosumnost, ki izhaja iz tega. To je slika dveh moških, ki se spopadajo zaradi ene žene, zelo pogosto fizično. V odvisnosti od aspektov in dispozicije, obstaja možnost napada in posilstva, kot nevarnost za življenje (pri zelo slabi poziciji). Če je dispozitor dobro postavljen, ta kombinacija v sebi nosi dosti vznemirjenja in avanturizma vsake vrste ampak v glavnem z dobrim izhodom. Vsekakor so prepiri tipični, kar ogroža Andromedin sen o sreči. Edini dober kanal tega viška energije je v kvalitetnem seksualnem življenju z ljubljeno osebo.

Jupiter z zvezdami konstelacije Draco-Zmaj

To je kombinacija v kateri sreča spremlja osebo pri vsaki nevarnosti, ki se potem spreobrne v dobro. Kot da je vendar potrebno najti se najprej v neprijetni in nesigurni situaciji, da bi se od natus izvlekel in prišel do svoje sreče. Tako je tudi z odhodom v tujino, ki se tukaj lahko zgodi s pomočjo ljubljene osebe oziroma preko zakona, a v moškem horoskopu je pokazatelj ljubezni, ki se nahaja v tujini. Uspeh , slava in denar od umetnosti. Verjetnost ljubezenskih afer.

Saturn z zvezdami konstelacije Draco

Ta del mita je lahko samo tisti del v katerem je žena (oziroma dekle) okovana in to je vse. V kolikor dispozitor ne nakaže na osvoboditev (ugodni aspekti), tukaj Cetus poje Andromedo. Zaradi tega takšna kombinacija lahko zelo zatemni emotivno življenje – posebno če je ženski horoskop v vprašanju, ker tukaj je potrebno dosti čakanja v svoji popolnosti dokler nekdo pravi Andromedo ne opazi. Ključ za osvoboditev tukaj leži najprej v določeni samoti v kateri bo oseba izkristalizirala sebe.

Na vrh
ZVEZDE STALNICE
SEZNAM FIKSNIH ZVEZD