KARMA V NATALNI KARTIKarmična astrologija je preučevanje natalnega horoskopa s stališča preteklih dolgov in nagrad, ki jih posameznik prinaša v to življenje.

Ta študij vključuje Saturn,  klasične kritične stopinje,   29° -anaretična  stopinja, retrogradne planete, lunine vozle, Zemljino znamenje in ograjena znamenja, Vertex,  prenatalne eklipse, deklinacije.


Svobodna izbira in karma

V osnovi ima vsak človek vsaj en ključni problem, iz katerega se razvijejo vsi ostali. Stres na poslovnem področju lahko izzove težave na osebnem nivoju, čustvene stiske utegnejo ogroziti naše telesno počutje in zdravstveno stanje. Pač v tem zaporedju ali nekoliko drugače. Ko se težav znebimo in se osnovnega problema rešimo, se ostali porušijo sami od sebe kot hišica iz kart.  V takšnih trenutkih razmišljamo manj obremenjeno in ugotavljamo, da naša usoda ne more biti kaj drugega, kot le plod predvidljivih ali nepredvidljivih dogodkov, prevladujočih izkušenj, dejanj, učenja in občutkov, o katerih odločamo sami. Vendar smo vedno znova presenečeni, ko se znajdemo na določenem mestu, ki ga nismo načrtovali, se srečujemo s takšnim ali drugačnim neprijetnim obnašanjem ljudi, ki jih nismo vabili v svoje življenje ali vedno znova iščemo razloge za svoje strahove, nagnjenja, zahteve  in nepotešene želje.

Moderna psihologija samo potrjuje tisto, kar je astrologija že zdavnaj odkrila. V rojstni karti posameznika obstajajo mnoga dejstva, ki nakazujejo karmo, oziroma karmični dolg. V resnici vsak kritični aspekt na svojstven način ilustrira neskončno vrsto impulzov in reakcij, ki so povezani s predniki iz našega sedanjega obstoja, pomembne izkušnje iz preteklosti in prihodnjih dejanj pa lahko preberemo v Luninih vozlih in Saturnu - vladarju usode. Saturnov položaj razkriva dragocene podatke o tem, kje grešimo in  kaj lahko naredimo, da bi napake popravili, ter nas postavlja pred naloge, ki jih moramo rešiti, da bi lastno karmo obvladali in jo velikodušno nadgradili. Usoda je torej v naših rokah in samo mi sami odločamo, kaj bomo z njo naredili.

Obstajajo dve besedi za karmo po angleško »fate in destiny« oboje v prevodu pomeni usoda.


Razlika med tvojo fate-usodo in tvojo destiny-usodo je lahko določena z preudarnostjo posameznika. Tukaj ni začrtana meja znanosti. Zavisi od osebe, da se odloči kaj je njena usoda« fate, svobodna volja ali destiny in, da deluje skladno. Za večino del igra vlogo posameznik, toda njegova usoda » destiny«  in s tem povezane zadeve so v naprej predpisane ali v naprej določene.


Preverite kaj pravi za vas

Zivljenjske lekcije karme
Kateri je tvoj znak karme
Karmicni krog
Planeti v 12 hisi
Saturnova karma
Zadnja lunina konjunkcija
Prva lunina konjunkcija
Mehanizem prve in zadnje lunine konjuncije
RETROGRADNI PLANETI
LUNINI VOZLI
Karmicni vpliv vozlov v hisah
Karmicni vpliv vozlov v znakih
Juzni vozel
Severni vozel
Aspekti in konjunkcije z vozli
Neugodni aspekti z vozlisci
Ugodni aspekti z vozlisci
Konjunkcije z Juznim vozliscem
Konjunkcije s Severnim vozliscem
Karmicni ciklusi