Ascendent OVEN

Oven je prvo znamenje Zodiaka in v njegovi naravi je videti tudi željo, da bi bil "prvi" v vseh dejavnostih, s katerimi sodeluje. Kardinalnost znaka vas naredi zelo aktivnega in sposobnega prikazovanja ambicij, impulzivnosti, poguma in drznosti z namenom zadovoljiti svoje želje za prepoznavnost v svetu.
Splošna smer tvojega življenja bo napolnjena z mnogimi "dvigi" in "padci" in spremembami v skladu s psihološko naravo tvojega temperamenta. Čeravno zmagaš ali ne, v življenju si odvisen od svoje sposobnosti, da razviješ svoje prirojene kvalitete in hkrati izvajaš nadzor nad svojim manj ugodnimi lastnostmi, kot so pomanjkanje previdnosti in določeno neupoštevanje občutkov in mnenja drugih.
Oven daje nagnjenost po svoji naravi, da se nagiba k politiki in javnim delim. Moral bi biti uspešen (ali vsaj poskusil, da bo tako) v kakršnem koli delu ali aktivnosti, ki zahteva  pionirske ideje in / ali vojaško razporeditev. Prav tako daješ izgled navdušenja do kakršnegakoli projekta, ki nekako vključuje nove koncepte ali izvirno delo in v katerem vam je dano vodilno mesto.

Ena od vaših težav je, da v svoji ljubezni za dosežki v novih projektih ste nagnjeni uničiti stare koncepte in nekdanje prispevke, ki bi morda bili koristni za vaša prizadevanja. Impulziven, kritičen, kljub pomenu ali dvomljivim dejanjem boste ustvarili veliko vrhunskih prijateljstev, ampak tudi pomembne sovražnike. Vaše življenje je bogato s strastjo in gorečimi ljubezni. V spolnih zadevah ste hitri, agresivni in to v vseh ozirih. Prav tako ste ljubitelj užitkov, katere občutite toplo, odprto in z iskrivim značajem.Vsi ascendenti v OVNU se delno razlikujejo, glede na postavitev planeta, ki vlada znaku ascendenta.
Vladar Ovna je Mars

 


Mars v 2. hiši natalne karte

Ključne besede do vaše samozavesti in aktivnosti so usmerjene v pridobivanje materialnega bogastva. Vaš temperament je močan, impulziven in želi biti prvi v vseh dejavnostih v katerih se vključite. Vi boste izpeljali svojo pot v življenju s pogumom, energijo, pobudo in podjetništvom. Vi ste resnično pionir predvsem pri načinih pridobivanja premoženja.

Vaša odločnost in enosmernost ustvari, da ste direktna oseba, ki je na trenutke morda preveč odkrita in odprta v poklicni dejavnosti. Veliko boste doživljali vzpone in padce v financah in v vsakem primeru vas bodo upoštevali kot uspešnega borca. Velikokrat izrazite več od tega, kar nameravate in postanete navdušeni, energični, podjetni, privlači vas pridobivanje znanja, bistri pri vseh prizadevanjih in nagnjeni k razpravi in argumentiranju.

Kljub vašim osnovnim temperamentnim lastnostim ste razumni in sočutni. Oven z vladarjem v drugi hiši polaga usodo na katero v veliki meri vplivajo čustva in želje v zvezi s pridobitvijo in posedovanja tako materialnega bogastva, kot psihološke stabilnosti. Ne smete prezreti vidik samo izboljšave.

 Na vrh

Mars v 3. hiši natalne karte


Med drugim, vi ste oseba z izjemno silo za izražanje svojega pogleda na življenje in hkrati, nekdo, ki postane vključen na en ali drug način v intelektualno udejstvovanje. Bodite pozorni na naslednje: niste čisti intelektualec; bolje rečeno - ste strastni, impulzivni in z naravo zgovornosti, ki se najbolje izraža v dejavnostih, ki so povezani z razumom. Za dobro ali slabo, ustvarili boste pot zase v življenju in pri tem boste pokazali pogum, energijo in pobudo.

Na negativni strani obstoja nekaj pomanjkanja odločnosti pri povzemanju strani povezane z intelektualnimi problemi.

Zaradi svoje stalne mobilnosti in hitrega razuma je zelo težko za vas biti hladnokrven in miren v času, ko bi takšne lastnosti bile zelo koristne. V ljubezni ste strastni in ste radi prva oseba v spolnem življenju ljudi, ki jim daste svojo ljubezen. Zaradi smeri vašega življenja, ki bo zahtevalo veliko energije in moči na vaši strani bi bilo pametno občasno se ustaviti in uporabiti razum v zadevah, ki niso posebej povezane z objektivnimi cilji.
 Na vrh

Mars v 4. hiši natalne karte


To nakazuje življenje aktivnosti, dinamičnosti, številne vzpone in padce in borbe, zaradi katerih oseba prisvoji nagnjenost k pogumu, pobudi in podjetnosti. Mars v četrti hiši lahko prinese nekaj domačih težav in okolje, ki ni skladno s posameznikom. Usoda zahteva, da se razvije zelo močen in odporen odnos, da se ohrani varnost in celovitost vašega družinskega življenja. Usmerjeni k uresničevanju materialnega zadovoljevanja, imate borbenost in drznost živali, ki jo simbolizira ta znak zodiaka – oven. Vaše nagnjenje je odkrito, odprto in brez dlake na jeziku. Veliko dogodkov v vašem obstoju bo pospešeno z vašo impulzivnostjo, vztrajnostjo in tudi z neustrašnim duhom osvojitve in priti naprej. Vi si prizadevate, da izpolnite svoje želje, ki je sestavljeno iz reform in izboljšanja sveta. Pri komuniciranju z drugimi, ste običajno zelo dosledni, včasih preveč iskreni.
 Na vrh

Mars v 5. hiši natalne karte

Mars, vladar tvojih življenjskih dogodkov je lociran v 5 hiši. Ta kombinacija astrološkega položaja označuje osebe, katerih usoda bo zelo pod vplivom impulzivnosti in vztrajnosti in tudi drznega podjetnega in progresivnega duha. Pozicija Marsa v peti hiši pomeni ljubezen do užitkov in bogato čustveno življenje.
Na vrh

Mars v 6. hiši natalne karte


Ta lokacija Marsa ni popolnoma skladna z znakom, ki mu vlada. Šesta hiša pomeni podrejenosti in omejitve. Na žalost, bolj se boste upirali tem bremenom usode, bolj tlačeni in vezani z njimi se boste našli. Če lahko vidite naravno naložene omejitve iz perspektive, bodo boljše in hitrejše rešitve prihajale skozi življenje, kot če so čudežno proizvedene.
Na vrh


Mars v 7. hiši natalne karte


Mars, vladar vaših življenjskih dogodkov je ob rojstvu lociran v 7 hiši. To nakazuje življenje polno dogodkov in sprememb in borbeno nagnjenost osebe, ki lahko ustvari odprte in močne sovražnike. Obstaja nagnjenost, da postanete vključeni v borbe in konflikte, oboje javno in osebno. Vaše zakonsko ali katerokoli drugo intimno razmerje je lahko podvrženo prepirom in sovraštvom in vaš partner lahko postane prevladujoč član vašega gospodinjstva.
Na vrh


Mars v 8. hiši natalne karte


Mars, vladar tvojega življenja dogodkov v osmi hiši daje med drugim, pogumen in pozitiven odnos do smrti. Prirojeno je zaskrbljen zaradi prekinitve življenja, vendar se ne boji za to. Na bolj materialni osnovi, Mars v tej hiši označuje možnost partnerja, ki zapravi precej težko prisluženo bogastvo na nekoliko čudaški način.
Na vrh


Mars v 9. hiši natalne karte


Mars, vladar tvojega življenjskih dogodkov v deveti hiši vam bo dal svobodo verskih idej in morda nekoliko ateistični odnos, ki bi lahko povzročil težave v zvezi z verskimi zadevami. Boste potovali zelo pogosto in s tem postali izpostavljeni nevarnosti nasilja v teh državah.
Na vrh


Mars v 10. hiši natalne karte


Mars, lociran v tej hiši pomeni zelo pomemben položaj, katerega točen pomen opisuje naprej ta del hiše, glede na različne astrološke aspekte v katerih je lahko Mars vključen. Če boste kdaj postali povezani poklicno z militarizmom in s tem povezane dejavnosti, vam Mars tukaj daje uspeh. Vaša želja za močjo in osvojitve, ki jih daje Oven v povezavi z nasilno sprostitvijo nagnjenosti Marsa lahko ustvari, da ste bolj nagnjeni k izražanju svoje sile in uporabo energije z nadnaravnimi napori v ta namen.
Na vrh


Mars v 11. hiši natalne karte


Enajsta hiša je hiša upanj, težnje, želja, prijateljstva in splošne sreče. Tukaj bo ogromno energije usmerjeno zadevam v zvezi s prijatelji   (ali prijatelji, ki se obrnejo v sovražnike). Odnosi z ljudmi v vašem družabnem življenju niso povsem zadovoljivi in tukaj so  spori med znanci. Vi morate nadzorovati svoje impulze in odkritost ter nekako izboljšati to vedenje.
Na vrh


Mars v 12. hiši natalne karte

Mars, vladar tvojega dogodkov življenja, se nahaja v dvanajsti hiši. To stališče daje možnost, da boste imeli zamegljeno življenje, ki deluje v senci. Obstaja nevarnost nasilja od prikritih sovražnikov, ki delujejo v temi. Mars ima tukaj eno prednost: v določenem trenutku vašega življenja lahko postane mogoče pobegniti od vseh obvez tako, da delujete dramatično, hitro in pozitivno zoper omejitev nad svojo usodo.

PRIJAVA NA TEDENSKE NOVICE

Ne glede na vaš Sončni znak, ta napoved vam pomaga, da najbolje izkoristite vsak mesec astrološke energije. Dogodki so najmočnejši na navedene datume. Vendar pa je njihov vpliv aktiven še vsaj nekaj dni pred in po njem.
Vsakdo je pod vplivom teh globalnih tranzitov. Vendar, bo na vas vplivalo najbolj močno, ko premikajoči planeti aktivirajo občutljive točke v vašem horoskopu.     

Prijava na info@rojstna-karta.si