VPLIV HEMISFERE -POLOBLE

Pozicije planetov so pogosto zbite v enem delu karte ali drugem, ki prevladuje. Delitev kroga pokončno da dve polobli, vzhod in zahod. Delitev horizontalno drugi dve polobli: Južno in Severno. Kot ti vidiš svojo natalno karto, polobli na levi strani karte je vzhodna polobla z ekstremnim poudarkom točke ASC - vzhodni horizont. Nasprotna stran karte je Descendent ali zahodna polobla. Zgornja hemisfera v karti je Južna sredina neba,(MC) ali Južna polobla. Spodnja polovica karte je Imum Coeli (IC), najnižje nebo, ali Severna polobla. Ni neobičajno da bo poudarek v eni ali drugi smeri.

Vpliv vzhodne poloble …ASC


Planeti zbiti v vzhodni polobli sugerirajo, da ste neodvisni in močne-volje. Ste samo motivirani in k sebi usmerjena osebnost. Radi načrtujete svoje lastno življenje in sledite svoji lastni poti, se srečujete s težavami le, če kdo stopi na vašo pot. Cenite svojo neodvisnosti in uživate v svoji lastni družbi. Uživate v družbi drugih ljudi vendar le, če vam dajejo veliko svobode za svoje lastne težnje. Morate se paziti sebi egocentričnega in sebičnega ravnanja. Skratka, oseba je prilagojena za avtorja lastne  usode, je samo-motiviran, povzema rizik in pogosto samo-zaposlen in verjetno z dosti izbire v življenju.


Vpliv severne poloble..IC

Planeti zbiti v severni IC polobli sugerirajo na zelo občutljiv pogled na življenje s poudarjeno pomembno osebno privatnostjo. Uživate delati sami, ste notranje obrnjeni, mogoče vase zaprti. Tako vaši dosežki lahko imajo pomanjkanje priznanja.

Vaša identiteta in osebni izvori so temelj vsega drugega uspeha v vašem življenju. Morate se počutiti varno v sebi, preden stopite ven v svet. Družinske korenine in vaše domače okolje bo zagotovilo temelje za samostojno odkrivanje sebe in svojega znanja, ki bo oblikovalo podlago za uspeh v prihodnosti. Morate se prepričati, da ne boste postali zapečkar.

Vpliv zahodne poloble..DESC

Planeti zbiti v zahodni polobli sugerirajo, da si visoko prilagodljiv do priložnosti, toda tudi nekako odvisen od drugih na mnoge načine. Ti si pasiven ali nežen v svojih akcijah, pogosto dovoljuješ drugim da prevzamejo vodstvo. Ti delaš najboljše v partnerstvu ali skupini zaposlenih, vedno imaš vključene druge v svoji usodi. Ti imaš občutek za povzemanje koristnih priložnosti, ki so ti predstavljene in zaradi tega po navadi napraviš večino njih.
Na vrh
Domov

Vpliv južne poloble..MC

Planeti zbiti v južni MC polobli sugerirajo,da si ambiciozen, karierno orientiran, in v splošnem želiš sloves in priznanje.     Imaš objektivni pogled na življenje, ki ti dopušča uživati pri delu z drugimi. Si zelo aktiven v zunanjem svetu z obširnimi materialnimi vrednotami in cilji. Tukaj je dosti očitno -planeti so južno(MC); zelo malo, kar poveš ali napraviš uide pogledu publike.

SV…Planeti zbiti v četrtini severo-vzhod

; ti daješ veliko zaupanja v tvoje prirojene sposobnosti in si manj nagnjen zaupati drugim naloge, za katere veš,da bi jih sama napravila bolje. Si nagnjen k nadnaravnem samo-obvladovanju in visoko subjektivnost v svojih razsodbah. Ti braniš svojo privatnost in pripisuješ temu veliko vrednost.


JV    MC..Ascendent

Planeti zbiti v jugo-vzhodni četrtini karte kaže visoko vsebnost močne v kontrole svoje usode. To je zelo zunanje fokusirano grupiranje in kaže nekoga, ki je totalno voljan prepričati druge v življenjsko situacijo. Tukaj je nagnjenost iskati samo-izpopolnitev skozi delitev z drugimi in uspeh je merjen ne po tvojih  standardih, ampak z mnenjem drugih.
Na vrh

SZ   IC..Descendent

Planeti zbiti v severozahodni četrtini karte sugerirajo, da si prilagodljiva, kreativna in praktična osebnost. Ti boš iskal izpopolnitev skozi razvoj in širitev tvojih naravnih talentov in sposobnosti in prizadevanju izboljšati na neki fazi življenja, katero smatraš posebne važnosti. Si sposoben močnega vpliva in spoštovanja drugih in z delovanjem, da sebe ne vključiš.


JZ    MC..Descendent

Planeti zbiti v jugo-zahodni četrtini karte kažejo, da so delovanja v tvojem življenju odprta in izpostavljena drugim, tvoje aktivnosti so zelo mnogokrat stvar pozornosti publike in snemanja. Dosežek katerikoli stopnje realizacije zahteva da daješ sebe. Drugi bodo konstantno dokazovali da se izčrpavajo na tvoji energiji in izvorih. Če se najdeš v soju luči, lahko imaš vedno pomanjkanje kontrole zadev.

Kontakt: info@rojstna-karta.si