Znak na pragu 5 hiše
5 hiša govori o rekreaciji, kreativnosti, ljubezni, flirtu, otrocih, hišnih ljubljenčkih, romanci (vendar ne poroki, ker ta spada v 7. hišo), športu, kockanju in čisti sreči! Znak, ki dominira tvoji 5. hiši veliko pove, kaj te dvigne in napravi srečnega, da se počutiš živo.
5. hiša je  locirana na poziciji med 4:00-5:00 uro v tvoji karti.


Če Oven vlada tvoji 5 hiši  potem je zate najbolj zabavno, ko tvoj utrip raste in si zasopihan. Si adrenalinski narkoman, ki verjetno uživa v ekstremnih športih kakor tudi pri običajnem  spogledovanju z nevarnostjo, kot je gorsko plezanje in safari v džungli. Katerakoli vrsta tekmovalne igre razuma ti je tudi močno všeč. Oven na pragu 5 hiše je odličen znak, govori o poudarjeni seksualnosti in erotični naravi. Odlično za šport in gibanje. Poraba energije na mestih za zabavo. Tekmovalni duh.

Če Bik vlada tvoji 5 hišipotem si zelo čuten in imaš rad luksuz. Rad imaš , če te povabijo ven na kosilo ali popivanje. Prav tako uživaš pri kuhanju in vrtnarjenju, ker ti pomaga pri sprostitvi. Mir in tišina vedno ti zveni kot dober čas. Vi uživate v čutnih užitkih v življenju - vsako razvedrilo, ki vključuje fizično zadovoljstvo. Lahko uživate v petju.

Bik na pragu 5 hiše je zelo ugoden znak za dober ljubezensko in seksualno življenje. Ker je  znak lunine egzaltacije se lahko pričakuje bogato ljubezensko življenje. Plodnost je poudarjena, oseba posebno rada hodi v restavracije v katerih se pripravlja odlična hrana. Dobitki na srečo.

Na vrh


Če Dvojček vlada tvoji 5 hiši potem imaš rad vse oblike zabav vključujoč filme, gledališče in komedije. Si brezmejno radoveden in rad obiskuješ muzeje in eksotične kraje. Uživaš tudi na kratkih izletih, četudi samo na sprehodu po parku. Mnoge osebe s to postavitvijo so najsrečnejši pripravljati stvari za druge ali ustvarjati umetniška dela za druge, ki to cenijo. Dvojček na pragu 5 hiše nakazuje na mnogo iger in zabave v življenju osebe že od otroštva. Pogosto je razvita kreativnost v otroštvu. Dosti ljubezenskih vez in flirtov, pogoste so vzporedne veze. Ljubezen je tukaj igra. Ljubezen do avtomobilov. Vi ste slepar, goljuf. Radi se igrate, posebno igre, ki zabavajo vaš hitri um.


Če je Rak na pragu vaše 5 hiše
potem je najboljši čas vašega življenja s specialno osebo. Ti si v ljubezni z idejo biti zaljubljen in si precej iz tira, ko ni na vidiku romance. Uživaš gledati filme, ki izzovejo tvoje emocije, da se razjočeš in nasmeješ vsake toliko časa. Rak na pragu 5 hiše v karti moškega nakazuje, da oseba ljubi nekoga podobnega svoji materi. Ti ljudje imajo pogosto potrebo za emotivno podporo in nasveta matere, kadar je pod vprašanjem ljubezen. v karti moškega ta položaj govori tudi o vezah s poročenimi ženskami, posebno če je v . Zatem,   na pragu 5 hiše daje velike družine in veliko otrok, zaradi poudarjene plodnosti in močnega materinskega instinkta. Ta položaj pogosto opisuje tudi pravo usodno ljubezen in z dobrimi aspekti prinaša veliko srečo.

Na vrh


Če Lev vlada tvoji 5 hiši
zabave potem si najsrečnejši, ko si v centru pozornosti. Rad imaš dogodke z gostijami, zabave in javni govor. Si tudi dober trener ali vodja ekipe. Vrhunska zabava zate je, da zgradiš nekaj velikega v enem dnevu, nato pa uničiš popolno.

Lev na pragu 5 hiše daje potrebo za igro in zabavo. Ti ljudje se zelo dobro počutijo v restavraciji in na drugih mestih zabave. V kolikor obstaja veza z 10 hišo, ta položaj nakazuje na lastništvo restavracije ali nekega drugega mesta za zabavo. Z so to kafiči; z   in  galerija, z lahko ima oseba butik ali igralnico. V ženski karti ta položaj lahko nakazuje na vezo s poročenim moškim. 5 hiša opisuje predzakonske ljubezni medtem, ko je v tej ljubezenski vezi pred zakonom sama oseba predstavljena z 11 hišo ( to je hiša ljubezni, ki jo oseba prejema medtem, ko je 5 hiša ljubezen, ki jo oseba daje).

Z vrhom 5 hiše v  lahko predpostavimo, da otrok igra eno od glavnih vlog v življenju osebe. Otrok je zdrav in genetsko določeno, da bo slavno. Pogost je primer, da se dvoje otrok rodi  na istem mestu, istočasno in s tem imajo enake karte ampak tisto, kar bo enega otroka napravilo slavnega a drugega pustilo v anonimnosti je ravno 5 hiša staršev. Ker 5 hiša predstavlja vse ljudi, ki jih imamo radi, v tem primeru opisuje ljudi na položaju, močne, ugledne in vse z avtoriteto.


Če Devica vlada tvoji 5 hiši  potem ste najsrečnejšipri delu z detajli, hobi kot je tesarstvo, vezenje ali vzgoja redkih orhidej. Ti si mirnejši kot večina in uživaš pri študiju religijskih tekstov ali obisku knjižnic in muzejev. Zaradi tvoje miselne aktivnosti tudi rad sestavljaš puzzle, rešuješ križanke ali Sudoku. Devica na pragu 5 hiše govori o nezmožnosti, da se oseba emotivno prepusti do konca. Tudi če pride do popolnega zbližanja, je temu bila predhodna podrobna analiza in planiranje. Otroci so zelo inteligentni in nadarjeni. Priljubljeni hobiji – intelektualne igre, kot je šah ali sestavljanke puzzle.

Na vrh


Če Tehtnica vlada tvoji 5 hiši potem si najsrečnejši, ko si obkoljen s svojimi prijatelji. Prijatelji te napravijo srečnejšega kot romance ker pogosto občutiš preveč pritiska izvajanega od ljubimcev. Zate je dober čas, ko si popoldne na kavču in gledaš TV z nekaj dobrimi prijatelji. Si tudi ljubitelj lepih oblek in mode, torej tudi uživaš pri kupovanju.

Radi imate pošteno igro. Lahko imate kreativen talent do fine umetnosti ali glasbe. Tehtnica na pragu 5 hiše opisuje osebo, ki rada hodi ven in , ki ima dosti vez v življenju. Uživanje in umetniški talenti. Pogosto se zakon sklene po spočetju otroka. Če je to prizadeto pride do afer v zakonu. Ljubimec ali ljubimka je prav tako poročena.

Na vrh

Če Škorpijon vlada tvoji 5 hiši potem imaš rad seks in spolne radosti. Rad gledaš drame in si prizadevaš  opraviti zadeve z duhovnostjo ali okultno. Škorpijon na pragu 5 hišeopisuje ljubezenske veze, polne strasti, prekinitev, ljubosumnosti in posesivnosti. Ljubimec je lahko agresiven in fatalen do te mere, da grozi s smrtjo in veza nosi s sabo ton fatalnosti. Spontani splavi, abortusi ali smrt otroka.

Na vrh


Če Strelec vlada tvoji 5 hiši
potem te nič drugega ne osreči kot, če lahko potuješ. Ti rad pozabiš kdo si, ko si na počitnicah in se popolnoma vklopiš v drugo kulturo. Ti tudi uživaš pri branju knjig, ki se ujame s tvojo domišljijo.
Strelec na pragu 5 hiše je znak za avanture in za velike ljubezni. Opisuje tudi dobre zabave in potovanja zaradi zabave. Ljubezen v tujini ali pogosto z osebo, ki dosti potuje in odhaja v tujino. Veze in afere med zakonom. Možen vstop v drugi zakon ( strelec je analogen je 9 hiši in drugem zakonu) preko afere. Uspeh v športu.

Na vrh


Če Kozorog vlada tvoji 5 hiši, potem lahko da imaš tekmovalno ali atletsko žilico, ki ustvarja, da uživaš v tekmovanju. Ti tudi uživaš v tradicionalnih družinskih kosilih, letnih praznovanjih in igranju z otroki in hišnimi ljubljenčki. Rad vrtnariš in špekuliraš o nakupu resničnega posestva. Imate odgovoren pristop do rekreacije. Uživate v organiziranih aktivnostih in usklajenimi aktivnostmi z drugimi. Verjetno imate talent za postaviti skupaj kreativni poslovni plan.
Kozorog na pragu 5 hiše je znak neke usodne ljubezni pa se oseba z isto osebo sreča večkrat  in obnavlja staro vezo. Veza je resna vendar ne lahka. To ni znak za veliko ljubezenskih vez, kot tudi ne za veliko otrok ( razen, če neki drugi močnejši faktorji prevladajo) ampak je znak za ljubezen na stare dni. Nevarnost od kockanja ali špekulacij. Večja radost in zadovoljstvo na zimskih počitnicah, kot na letnih.

 Na vrh


Če
Vodnar vlada tvoji 5 hiši  potem si najsrečnejši, ko se igraš z najnovejšimi pripomočki ali izumi, ki so na trgu. Rad se pogovarjaš po mobilnem telefonu, igraš  virtualne igre ali deskaš po internetu. Ker te privlači bizarnost, ti tudi uživaš sodelovati pri tajnih družbah in obiskovanju razstav umetnosti. Če imaš to postavitev potem tudi resnično uživaš pri izvajanju hudomušnih šal iz drugih ljudi.
Vodnar na pragu 5 hiše je ljubezen proti mnogim istočasno. Ljubezen je vsekakor svobodna, kot so rojeni otroci osebe svobodni in svojeglavi, včasih genialni a včasih samo otroci neporočenih ali ločenih staršev. Včasih ljubezen z ločenimi osebami ampak redno s prijatelji. Ljubezen do špekulacij in v neki meri do astrologije. V ženski karti – nepričakovana nosečnost in prav tako z lahkoto abortus.

 Na vrh

 

Če je 5. hiša v Ribi pomeni, da rad plavaš, greš v letovišče ali na počitnice ob obali. Rad se razvajaš in uživaš v lepotilnih salonih in toplicah.  Obiskuješ starodavne skrivnostne položaje, kar te zabava kot tudi raziskovanje okultnih in metafizičnih strani življenja. Riba na pragu 5 hiše zelo pogosto govorijo o ljubeznih, ki morajo biti tajne. Pogosto se ljubi oseba, ki že z neko drugo osebo. Ljubezen na morju. Skrivni otroci, izven zakonski otroci ali vsaj izven zakonska nosečnost. Umetniški talent. Priljubljena mesta za zabavo – kino in kafiči.

Kontakt: info@rojstna-karta.si

Prijava na tedenske novice: info@rojstna-karta.si