Znaki horoskopa in Medicinska AstrologijaMedicinska astrologija opisuje nagnjenosti k bolezni in opozarja na katera področja svojega telesa naj človek pazi. Medicinska astrologija ni v nobenem primeru primerna za postavljene diagnoze, to ne bi naredil niti zdravnik, ki je morda ljubitelj astrologije, kjer je še celo za zelo sposobnega zdravnika v določenih primerih težko določiti diagnozo ali se more morebitno posvetovati z drugimi strokovnjaki medicine. Zato je za bralca pomembno razumeti meje medicinske astrologije, ki je z današnjim stanjem znanja še precej nerazvita in nepopolna, po mojem mnenju pa tudi precej pomanjkljiva, saj je zastala nekje na temeljih, ki bi jo bilo treba nujno posodobiti in spremljati. Dilema tega področja je, da je zelo delikatno, ker bi se "smel" z njo ukvarjati kvečjemu usposobljen zdravnik, če bi hoteli, da bi dobila tako obliko, ki bi bila uporabna tudi v praksi. Potencialov za tak interes, pa je malo, čeprav se čudim, kako lahko tako pogosto najdemo ponudbo za horoskop zdravja, ki jih izdela celo nekdo, ki se nikoli ni ukvarjal z medicino, kaj šele, da bi imel zato ustrezno temeljno izobrazbo.
V najslabšem primeru bi ob naročilu horoskopa zdravja dobili spisek vnaprej spisanih predloga za znamenja, planete in aspekte, ki pa niso nujno usklajene, kaj šele primerni za osebe, ki jo zanima lastno zdravje.

Zato so tukaj omenjena le tista osnovna področja, za katere lahko trdimo, da so dokaj uporabna za kaj več, pa tudi moje znanje ne dopušča poglabljanje.Oven (21. marec-19. april)

Z zdravstvenega vidika, Ovni vedno vodijo z njihovimi glavami. Vprašajte katerega koli Ovna, če je kdaj imel poškodbo glave, pretres možganov ali brazgotine na ali okoli glave nekje, vedno rečejo: "Da". Nekateri od Ovnov lahko imajo grozne, stalne glavobole od stare poškodbe ali pretresa možganov, ki so jih utrpeli mnogo let prej. Oven vlada glavi telesa organa, možganom in lobanji. Oven tudi vlada zunanjemu ušesu, nosu in koži na obrazu in glavi. Mnogi Ovni imajo ne enakomerno razbijanje, utripanje ali zvonjenje glavobola potem, ko so se razjezili, ker se je njihov krvni tlak visoko dvignil. Starejši Ovni se morajo paziti tega, ker so nagnjeni k visokemu krvnemu tlaku kasneje v življenju. Morali bi imeti letni pregled da obdržijo kontrolo. Večina Ovnov se pritožujejo zaradi glavobolov vseh vrst in različic. Stres se vedno začne in konča za Ovne v njihovi glavi, tako so glavoboli precej pogosti pri večjem odstotku od njih. Lahko imajo tudi napad Migrene, ko so res pod velikim stresom.

Bik (20. april - 20. maj)

Vi ste oseba brezhibno dobrega okusa. Nihče ne ljubi hrano bolj kot ti - gurman ali poznavalec kakovosti. In v tem leži možen problem, povečanje telesne teže. Obstaja še en razlog za pridobivanje teže, ki prihaja  iz pristojnosti Bikovega področja. Vaša koža postane suha ali se celo lušči kjerkoli po telesu. Izpadanje las od lasišča postane neizogibno. Utrujenost je še en krivec, na katerega je treba paziti. Nizek krvni tlak je prav tako znan problem za Bike. Bik, ne glede na spol, ima vedno z grlom povezane težave, kot so hripavost, prehladi, ki se nastanijo v njihovem grlu jih napravi zelo nesrečne. Pogosto so bolj dovzetni za okužbe ali imajo daljše obdobje boleče grlo, kot katerikoli drug znak. Pri vsem tem je mogoče pomagati prehransko, kot tudi homeopatsko. Niste najbolj telesno aktivni sončni znak zodiaka. Druga velika stvar o vas je vaša ljubezen do vseh vrst živil - nisi izbirčen jedec, kot nekateri drugi znaki zodiaka in vi navadno zaužijete precej sadja, zelenjave, kruha in mesa. Ljudje Biki nagonsko vedo o modrosti prehranjevanja vseh živil.

Dvojček (21. maj - 21. junij)

Vsestranski, nadarjen Dvojček postane bolan, ker on/ ona samo poskuša narediti preveč, prehitro in centralni živčni sistem gre po zlu, pri obremenitvi močnega stresa. Dvojček porablja gorivo živčne energije. Druga področja, kjer je verjetno, da bo Dvojček prizadet ali mora paziti na zdravje, so roke, dlani, ramena in pljuča. Večina Dvojčkov, ko zbolijo, prebolijo zelo hitro. Če vsi ostali imajo 7 dni prehlad, dvojček ga ima 3 ali 4. Dvojček tudi vlada Eustachian cevi, ki vodi iz ušesa v naš sistem limfne žleze. Druge "cevi" v našem telesu, ki jim Dvojček vlada so jajcevodi v ženski, sečevod in sečnica. Prehladi samo naravno gravitirajo na pljuča, ki je vaš šibki člen v vašem telesu. Torej, vas lahko druge bolezni, kot so bronhitis in pljučnica tudi doletijo. Če bi si vzeli uro časa iz vašega prenatrpanega dneva, Dvojček, in se ukvarjali z jogo ali meditacijo, bi to resnično držalo večino prehladov stran od vas.

Rak (22. junij - 22 julij)

Raki živijo svoje življenje skozi njihov želodec. Imajo čudovit občutek za okus, strukturo in vonjem po živilih, ki jih jedo. Mleko in mlečni izdelki so tako pomembni za njih. Vendar pa vas mlečni izdelki tudi lahko spravijo v pravo stisko,na več kot en način. Rak tudi vlada "mešičkom" telesa. Zrkla, lica na obrazu, maternica in želodec so vsi mešički neke vrste, ki držijo nekaj. Vsi so pod domeno raka in to posledično postane šibka točka zgornjega ustroja tega znaka. Po navadi, glavni problem Raka prihaja iz želodca ali prebavne regije, raki so bolj nagnjeni k sivi mreni in zeleni mreni (glavkom), kot veliko drugih znakov zodiaka, preprosto zato, ker je vladar nad očmi in vse, kar gre skupaj z njimi. Izpusti vzdih olajšanja - Ti ne dobiš bolezni raka, ker ste bili rojeni pod soncem znaka raka! To je samo naključje, da je brez pomena, hvala bogu. Rak ne more pomagati, toda je zelo čustven, ker je njegov vladar luna, ki astrološko vlada naši podzavesti in čustvom / občutkom. Ni čarobne "tabletke", ki se ukvarja z našimi čustvi! Toda reven rak ima njegove in njene roke polne z živahno maso konstantno spreminjajočih občutkov, intuicije in čustev. Zato morajo ohraniti svoja čustva pod kontrolo.

Lev (23. julij - 22 avgust)

Zdrava modrost, Lev vlada srcu in ožilju. Lev je trden znak, kar pomeni, on/ona ima trdno mnenje, ideje in načine, na katerega bi morali delovati v našem svetu. Razočaranje za čustvene Leve gre naravnost v njegovo srce - in z dovolj teh prizadetosti se začne davek na ta veličastni organ v tem čudovitem znaku in osebe. Torej ni presenetljivo, da veliko Levov, še posebej moški, dobijo srčni infarkt pri svojih štiridesetih letih. Lev potrebuje svež zrak, hojo ali tek ali neko obliko zmerne telesne dejavnosti, da ohranjajo svojo cirkulacijo v dobrem stanju. Če iz katerega razloga Lev preveč sedi in se ne počuti, da se vstane s kavča, potem se lahko pojavijo težave krvnega obtoka - kot vnetje žil, ki, če ni ugotovljeno pravočasno, je lahko smrtonosno. Ali pa lahko doživijo nekaj mravljinčenja ali hladne roke ali noge. Včasih, če se pripognejo in nato vzravnajo prehitro, lahko dobijo vrtoglavico za trenutek ali dva. Ali pa so hitro brez sape, to so znaki obtočil pod stisko. Levi, ne jemati vse k srcu in sprejemajte življenje, kot prihaja!


Devica ( 23 avgust - 22 september)

Nihče ni bolj zdravja zaveden, kot devica. Vsaka klica, bakterija in virus gre pod njihov osebni pregled. In nihče se bolj ne zaveda širjenja klic, tako da verjetno  pogosto umivajo roke - samo da bi bili prepričani, da ne bodo prenašali klice na drugo mesto. Device so najboljše na vse vrste diet z zelenjavo, nekaj vrst sadja in malo mesa (perutnine ali ribe). So bolj primerne za vegetarijance, kot kateri koli drugi znak horoskopa. Meso je njim odvratno. Eden od razlogov za to je, ker imajo mehko srce za živali. Devica vlada mnogim stvarem anatomsko gledano, med njimi tudi našim jetrom, ki je glavna očiščevalna postaja telesa, da se znebi strupov in toksinov, ki bi nas ubili. Drug razlog je trebušna slinavka, ki ohranja naš krvni sladkor stabilen - če ni, potem smo odprti za hipoglikemijo ali nizek krvni sladkor ali diabetes. Mnoge Device imajo prebavne motnje, toda to prihaja iz lenih jeter, ne iz šibke želodčne prebavne kisline. To so šibki organi za Devico: jetra in trebušna slinavka, plus tanko črevo. Na žalost, ko Device padejo pod stres, dobijo drisko.


Tehtnica (23. september – 22. oktober)

Rojena z lepoto in možgani, tehtnica ima vse. Ne glede ali ste moški ali ženska, imate čudovito notranjo lepoto, ki žari skozi vas in vsakdo to vidi. Imate najlepšo polt od vseh znakov horoskopa. Šibki člen v telesu tehtnice so njene ledvice. Problemi s kožo, kot so suha obliži kože tu in tam, rdeča / srbeča koža, akne ali kasneje se lahko dogodijo zgrešene diagnoze, kot ekcem ali luskavice so tudi pogoste. Glavoboli lahko pridejo in gredo, za katero se zdi, brez razloga. Splošna utrujenost ali oslabelost je tudi prevladujoča.
Za očiščenje vaša prehrana: brez mleka, sladoleda ali sir enkrat na 7 dni, veliko svežega sadja in zelenjave in nekaj celih zrn in ledvice bodo postale čistejše in začele z delom s polno energijo. In potem bodo ti simptomi postopoma izginili.

Škorpijon (23. oktober - 21. november)

Škorpijon je eden izmed najmočnejših, zdravih znakov horoskopa, deloma zato, ker predstavlja začetek tako močne energije. Njihova sposobnost, da so močni in vztrajni je čudovita v mnogih pogledih, vendar če se začne ignorirati in skrivati pred svojimi intenzivnimi občutki in čustvi, potem lahko privrejo na površino zdravstvene težave. Eno od področij slabosti za škorpijone je debelo črevo, zlasti regija danke. Škorpijoni imajo grozen problem z zaprtjem. Lahko spremenijo svojo prehrano in uvedejo pravilo: piti veliko vode (4-6 kozarcev na dan), in bogato prehrano z balastnimi snovmi. Tudi telovaditi bi morali redno. Najpomembneje je, da ostanejo v stiku s svojimi občutki in govorijo o njih. Druga šibka točka Škorpijonov je njihov reproduktivni sistem. Škorpijoni imajo zelo močan, stabilen libido in posledično lahko uživajo veliko več spolnih stikov kot nekateri drugi znaki horoskopa. Torej, varna spolnost je za njih zakon. Če jo ne upoštevajo, ker je njihova reproduktivna regija za njih šibki člen, so odprti za spolno prenosljive bolezni. 


Strelec (22.november - 21 december)

Strelec je najbolj zdrav od vseh dvanajstih znakov horoskopa. Redko zboli za čimerkoli in če se zgodi je bežen prehlad ali 24-urna gripa - in to je vse. Jupiter, planet vladar res dela uslugo. Strelec vlada nad naši izdihani sapi, živcu kolka in področju kolkov našega telesa. Športno, so eden najbolj dejavnih znakov v horoskopu. "Plitko dihanje" je sindrom, ki si ga delita izključno Strelec in Dvojček. Torej, če ne dihate globoko ste v težavah. Po navadi, strelec ženska konča z velikimi boki in obilnimi stegni. Kilogrami se bodo nabirali tam, zmerom bolj s starostjo in ne morete veliko storiti glede tega. Fantje po navadi ostanejo tanki in ne dobijo to dodatno darilo teže. Ena stvar, čeprav, ne glede na spol, je trajna prizadetost spodnjega dela telesa; razpokana medenica, zdrobljen kolk ali stegno. Ali pa velike odrgnine, ureznine ali praske se pojavljajo na tem področju. Najhujši je išias, ki je vnetje zelo veliko živcev, ki poteka od spodnjega dela hrbtenice, navzdol preko zadnjice, stegen in vse do pet vašega stopala. To je velika, dolga, centralna pot živcev. Za Strelce, išias vnetje dobijo od časa do časa.

Kozorog (22. december - 19. januar)

Simbolizira pol ribe in pol kozla, to je zanimiva kombinacija. Kozorogi čustva zelo redko prikažejo javno in celo v zasebnosti so konzervativni in previdni s kom si jih delijo. Vse to lahko vodi do zdravstvenih težav v prihodnosti, če ne spregovorite in izrazite svoje mnenje ob ustreznem času. Če potlačite svoja čustva in jih zadržujete v sebi, potem je lahko posledica v zdravstvenem stanju: vnetje žolčnika. Kozorogi so nagnjeni k nastajanju žolčnih kamnov, ki so po navadi mehke, maščobne kroglice, ki se tvorijo v žolčniku. Simptomi napada žolčnika je pogosto vzporeden s srčnim napadom. Obstoja lahko "zgaga" vrsta občutka v osrednjem območju prsnega koša in se lahko dobesedno občuti, kot da ogenj gori v tebi. Še eno slabo področje za vse Kozoroge so kolena. Ko se vstanejo ali usedejo, njihova kolena škripnejo, počijo in ustvarijo smešne, včasih neprijetne zvoke, ki jih lahko slišijo vsi ostali. Veliko Kozorogov ima šibka kolena ali težave na tem območju, ki lahko zahtevajo kirurški poseg pozneje. Kozorogi dobijo brazgotine, praske, ureze, odrgnine in druge poškodbe na kolena bolj kot na kateri koli drug del svojega telesa. Plavanje in jahanje je priporočeno za njih, vendar bi se morali izogibati hoji.

Vodnar (20. januar - 18. februar)

 Krompir, kruh, makaroni in sir, špageti in testenine vseh vrst, vse polno škroba naložene postavke so vaša najljubša hrana v življenju, Vodnarji. In medtem, ko je to odlična skupina hrane v zmernih količinah, Vodnarji niso zmerni na tem področju. Vodnarji postanejo zaspani približno 30 minut do ene ure po jedi zaradi visoke vsebnosti škroba v njihovi hrani. To je zelo slabo za Vodnarje še posebej, če so vozniki ali se ukvarjajo s kakšno drugo spretnostjo, ki zahteva, da so miselno pozorni.
Oni bi morali izbirati jedilnik tudi iz drugih skupin živil. Bodite prepričani, da imate solato in za sladico, sveže sadje. Ampak za to, Vodnarji splošno vodijo življenje medicinsko brez težav.

Ribi (19. februar – 20. marec)

Ribe dobijo dostikrat prehlad ali gripo. Limfni sistem žlez je glavni cilj v ribah. Mišice so "srce" sistema limfnih žlez. Torej, telesna vadba je izredno pomembno za vas. Voda je vaš medij, zato je plavanje eden najboljših načinov za "masažo" vašega limfnega sistema žlez, ker se uporabijo vse mišice telesa pri tej obliki vadbe. Vaše zdravje v celoti temelji na vaši čustveni strukturi za vas, Ribe. Ste eden izmed najbolj čustvenih znakov v horoskopu (Rak je drugi in Škorpijon je tretji), in vaše zdravje ali pomanjkanje tega je neposredno vezano na vaše občutke. Zdravje Ribe je neposredno povezano z njihovimi nogami - in to je šibka točka za vas. Verjetno imate več poškodb na tem delu telesa, kot drugje. Modrice, ureznine, praske in morda celo operacijo. Mnoge Ribe imajo otekle palce na nogi. Ribe imajo vse vrste težav s stopali, vključno stopala športnikov. Sprehodite se, ko se sonce dviga ali zahaja. Ostanite v sinhronizaciji s seboj, ker imate najboljše instinkte in notranje poznavanje kot kateri koli drug znak horoskopa. Vaše telo vam bo "spregovorilo", da vam pove, kaj potrebuje vsak dan – za zaupajte temu- in sebi. Meditacije in joge so odlična zdravstvena terapija za vas – preizkusite jo. Plavanje je čudovito za vas, če obstaja bazen v bližini.