Asteroid Vesta


Asteroid Vesta predaja zelo čisto energijo predanosti za višji namen. V svetovnih pogojih to pogosto gre dol do bolj navadne, vsakdanje resničnosti: pripravljenost za trdo delo, pripravljenost, da daš osebne preference na stran za reševanje vprašanj ali za pomoč drugim v stiski in predvsem sposobnost, da se osredotočiš pozorno na nekaj, kar se mora napraviti.
Pri tem je treba spomniti, da je Romanska boginja Vesta bila dama ognjišča in latinska beseda za ognjišče je "pozornost". Kjer si postavil svojo pozornost si v nekem smislu prižgal ogenj v ognjišču in ga vzdržuješ, tako kot je Vestalska Devica skrbela posvečeno ognjišče, katerega ogenj simbolizira življenje celotnega kolektiva. Vesta ti pomaga, da ohraniš svojo usmeritev toliko časa, kolikor je potrebno za izpolnjevanje tvojih obveznosti ali da je delo končano. Z njeno pomočjo, postaneš manj egoističen in bolj pripravljen dati drugim prednost pred seboj. Toda tudi nauči, kako to storiti ustrezno - spreminjanje v predpražnik se ne bo izšlo dobro niti na dolgi rok. Lahko postaneš tudi bolj obseden, kjer gre Vesta in postaneš pravičen glede vprašanj z moralno dimenzijo. Moraš iti malo lahkotneje in spoštovat razlike in hkrati ohraniti svoje standarde. Vesta te uči, da delaš na zunaj mirno, brez razburjenja in doseči občutek zadovoljstva, ki prihaja globoko iz prepoznavanja, da delaš pravo stvar. Ni treba, da to oglašuješ – krepost je sama po sebi nagrada!


Postavitev asteroida Veste v karti kaže področje, kjer smo lahko popolnoma predani, kjer lahko usmerimo svojo energijo z največjim možnim efektom. Toda tudi pokaže kje se občasno moramo umakniti in si »napolniti baterije«. Če se ne umaknemo, postanemo iztrošeni lahko do stanja bolezni.

Vesta tudi vlada majhnim, zaprtim prostorom.

Od vseh asteroidov je Vesta tista, ki ima najbolj naznačeno (implicitno) ironijo v njenem pomenu. Opredeljuje tiste teme, prebivalce ali kraje, na katere si najbolj pripravljen porabiti energijo, se zaljubiš v to ali celo umreš za to. Po drugi strani ta asteroid tudi pokaže kaj v našem življenju, je verjetno, da sesa našo energijo, da smo obsedeni in celo postane velik polom ali ovira v našem življenju. Opredeljuje, kaj nas napravi strastne in v tem smislu njen pomen lahko tudi vpliva ali opiše vidike naše erotične narave.

Dejstvo, da Vesta kot nebesno telo nakazuje mesto v karti horoskopa, kjer si ranljiv bodisi za boljše ali slabše je dobro vedeti, kje je. Kako drugi planeti v tvoji karti horoskopa tudi vplivajo kako bo ta planet vplival nate osebno.

Kot mnogo drugih asteroidov, Vesta tudi simbolizira boginjo Rimskega ognjišča. Vendar za razliko od Juno, Vesta simbolizira ideal, katerega seksualnost ni nikoli izvršeno. Vendar pa se ona odpove mestu v panteonu olimpijskih bogov v njenem mitu, da vlada templju stražarjev devic Vestalk. Če že niste dobili idejo za to astralno telo, je tudi jasno, glede tega, kaj si želimo toda ne moremo imeti.


Vesta v znamenjih


Vesta v Ovnu: daje sposobnost za hitro fokusiranje in intenzivnost za katerokoli nalogo. Dobro za ne-rutinske projekte, ki zahtevajo direktno akcijo.
Vi se zanašate nase in ste samo motivirani pri svojem delu, včasih do  izključitve drugih ljudi. Ste predani svoji ideji in uživate delati sami zase. Imate obvezo do neodvisnosti in sposobnost doseči osebni uspeh. Lahko, da se boste odtujili od bližnjih.


Vesta v Biku: Fokusiraj se, da si vzameš čas za koncentracijo, toda ko to napraviš, lahko ugotoviš, da se težko ustaviš. Dobro za karkoli zahteva veliko vztrajnosti.

Vesta v Dvojčku: Fokusiraj se na komunikacije in informacije. Dobro za mnogovrstne projekte.
Network - Mreženje in usklajevanje sta dva ključna dejavnika pri vašem delu. Vi uživate v komunikaciji in izmenjavi informacij, zlasti na delovnem mestu. Imate tendenco, da se izognete čustvom v korist intelektualnih pogovorov. Verjetno ste predan pisatelj.


Vesta v Raku: Fokusiraj se na dom in domače zadeve. Dobro za vsak projekt, ki zahteva intuicijo in za koncentracijo na emocionalno ali čustveno stran katerekoli situacije.
Vi ste predani svoji družini in ljubljenim posebno, ko vas potrebujejo. Vendar se lahko povlečete kot rakovica v svojo lupino, če se počutite prizadeti od svojih bližnjih. Vi uživate delati s svojimi bližnjimi.


Vesta v Levu: Fokusiraj se na  kreativnost in samo izražanje. Dobro za koncentracijo za dramatično ali kreativno stran katerekoli situacije.


Vesta v Devici: Fokusiraj se na detajle. Dobro za kakršnekoli projekte, ki zahtevajo preciznost in pozornost do detajlov.

Vesta v Tehtnici: Fokusiraj se na zadeve partnerstva. Dobro za fokusiranje ali na družbeno ali umetniško stran katerekoli situacije. Dobro tudi za projekte, ki zahtevajo umetniški smisel ali družbeno vzajemno delovanje.

Vesta v Škorpijonu: Fokusiraj se na iskanje skritih skrivnosti ali na zadeve povezane z rehabilitacijo ali eliminacijo. Dobro za projekte, kjer je nekaj ali preoblikovano ali odstranjeno ali kjer nekaj skritega je potrebno raziskati.

Vesta v Strelcu: Fokusiraj se na "veliko sliko." Dobro za projekte, ki zahtevajo entuziazem in avanture.
Vesta v Strelcu: Tiha, učinkovita Vesta lahko traja nekaj časa, da se privadi ekspanzivnih energij Strelca. Vesta ima rada detajle in konkretne naloge, strelec raje veliko sliko in ne zadržanosti. Ko se enkrat naučiš, kako uskladiti ti dve različni energiji, si lahko eden tistih redkih ljudi, ki ne vidijo samo lesa, ampak tudi vsako od dreves v njem. Ampak, dokler to nimaš usklajeno, si lahko malce na vsakem mestu, popolnoma osredotočen na nekaj malenkosti eno minuto, naslednjo minuto prekineš in uporabiš vso svojo gorečnost zahteve za absolutno svobodo.
Morda je najboljša rešitev, da bi našel neko vrsto dela, ki odpira široke možnosti področij, posejane z idealizmom, medtem ko se sproščaš v kotičku, kjer se lahko ukvarjaš tudi z malimi stvarmi. In kot veš, male stvari pomenijo veliko.


Vesta v Kozorogu: Fokusiraj se na organizacijo in kontrolo. Dobro za projekte, ki zahtevajo veliko planiranja in vztrajnosti.

Vesta v Vodnarju: Fokusiraj se na prijatelje ali upravljanje s skupinami ljudi. Dobro za projekte, ki so novi in drugačni, celo šokantni.
Delate najboljše v atmosferi svobode in imate nagnjenost, da bi pobegnili iz rutine. Imeli boste obveznost do humanitarnih ali političnih vzrokov, ki ne žali vaš občutek osebnosti.


Vesta v Ribi: Fokusiraj se na sanje in domišljijo. Dobro za projekte usmerjene za pomoč ljudem ali katerikoli projekt, ki zahteva veliko domišljije.

Vesta v Ribi nakazuje, da domišljija, duhovni navdih in vizionarstvo vam pomaga fokusirati in centrirate sebe. Vi jo uporabljate, da greste v notranjost, stopite v stik s samim seboj in se potopite v svoj občutek predanosti, ki je potem lahko obveza do umetniških, zdravilnih, duhovnih ali storitvenih aktivnosti (opisane s postavitvijo Veste v hiši). Ko se fokusirate lahko izkusite redka psihična stanja, ki jih drugi ne razumejo. Vi ste sposobni slediti duhovni praksi, ki zahteva celibat. Toda, paradoksalno, to je s pomočjo duhovnega zavedanja, da ste tudi sposobni doživljati najbolj svete in izpolnjujoče vidike spolne združitve. Vestin položaj v znaku Rib morda najboljše opisujejo starodavne Vestalke svečenice; kot one, se lahko počutite pozvani, da ponudite svoj navdih v pomoč drugim. Če izkusite svojo seksualnost, kot del vaše duhovnosti, potem je spolna intimnost lahko del tega, kako pomagate drugim izkusiti ekstazo ali duhovno izpolnitev. Možno je, da postanete tako vključeni v druga posvetna udejstvovanja,  cilj kateremu ste namenjeni služiti. Če je tako, imate morda težave pri iskanju fokusa, izpolnjevati svoje obveznosti ali vključevanje v duhovnem in navdihujočem delu, ki služi koristnemu namenu. To je lahko združeno z nagnjenostjo kriviti druge za tako stanje zadev. Vi potem končate z občutkom duhovnega neravnotežja in izven stika s samim seboj. Z učenjem zasidrati vaše selitve duha v smislu notranje duhovne prisotnosti, vi lahko obnovite predanost navdihujočem delu, ki služi drugim na uporaben način.


Vesta v Hišah:


Vesta v 1. hiši:

Vsake toliko časa se moraš umakniti od vseh in vsega, da si zopet napolniš baterije. Če je Vesta blizu Ascendenta, so verjetno bile neke  blokade v času rojstva.

Če imaš Vesto v 1. hiši v tvojem horoskopu je verjetno, da moraš pobegniti od ljudi dokaj pogosto, ker ugotoviš, da ti vedno stopijo na žulj. Ti ceniš umetnost, lepoto in veličino arhitekture. Ti verjetno sodiš druge po njihovi zunanjosti in ne zaradi drugih vrlin. Si tudi zelo ranljiv, da postaneš obseden s slavnostjo ali z nekom, ki že pripada drugemu. 

Osebnosti z Vesto v 1.hiši v karti horoskopa: Brad Pitt, ki ima rad arhitekturo, George Clooney, Nicole Kidman in David Bowie.

Vesta v 2.hiši:

Moral se boš ustaviti pri delu bolj pogosto, kot drugi ljudje, da si zopet napolniš baterije, ampak to se nanaša na delo, kjer si služiš denar. Še vedno lahko opravljaš osebne naloge okoli hiše. To je drugače od tistih, ki imajo Vesto v 6. hiši,ker ti ljudje morajo prekiniti vse delo občasno.

Če imaš Vesto v 2. hiši v tvojem horoskopu najbrž nimaš veliko fizično vzdržljivost. Ti si verjetno tudi manj kreativen v postelji kot večina. Ti hrepeniš za popolnostjo pri partnerju in če ne boš to dobil si lahko zelo nadzorujoč in hladen. Lahko, da imaš življenje v katerem je več bolezni kot je povprečje.  Ljudje na invalidskih vozičkih ali invalidi imajo pogosto Vesto v drugi hiši. Ti ceniš zdravje bolj, kot karkoli v življenju.
Osebnosti z Vesto v 2.hiši v karti horoskopa: Johnny Depp,  Marlon Brando, Liv Tyler, Hillary Clinton and Mariah Carey.

Vesta v 3. hiši: 

D
a si zopet napolnite baterije morate vsake toliko časa prenehati s komuniciranjem. Če imate brate ali sestre, ne morete biti okoli njih ves čas, ker vas izčrpajo. S sosedi je isti učinek toda okoli njih niste običajno 24 ur na dan.

Z Vesto v 3. hiši v tvojem horoskopu si verjetno zelo občutljiv na hrup in besede. Verjetno si zelo zgovoren in imaš tudi talent za pisanje ali glasbo. Ne moreš biti okoli hrušča in razgrajanja in najboljši način zate, da si napolniš baterije je v popolnoma tihem prostoru, sicer se boš počutil izčrpan. Osebe z Vesto v 3. hiši horoskopa imajo tudi sodelavce ali sosede, ki jih vznemirjajo in dražijo. Prav tako morajo poskrbeti, da ostanejo proč od psihičnih vampirjev, ki zapravljajo njihov čas.
Veliko znanih glasbenikov ima Vesto v 3.hiši v karti horoskopa, vključno z Britney Spears in drugi kot so: Elizabeth Taylor, Heather Locklear in Leonardo Di Caprio.

Vesta v 4. hiši:

Biti doma preveč časa, te  izsuši. To je lahko ozdraviti. Samo pojdi ven več.
Z Vesto v 4. hiši v tvojem horoskopu si ti tip, ki je obseden z delom. Ena od največjih pritožb v zvezi s teboj bo, da pripelješ svoje delo s seboj domov. Veliko deloholikov in tudi alkoholiki imajo to postavitev. Tukaj obstaja tudi težnja, da si nezainteresiran za sex in bolj zainteresiran za delo za skupno dobro vseh.  Ti ceniš človekoljubne in moralne osebe kot nasprotje seksi oseb in je verjetno, da boš vzor za mlade.
Slavne osebnosti z Vesto v 4.hiši: Deloholik in alkoholik Mel Gibson, Elton John, Mother Theresa in Howard Hughes.

Vesta v 5.hiši:

Romance so lahko vroče in težke, toda potem si moraš enostavno privoščiti počitek. Prepričaj se, da razložiš ljubimcu, da imaš Vesto v 5 hiši in da to pomeni, da se moraš umakniti za nekaj časa, da si napolniš baterije, ker boš drugače zbolel. 5. Hiša tudi vlada otrokom, igram, kreativnosti, kockanju, špekulacijam, hobijem in vsem aktivnostim, ki so zabavne. Razloži svojemu možu, da vsake toliko časa naj raje gleda nogomet, ker se moraš spočiti. Kreativna prizadevanja, športi in igre se lahko tudi tolerirajo za samo tako dolgo. Potem se moraš umakniti in obnoviti. Enako je s hobijem. Ne glede kako rad jih imaš, moraš stran vsake toliko časa. Prav tako pri kockanju in špekulaciji.

Če imaš Vesto v 5. hiši v tvojem horoskopu potem si verjetno srečal svojo idealno sorodno dušo v času svojega življenja. Problem je, da lahko postaneš tako vznemirjen in napolnjen s to osebo, da to lahko povzroči tebi duševno in telesno bolezen. Ti preprosto ne veš, kdaj se ustaviti predajanju v odnosu. Tebi tudi druga oseba predstavlja tvoj celoten svet, kar povzroča velik pritisk na to osebo. Če pa ne najdeš svojo sorodno dušo, lahko postaneš tudi zelo obseden s hišnimi ljubljenčki ali otroki. Soodvisnost je glavna nevarnost, če imaš Vesto v 5. hiši karte, ker ti vedno iščeš partnerja v kriminalu, da z njim ubežiš realnosti.
Slavne osebe s to postavitvijo v karti horoskopa so:John Lennon, Lady Diana, Harrison Ford, Paul McCartney.

Vesta v 6. hiši:

Vsake toliko časa si moraš vzeti prost dan, brez svojega dela. Če ne, se boš počutil iztrošen in boš zbolel. Ko boš delal, si lahko močno skoncentriran. Narava dela tvojega delovnega stila bo odvisna od znaka v katerem je Vesta.
Če imaš Vesto v 6. hiši moraš res paziti, kako boš porabil svoj čas. Si delikatna oseba z manj energije, kot večina. Zate je enostavno izključiti svoj um in telo.  Si tudi zelo dovzeten za stres tako, da bi moral ostati izven poklicev z visokim pritiskom. Ti se ne želiš vključiti v napeta ali strastna razmerja, ker je to preveč zate. Lahko si tudi  izzvan na nek način seksualno. Pogosto najdražja želja za te uboge duše je več trenutkov zdravega razuma ali manj čustvenega mučenja.

Slavne osebe s to postavitvijo v karti horoskopa so: President John F. Kennedy, Julia Roberts, Katie Holmes in Pamela Anderson.

Vesta v 7. hiši:

Ko si poročen ali živiš z nekom ( nekom s katerim si povezan, in ne samo sostanovalec) moraš imeti svoj lasten prostor. Ne morete biti okoli njega 24 ur na dan. Greš stran, četudi samo za 1 uro. Če ne, se boš počutil iztrošen in boš zbolel. Bodi siguren, da o tem z njim diskutiraš preden se vselita skupaj, drugače se mu to lahko zdi čudno, ko boš želel na ločene počitnice.
Če imaš Vesto v 7. hiši  je verjetno, da boš razvil skrivno zamero, maščevalnost do kateregakoli zakonskega partnerja ali sostanovalca. Tebe se z lahkoto znervira z razmerjem pri katerem občutiš, da te ovira ali omejuje tvojo svobodo. Kdorkoli je vaš partner v življenju te bo moral pustiti na dolgi vrvici, če hoče, da razmerje preživi. Oseba z Vesto v 7. hiši horoskopa lahko, da potrebuje preživeti dopust ločeno od partnerja. Težko je pripraviti ta tip do veselja, kot da so zelo kritizirani, če so veseli in kritizirani, če niso.

Slavne osebe s to postavitvijo v karti horoskopa so: Adolf Hitler, Keanu Reeves, Jennifer Aniston, Woody Allen in Keith Richards.

Vesta v 8. hiši:

Zate, Vestin posvečen ogenj gori v ognjišču najbolj skrivnostnega kamina rojstne karte. Sedaj je tukaj izziv! Na nek način vse tvoje življenje postane posvečeno procesu notranjosti in končno zunanje, transformaciji. To ne bo vedno lahko, vendar boš zelo dobro razumel, kar pravi Nietzsche: 'Kar me ne ubije, me napravi močnejšega. Notranja moč je ena od tvojih velikih vrlin, pridobljena za določeno ceno, po navadi sorodno področju, in nad tem, kako se stvari delijo. Moraš se naučiti, koliko storiti za ljudi brez da ogrožaš sebe, in kdaj pustiti: ti si lahko posesiven! Razumevanje da lahko greš sam, varno, je pomembno za tvojo samo-udejanjanje.

Če imaš Vesto v 8. hiši v tvojem horoskopu si definitivno obseden s seksom. Ta spolna obsedenost lahko raste do nezdravih razsežnosti in povzroči odvisnost od različnih oblik dejavnosti ali pornografije. Če imaš to konfiguracijo v karti horoskopa boš morda prav tako ugotovil, da je nemogoče, da ostaneš zvest v odnosu. Tvoj propad je vsaka vrsta seksi osebe nasprotnega spola - enostavno se ne moreš upreti meseni skušnjavi. Tvoj idealni odnos ima spolni odnos brez odgovornosti.

Slavne osebe s to postavitvijo v karti horoskopa so: Sean Connery, Edward Norton, Pierce Bronson, Freddie Mercury, Matt Damon in Charles Manson.

Vesta v 9 Hiši:

To je hiša dolgih potovanj, oboje mentalnih in fizičnih. To vključuje višje izobraževanje. Če študiraš za napreden položaj, si dovoli dodaten čas v urniku za počitek. Lahko si na dolgem potovanju samo določen čas. Če ostaneš stran od doma preveč dolgo te iztroši.
Če imaš Vesto v 9. hiši v tvojem horoskopu  lahko izpadeš malo mučenika in celibata. Izobraževanje in zadeve čistega racionalizma so ti važni bolj kot karkoli v življenju. Morda nisi zelo čustven z drugimi, vendar obstaja dober razlog za to – emocionalno te izsuši in počutiš se bolan. Ti si odličen pri vzvišenosti in bi bil velik Zen Budistični. Všeč ti je ideja o sorodni duši, vendar le redko najdeš nekoga s katerim bi lahko ostal.
Osebe s to postavitvijo v karti horoskopa: Angelina Jolie, Sharon Stone, Jennifer Lopez, Jodie Foster, George W. Bush in Michael Jackson.


Vesta v 10. Hiši:


Kot tisti z Vesto v 6. hiši, moraš občasno stran od dela, da si napolniš baterije. Dodatno, ti tudi moraš stran od pogleda javnosti. Skrij se, dokler se ti ne vrne energija. 10. Hiša vlada tudi "šefom". Če ga imaš, najdi način, da se mu vsake toliko časa izogneš.
Če imaš Vesto v 10. hiši v tvojem horoskopu ti mogoče ne občutiš, kot da veliko delaš. Verjetno si zmožen samo del časa delati močno. Obstajajo lahko nekatere psihološke ali fizične bolezni, ki so osnova tega. Verjetno imaš tudi nekoliko paranoično ali boječo naravo, ki te drži stran od oči javnosti. Najbolje delaš kot samostojni ustvarjalec, ker te drugi ljudje z lahkoto nervirajo. Fantazija seksa je boljša zate kot realnost.
Osebe s to postavitvijo v karti horoskopa:Ekscentrične vendar uspešne osebe s to postavitvijo v horoskopu vključujejo veliko umetniških oseb kot je Picasso, Alfred Hitchcock in Roman Polanski.

Vesta v 11 hiši:

Dajte vedeti prijateljem, da občasno morate stran od njih, da si napolnite baterije. Prav tako morate občasno vzeti predah od prizadevanja za svojimi  "upanji in željami."

Če imaš Vesto v 11. hiši v tvojem horoskopu je tvoje najbolj cenjeno razmerje s prijatelji. Vendar hkrati lahko ugotoviš, da so tvoji prijatelji zelo problematični in visoko vzdrževani.  Večina ljudi, ki jih poznaš bodo tako talentirani kot netalentirani ekscentriki za katere si prevzel čustveno skrb. Vzeti premor od teh ljudi, je edini način zate, da ne ponoriš pri njihovih burkah. Prav tako pazi, da ne padeš na svoj meč za nehvaležne tipe. Ti hrepeniš po  občudovanju drugih.
Osebe s to postavitvijo: Madonna, Cameron Diaz, Al Pacino, Camilla Parker Bowles, Halle Barry.

Vesta v 12 Hiši:


To je hiša umika vase (stran od drugih). Paradoksalno, moraš se umakniti od umika! Ne zapravi dolgo časa na  duhovnem umiku na primer ali v bolnici. Samo biti v prostoru omejitve ali  odmaknjenosti vas bo izsušilo.

Če imaš Vesto v 12. hiši v tvojem horoskopu  je zate samota višina blaženosti. Verjetno nimaš veliko spolnega življenja in morda preprosto nimaš čustvene sposobnosti ali celo potrebe do povezav z drugimi ljudmi. Morda si tudi obseden z zelo starimi religijami in še posebej poganske religije. Ena slabost z Vesto tukaj v karti horoskopa je, da lahko pomeni porabo življenja v zaporu ali v prostoru z omejitvijo. Navsezadnje boš bolj klavstrofobičen kot večina ljudi. Spolno ti lahko izraziš sebe skozi sado-mazohizem na nek način. Najboljši si v razmerjih na večjo daljavo.
Posamezniki s to muhasto postavitvijo Veste v karti horoskopa vključujejo Marilyn Monroe, Albert Einstein, Uma Thurman, Ben Affleck, Jack Nicholson in Arnold Schwarzenegger.Vesta v Aspektih:

Vesta v Aspektu do Sonca: Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) pomenijo, da sposobnost  koncentracije pride do vas bolj naravno. S stresnimi aspekti (kvadrat in opozicija) se morate truditi pri tem. Nagnjenost s stresnimi aspekti je ali preveč fokusiran ali ima težave s koncentracijo na sploh.

Vesta v Aspektu do Lune: Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) lahko dajejo  instinktivno sposobnost  fokusiranja (kot nasprotje z zavestno sposobnostjo direktnega fokusiranja s Sonce-Vesta aspekti). S stresnimi aspekti (kvadrat in opozicija) je lahko nakazan nekdo, ki uporablja delo, da se izogne svojim lastnim čustvom, ali mater, ki je bila takšna. Druga stran Luna-Vesta stresnih aspektov je oseba, ki ne more videti fokusa, ker njihove emocije podivjajo. Ni potrebno navajati, da resnično delo v teh primerih je delati na izražanju čustev  brez, da se izgubi fokus in postaneš histeričen.

Vesta v Aspektu do Merkurja: Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) povečajo sposobnost za fokusiranje na komunikacije in druge miselne naloge. Stresni aspekti (kvadrat in opozicija) lahko pomenijo nagnjenost, da se fokusirate prisilno na detajle in dnevne naloge (Merkur) ali nekoga, ki ne more sploh upravljati s tem. Lahko je tudi nagnjenost preveč govoriti in malo povedati ali bolj splošno, težave s komunikacijo. To lahko tudi nakaže nekoga, ki govori  večino časa o  seksu, toda ni sposoben, ko je potrebno.

Vesta v Aspektu do Venere: Venera vlada družabnim veščinam osebe  in umetniškim sposobnostim. Bolj splošno , ona upravlja naši sposobnosti doživljati  užitke in biti srečen. Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) z Vesto  lahko ustvarijo, da se lažje fokusiraš na te stvari. Stresni aspekti (kvadrat in opozicija) lahko nakažejo nagnjenost , da se izogibaš sreči s koncentracijo pri delu ali nekoga, ki ima težave pridobiti kakršenkoli užitek od svojega dela. Delo lahko tudi uporablja , da se izogne sodelovanju v družbi. Nasprotno , to je lahko nekdo, ki se samo osredotoča na užitke in zavrača delo na sploh.

Vesta v Aspektu do Marsa: Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) nakažejo povečano sposobnost usmeriti energijo, posebno na delu. Stresni aspekti (kvadrat in opozicija) lahko nakažejo nagnjenost k pretiranem delu z namenom kompenzacije zaradi seksualnih problemov ali problemov z zadrževanjem besa. Drugi negativen rezultat vključuje povečanje jeze pri obnašanju ali drugi obliki agresije v smislu kompenzacije za impotenco.

Vesta v Aspektu do Jupitra: Jupiter je planet optimizma in širi karkoli se dotakne. Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) med Jupitrom in Vesto so dobri za fokus velike slike ali velikih projektov, na intelektualnih, filozofskih ali religijskih zadevah. Stresni aspekti (kvadrat in opozicija) se lahko odražajo kot religijski ali filozofski fanatizem ( preveč  usmerjeno na lastno točko pogleda) ali nasprotno, popolno pomanjkanje fokusa na zadevah, ki vključujejo splošne principe. Preveč poudarjanja seksualnih zadev je tudi bolj verjetno s stresnimi aspekti.

Vesta v Aspektu do Saturna: Oba imata opraviti s sposobnostjo fokusiranja. Harmonični aspekti (sextile in trine) lahko povečajo  disciplino, organizacijo in posvečenost , ki jo predajaš delu. Stresni aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija) lahko ustvari deloholika , garača ali nekoga, ki ima težave (saturn) fokusiranja na delo sploh. Odveč je reči, da stresni aspekti med Saturnom in Vesto povečajo priliko opustitve seksa ali odložitev, še posebno potlačenje in zanikanje.

Vesta v Aspektu do Urana: Uran nakaže, kjer mi ne moremo biti običajni, kjer mi stremimo z željo napraviti stvari drugače, kjer smo lahko sposobni  se odraziti kot geniji. Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) ustvarijo, da je lažje fokusirati naše inovativne sposobnosti. Stresni aspekti (kvadrat in opozicija) lahko povzroči težave pri osredotočanju običajnih vsakodnevnih opravil (kot je pranje perila ali odnesti smeti) kot tudi podeli odpor do "normalnih" družbenih obveznosti.

Vesta v Aspektu do Neptuna: Neptun vlada sanjam in domišljiji. Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) povečajo sposobnost fokusiranja domišljije. To je lahko zelo dobra postavitev za umetnike in znanstvenike, ker lažje ustvarijo vizualizacijo končnega produkta. Stresni aspekti (kvadrat in opozicija) lahko ustvari koncentracijo običajnih opravkov  bolj težavno. Nasprotje tega so Uran/Vesta aspekti. Uran in Neptun oba  sovražita vse kar je običajno, toda, kjer se Uran upira, Neptun enostavno odnese tvoje misli stran v dnevno sanjarjenje.

Vesta v Aspektu do Pluto: Pluto ima tudi opravka s koncentracijo, toda na drugačen način. Pluto vlada obsesiji, ki je popolnoma na čustveni bazi. Harmonični aspekti (sextile in trine) napravijo lažje preoblikovati stvari, osredotočiti se na iskanje česarkoli , kar je skrito normalnemu pogledu. To je dobra postavitev za zdravnike, upravljanje reševalcev in detektive. Stresni aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija) lahko nakažejo problem z bolj destruktivno stranjo Plutona.

Vesta v Aspektu do Ascendanta: Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) ustvarijo, da se je lažje fokusirati na splošno (posebno konjunkcija). Aspekt  opozicije lahko nakaže fokus na nekoga drugega (posebno partnerja). Lahko tudi nakaže, da se oseba bolje fokusira, ko je nekdo v bližini. Aspekt  kvadrata lahko nakaže težave s partnerji nad tabo, ki dajejo delo  over who does what work. Partnerji se lahko tudi vmešajo v delo in fokus, toda s kvadratom so lahko težave fokusiranja celo brez partnerja, ker stvari na katere se želiš osredotočiti (nakazane z znakom, kjer je Vesta) se ne ujemajo s tipom osebe, kot si (nakazano z znakom Ascendenta).

Vesta v Aspektu do Mid-Heaven: Harmonični aspekti (konjunkcija, sextile in trine) ustvarijo, da se je lažje fokusirati na kariero in vse zadeve povezane z njo. Toda pomnite, da vsak aspekt do Mid-Heaven je tudi aspekt do Nadir, začetek 4 hiše. To pomeni, da Vesta v aspektu do MC lahko poveča  fokus tudi na domače zadeve. Iz tega razloga se opozicija ne smatra za stresno. V bistvu, edini stresni aspekt  tukaj je kvadrat. Kvadrat nakazuje nekoga , ki je deloholik ali obratno, nekoga ki ima težave s fokusiranjem na delo ali se ga poskuša izogniti za vsako ceno.