Vpliv točke sreče


Kaj je »Točka sreče«?  

Prav gotovo ima zanimivo ime. Večina nas ima svoje sanje; ta lonec zlata, ki ga iščemo. In pod astrološko skupnosti, to je točno tisto, kar Točka sreče nakazuje: "lonec zlata", ki čaka na koncu naše osebne mavrice. Ključ do uspeha je razumeti, da se lonec zlata tukaj pripisuje tistem, kar najbolje služi namenu in razvoju naše duše, ne našem egu.

Točka sreče je občutljiva točka v tabeli, ki izhaja iz položajev Sonca, Lune in Ascendenta. Točka sreče je eden od mnogih teh "točk" , ki je najbolj pogosto uporabljena pri astrologih. Spada med arabske točke. Te točke so razvili v srednjem veku v Arabiji. 
Vse arabske točke izražajo razmerja obeh, razdalje in smeri do drugih občutljivih točk v karti in vsaka izhaja iz treh točk v karti horoskopa.


Part of Fortune - Fortuna SymbolV astrologiji Točka sreče - Part of Fortune, včasih imenovane Sreča je najbolj priljubljena arabska točka. Arabske točke so občutljive točke v karti in se izračuna z uporabo posebnih formul, s katerim se planeti ali točke seštejejo in tretji planet ali točka se odšteje od tega rezultata.


Za rojene podnevi (A.M.), Ascendent + Luna - Sonce

Za rojene ponoči (P.M.), Ascendent + Sonce - LunaPart of Fortune – »točka sreče« predstavlja svetovne uspehe in je tudi povezana s fizičnim telesom in zdravjem. To je lahko znak za kariero ali poklic. Pogoji in postavitev vladajočega planeta »Točke sreče« (to je vladar znaka, v katerem se nahaja točka sreče) je pomemben dejavnik v razlagi te arabske točke. Svetovni uspeh in blaginja so povezane s »Točko  sreče« in oba, njen znak in postavitev hiše sugerirajo prirojene sposobnosti in talente - področja življenja in kvalitete, ki so izraženi naravno.

Točka sreče leži na isti razdalji v dolžini od Ascendant kot Luna leži od Sonca. Torej, če je na primer Sonce v konjunkciji z Luno v natalni karti, bo »Točke sreče« ležala blizu Ascendanta in če sta Sonce in Luna  v opoziciji v natalni karti, bo »Točke sreče« blizu Descendanta.
Zanimivo je, da je arabska točka Duha, izračunana na nasprotni način in tudi simbolizira obratno ali nasprotno temo duhovnega blagostanja.


Točka sreče velja za najbolj ugodno mesto v tabeli. Točka sreče v karti izgleda kot krog z "x" v njem. Hiša v kateri je nameščena v karti horoskopa naj bi predstavljala področje v katerem je najbolj verjetno, da bodo naša prizadevanja ugodna. To so običajno prizadevanja h katerimi nas vleče brez, da bi resnično razumeli zakaj. 

Znak v katerem je Točka sreče označuje najboljši pristop pri teh prizadevanjih, kot je nakazano z lokacijo hiše. Znak v katerem je naša natalna Točka sreče predstavlja lastnosti, ki, če se razvijejo nam prinašajo koristi in srečo. Ključ za dostop do Točke sreče  je najbolje povedano z eno besedo: negujte. Moramo negovati lastnosti in se učiti zadeve hiše, kamor je padla Točka sreče uvršča, da bomo imeli dostop do njenih koristi.

Sreča nakazana s to točko ni nujno materialistična ali celo otipljiva, čeprav je lahko. To je odvisno od lokacije znaka in hiše Točke sreče. Koristi so lahko na fizični, intelektualni, čustveni in / ali duhovni ravni izkušenj. V vseh primerih je to skozi negovanje in izražanje te točke, kjer bo oseba izkusila harmonijo in občutek dobrega počutja.
Na vrh
Domov

Ključ do interpretacije TOČKE SREČE:
Kot je omenjeno ZGORAJ, točka sreče nakazuje naravne talente, ki nas vodijo po poti do svetovnega uspeha.

·         Najprej poglej katerikoli planet ali točko, ki je v  konjunkciji ali opoziciji - nasproti točke sreče kot  signifikatorje profesije, kariere, in naravne talente - ključi do uspeha.

·         Drugič, ugotovi vladajoči planet-URAN- znaka točke sreče in smatraj ta planet kot drugi signifikator -označevalec.

·         Smatraj znak in postavitev hiše točke sreče, kot kvalitete in področja življenja, kjer imamo naravne in prirojene nadarjenosti in sposobnosti in, da se lahko šteje to ključ do svetovnega uspeha in blaginje.

·         Poglej ali je katerikoli planet ali točka pozicionirana  V ISTEM ZNAKU kot točka sreče, če ali ne so v konjunkciji s točko. Ti bodo tudi igrali Vlogo v tvoji profesiji.Arabski astrologi se niso ukvarjali samo z sestavljanjem horoskopov, ki so osredotočeni na položaje planetov. Upoštevali so tudi posebno obliko numerologije in vsakemu individuumu pripisali določeno število simbolnih znamenj. Ena izmed arabskih točk je tudi TOČKA SREČE.

Točka sreče je pasivna točka v horoskopu. Sama od sebe ne ustvarja aspektov, pač pa jih dobi iz dinamičnih delov horoskopa skozi druge planete:

-         od rojstnih planetov (konjunkcija se šteje kot najmočnejši aspekt)

-         od planetov v tranzitu

-         od konjunkcij ali opozicij drugih arabskih točk

-         od fiksnih zvezd (pomembne so samo konjunkcije)


Konjunkcija se šteje kot najmočnejša, ter predstavlja značaj planeta, ki je soudeležen:

npr.: Jupiter v drugi hiši v konjunkciji s točko sreče pomeni izboljšanje finančnega stanja, kolikšno pa bo, je odvisno od tega kakšne aspekte tvorita z drugimi planeti.

Konjunkcijske točke s slabimi planeti (malefiki) ne prinesejo slabega. Raziskano pa ni še kako delujejo z Uranom, Neptunom in Plutonom. Torej upoštevamo le tradicionalne planete.

Kvadrati in opozicije ne preprečujejo blagodejnih vplivov, se pa mora človek na tistem področju bolj potruditi, da se mu želje uresničijo.


POLNA LUNA                             


Če smo rojeni ob polni luni (ščip), potem se naša točka sreče vedno nahaja v sedmi hiši. Opozicija Sonca in Lune pa kaže na napetost. Človek s takim položajem navadno začne reševati  notranje napetosti s tem, da vzpostavi odnos z nekom /zrcaljenje/. Mora pa se seveda naučiti obvladovanja napetosti v medčloveškimi odnosi. Točka sreče mu prinaša jasno videnje in objektiven pogled na odnose z drugimi. Omogočeno mu bo, da bo videl stvari z drugega zornega kota, to se pravi z očmi drugih ljudi, kar pomeni, da bo skozi izkušnje postal dober svetovalec. Navzoče bo tudi vprašanje dajanja in sprejemanja, razpetost med preteklostjo in prihodnostjo. Človek, ki je rojen ob polni luni, je razpet med nasprotja, zdi se mu, da živi v dveh svetovih in ju tudi hkrati dojema.


MLAJ                                         


Če smo rojeni ob mlaju, potem se naša točka sreče nahaja na Ascendentu. V tem primeru točka sreče predstavlja osebo, ki lahko izpopolni lastno razumevanje sebe in sveta in razvije neko popolno harmonijo osebnosti. Pogledi na življenje bodo bolj subjektivni, vendar pa človek tu lahko doda svežino in vitalnost, ki jo izžareva konjunkcija Sonca in Lune. Preteklost je zažgana od Sonca in vse kar mu preostane je prihodnost ali vedno nov začetek. Naloga osebe je, da razvije neodvisno osebnost (od tega kaj drugi mislijo o njem) in je neodvisen od zunanjih dejavnikov. Sozvočje zamisli bo odvisna tudi od nazorov staršev (Sonce, Luna) in lahko pomeni določeno težavo, ko je treba vzpostaviti osebno identiteto in svojo globinsko izpolnjenost. Se pravi oseba s takim položajem mora iti skozi proces rasti, usmeriti se mora v prihodnost in v nove zamisli in zavreči tiste, ki so ji bile projicirani v preteklosti.


KVADRAT                                


Ko Luna oblikuje kvadrat s Soncem, tudi točka sreče oblikuje kvadrat z ascendentom in se tako nahaja v 4. ali 10. hiši. To so kotne hiše, ki so izredno občutljive nad naravno vladavino Lune in Saturna. Luna v kvadratu s Soncem dostikrat kaže na nerazumevanje staršev. Človek to čuti in nevede nosi težavo skozi življenje. Zato se težko sprosti, ali pa le takrat, kadar je njegova zamisel v skladu z mislijo enega od staršev.


SEKSTIL                                  

Točka sreče v primeru sekstila med Soncem in Luno pade v tretjo ali enajsto hišo.Točka sreče v prvi hiši: človek ima v življenju veliko priložnosti, loteva se stvari z veliko optimizma, ki mu pomaga pri premagovanju težav in začetnih ovir. Zanaša se nase in svoje sposobnosti.


Točka sreče v drugi hiši zajema predvsem materialno varnost, ki zanima takega človeka. Poveča pa tudi osebne sposobnosti.


Človek, ki ima točko sreče v tretji hiši se zanaša na pomoč okolice. Ustvarjalnost in raziskovanje prenaša na druge ljudi v svoji okolici. Veliko potuje.


Če je točka sreče v četrti hiši se pojavi vzgib po kompenzaciji za nezadovoljstvo v mladosti,            če pa je v deseti hiši, potem pa moramo prerasti podrejenost avtoritativnim osebam  iz mladosti.


Točka sreče v peti hiši daje človeku ustvarjalnost, srečo v ljubezni in z otroki, pa tudi v igrah na srečo.


Točka sreče v šesti hiši daje človeku možnost, da doživi srečo skozi opravljanje vsakdanjih opravil, rad ima živali in hišne ljubimce. Ščiti pa tudi zdravje takega človeka.


Točka sreče v sedmi hiši: doživetje sreče pri navezavi stikov, sreča v partnerstvih, dajati in sprejemati z enakim veseljem.


Točka sreče v osmi hiši kaže na možnost dedovanja, daje pomoč pri nadzoru močnih čustev.


Točka sreče v deveti hiši daje človeku neko posebno filozofijo, srečo na potovanjih, tujini, stiki s tujci.


Če je točka sreče v deseti hiši moramo prerasti podrejenost avtoritativnim osebam  iz mladosti.


Človek, ki ima točko sreče v enajsti hiši pride do polnega izraza, ko se posveti nekemu univerzalnemu cilju, ter svoje nadarjenosti, ki jih deli z dobrobitmi človeštva.


Točka sreče v dvanajsti hiši pa prinaša dar za prerokovanje, misticizem. Človek lahko združi domišljijo, iluzijo in misticizem. Lahko pa prinaša tudi nemir v zunanjem svetu.


Točka sreče v 3 hiši
prinese mnogo sreče in nagrad ,  ki so lahko pridobljene od sorodnikov, sosedov, delovnih kolegov, starejšim sinom in bližnjih prijateljev. Vi boste blagoslovljeni v vašem neposrednem okolju in širši družini in boste izkusili mnogo ljubezni in topline z vašimi sorodniki in bližnjimi prijatelji.

Part of Fortune- Točka sreče v 4. hiši prinaša naravni blagoslov  tvojem domu in družini. Vi ste verjetno imeli materialne koristi in blagoslove in hišo, ki je nadgradnja iz vaše mladosti in daleč presega vaše želje in pričakovanja. Ta postavitev prinaša srečo skozi naložbe v nepremičnine, ki bo tudi blagoslovil družino. Ljubezen, partnerstvo in vaša poroka bo obsegala in vas vezala na vaše ljubljene. Vi ste čvrsta opora in resnična Mati Zemlja slika v vaši družinski strukturi.

Točka sreče
v 9 hiši - Part of Fortune v 9 hiši odpira vrata priložnosti skozi izobraževanje, prekomorsko ali potovanja na dolge razdalje, politiki, vlado kot tudi preko vključenosti v lokalno skupnost. Vaš svet se širi od osebne družine do družine človeštva. Vi boste verjetno zapustili dom zaradi izobraževanja in potovanja že v mlajših letih. ( Pred 21). Vi vidite življenje skozi vsako osebo in ne samo preko svojih izkušenj. Blagoslov nastane iz dela s široko svetovno organizacijo in s promocijo resnice, pravice in poštenosti. Vi pomagate prinesti hrano lačnim kot tudi oblačila in nastanitev za siromašne.


Točka sreče v Dvojčku
prinese nagrade, ki  prinaša nagrade, ki koristijo umu in intelektu, kot tudi vzdržljivosti, možnosti potovanj in izobraževalne izkušnje, ki se lahko obrnejo v velike koristi. (Kot objavljanje najbolj prodajane knjige.) Energija Dvojčka omogoča hitro bistroumnost in sposobnost, da takoj uporabite genija prisotnega v vsakem trenutku. Tisti, ki delajo z vami ali živijo blizu vas bodo vedno tam za vas, v katerikoli krizi ali v nujnih primerih.

Točka sreče v Škorpijonu:

Part of Fortune v Škorpijonu prinaša zelo močno postavitev in mora biti uporabljena previdno in modro in edino z najboljšimi nameni pri vsakem, ki pride v kontakt s svojimi energijami.  Hiša postavitve pokaže , katera področja bodo vključena in kje bo najbolj usmerjena ta energija. Ta postavitev  uvršča sile osebe  z masami na nek način. Vi lahko postanete močan vodja na specializiranem področju interesa in vaše besede  bodo imele veliko težo na množice ljudi. To je znak slavnega pevca, igralca, duševnega vodje ali politika. Vi ste  blagoslovljeni z veličino, ko opravljate desetino in namerno blagoslavljate druge.

Točka sreče v Strelcu

Točka sreče
v Strelcu prinese iskalca resnice, pravice, poštenosti v vsaki dani situaciji. Pogoji v življenju stremijo da častijo te situacije. (Lahko postanete advokat, sodnik ali politik, npr.) Dokler si prizadevate z dobrimi nameni se boste srečali z duševnimi in otipljivimi nagradami, ki te bodo blagoslovile popolno in v celoti. Šolanje, izobrazba, potovanje , filozofija,  vlada in lokalna politika so lahko poti skozi katero vaša sreča zasije skozi.