Ograjeni znaki

Vsi znaki so enake velikosti in imajo 30 stopinj. Vendar hiše so lahko različne velikosti. Bolj so stran od Equator-ja, večje lahko nastanejo razlike v velikosti hiš. To lahko ustvari, da pride do ograjenih znakov. Z drugimi besedami so popolnoma zaprti v hiši in kot rezultat se ne pojavijo na nobenem vrhu katerekoli hiše.

Kakšni so vplivi ograjenih znakov?

Karta horoskopa je simetrična. Če je znak ograjen je tudi nasproten znak v karti ograjen. Je 12 znakov in 12 hiš. Moral bi biti eden znak na začetku vsake hiše. Če sta dva znaka ograjena, dva druga znaka morata opraviti  “dvojno dolžnost” in se tudi pojavita na pragu ali vrhu dveh hiš.

V horoskopu osebe, ujeti znak kaže blokado. Lastnosti znaka  imajo težave, da pridejo na površje. To je kot soba v vaši hiši  katero lahko doseže le, če greste skozi drugo sobo. Zagrajeni znak pomeni, da vam vaše zgodnje okolje ni  dalo sposobnosti za reševanje stvari, ki jim vlada ujeti  znak. Lastnosti teh znakov  so lahko  zaprte v steklenici, zatrte. Sčasoma se pritisk povišuje do prelomne točke in se razpoči ... ponavadi na načine, ki niso primerni.

Nasprotni znaki običajno delajo kot ekipa. Na primer, agresivni Oven je  uravnotežen s šarmom in družbeno veščo  tehtnico. Z ujetim znakom je vez pretrgana. Nasprotno znaki se ne morejo uravnotežiti med seboj.

Vzemite Devica-Riba kombinacijo. Oseba z ograjeno Ribo verjetno ne bo sposobna razlikovati ali biti praktična na področju, ki mu vlada hiša. V nasprotni hiši, kjer je Devica ograjena,oni bi lahko bili preveč osredotočeni na podrobnosti in težko dobiti veliko sliko. Učinki bodo očitno predvsem na področjih življenja, ki jih urejajo hiše, ki vsebujejo ograjene znake.

Vladajoči planeti ograjenih znakov in pozicija hiše teh planetov, kot tudi aspekti, ki jih formirajo, lahko pokažejo drugo pot razrešitve problemov povzročenih z ograjenimi znaki. Včasih je lahko tudi ta planet tudi v ograjenem znaku. To je kot če bi imeli ključe avta v zaklenjenem avtu. To ponavadi pomeni, da ta planet ne  more biti uporabljen, da se premaga zagrajene znake.Hiše ograjenih znakov

Zapomnite si, da ograjeni znaki so vedno v parih. Če ima hiša ograjeni znak, hiša nasproti ima tudi ograjeni znak.

1 in 7. hiša: Področje problema je  “predstaviti” sebe (1. hiša) in partnerstvo (7. hiša). Narava zagrajenih znakov kaže področja specifičnih problemov.

2 in 8 hiša : Tvoja nagnjenost proti denarju, lastnine, osebne vrednote in bolj važno, tvoj občutek samo –vrednotenja so stvari, na katerih je potrebno delati. Na nasprotni strani karte, področje problemov tvoja nagnjenost proti seksu in seksualnosti na splošno, kot tudi kakšen odnos imaš do vrednot vseh skupin, ki jim pripadaš. To vključuje vse od tvoje družine do družbe na splošno. Tukaj so lahko tudi problemi z zadevami dedovanja ali davki. Ograjeni znaki, ki jih imaš tukaj bodo pokazali specifiko narave problemov.

3 in 9 hiša: Problemi s komunikacijo in transportom. Lahko so tudi težave z izobrazbo in sorodniki, z vsem kar spada pod te dve hiši.

4 in 10 hiša: To so starševske hiše. Vsak od nas ima probleme s starši. To je del življenja. Ograjeni znaki, kakorkoli bodo pokazali kakšno posebno obliko bo zavzelo to področje problema s starši. Toda lahko so tudi težave z domačim življenjem na splošno kot tudi vse zadeve z domačim posestvom. Problemi s starši v otroštvu se lahko z lahkoto ponovijo kasneje v življenju v odnosih s  “šefi” in v karieri.

5 in 11 hiša: Nekaj je blokirano na področju romance, otrok, kreativnosti in zabave, če imaš ograjeni znak v 5 hiši. V 11. Hiši so problemi s prijatelji in prijateljstvom, kot tudi s tvojimi “upanji in željami.”

6 in 12 hiša: Ograjeni znaki v tvoji 6 hiši kažejo potencialne probleme z delom, odnosi s sodelavci in podrejenimi, uslužnostjo, ki jo lahko nudiš in tudi s tvojim zdravjem. Ograjenost  v tvoji 12 hiši lahko nakazuje kako sabotiraš sebe ( 12 hiša vlada samo-uničenju), kot tudi daje vodila do problemov s tvojo podzavestjo.

Oven-Tehtnica ograjeni:

Ograjeni Oven težko prične akcijo. Ker je Riba znak na pragu (začetku) v hiši, bo oseba na splošno lažje sanjarila na področju življenja, ki mu vlada ta hiša in sanjarjenje in sanjarjenje ... Začetek akcij skuša odložiti. Ko končno oni reagirajo, je verjetno, da se nenadoma potopijo v, kot če niso nikoli mislili o stvari o kateri so premišljevali. Riba je sanjska in mirna. Oven je agresiven. Ograjenemu Ovnu je težko biti samozavesten na področju življenja, ki mu vlada hiša, kjer se nahaja. Riba na pragu bi se raje izognila soočenju. Tiste z ograjenim Ovnom je lahko strah pred akcijo ali uveljavljanja. Emocionalen pritisk se lahko dviguje in ko se oni končno uveljavljajo v ospredje, pogosto eksplodirajo, delajo nekaj povsem neprimernega.

V nasprotni hiši, je težko za njih, da oblikujejo partnerstvo, kjer sta obe strani enakovredni. Na primer, če je zasežena Tehtnica v 6. hiši, bi to povzročilo težave ravnanja s sodelavci kot enakovrednih. Če bi bilo v 11. hiši, bi bil problem s prijatelji. Ker je Devica je znak na pragu hiše, oseba z ograjeno Tehtnico bo oseba videti kot uslužbenec na tem področju, ali kot nekdo, ki vedno opravlja storitve, ali ki ima vedno odgovore. Nasprotno, lahko so drugi ljudje tisti, ki so prisiljeni v vlogo uslužbencev. Uravnotežen odnos je težko doseči in ohraniti.
Kako se ukvarjajo s temi problemi? Poišči Venero in Mars v tvoji karti. Njihov znak in hiša postavitve , kot tudi aspekti , ki jih oblikujejo lahko nakazujejo izhod in možne rešitve. Preveri svoje "podvojene znake"( znake, ki so na dveh hišah). Funkcije teh podvojenih  znakov in hiše, ki jih okupirajo ti znaki kažejo področja življenja, ki ponujajo izhod. Kažejo funkcije, ki jih lahko poudarite.

BIK – Škorpijon  Ograjena:

To so znaki  zaključka. Oven in Tehtnica (znaki akcije) se pojavijo na vrhu hiš, nakažejo, da je začeti stvari enostavno za te ljudi. Ko pride do zaključitve, nič zato, če pozabi na to.
Bik ima opravka s tem, kaj oseba ceni, kot tudi željo, da se kopičijo vrednote. Škorpijon  je bolj zapleten. To je znak skupnih vrednot, vrednot ki jih moramo deliti s tistimi okrog nas. Vendar je tudi znak odstranitve. Ko naše posesti in vrednosti niso več uporabne, Škorpijon (znak smrti in ponovnega rojstva) jih ali popravi ali se jih znebi.

Ko so ti znaki ograjeni, je naravna povezava prekinjena. V hiši z ograjenim Bikom, bomo lahko nenehno kopičili in le redko odstranili. Ker je Oven znak na začetku hiše ponavadi ni težav z začetkom stvari. Toda je zelo težko končati stvari.  

Primer: če je Bik ograjen v 5. hiši (hobiji, šport, igre, otroci, in, seveda, romance), bi to lahko kazalo na nekoga, ki vedno začne z novimi hobiji ali prične novi šport, ki ga hitro opusti. Njihova omara je polna opreme, ki so jo kupili in je ne morejo sami zavreči. Prav tako bi lahko bili zelo dobri pri začetku romanc, vendar niso sposobni obdržati odnose.  Ko gre za otroke, so lahko dobri, da jih prinesejo na svet, toda kmalu izgubijo interes  skrbeti za njih. Otroci sami (zlasti prvi otrok), lahko razvije tudi navado, da se začne in ne dokonča. Včasih bo prvi otrok prisiljen v vlogi "staršev" in prevzame starševske odgovornosti.

Če je bik zagrajen znak v 5. hiši, Škorpijon je zagrajen v 11. hiši (prijatelji, upanja in želje). Tehtnica bo na začetku-vrhu hiše, tako bo ta oseba želela odnose s prijatelji,  da bodo "šarmantni", dobrega okusa, družbeno sprejemljiv.  Če se karkoli zgodi narobe s prijateljstvi, bi neprijetnosti pometel pod preprogo in se ne bi odkrito soočal. Tehtnica mrzi ustvarjati "scene." Škorpijon sposobnost soočenja in če je treba končati prijateljstvo je zatrta zaradi ograjenosti. Morda je bil primer, da so mu kot otroku starši govorili, da mora biti prijazen do svojih prijateljev, ne glede na kaj. Nekako, njihovo zgodnje okolje jim ni dalo znanje soočiti se s vprašanji, ki so čustveno "neurejeni." Seveda, ignoriranje težav ne pomeni, da so za vedno odstranjene. Kot vulkan (vladar Škorpijon !) se pritisk dviguje in nato eksplodira. Manjše težave, ki pa bi lahko bile enostavno rešene, če bi poskrbeli zgodaj, lahko zaključi in uniči dobro prijateljstvo. Nasprotno, "prijateljstvo", ki bi moralo biti končano že zdavnaj se lahko nadaljuje še leta in povzroča nič drugega kot trpljenje.
Kako se ukvarjati s temi problemi? Poglej na znak in postavitev hiše Venere in Plutona v vaši karti (in tudi Mars, ker je so-vladar Škorpijona). Znaki in hiše, ki jih zasedajo pokažejo možne rešitve. Preveri svoje "podvojene znake". Kažejo funkcije, ki jih lahko poudarite. Hiše, ki jih okupirajo ti znaki kažejo področja življenja, ki ponujajo izhod.

Dvojček-Strelec Ograjena:

To so znaki komunikacij. Dvojček je tudi znak radovednosti. Kjerkoli je Dvojček lociran v naših kartah nam daje sposobnost hitrega pridobivanja informacij in objektivnosti. Strelec je znak splošnih pravil. On jemlje detajle in podatke, ki jih Dvojček zbira in jih postavlja skupaj v načela.

Ograjenost prekine ravnotežje. V hiši z ograjenim Dvojčkom, vse vrste neuporabnih informacij bodo zbrane. Ograjeni Strelec si ne more pomagati razlikovati med dejstvi, ki so pomembni in tistimi, ki so nepomembne čenče. Ker je BIK na začetku hiše, je tudi nagnjenost biti zaprte miselnosti. Vse predstavljeno tvojemu razumu (zlasti na območju, ki ga ureja hiša, ki vsebuje ograjeni znak), mora biti trdno in oprijemljivo ali bo težnja po zavrnitvi. Obstaja tudi težnja biti tiho o vseh idejah, kar lahko privede da boste osramočeni v javnosti.

V nasprotni hiši, kjer je Strelec ograjen je Škorpijon na pragu. Vse tukaj je težko. Škorpijon hoče priti stvari do dna, v globino. Toda z ograjenim Strelcem je težko izraziti tvoje mnenje z navdušenjem ali jih celo izražati! Konec koncev, škorpijon rad obdrži skrivnosti. Ker je Dvojček ograjen na drugi strani karte lahko imate problem navesti razloge , da vzamete nazaj, kar ste rekli, torej vaše trditve lahko zvenijo kot dogmatične (vzemi ali pusti) trditve. Prepogosto, druge osebe zapustijo to in ne polagajo pozornosti na vaše mnenje.
Za upravljanje s tem problemom ograjevanja, najprej poglej znak, hišo in aspekte Merkurja in Jupiter. Te lahko kažejo na možne rešitve. Potem preverite podvojene znake. Kažejo več poti iz vaših ograjenih dilem.


Rak – Kozorog ograjena:

Rak vlada emocijam in našem domu, našem osebnem prostoru. Kozorog ureja naše ambicije in našo sposobnosti napraviti to "tam zunaj" v svetu. Oba sta kraljeva znaka, znaka akcije. Znaki pred njimi so spremenljivi znaki, znaki komunikacije. Ko sta rak in kozorog ograjena, morda nimamo težav govoriti o tem, kaj bomo storili. Problem je dejansko narediti nekaj!

Primerjaj ograjeni Rak (kardinal znak) z ograjenim Ovnom (tudi kardinal znak). Z ograjenim Ovnom, Riba (Spremenljiv znak) je na pragu hiše, tako da bomo lahko sanjali enostavno dovolj, vendar so težave pri ukrepanju, da sanje spravimo v resničnost. Z ograjenim Rakom, imamo še drugi Spremenljiv znak, Dvojček na pragu hiše. To pomeni, da lahko intelektualizirate, vendar so težave izražanja kako čutimo o čemerkoli. Ko emocije privrejo na dan, se lahko to zgodi nenadoma in nemirno.
Z ograjenim Ovnom, se naše samopotrjevanje in agresivnost nagiba k neustreznosti, tako da drugi ljudje tega ne sprejmejo. Z ograjenim Rakom naš čustveni izraz je prav verjetno, da bo neprimeren (običajno je to neke vrste izbruh) in ga je prav tako pomembno zatreti.

Strelec je na začetku hiše, kjer je kozorog ograjen. Strelec je arhitekt, Kozorog je graditelj. Ponavadi ni težav z izdelavo načrtov. Problem je dejansko narediti nekaj o njih. Kozorog je tudi organizator. Ko je to ograjeno, je blokirana našo sposobnost za organiziranje in nadzor. Ko pa pride ven, ta veder, vesel, sreči usmerjeni strelec, ki ga vsak vidi v nas izgine. Nenadoma, tukaj je kozorog samovoljni kontrolor! Še enkrat, kot neprimerna agresija ograjenega ovna in neprimerni čustveni izbruhi ograjenega raka, nenadna disciplina in želja po nadzoru ograjenega Kozoroga je ponavadi ... neprimerna.

V severni hemisferi, če je zakasnel Strelec na Ascendantu, je Kozorog ponavadi ograjen. Ljudje s to pozicijo so bili v zgodnjem otroštvu prisiljeni zatreti svoje resne, ambiciozne strani (kozorog), in dajejo na zunaj vesel obraz (Strelec). V 7. hiši, kjer je Rak ograjen, se lahko zgodi ena od dveh stvari. Ali poročni partner se zdi, da je iskriv, zgovoren, intelektualen Dvojček (ni nujno znak sonca Dvojček , ampak tip Dvojček ), ki se kasneje spremeni v pritožujočega, zahtevnega cmeravca ali nas partner slika kot svetlobo, svež tip Dvojčka in MI SE spremenimo v negativno vrsto raka z neskončnimi čustvenimi zahtevami.

Primer z ograjenim Rakom v 7. hiši. Oseba se je pri 19 letih poročila s 24 let starim partnerjem. Tri leta ni bilo otrok, bilo je ogromno nesporazumov dnevno zaradi drobnarij. Ko pa je oseba zanosila, ni bil mož oče otroka ampak dosti starejša oseba. Vsled tega je mati zahtevala ločitev z namenom , da bo sama z otrokom. Oče otroka je bil namreč poročen ampak brez otrok. Kljub temu, da mati ni želela razdirati zakona očetu otroka, je oče otroka vsak dan hodil otroku in materi ter jima pomagal na vse načine in vsak dan. Ostala je komunikacija (dvojček na pragu 7 hiše z ujetim rakom) in ker je dvojček tudi podvojen in v 6. Hiši ( vsakodnevno rutinsko delo) je tako ostala komunikacija vsa leta.


Primer ograjenega raka in kozoroga je Oprah Winfrey. Ona ima strelca Ascendent z kozorogom ograjenim v svoji prvi hiši in ograjeni znak raka v svoji 7.. Čakaj malo! Oprah je deloholik. Ona ni vse in samo pogovori in nič akcije in ona sigurno ne zmanjšuje njene kozorogove nuje in ambicije.

Najprej, kje je njen Saturn (vladar Kozoroga)? Ustvarja tesni kvadrat z njenim Soncem in Venero. To ji je pot ven. Ona mora v to "zaklenjeno sobo", to z ograjenim znakom in ostati tam! Drugič, strelec in dvojček, znaki, ki se pojavljajo na prahu hiš, ki imajo ograjene znake, so tudi njeni podvojeni znaki. To pomeni, da tudi ponujajo izhod iz njenih težav. Vse samo govor in nič akcije? Govor je način Oprah akcije. Ima pogovorni show, revije, knjige in klub.
Lev-vodnar ograjen:

Lev je, kjer želimo biti na odru. Vodnar je, kjer se želimo upirati  in biti unikatni in drugačni. Vodnar je zračni znak, daje Levu zavednost drugih, tako to ne bo teklo brezobzirno preko njih. Prav tako daje izvirnost levu za samoizražanje. Lev daje občutek namena upornosti in izvirnosti Vodnarja. Brez tega bi Vodnar bil zgolj ekscentrična ročica, se upiral samo iz vzroka uporništva.
 In to se lahko zgodi, ko so ti znaki ujeti.

V hiši, kjer je Lev zagrajen se težko najdemo opaženi, sprejmemo center pozornosti, da bi dobili aplavz. Ker je rak na pragu hiše vas bodo drugi ljudje videli na tem področju, kot negovalne in čustvene. Z drugimi besedami, obstaja verjetnost, da pridejo k vam za čustveno podporo, namesto da vam dajo pozornost za katero v notranjosti hrepenite.
V nasprotni hiši, kjer je Vodnar  zagrajen, nuja za izvirnostjo in različnostjo je zatrta. Kozorog je na pragu hiše in to je znak previdnosti, konzervativnosti in je zelo zaskrbljen s svojo javno podobo.

Vsak klient, ki sem mu videl z kozorog Ascendant in ujet zagrajen vodnar v 1. hiši se je naučil zgodaj v življenju, da njegova želja po drugačnosti, raziskati nove, čudne in  družbeno nesprejemljive stvari ne bodo dovoljene. Oni prikrijejo  to z  kozorog furnirjem, tako da lahko izgleda normalno. In ko se pritisk dvigne, ko se končno uprejo, je lahko to skrajno ekstremno in neprimerno.
Vaše  Sonce in Uran, vladarji zagrajenih znakov, lahko kažejo pot iz teh težav. Za druge poti ven, poglej podvojeni znake v vašem horoskopu.


Devica-RIBA ograjeni:

Devici, kot Dvojčku vlada planet Merkur. Dvojček vlada rokam medtem, ko Devica vlada tankem črevesju. Dvojček zbira podatke, Devica asimilira.  Dvojček je mogoče hiter in lahko opravlja več kot eno stvar naenkrat. V bistvu mora, sicer mu postane dolgčas! Nasprotno, Devica je počasna, skrbna in natančna in vedno sprašuje.  Spomni se "Colomba", TV detektiva, ki ga igra Peter Falk? Najbolj znan stavek iz filma je "Samo še ena stvar ..." Falk je znak sonca Devica. Verjetno je eden od razlogov, da je bil tako uspešen z vlogo Colomba, da je Colombo  tip device, ki vedno išče drobne podrobnosti.

Medtem, ko se Devica ukvarja z materialno realnostjo, RIBE, njen nasproten znak vladajo domišljiji in veri, sanjam in idealom, stvarem, ki se jih ni mogoče dotakniti, stehtati ali izmeriti. Sanje in ideale Rib ni nikoli mogoče doseči, vendar prizadevanje za njih je tisto, kar nas drži, da vse gre!  

Milijarder, ki je sam ustvaril sebi vse, je dejal, da ne bi dosegel ničesar, če ne imel sliko o tem, kaj je hotel ", kot to gleda na televiziji." Ribe vladajo tej sposobnosti, da imaš to sliko.

Z ograjenim znakom Ribe v hiši, imamo velike težave razlikovati, povedati razliko med izvedljivimi cilji in skupno fantazijo. Lahko so velike vizije stvari, ki jih želimo storiti, vendar brez pomoči device, ne vemo, kako jih narediti. Hiša z ograjenim znakom Ribe prikazuje, kje smo lahko zlahka zapeljani, ogoljufani, sami kot tudi z drugimi.

Devica je ograjena v nasprotni hiši, in to je, kjer smo lahko preveč kritični in razsodni. Brez pomoči od ograjene Ribe, Devica postane resnični Cinik, pozna ceno vsega in vrednost od ničesar. Deluje lahko tudi drugače. V hiši z ograjeno Devico, bomo lahko privlačili ljudi, ki sprva delujejo sončno, optimistično in velikodušno (Lev je na začetku hiše, kjer je Devica ograjena).

Poišči Merkur in Neptun ter Jupiter, vladarje ograjenih znakov za izhod iz teh težav in tudi podvojene znake. Oni nakažejo druge poti ven.

Kontakt: info@rojstna-karta.si