Sonce v hišah Solarne karte-I

Mary Fortier Shea


Premiki Sonca v Solar Return Karti

Ker imamo prestopno leto vsaka štiri leta, se čas za povratek Sonca spremeni okoli 6 ur na leto. To pomeni, da bo Sončev povratek ob uri, ki ni vaša rojstna ura in lahko je dan prej ali kasneje. Ta stalen premik 6 ur pomeni tudi, da če boste ostali na istem mestu iz leta v leto, boste lahko videli cikel povezan s premikom Sonca. Sonce se bo premaknilo v smeri urinega kazalca za tri hiše. Zavedanje tega gibanja vam omogoča, da razumete cikel razvoja v katerem se nahajate. Lahko imate Sonce dosledno v kotnih hišah, ali naslednih ali zahajajočih. Vsaka od teh razvojnih rotacij lahko traja 10-11 let, odvisno od zemljepisne širine in dolžine  in stopinj daljših in krajših vzponov. Toda premik Sonca iz ene Solarne karte v drugo Solar Return karto - Sončnega povratka je kot ura, ki počasi izgublja čas. Preko določene dobe let se rotacija kotnih hiš premakne v ponavljanje naslednih hiš, sčasoma vzorec zahajajočih hiš in potem spet nazaj v kotni vzorec. Spodaj so kratke razlage za hišo postavitve Sonca v teh razvojnih ciklih. Niso v vrstnem redu, kot bi bilo pričakovati, ker vsaka faza se zdi, da ima svoj začetek in konec.
KOTNE  HIŠE

 

Kotne hiše imajo opravka z razmerji, kako mi osebno kontaktiramo z našimi starši, nadrejenimi, partnerji in družinskimi člani. Tukaj je tudi močan ciklus obvez do življenja in duševne poti, ki izhaja iz četrte hiše. Zato pričnemo od te hiše.Sonce v 4 hiši


Sonce v četrti hiši vabi na novo opredeliti tvoje fizično, čustveno in duhovno nišo na planetu. Lahko začnete s ponovnim dekoriranjem svoje hiše ali stanovanja ali se selite. Tukaj je po navadi nekaj glede tvojega doma ali  pisarne, ki jo je potrebno reorganizirati, popravljati ali spremeniti, če ti delaš kar moraš storiti. Spremembe v fizičnem domu odražajo vaše notranje čustvene spremembe. Na primer, renoviranje kopalnice je povezano s čiščenjem in izločanjem. Kuhinja je povezana s sposobnostjo negovati. To je dober čas, da se obkoliš z ljudmi, ki te podpirajo čustveno, pri samozavesti in negovanju.


Ko odkriješ kaj ti je všeč in kaj ne maraš, potrebe in želje, se bo tvoj duhovni namen pojavil. Ti boš posadil svoje korenine rastlin v tem letu in začel novo pot, ki bo dozorela v 2 letih, ko se Sonce preseli v 10. hišo Solarne karte.


IZZIV
za prihodnje leto, ko se Sonce premakne v 1. hišo, je prenesti duševni namen, čustveno podporo in fizično okolje v pravo kombinacijo za osebni razvoj in uspeh.


SREDSTVA
iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 7 hiši so močna razmerja in občutek sodelovanja.

 

Sonce v 1 hiši


Sonce v 1 hiši sprašuje "Kaj lahko napraviš zase in sam?" Ti nisi nujno osamljen in sam, toda nameravaš delovati sam. To je čas osebnega razvoja in dosežkov. Ti potrebuješ odkriti svoje lastne potrebe, sposobnosti in talente. Interesi zase so važni ampak lahko te zaslepijo. Medtem, ko se izvede vse na osebnem področju to leto, se naslednje leto Sonce premakne v 10 hišo in tvoje veščine se lahko uporabijo na delovnem mestu in področju kariere.


IZZIV za prihodnje leto, ko se Sonce premakne v 10. hišo, je prenesti osebni razvoj v uspeh kariere.


SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 4 hiši je močan občutek duševnega namena, čustvene podpore in primernega fizičnega okolja.

 

Sonce v 10 hiši


Sonce v 10 hiši je odličen za odločitve kariere in akcije. Mnogo ljudi uporabi to pozicijo za spremembo službe ali da pričnejo svoj lasten biznis in postanejo samo-zaposleni. To je dober čas, da uporabiš svoj sloves v svojo korist, posebno če je Sonce dobro  aspektirano, ali je v 10 hiši z Venero ali Jupitrom. To lahko deluje tudi proti tebi, če si zlorabil svoj položaj v preteklosti. To je tudi dober čas napraviti usodno izbiro poti ali totalno spremembo v življenjskem stilu ali lokaciji. Re-orientacija tvojega fokusa na veliko. Vprašanja z osebami avtoritete in tudi starši so možni.


IZZIV za prihodnje leto, ko se Sonce premakne v 7. hišo, je uporabiti tvoje uspehe in veščine da zgradiš  kooperativno in dovršeno partnerstvo.
SREDSTVA
iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 1. hiši je osebni dosežek kot nastopna stopnica do poslovnega uspeha.

 

Sonce v 7 hiši


Ko je Sonce v SR 7. hiši,  so razmerja večje važnosti kot osebnost in neodvisnost. Nagnjenost je želeti delati dobro z drugimi na sodelujoč način. To je lahko visoko kreativna izmenjava napolnjena z medsebojno koristjo, ali ti to deluje omejevalno. To zavisi od tvojih veščin v pogajanju in prepričevanju. Pomiritev je pasti pozicijo nazaj v tiste bolj težke situacije. Osebe, ki so slepe za svoje napake bodo imele več težav to leto. Tisti, ki so sposobni sočustvovati z drugimi, bodo rasli v sočutju.


IZZIV
za prihodnje leto, ko je Sonce v 4. hiši, je prenesti sodelovanje, podporo in sočutje v čustveno definicijo in pozornost.
SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 10 hiši kariere uspeha vodi do odnosa uspeha in primerne izbire usodne poti, ki so medsebojno koristne in vodijo do sodelovanja.


NASLEDNE HIŠE   


SONCE se premika skozi nasledne hiše tako, kot oseba, ki stoji v kanuju. Ali se čoln ziblje ali pa se je pravkar umiril. V nasprotju s tistim, kar bi nekdo lahko verjel, nasledna hiša v karti Sončnega povratka ne nosi trdne kvalitete. V glavnem so nestabilne. To se šteje kot čas tranzicije, začenši z 11. hišo, hišo s poudarkom spraševanja in odstranitev ovir.

Sonce v 11 hiši


11 hiša je hiša – ZAKAJ NE? Veliko spraševanj je, ko je SR Sonce v tej hiši. Ti se sprašuješ o družbenih normah, obstoječe prakse, pravil, predpisov in na kakšen način so stvari bile vedno izvedene. To je čas za opredelitev ciljev in upov pri načrtovanju za prihodnost.  Namen vsega tega spraševanja in pregleda je razbiti omejevane strukture, ki zadržujejo tebe, da se pokažeš, kdo v resnici si. Naslednje leto se lahko Sonce pomakne v 8. hišo, ki je hiša največjih sprememb. Sonce v 11. hiši te pripravlja za ta prehod z odpravo ovir v razmišljanju. Skupinske interakcije in prijatelji so lahko tudi koristni v tem procesu pregleda.

IZZIV za prihodnje leto, ko je Sonce v 8. hiši, je odstraniti nepotrebne omejitve in oblikovati cilje, tako da lahko pride do sprememb. Socializacija s prijatelji in skupinami bo vodila do novih spoznanj in zavesti.
SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 2. hiši so obnovitev občutka stabilnosti, ki omogoča premisleki za spremembo in močan občutek lastne vrednosti, ki spodbuja pozitivni in spodbudni prijateljstva.
 Na vrh

Sonce v 8 hiši


Sonce v 8. hiši je opozorilo za spremembo.  To so ljudje, ki spremenijo življenjski stil ali pobere vse in se preseli na drugo stran  države. Posamezniki zapustijo svoja delovna mesta in gredo v šolo. Ženske, ki so vzgajale otroke gredo nazaj na delo. Pari se poročijo, drugi se ločijo. Življenjski stil se spremeni na veliko. To je tudi hiša bistrega dojemanja. Ti veš več kot si povedal. Nekatera dojemanja so intuicijska, druga pa psihološka. Ampak ti si sposoben jasno zaznati druge motivacije in notranje dinamike. Se tudi zelo zavedaš manipulacije s strani drugih. Vse to te pelje na novo stopnjo samostojnosti. Med letom se lahko naučiš, kako dati na stran moč prizadevanja, ki vključujejo denar, spol ali vplive kontrole, če boš pozoren.

IZZIV
za prihodnje leto, ko se Sonce premakne v 5. hišo je napraviti nujne spremembe in  omogočiti sebi, da se lahko resnično izraziš na kreativen način.

SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 11 hiši je sposobnost   vprašanje statusa quo in vzpostaviti nove cilje in nov red.
 Na vrh

Sonce v 5 hiši


Sonce v 5. hiši, je predstavljen kot "Za svoje dobro bodi resničen!" Čas je, da osebnost zacveti. Morate izraziti, kdo v resnici ste. Možnosti za izražanje je oboje: ustvarjalno in umetniško. Lahko ste vključeni v visoko domiseln projekt. Morda postavite skupaj svojo šolo ali tečaj. Lahko imaš otroka. Lahko pišete, rišete, šivate, itd.  Ne glede na nalogo, tveganje je vključeno. To velja tudi, če je romanca na vidiku. To je lahko zelo razburljivo spolno leto.

IZZIV za prihodnje leto, ko je Sonce v 2. hiši, je uskladiti vso tvojo kreativnost v ideje za ustvarjanje denarja in produktov. Resnično izražanje sebe bo tudi vzgojilo samo-vrednotenje.
SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 8. hiši vključuje večjo svobodo, ki izhaja iz narejenih sprememb. Samo-izražanje je tudi izboljšano z ostro dojemljivostjo in sposobnostjo biti samo zaveden.
 Na vrh

Sonce v 2 hiši


Sonce v 2. hiši kaže, da so denarne zadeve pomembne. To je dober čas za napraviti proračun svojih stroškov ali se osredotočite na ideje za ustvarjenje denarja. Čeprav se tvoja plača verjetno ne bo povečala v tem letu, je to leto, ko se odločite, da si zaslužite več in si začnete prizadevati za višjimi dohodki. Dejanskega povečanja verjetno ne bo do konca SR leta ali, ko se  Sonce premakne v 11.hišo. Samo-vrednotenje vprašanja so v ospredju. Pričakovali boste presojo, ocenitev. Če ste v razmerju zlorabe, menite, da postaja nevzdržno in končate to. Ali niste vredni tega? To je dober čas napravit prioritete tvojih vrednot in omejiti kakršnokoli popustljivost, ki jo imate, kot je na primer kajenje. Miselnost zna biti tradicionalna in konzervativna.

IZZIV za prihodnje leto, ko je Sonce v 11. hiši, je spodbujati nove cilje vaše sedanje stabilnosti in razvijati prijateljstva z ljudmi, ki vas resnično cenijo.
SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 5. hiši, je zmožnost izražanja sebe. Kreativnost lahko privede do denarja za izdelavo projektov in povečanje lastne vrednosti.


Zahajajoče hiše


Zahajajoče hiše so povezane z različnimi oblikami informacij. To je pripravljalni čas, ko zbiraš podatke in se jih naučiš uporabljati na ustrezen način. Poudarek je na dejstvih, zdravi pameti praktični uporabi, prepričanja in intuicije.


Sonce v 3 hiši


Sonce v 3. hiši poudarja racionalni um in vsa intelektualna prizadevanja. To je pravi čas za branje, pisanje, komuniciranje in študij in vaše ravnanje s sorodniki, sosedi. Vaš um zna biti aktiven in to je dobro imeti nekaj, kar vas zanima preiskovati in se učiti. Sonce tukaj poživi in pospeši kakršnekoli načrte imate povezane s prodajo, objavljanjem ali prodajo vaših idej. Vaš um je poln kreativnih misli, ki silijo za izražanje. Vi ste verjetno vedno v gibanju, prisostvujete srečanjem, hodite na obiske, obiskujete tečaj, uporabljate računalnik in ste aktivno vključeni v svoji skupnosti. Verjetno dosti potujete ali kupujete novo vozilo. Če vaše delo vključuje javni govor ali pisanje, ste lahko izredno produktivni. Komunikacije z drugimi so sedaj v centru pozornosti.

Nemirni um, če nima kam iti pogosto postane nemiren ali depresiven. Duševna stabilnost je dejavnik  v tem času in lahko ustvari ali pa uniči leto prizadevanja tvojega intelektualnega interesa z veliko vnemo. Nalagaj na ogenj, ne ga stradat. To je tudi pravi čas za sodelovanje skupnosti. Ti boš raziskoval ideje, iskal znanje in informacije, bral, pisal, govoril, ustvarjal kontakte in se vključil pri poslovanju-trgovanju v tvoji lokalni skupnosti.

IZZIV za prihodnje leto, ko je Sonce preide v 12. hišo je, da združi vse podatke in dejstva, ki ste jih zbrali. Znanje in razumevanje lahko vodi tudi do večjega sočutja.
SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 6. hiši so zdrava pamet in praktična uporaba kar si se naučil. Če ste organizirali svoj dan in pazili na vaše zdravje, imate veliko dobrega časa študija in oster um.Sonce v 12 hiši


To zna biti leto v ozadju scene za mnoge. Verjetno ne boš dobil priznanje, ki ga želiš ali misliš, da si ga zaslužiš. Vendar pa bi bilo le prezgodaj. Če počakaš se lahko stvari obrnejo. To je čas za eno letni projekt.  Kaj si poskušal narediti, morda ne bo pripravljeno za pregled še leto dni. Razvoj lahko traja tako dolgo, torej delaj tiho za zdaj. Ko je Sonce v 12. hiši, ste nagnjeni, da imajo več osebnega prostora. Zahteve drugih so lahko prevelike, še posebej, če ste pozorni do bolnih ali tistih, ki potrebujejo pomoč. Prepričajte se, da ljudje, ki jim poskušate pomagati, želijo pomoč, sicer boste postali žrtev rešitelj/žrtvinega sindroma. Predvsem je to čas za razmislek, meditacijo, povezovanje in organizacijo. Če dopustite, da postanete preveč nestrukturirani in ne-osredotočeni lahko doživite tesnobo.

IZZIV za prihodnje leto, ko je Sonce v 9. hiši, je  prevesti duhovne izkušnje, intuicijo in sočutje v filozofijo po kateri živiš. Eno leto pisanja in projekt je lahko pripravljen za objavo.
SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 3. hiši je bogastvo novih informacij, ki iščejo povezavo in organizacijo. 
Sonce v 9 hiši


Vsa prepričanja, preprosta, verska in filozofska se pregledajo, ko je Sonce v 9. hiši. To je čas za ponovno presojo. Ti moraš pobližje pregledat strukturo, ki je osnova tvojih dejanj in odločitev. Če si vedno imel močno vero v sebe, da lahko kaj storiš, je sedaj čas, da dokažeš. To je: sedaj ali nikoli. Lahko potuješ tudi med letom, predvsem v tujino preko oceana. To je dober čas, da si iščeš založnika ali se vrneš v šolo.

IZZIV za prihodnje leto, ko je Sonce v 6. hiši, je pri iskanju praktičnih aplikacij za vašo novo rafinirano prepričanje. Prakticiraj, kaj pridigati za lajšanje stresa.
SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 12. hiši so duhovna občutljivost in izkustveno znanje, ki vodi tvoj pogled in ti pomaga, da poosebiš svojo filozofijo.


Sonce v 6 hiši


Ko Solar Return Sonce je v 6. hiši, je poudarek na zdravju in delu.
Na splošno je zdravje dobro tako dolgo, dokler si pozoren na to, kar ti tvoje telo govori in ste bili pozorni v preteklosti. Zdravje prihaja od znotraj navzven in ti moraš delati s svojim telesom. Če ste bili malomarni je sedaj čas, da se povzame korektivne ukrepe, preden se pojavi problem, ali se stanje poslabša. Poudarek je na delu, na organiziranju vašega dneva in nalogah, ki se rutinsko ponavljajo. Izbira bi morala biti  ali - ali. Nove poklicne smeri so bolj pogosto povezane z 10., medtem ko 6. se ukvarja z dnevnim vodenjem poslovanja in postopkov urada.

IZZIV za prihodnje leto, ko Sonce preide v 3. hiši, je organizirati svoj dan in izboljšati svoje zdravje, tako da imate čas in moč za intelektualno udejstvovanje. Praktične aplikacije lahko izboljšajo svoje sposobnosti za reševanje težav.
SREDSTVA iz prejšnjih let, ko je bilo Sonce v 9. hiši so močna filozofska strukturo, ki podpira tvoje akcije in zmanjšuje stres. Vaša prepričanja tudi vas vodijo v praktično uporabo.


Znak Ascendenta v SR