DRUŽINADružina je primarno predstavljena s 4 hišo, ker ona govori o našem poreklu in samem začetku življenja in s tem opisuje družino v katero se inkarniramo. Poleg tega opazujemo vladarja 4 hiše,  in znak . Planeti, ki se nahajajo v 4 hiši govorijo o začetku življenja in o tem kako se mi vklopimo v družino in njeno karmo iz katere začenjamo življenje.


PLANETI V 4 HIŠI


Sonce daje slavno poreklo. V hiši živijo ljudje, ki so na poziciji. Če je  slabo postavljeno, to govori o egocentrični naravi staršev. V vsakem primeru, obstaja dominantna vloga enega od staršev a oseba se najbolje počuti v družinski atmosferi, ker neodvisno od tega v katerem znaku se  dejansko nahaja, ona mora imeti dosti od znaka , ki je analogen 4 hiši.

Luna govori o veliki vezanosti za hišo in družino, kot tudi enem od staršev (pogosto matere). Duša osebe prebiva v hiši in se težko odloči za življenje v tujini. Številna družina in tudi pogoste selitve.

Merkur govori o poudarjeni vezanosti osebe za enega starša v času otroštva. Misli so stalno vezane za družino. Močne družinske veze, včasih nekdo od sorodnikov živi z osebo v hiši. Eden od staršev je intelektualec. Slab aspekt prinaša prepire in mentalno nesoglasje, kot tudi nered v hiši, kjer je vedno prometno in istočasno vključen televizor, radio in slično.

Venera prinaša ljubezen in srečo v hišo. Oseba zelo ljubi in je ljubljena s strani vsaj enega starša. Hiša je lepa in udobna. Vezanost za sestro a eden od staršev je umetniško nadarjen.

Mars prinaša nemir in borbe v hišo in se zaradi tega oseba tukaj ne počuti dobro. Nosi odbojnost do hiše in družine. V  hiši lahko živi nekdo , ki je zelo napoti osebi. Prepiri in tepeži v hiši. Vojno poreklo. Nacionalizem. Požar v hiši, včasih tudi izgnanstvo.

Jupiter daje visoko, včasih plemiško poreklo, pogosto iz tujine. To je družina izobraženih ljudi in je oseba rastla obkrožena z intelektualci. Oseba tukaj sigurno obvezno nasledi hišo. V zemlji v kateri je rojen lahko pridobi veliko hišo in je precej srečen zato nima potrebe za odhod v tujino. Vendar, če vladar 4 hiše ni najbolj srečno postavljen, a 9 hiša je poudarjeno dobra, potem ta pozicija  pravzaprav nakazuje, da bo oseba imela hišo v tujini.

Saturn govori o težkem začetku življenja. Nosi s sabo siromaštvo in težke pogoje življenja. Bolezen članov družine in tudi oseba se v njej počuti bolno. Kmečko poreklo. Nacionalizem. Daje malo in bedno hišo, pogosto podnajemnike ali celo brezdomce. V kolikor oseba ima hišo, potem je to stara in, če je  v vodnem znaku ali zemeljskem – potem tudi vlažno. Plačilo najemnine in težki pogoji. Staro pohištvo.

Uran govori o ločitvi v družini ali iznenadnem odkritju vezano za poreklo osebe. Dosti prijateljev prihaja v hišo in mnogi ostanejo tudi prespati zato je življenje z vsaj enim prijateljem povsem sigurno. V vsakem primeru, to ni pozicija za mirno, družinsko življenje zaradi konstantnega nemira v družini. Selitve so hitre in včasih prisilne, a v otroštvu so možna bežanja od hiše. V kolikor je  slabo aspektiran, je potrebno voditi računa o instalaciji v hiši, ker lahko povzroči požar, v kolikor je v vodnem znaku – potem je možnost električnega udara v kopalnici resnična nevarnost. Zračenje v hiši ali zaradi trafo postaje, ki je v bližini ali zaradi podzemnih vod in tudi uran ni popolnoma izključen na teh prostorih…hiša in družina so podložni potresom vsake vrste, tako mentalnim kot tudi fizičnem.

Neptun v tej hiši nakazuje na nekaj nepoznanega v pogledu porekla. Včasih oseba ne ve kdo je oče, in če to ve – potem sigurno ne ve kdo je praded. Tukaj včasih spadajo tudi posvojeni otroci. S to pozicijo vedno obstaja neka družinska skrivnost in misterija. Hiša mora biti poleg vode in če je  vladar 8 hiše, potem v hiši lahko živi tudi neki duh in, če je v konjunkciji z - potem je to duh babice, ki je v tej hiši nekdaj živela in se osebi sedaj javlja skozi sanje (v 4). Poplave v hiši.

Pluton pogosto govori o smrti enega starša. Pokopališče poleg hiše. Nevarnost za hišo in družino v vojni, ker nakazuje na nasilno izganjanje. Na tem terenu, kjer je hiša pogosto obstaja neko prekletstvo- ali je nekdo tu po krivici ubit ali celo pokopan. Kriminalci se sprehajajo skozi hišo. S to pozicijo je potrebno očistiti prostor v katerem se živi, pogosto s sveto vodo ali neko ikono, posebno, če  nekje dobro postavljen.


STARŠI 
Oče je v natalni karti primarno predstavljen s  ampak , če je oseba rojena ponoči potem je to lahko tudi . Kadar je slab aspekt  in - vsekakor je oče imel težko življenje. To prav tako govori, da se oče in ded niso razumeli. Dober odnos  in govori o močni moški liniji, dobrem položaju in dolgoživost moških. Poleg tega , oče je predstavljen z 10 hišo v karti moškega, a 4 hišo v ženski.

Obstaja dosti avtorjev, ki trdijo obratno ampak jih je dosti tudi tistih, ki trdijo, da je isto za oba spola. To se tudi zna mešati, ker če je oče predstavljen z 10 hišo, potem je njegova psihološka narava prikazana skozi 4 hišo in v tem primeru na fizični vpliv matere prikazuje 4 hiša, a 10 govori o njeni psihi.

Mati je predstavljena z  ampak za dnevno rojstvo tudi . Dober odnos in  govori o sreči matere, kot tudi sreči, ki gre skozi mater k osebi.

Slab aspekt govori o težkem življenju matere, polno emotivnega nezadovoljstva. Včasih, kadar je ta aspekt močno poudarjen v slabih hišah – nakazuje tudi na zgodnjo izgubo matere.

Slab odnos vladarja 4 in 10 hiše ali opozicija 4 in 10 hiše, govori, da so starši v sigurnem antagonizmu in pogosto ločeni. Dober aspekt ohranja družinsko življenje.


PREDNIKI

4 in 10 hiša nam opisuje tudi prababice in pradede. V moškem horoskopu je 4 hiša praded a 10 hiša prababica medtem, ko je v ženskem obrnjeno. Babice in dedi so 1 in 7 hiša pri čemer je 1 hiša pri moškem slika babice, a 7 slika deda medtem, ko je pri ženskah obrnjeno. Te hiše (prva in sedma) prav tako predstavljajo tudi čukundede in čukunbabe .

Tako se ta slika direktnih prednikov vrti v krog in vedno jih predstavlja kotna hiša. Mi smo predstavljeni s 1 hišo a naš partner  s 7 hišo.  Z ustvarjanjem nove generacije mi nekomu postanemo os 4/10 in, ko se ustvari še ena generacija – mi smo ponovno os 1/7. Iz tega se zaključi, da vse kar mi delamo je lahko važno za naše otroke ampak se bo najbolj odrazilo preko naših vnukov.

Poleg 1 ali 7 hiše, deda prav tako predstavlja  in nam njegov položaj in aspektura  opisujejo življenje tega prednika, kot tudi vseh predhodnih. Dobro aspektiran in postavljen govori o uspehu in položaju deda. V dobrem aspektu s  govori o položaju in časti, z  daje človeka, ki je imel rad svojo zemljo, domovino in hišo in bil poznan v javnosti. V slabem aspektu z njima,  govori o grehih deda.

Saturn z  daje izobraženega in inteligentnega človeka medtem, ko v slabem aspektu govori o neizobraženosti ali nepismenosti, kot tudi o dedu, ki je napravil neko nepremišljeno odločitev, pa je to sedaj tudi oseb –svojem vnuku –pustil , da se z isto simboliko življenjskih vprašanj bori.

V dobrem aspektu z  - ta planet govori o dedu, ki je bil priljubljen pri ženah in bil zelo lep a v slabem aspektu lahko govori, da je ded posilil neko ženo.

Saturn v slabem aspektu z  govori o dedu, ki se je vojskoval, in na tem prostoru –sigurno z Nemci (Nemčija -  in ), in če je  močnejši – ded je ubil Nemca, a če je  močnejši, potem je neugodno nastradal od njega. V vsakem primeru, ded se dalje bori skozi to osebo, če ne v čem drugem potem za njegov princip in nepriznavanje krivice. Če je  aspekt med tema dvema planetoma harmoničen – ded je bil močan človek in ni nikoli uporabil silo nepravično.

Saturn v dobrem aspektu z  - ded je bi izobražen človek, ki je dosti potoval ali živel v tujini, a če je v hiši denarja ali v Biku ali je na nek tretji način povezan z denarjem – potem je tudi ded bil bogat človek. Kadar je aspekt slab – ded je imel nerešene probleme z zakonom ravno v tistih trenutkih, ko se je sistem menjal in podobno.

Saturn v dobrem aspektu z  nakazuje na deda izpred svojega časa, nekega inženirja in je osebi sedaj lahko, da spoji staro (preko deda) z novim (). Ta aspekt sicer nakazuje na stabilno moško vejo, ker je  oče  in s tem tudi naš praded. V kolikor je njihov medsebojni odnos slab, tedaj je nesloga v sami osebi globoka, ker se še vedno ded in praded prepirajo in sta v sporu, pa oseba sedaj ne more sprejeti spremembe. In tudi, ko jih sprejme- potem je to v najbolj klasičnem komunističnem smislu , ki je predstavljen z  ampak tudi v kvadratu s :to je revolucija, ki ne sprejme tradicijo in s  tem ubija vsako humanost v sebi, ker ni samo (tradicija) ubit od ampak je tudi (humanost, enakopravnost, ideja komunizma) ubit od

Saturn v dobrem aspektu z  - ded je bil svečeniško lice a v nekih primerih tudi zdravnik ampak kadar je aspekt slab, ded je pil ( kar ne izključuje tudi očeta, posebno pri nočnem rojstvu osebe), bil prevaran in tako plačal dolg svojega deda, a našega čukundeda , ker je sedaj ( čukundeda) tisti, ki je greh ali dolg () napravil. Ded je tako s tem aspektom lahko bil izdan, izgnan, ujet, zaprt, zadavljen ali je enostavno izginil. V vsakem primeru, z genetskim nasledstvom je zapustil pečat precej čudne osebe.

Dober odnos  in  je ponovno znak izredno močne moške je bojevnikov, ker ne samo, da je ded () bil oborožen in nevaren () ampak je tudi njegov praded živel dolgo (trigon s ) in mu je podaril svojo moč in življenjsko energijo (ded je tukaj bil dolgovečen in, da je preživel vsaj eno vojno in se izvlekel iz najnevarnejših situacij.

Slab aspekt  in  - tedaj imamo stoletni srbski aspekt še iz boja Kosova in dalje skozi zgodovino do sedaj, do zadnjega horoskopa Jugoslavije iz 1992, ko se je  nahajal v škorpijonu v kvadratu s  v , kar je spet privedlo do vojne muslimanov in Šiptarjev   (). Ded je prenesel na sebi ta križ prekletstva stalne mržnje, genetskega in krvnega maščevanja – na teh mestih imamo sliko vojn s šiptarjim , ker njih predstavlja in ne samo to. Ta aspekt nakazuje tudi na oboje na splošno, ki jih je ded napravil ampak tudi koga na koncu ubije, zato sedaj ta oseba mora v sebi pomiriti pradeda svojega deda s svojim dedom in, če to napravi bo sebi podaril dolgo in vitalno življenje; a če ne – potem naj pazi na svoje zdravje in kosteh in se izogiba pokopališč, ker je nekdo nepravično ubit in besen na njih, ker jih oseba v sebi nosi.

 
BRATJE  IN  SESTRE

Brati in sestre so predstavljeni z  , s  tem da za brata gledamo tudi , a za sestro tudi . Poleg tega, vsi bratje in sestre so nam 3 hiša. 3 hiša predstavlja prvega mlajšega brata, medtem ko je drugi mlajši brat  (sestra ) 5 hiša, tretji – 7 hiša itd.  Isto tako tudi prvega starejšega brata vidimo skozi 11 hišo, drugega starejšega preko 9 hiše.

Tipičen primer je, ko ima oseba vladarja 11 hiše v 3 hiši in v konjunkciji z , ko lahko zaključimo, da je to starejša sestra. Enako velja, ko je vladar 3 hiše v 11 hiši. Če je dominantno – lahko zaključimo, čeprav je v vsakem drugem primeru precej težko.

SORODNIKI

3 hiša, poleg bratov in sester opisuje naše vse sorodnike. Planeti in njihovi vladarji opišejo odnose. S  v 3 hiši bodo vsekakor težki, a če je vključena tudi  - tu so prepiri glede hiše ali stanovanja. Malefiki vsekakor govorijo o problemih in težkih odnosih medtem, ko benefiki nakazujejo na srečo in druženje. Z  v tej hiši oseba se lahko tudi zaljubi v sorodnika, kar ni neobičajno v malih in izoliranih mestih na otokih, zato slabo aspektirana  tukaj lahko napravi tudi incest. Neptun bi v tej hiši prinesel razne družinske skrivnosti ali brata za katerega ne vemo.

Polbratje ali polsestre po materi so v moškem horoskopu predstavljeni z 8 hišo a v ženskem z 2 hišo medtem , ko so polbrati ali polsestre po očetu  v moškem horoskopu predstavljeni  z 2 hišo a v ženskem horoskopu z 8 hišo.

Strici in tete so v odvisnosti od spola prikazani s 6 hišo ali 12 hišo.

V naši karti so vsi predniki in sorodniki predstavljeni na en način (kar ne pomeni, da oni nimajo tudi drugih lastnosti) ampak to nakazuje in opisuje tisto, kar smo mi nasledili od njih in kar je za nas važno. To dokazuje dejstvo, da dve sestre lahko imajo istega deda, ki je drugače prikazan v njihovih kartah in s tem so te dve osebe od istega prednika nasledile različne lastnosti.