Ascendent ŠKORPIJON

Vaše življenje bo označeno z vašo bistroumno, skrivnostno, trmasto, pametno in zadržano nagnjenostjo. Vi ostajate uganka: s temi lastnostmi bodo vaši življenjski dogodki ali zelo tragični ali zelo srečni. Kateri kategoriji Škorpijona pripadate? Obstajata dva tipa, izjemno emocionalen, ki ga privlačijo patološki aspekti bioloških razmerij ali visoko mističen, ki se ukvarja z duhovnostjo.

Ste oseba skrajnosti, zelo občutljiva in željna potrditev. Obstaja nekaj privlačnosti za okultne ali psihične pojave. Ste aktivni v smislu, da tukaj obstaja psihološki boj, ki se odvija v vaši notranjosti med pozitivnimi in negativnimi poli - tiste, ki potrjujejo in zadovoljujejo ali zavračajo in zatirajo. Ste zelo intenzivni v svojih čustvih in ostanete strastno povezani z osebo, ki jo ljubite. Podobno, ko vam nekdo ni všeč ste zelo trdni v tem občutku. Vendar pa je dosti prostora za optimizem v tem: ne glede kateri vrsti Škorpijona pripadate se vam lahko zgodi, da bo obstajala globlja želja v vaši notranjosti za psihično regeneracijo.

Na neki točki v vašem življenju, po pojavu pomembnejšega dramatičnega dogodka, ki bo močno vplival na vas, se lahko cilj in kompletno vaše izražanje ega spremeni v celoti. Intenziteta in globina vaše strasti, pa bo vedno konstantna.

Imate nagnjenost skrivaj načrtovati svoj potek aktivnosti, ki jih boste povzeli in ne marate, da drugi vedo natančno naravo vašega razpoloženja ali občutkov. V vaših spolnih zadevah ste polni strasti in močne navezanosti.
Izvajajte več nadzora nad svojimi strastmi; ne bodite tako zamerljivi do drugih.

Uporabite svojo močno voljo in značaj za ugodne in koristne stvari.
Imate močan nagib, da sodelujete v medicini, morda celo operacije. Privlačijo vas raziskave in preiskave na splošno.

ŠKORPIJON  Ascendent

Ste precej tihi in rezervirani, vendar drugi jasno vidijo, da imate globoka čustva in občutke, čeprav ne govorite veliko. Ampak težko ustvarite, da bi vas ljudje razumeli.
Ste zelo trmasti in, če je potrebno se boste borili zelo močno za svoje stališče proti vsem, ki vam nasprotujejo. Vašo jezo ni enostavno prebuditi, ko pa se, se ne more pomiriti z lahkoto in brez težav.
Vi radi izkušate življenje s celim bitjem. Tako lahko prikažete vrsto poguma za katerega drugi menijo, da je zastrašujoče, čeprav vi običajno niste nepremišljeni.
Poleg tega ste zelo občutljivi za čustva drugih ljudi. Vi ste nekako z lahkoto prizadeti, vendar namesto, da se potegnete nazaj, pogosto udarite nazaj odrezavo ali s pripombo sarkazma. Kdorkoli vas previdno opazuje,  bo videl vašo jezo.
 
Vsi ascendenti v Škorpijonu se delno razlikujejo, glede na postavitev planeta, ki vlada znaku ascendenta.


Mars v 1. hiši natalne karte


Imate ambiciozno naravo in ste vedno željni prizadevati si, bodisi za konstruktivne ali destruktivne cilje. Lahko ste prebrisani in prekanjeni, strastni, iznajdljiv, bistri, zamerljivi in natančni. Vaše nagnjenje je malo goljufivo in prepirljivo.
Na pozitivni strani obstaja izrazita odgovornost za intelektualne raziskave in učinkovito ravnanje na položajih oblasti.

Mars v 2. hiši natalne karte

Ta položaj označuje življenje v katerem bo mnogo bojev zahtevalo borbeni duh v smislu, da se zajamči bogastvo in stalnost dohodka. Vaša narava je zelo samozavestna, napadalna in ste zelo iznajdljivi v poslu. Radi začenjate nove stvari, posebno tiste, ki zahtevajo izvirnost. Lahko reagirate s čustveno močjo da prizadenete, posebno, če krivec načrtuje nek način, da vas zamenja v poslu. Vendar pa, ko niste tako prizadeti ste lahko odličen partner in dinamičen sodelavec.
Denar lahko z lahkoto pride, ampak ste tudi nagnjeni potrošiti ga z isto lahkoto. Bodite zelo previdni pri drastičnih ukrepih in nepremišljenih naložbah.

Mars v 3. hiši natalne karte

Na prvi pogled kaže, da bo vaše življenje izredno aktivno. Vaš um je hiter, oster, drastičen in odločen. Nekatere vaše ideje so silovite in prepričljive; obravnavajo vas kot energično in impulzivno osebo, ki obvlada neposrednost z ostrim in praktičnim razumom, ki ga je včasih težko nadzorovati.
Bilo bi pametno poskusiti, da ne postanete preveč čustveno vpleteni ali vezani na ljudi ali dogodke. Lahko naletite na težave  s sorodniki in lahko se celo izkaže, da so vaši sovražniki med brati, bratranci in sestričnami.

Mars v 4. hiši natalne karte

Ta pozicija nakazuje, da bo na tak ali drugačen način vaše življenje usmerjeno k zagotavljanju stabilnega doma ob premagovanju nesoglasij znotraj vaše družine. Vi ste sposobni za prepir z vašimi starši in imeti družino v kateri je običajen pojav verbalno in včasih tudi fizično nasilje.
V vsakem primeru, vaš temperament bo zelo neposlušne in uporne narave.

Mars v 5. hiši natalne karte

Na prvi pogled izgleda, da bo vaše življenje potrebno prilagoditi v bistvu do: prvič, pri sodelovanju v špekulativnih zadevah in drugič, vodenju intenzivnega in raznolikega življenja ljubezni.
Vas bo privlačilo potencialnim ljubimcem s preveč sile in navdušenja in vaša preveč goreča narava vas lahko vodijo v nesrečne situacije. Morali bi biti najbolj uspešni pri ljubezenskih zadevah, vendar istočasno imate veliko razočaranj in frustracij. Vi ste oblastni v ljubezni; zelo blizu posesivnosti in lahko postanete jezni, če vaše pozornosti niso zadovoljene v razumnem roku.
 
Mars v 6. hiši natalne karte

Ta pozicija nakazuje, da bodo vaše akcije usmerjene v delo. Zelo boste energični pri delu in navdušeni v vseh vrstah delovnih dolžnosti. Vaš postopek z drugimi ljudmi pri delu bodo liberalni in sočutni, toda, ko se oni odzivajo na podoben način boste postali jezni in preveč avtoritativni. Ljudje z Marsom v šesti hiši bi morali biti svoj lasten šef ali opravljati svoje dolžnosti neodvisno v poslih, ker kadar so podrejeni drugim obstaja težnja, da delajo preveč trdo.
 
Mars v 7. hiši natalne karte

Položaj vašega vladarja tukaj označuje življenje usmerjeno v pridobivanje uspešnih poslovnih združenj in intimnih odnosov. Čeprav je od časa do časa malo agresivnosti in impulzivnosti, bo vaša dinamična samozavest prinesla dober uspeh v vašem poslovanju z nesebičnim okoljem.
Vaš partner je lahko preveč agresiven za vaše dobro počutje. Veliko takta in diplomacije bo potrebno, da se ohrani kontinuiteto odnosa. Morda boste čutili, da je vaše življenje ena sama borba; borba z okoljem; vključenost v vojne in konflikti.
V teh primerih se boste odzvali z nestrpnostjo in odločnostjo. Za vas bi bilo pametno, da ne postanete preveč vpleteni v okoliščine, tako da lahko vidite stvari iz objektivne točke pogleda in ustrezno ukrepate.
Poskusite opazovati lastnosti drugih, kjer ste sami šibki, tako da lahko bolje izpolnite svoje duhovne dolžnosti.

Mars v 8. hiši natalne karte

Ta položaj vašega vladarja ustvarja smrt zelo pomemben vidik v vašem življenju. Prenehanje bioloških funkcij je nekaj, kar vas preveč okupira in vas skrbi. Imate oster pronicljiv um, ki je vedno razmišlja o končni naravi stvari. Vaš intelekt vas sili naprej ogledovati v zvezi z vprašanji globljega življenja. Morda boste  nagnjeni k trpljenju zaradi nasilja.
Prav tako morate poskusiti oddaljiti sebe od vztrajanja za prekinitev življenja, ker bi to lahko vplivalo na vaše duševne funkcije.

Mars v 9. hiši natalne karte

Vaše življenje bo usmerjeno v pridobivanje višjega znanja in v materialnem smislu z opravljanjem dejavnosti, ki se nanašajo na tuje države. Vaš um je preveč navdušen v zvezi s filozofskimi ali verskimi temami, z močno tendenco da emocije zasenčijo razloge - da dopustite impulzom in čustvenim željam, da preglasujejo vaša racionalna načela. Če ste sposobni izvajati močno samo kontrolo, ta pozicija lahko prinese, da greš stran od vseh verskih in filozofskih naukov, ki ste jih prejeli v otroštvu in da sprejme, v skrajnem primeru razuzdan način izražanja, ki bo daleč stran od vse sprejete ideologije.
 
Mars v 10. hiši natalne karte

Vaše življenje bo usmerjeno k doseganju prestižne pozicije v svetu.Vaš temperament je za ambiciozne osebe, ki lahko zareže zase pot osebne realizacije. Ste zelo neodvisni in želite imeti svoj lastni posel ali podjetje, ne trpite neupravičene nasvete ali neiskano pomoč. Mars tukaj vam daje dinamiko in vzdržljivost za večji uspeh v poslovni ali poklicni dejavnosti, saj s svojo energijo ste sposobni prebiti se preko burnega in nestabilnega obdobja, ki jih boste izkusili v poklicnem svetu.
Občasno je lahko vaša čustvena narava prednost pred vašimi intelektualnimi omejitvami in to so trenutki, ko morate sprejeti dodatne varnostne ukrepe. Vaša usoda bo zahtevala veliko kritičnih odločitev. Na srečo, boste sposobni reagirati na nujnost trenutka, ker se srečate s krizo s pogumom in mirnostjo.

Mars v 11. hiši natalne karte

Ta hiša pomeni najbolj intimne in prefinjene želje rojenega in je v bistvu hiša prijateljstva in znancev. Ljudje, ki imajo svoje vladarje tukaj, so posamezniki, ki za boljše ali slabše, se vzdignejo v življenju podprti s pomočjo prijateljev. V kakršnemkoli dogodku, Mars ni pokazatelj osebe, ki ima veliko prijateljev.
Verjetno je, da se boste borili v življenju za realizacijo vaših najbolj intimnih želj. Mnoge od teh so povezane z zagotavljanjem materialnega preživetja. Če lahko izvajate dokaj nadzora nad svojimi strastmi, lahko v celoti uspete.
 
Mars v 12. hiši natalne karte

Vi ste človek, ki se je rodil z močnim naklonom za vse vrste čudnih in neugodnih doživetij v katerih vas lahko doletijo resne nevarnosti. Če globoko analizirate to, kar se vam dogaja lahko dosežete neko razumevanje, ki bo nakazalo na dejstvo, da je veliko vaših težav v osnovi povzročeno po impulzu in ne razlogu.
Ta položaj daje veliko zanimanje za okultne zadeve; vendar, za vaše dobro, bi morali izvajati nekaj kontrole v vsakem morebitnem sodelovanju pri ezoteričnih dejavnostih in organizacijah. Vi ste podvrženi trpljenju zaradi napačne aretacije in biti predmet prefrigane obravnave od neke osebe, ki jo ljubite. Samo čista ljubezen je lahko edino sredstvo za vse te težave.

PRIJAVA NA TEDENSKE NOVICE

Ne glede na vaš Sončni znak, ta napoved vam pomaga, da najbolje izkoristite vsak mesec astrološke energije. Dogodki so najmočnejši na navedene datume. Vendar pa je njihov vpliv aktiven še vsaj nekaj dni pred in po njem.
Vsakdo je pod vplivom teh globalnih tranzitov. Vendar, bo na vas vplivalo najbolj močno, ko premikajoči planeti aktivirajo občutljive točke v vašem horoskopu.     

Prijava na info@rojstna-karta.si