PLANETI V 12 HIŠI12 hiša preko planetov , ki so v njej in preko svojega vladarja pove nekaj o tem za kar smo ostali vezani v prejšnjem življenju. Zato morajo biti planeti v 12 hiši pregledani preko psihološke prizme. Duša na svoji poti reinkarnacije stalno prehaja skozi določene kroge  in en krog se končuje preko 12 hiše. Pred tem, duša ima  možnost osvoboditve. To omogoča 11 hiša , vladar 11 hiše, planeti v 11 , uran in znak vodnarja.

Iz 12 hiše lahko ugotovimo z določeno verjetnostjo , katerega spola smo bili v prejšnjem življenju. To informacijo nam daje vladar 12 hiše, kot tudi znak v katerem se ta nahaja v natalni karti. Vedno je pomembnejši planet, ki je bližje pragu hiše, kot tisti, ki je na sredini ali na koncu. T i kasnejši planeti opisujejo principe, ki so se pri osebi razvili kasneje v prejšnji inkarnaciji.

Sonce v 12. Hiši

- najbolj direktno opisuje, da je oseba bila v prejšnjem življenju moški in to vpliven ali poznan. To se lahko malo korigira, če je sončev  znak zemeljski ali vodni ali če ima sonce delni aspekt s katerim ženskim planetom. Bolj važno od spola je odkriti za kaj je duša ostala vezana. Kakršnakoli vezanost ni zaželjena, ker to pomeni, da oseba ni uspela, da oprosti sebi nekaj zaradi nečesa, še posebej, če zato ni bila pravočasno kaznovana. Ta krivda v zavesti se raztega do današnjega dne. Napaka, ki jo je ta oseba napravila s soncem v 12 hiši ( še posebej, če je prizadeto) je sestavljala, da je sebe doživljala kot center sveta in kot osebo, ki ima neko moč. Zaradi tega sedaj izgublja vse ljudi, ki imajo neko moč odločanja (npr.:direktor, šef).

Normalno je, da oseba ne more imeti bližnji odnos z očetom, tudi če je on živ. Vse to se dogaja zato, ker je oseba občutek moči vezala za sebe v prejšnji inkarnaciji, tako, da je tudi moč ostala tam in v tem vse kar je povezano s simboliko  moči gre tja – in to se sedaj najpogosteje doživlja, kot izguba. Samo na področju v simboliki 12 hiše oseba sedaj lahko najde avtoriteto. Pomeni, da samo če preiskuje zelo oddaljene predele oseba lahko živi svoje Sonce. Po drugi strani, v kolikor je zaposlena v neki instituciji zaprtega tipa, potem bi morala dati vse od sebe, da doseže čast in ugled.

Luna v 12 hiši

Navaja nas na misel, da je oseba v prejšnjem življenju živela kot žena ali, da je pridobila masovno popularnost. Ampak ostala je vezanost za to zemljo v kateri je živela ali za neko pripadnost. Dogaja se zato, da osebo v sedanjosti spremlja čuden občutek, da ne ve kam spada oziroma , da ima občutek, da bi morala biti nekje drugje. Kadar bi se našla na tem »idealnem mestu« ona bi ga subjektivno doživela zelo domače. Problem je pogosto izražen tudi skozi to, da oseba ni imela prilike, da od matere dobi potrebno ljubezni in zaščitenosti. Zaradi tega je njegova psiha blago labilna. Duša v sebi skriva mnoge izkušnje , ki so jo ustvarile preveč občutljivo. Izgleda , da se skozi podobne situacije mora ponovno iti.

Merkur v 12 hiši

Merkur v 12 hiši ne določa nujno spol. V kolikor to tudi vladar hiše potrjuje, oseba je končala prejšnje življenje v mladosti in z ostrejšo prizadetostjo kot otrok. V ostalih slučajih, nedvomno je, da je tedaj oseba prikazovala veliko stopnjo inteligence ampak problem je nastal zato, ker se je preveč vezala za racio (obrok). Možno je, da Duša ni bila v stanju, da izpolni obljubo, kar potrjuje slab aspekt s Saturnom. V sedanji inkarnaciji njene misli še vedno plavajo nekje in oseba na trenutke izgleda izgubljeno. To še posebej velja, če je Merkur v nemem znaku (rak, škorpijon, riba). V kolikor je Merkur v nekem od glasnih znakov ( Dvojček, Devica, Tehtnica, Vodnar) potem imamo opravka z ogovarjanje izza hrbta osebe. Človek s to pozicijo Merkurja ne more obdržati nemoten pretok informacij razne , če ima Merkur samo ugodne aspekte. V tem slučaju se od osebe zahteva da zna čuvati vse kar je zaupno. Po drugi strani takšna oseba je pravi kanal, ki se lahko spomni prejšnjih življenj , ker končno – njene misli sedaj so ravno te, katere je v preteklosti izmislila.

Venera v 12 hiši

Venera v 12 hiši odkriva staro ljubezensko skrivnost. Duša je bivala v nekem drugem obličju, okusila neko močno ljubezen zaradi katere še dan-danes trpi. Da se ugotovi kakšna je bila njena vloga se najprej ugotovi, če se Venera nahaja v  moškem ali ženskem znaku. Kot vedno, moški znak dodeli vlogo akterja, medtem ko je ženski znak bolj pasiven in pripoveduje o tem, da je oseba trpela emotivna in seksualna maltretiranja. V najboljšem primeru, če ima Venera močno osnovno dostojanstvo, če ustvarja samo trigone in sekstile, potem obstajajo močne indikacije, da je oseba spoznala kaj pomeni doživeti pravo ljubezen, tako, da se v tem življenju ne more zadovoljiti z bilo čem. Morda se bo sedaj rajši odločila za celibat ali samo občasne nežnosti, ki jih hrani kot skrivnosti. Če vzpostavimo korelacijo med časom in prostorom lahko poskušamo , da nekaj kar je bilo pred sto leti, poiščemo na nekem oddaljenem mestu. Oseba bo najbolje izkoristila simboliko te skrivne lepote, če gre na nek eksotični otok. Na tej poti lahko ponovno zagleda oči svoje ljubljene. Težko prizadeta Venera v 12 hiši opozarja na nevarnost od posilstva v ženski karti. V najmanjši meri osebi so namenjene emotivne izgube, ker je erotična pohlepnost dominirala, kot lastnost v prejšnjem življenju. V kolikor je Venera prizadeta od Jupitra ali Neptuna, oseba prenaša karmični dolg  prešuštva in nezvestobe, kar bo sedaj prinašalo številna emotivna razočaranja. Odvisno od planeta, ki svojo prizadetostjo obarva Venero se dobi informacija o deformirani naravi osebe v prejšnjem življenju s katero je Duša ostala vezana tudi v tem življenju, samo skozi simboliko izgub na istem področju.

Mars v 12 hiši

Mars v 12 hiši je zelo neugodna varianta. Oseba je nekdaj bila nasilnež in sedaj je ne-prijatelj sama sebi. Zaradi tega, ker se je v prejšnji inkarnaciji vezala za bes, ima v tej zelo ostre in tajne ne-prijatelje. Kadar je Mars v dobrih aspektih, oseba v današnjem življenju izbira poklic, ki mu je poznan iz prejšnjega življenja. Tako lahko postane dober miličnik, vojno lice, čuvaj ali upravnik zapora, uslužbenec državne varnosti ali neke druge institucije zaprtega tipa. Na ta način oseba sedaj stopa v kontakt s kriminalci. Če Mars trpi prizadetost , potem to osebi lahko prinese tudi fizične rane in je 12 hiša v bistvu bolnica. Zopet se oseba lahko najde v zaporu, samo sedaj na drugi strani rešetk. Še vedno v osebi obstaja velika količina besa ampak je potisnjen globoko v podzavest zato do njega težko pride ( s pomočjo psihoterapevta, regresologa, hipnotizerja, astrologa). Ker se je energija nekdaj trošila noro sedaj oseba izgublja energijo na ta ali drug način. Bolj verjetno je, da Duša živela v moškem telesu, če pa iz kakšnega razloga zaključimo, da se je šlo za žensko – tedaj je ona napravila neobičajno ostre stvari ter se tako vezala za karmo različnih nevarnosti, vse je odvisno od konkretne situacije drugih planetov, ki so v škodljivih aspektih z Marsom.

Jupiter v 12 hiši

Ima določeno količino sorodnosti s področjem na katerem se nahaja, ker tradicionalno vlada Ribi, ki je 12 znak zodiaka. V osnovi se tukaj lahko razpolaga z večjo dozo dobrohotnosti. To pomeni, da pregledamo katere so zasluge osebe. Vprašanje je ali je oseba ostala vezana za religijo, izobraževanje, potovanje ali denar. Znak v katerem se nahaja Jupiter nam daje dodatna pojasnila ( voda, zrak, ogenj ali zemlja). Obvezno se mora pogledati kakšni so aspekti do planeta ( ali so trigoni in sekstili ali kvadrati in opozicije) in s katerim planetom. Če je Jupiter v ugodnem aspektu s , lahko predpostavimo, da je oseba bila v prejšnjem življenju vplivna oseba (verjetno je bil moški). Če je Jupiter dober z Luno, ta Duša je navajena delati dobra dela. Ugoden odnos z Merkurjem je profesorski znak in oseba ima visoka znanja. Turistična kultura osebe je na visokem nivoju. V kolikor Mars lepo »gleda« Jupiter potem nakazuje resnicoljubnega oficirja. Skladen odnos s Saturnom opisuje ta Jupiter kot nekdanjega bogatega trgovca ali kot svečenika. Iz trigona ali sekstila z Uranom ugotovimo, da je oseba bila osvoboditelj ali včasih je ta »osvoboditev« prišla preko znanosti in idej, ki so bile pred časom v katerem je bila. Podoben odnos z Neptunom bolj liči na nekega starega meniha. Če Jupiter prejema ugodne žarke od Plutona, to celi zgodbi daje ton bogastva in moči. In sedaj ima ta oseba podporo vojne komande ( posebno, če je v igri nek ognjeni znak). Prizadet  Jupiter v 12 hiši dovede do materialnih ali moralnih izgub. Če poslušamo tarnanje osebe, kako je ona dobra in se ji dogajajo slabe stvari …..ga spomnimo na njegova dela iz prejšnjih življenj. Če je Jupiter v moškem znaku so to njegova dela, če je v ženskem znaku je pasivna vezanost.

Saturn v 12 hiši


Predstavlja izrazito sliko dolga. Vseeno je ali se gre o nekdanjem starcu, ki je končal v poznih letih ali o današnji osebi, ki je zaslužila Saturn za tajnega ne-prijatelja, ker je ostala dolžna ( in nekoč tudi nekaznovana) v prejšnjem življenju. Sigurno je, da prejšnja inkarnacija ni bila udobna. Iz Saturnovega znaka se lahko oceni vpliv svobodne volje osebe pri ustvarjanju karme. Duša se je v prejšnjem življenju zadolžila in ni zato plačala. Zaradi tega se ji sedaj lahko zgodi, da bo kot nedolžna poslana v zapor. Tudi , če je ne doleti tako grozna kazen, Dušo mučijo zahrbtne depresije in njeno telo zboleva od kroničnih bolezni. Vprašanje je, kaj je ta Duša napravila, da je tako težko. Odgovor nakazuje vladar 12 hiše in njegovi aspekti. Ne glede kaj je, poanta je v tem, da človek ni priznal svojo krivico. Tistemu, ki ne želi, da prizna svoj zločin postavlja sebi zanko okoli vrata. Kot, da s tem daje tiho komando Univezumu , da prične formirati njegove ne-prijatelje, ki mu bodo v naslednjem življenju prišli na glavo. Najbolj delujoči melem za to Dušo sestavljen je od dobrovoljnega odhoda v tišino.

Uran v 12 hiši


….deluje paradoksalno. Kako je svobodna volja lahko vezana? Tako, da je nekdaj svojevoljno napravila napačne izbire. Pretiravala je v nekem pogledu zaradi nekega cilja splošnega družbenega značaja. Človek je napravil nekaj dramatičnega, kar svet ni pričakoval. Če je dovolj pokazateljev , ki nam dopuščajo, da razlago preložimo na osebno raven, je možno, da je oseba prejšnje življenje končala s samomorom. Zaradi tega ima sedaj zelo vznemirjeno podzavest. Svobodna izbira se izraža tudi skozi možnost odbijanja življenja ampak s tem se nič ne reši. Nasprotno – Duša mora najprej biti v stanju čakanja, ker četudi je smrt v enem trenutku in istočasno spočetje v drugem času, telo matere ne more , da jo sprejme in še preden je bila v priliki, da prvič vdihne zrak, se mora vrniti v »tunel« (8. hiša) in počaka neko novo priložnost in neko drugo ženo s katero bo delila tako težko karmo. Ko mine dovolj števila ciklusa spočetja in splava ( kar je simbolika 8 hiše), Duša se končno rodi z dvojno nalogo. Ker ni do konca izdelala svojo misijo iz predhodne inkarnacije mora to sedaj da dokonča, ker jo v tem življenju čaka nek drug namen. To je psihično zelo težko zdržati. Kot da je v sobi intenzivne nege v kateri se zahteva največja tišina, stalno vključen alarm. In sedaj nastane problem izbire, kot posledica mentalne nestabilnosti. Tisto s čimer bi morala oseba obvladati je stalno vzdrževanje ravnotežje pri gibanju. Spoj nasprotnih vrednosti predstavlja ključni smisel Urana. Če so aspekti ugodni , bo oseba bo to veščino lažje obvladala in to ga bo v krajnem izhodu pripeljalo do osvoboditve lastne podzavesti.

Neptun v 12 hiši

Neptun v 12 hiši je analogen simboliki same hiše ampak še vedno uspava človeka. Prava umetnost je odkriti vse misterije s katerimi je Neptun ovit. V prejšnjem življenju se je človek lahko zelo zapletel ali je bil izjemno duhoven. Znak v katerem se nahaja Neptun lahko pove več. V kolikor je to strelec , lahko govorimo o religioznosti ali nepoznanim predelim za katere se je oseba nekdaj vezala. Škorpijon ima več sorodnosti z okultnimi zadevami. Ribe nakazujejo duhovnost in sposobnosti zdravljenja. Če Neptun tvori ugodne aspekte, oseba je tajno delala dobra dela, kar mu je zasiguralo angelsko zaščito v tem življenju. Ugoden odnos z Luno psiho ustvari občutljivo na izven-čutne izkušnje. Oseba preko sanj dobiva pomembna sporočila. Strokovna hipnoza bi bila dragocena izkušnja. Če je kot med Neptunom in Merkurjem 60°ali 120°, potem ima oseba kanal skozi kateri komunicira z višjimi bitji. V meri v kateri je Neptun slab je evidentno prisotnost duha, ki skozi avro osebe deluje, ustvarjajoč ji psihično obrambo slabo. Kadarkoli oseba gre za nečim, kar bi se uvrščalo med Neptunove izmišljotine, ona poziva tega slabega duha, ki počasi ampak sigurno dela v njeno škodo, spominjajoč jo na laži, ki jih je ona v prejšnjem življenju uporabljala. Če je slab aspekt do Jupitra, potem je ta Duša nekoč izneverila zaupanje drugih. S tem ni zaslužila krivo obsodbo ampak je to delo zapustilo sledi kot krivda zaradi neiskrenosti. Tako je nastala osnovna ne-sigurnost ali druga stran neiskrenosti človeka proti samim sebi. Če obstaja vsaj zrno prastarega okultizma potem se na osebo lepijo razna dela in vraže. Bolj je slaba  12 hiša, večja je tudi anksioznost. Psihi ne preostane nič drugega, kot da spusti Neptun preko planetov, ki so v ugodnih aspektih. Oseba se mora naučiti, da veruje čim bolj iskreno. Bilo bi super , če bi začela delati lepe stvari ampak anonimno.

Pluton v 12 hiši


Pluton v 12 hiši govori najpogosteje o moškem, ki je imel nekdaj izredno moč. Predhodna inkarnacija ima povezavo z vojno tematiko ali je v njej bil posebno pomemben ekonomski moment. Oseba je verjetno neprimerno koristila silo. Dušo je v enem trenutku zajel plamen maščevanja. Zato se ji še danes zdi, da jo nekdo preganja. Pluton v zadnjem polju natalne karte opisuje človeka, ki se podzavestno deklarira kot kriminalec. In sedaj  na nekem subtilnem nivoju živi spomin na neki masaker skozi katerega je v prejšnjem življenju prehajala, včasih ga tudi napravila. V kolikor mora prevzeti odgovornost potem osebo čaka kazen v tem življenju kadarkoli se najde v zaporu, taboru ali nekem osamljenem mestu. Pluton tudi predstavlja dotik z drugim svetom. Ali civilizacijam?!!  Če je Pluton pod izjemno dobrimi vplivi drugih planetov , lahko rečemo, da se je Duša naučila, da vlada z energijo in, da jo je koristila za vračanje zdravja ljudem. Takih srečnežev je malo.