IZOBRAZBAIzobrazba je astrološko prikazana z  in . Obstajajo različni nivoji izobrazbe, ki so v eni karti opisani z različnimi hišami in planeti. Osnovna šola je predstavljena v 3 hiši, vladarjem 3 hiše,  in znakom . Merkur predstavlja začetek našega šolanja in on vlada življenjskemu obdobju od 4 -14 leta. On opisuje otroka v tem obdobju. Če je  v dobrem aspektu z  bo osebi šola šla dobro in bo rad pridobival znanje. V dobrem aspektu z  prinaša rutino učenja in dobro koncentracijo. Če je  slab z , se oseba ne uči rada in ima probleme v šoli. Oseba lahko vseeno napreduje, če so drugi znaki dobri, vendar z določenimi težavami. To je situacija v kateri se ljudje učijo tisto, kar ne želijo ampak vseeno vztrajajo do konca.

Sama 3 hiša nam opisuje prav tako pristop učenju, kot tudi dogajanja v osnovni šoli. Če je  v 3 hiši je prisotna ljubezen do učenja in otrok z lahkoto izdeluje šolo. To tudi opisuje neko ljubezen, ki se dogaja v osnovni šoli.

5 hiša predstavlja na splošno šolo kot institucijo ampak primarno govori o srednji šoli. Poleg 5 hiše se gleda tudi vladarja 5 hiše,  in znak . Kljub vsemu je treba opazovati in  kot signifikatorje učenja. Kadar je  na nek način vezan za 5 hišo se lahko javijo problemi z drogo, z bi imeli pretepe, z  ljubezen …

Višje šole se vidijo skozi 7 hišo in , fakultetna izobraženost skozi 9 hišo in , ker je on , kadar je  vprašanje visoko izobraževanje, glavni signifikator. Zato je dober odnos   in  eden od najmočnejših pokazateljev za visoko izobraževanje. Saturn v bilo kateri hiši izobraževanja nakazuje na težavnost pri učenju v tem obdobju šolanja. V 9 hiši lahko nakaže na prekinitev študija. Uran v 9 hiši prinaša prav tako naglo prekinitev študija razen, če je v zelo dobrih aspektih, kar bi nakazovalo, da je oseba verjetno inženir ampak iz področja tehnike ali računalništva.

Kadar hočemo videti, kaj oseba študira moramo preštudirati , kot tudi vladarja 9 hiše. Planet,  ki aspektira vladarja 9 hiše bo pogosto opisal področje, ki jo oseba študira, prej kot sam vladar 9 hiše.

Ugodni aspekti govorijo o tem, kar se oseba rada uči, medtem ko neugodni opisujejo tisto, kar bo osebi ustvarjalo probleme v času študija.

Tisto, kar  dobro aspektira je to kar se najlažje učimo medtem, ko planet, ki tvori dober aspekt do  opisuje tisto, kar najbolje razumemo.

Merkur vedno opisuje vse tisto kar delamo, ali je to v osnovni ali srednji šoli ali na fakulteti. Jupiter predstavlja akademsko učenje, kar ni samo zbiranje informacij ampak predvsem razumevanje bistva stvari.

Oseba bo končala fakulteto, če je dobro položen in aspektiran vladar 9 hiše, zatem  in tudi .

Na primer, če imamo dober aspekt med in  pri čemer je  v  bo oseba dobro razumela kmetijstvo, če pa je v zračnem znaku ji bolje šlo z matematiko. Kadar je vladar 9 hiše dober z , je oseba naravno nagnjena pravu, v kolikor je pri tem še  v 5 hiši, potem lahko njegovo izobraževanje gre k turizmu. V kolikor imamo dober aspekt  z vladarjem 9 hiše, oseba lahko študira in konča vojno akademijo.

Ker je oblika v vsakem sistemu predstavljena z , v kolikor on nima važnejšo vlogo skozi ugodno pozicijo in aspekt s signifikatorji izobrazbe, lahko imamo osebo , ki ima morda dovolj znanja ( če to  in drugi dopuščajo) ampak nima izpolnjeno diplomo.

Podiplomski študij je predstavljen z 11 in 1 hišo, pri čemer 11 hiša govori o magisteriju, 1 hiša pa o doktoratu.PLANETI V 9 HIŠI

Sonce govori o menedžmentu, fakulteti organizacijskih ved, kot o vsakem poklicu, ki sam po sebi nosi ugled in pozicijo v družbi.

Luna daje nagnjenost k izobraževanju v kmetijstvu in kulinariki, tudi v optiki in raznim delom z javnostjo.

Merkur – književnost, matematika, jeziki… On vsekakor kaže na učenje, zato bo o področju učenja bolj govoriti planet, ki je v aspektu, kot on sam. V tujini osebi gre bolje kot doma.

Venera nakazuje na različne  akademije umetnosti. V ostalih primerih, tukaj govori o ljubezni na fakulteti ali ljubezni s profesorjem.

Mars govori o prepirih na fakulteti in edino izbor študija Marsovih  znanosti lahko zmanjša podzavestno potrebo za agresivnostjo do profesorjev. Tako so študije o vojnih znanostih tukaj v ravnotežju z osnovno potrebo. Ker v osnovi ni preveč pameten in se ne uči rad se lahko zgodi, če je prizadet, da oseba opusti bilo kateri študij. On bo tu prej odšel v tujino fizično.

Jupiter daje visoko znanje s širokim spektrom zanimanja. Pravo, turizem, filozofija, arhitektura…

Saturn študira zgodovino, geologijo, arhitekturo, gradbeništvo in tudi pravo.

Uran daje ljubezen do tehničnih ved, kibernetike, računalništva in tudi astrologije.

Neptun uči medicino, farmacijo, teologijo, psihologijo, film.

Pluton daje študij kriminalistike, psihologije. Pogosto oseba s Plutonom v 9 hiši nič ne študira.