Tranzit Plutona skozi hiše

Pluton zabije udarec. Ko te udari, boš vedel. S čemerkoli je v stiku v vaši astrološki karti se "transformira". Pluton je smrt in ponovno rojstvo, razkroj in regeneracija. Zelo težko je obdržati nekaj, kar Pluton poskuša vzeti. Včasih je to bolje, da pustiš za sabo. Pluton tudi vlada obsedenosti. Skoraj nora željo, da imaš stvar ali osebo. Negativna stran tega planeta je bolj verjetno, da se pojavi med stresnimi aspekti. Harmonični aspekti (Trikotnik in sekstil) lahko okrepijo, karkoli je v stiku.

Pluton je najpočasnejši premikajoč  planet v sončnem sistemu, zato njegov tranzit do planetov v vaši rojstni astrološki karti lahko traja približno dve ali več let, da se konča v celoti. Tranzit preko vsake hiše v vaši rojstni karti lahko traja več kot 12 let. Plutonov vpliv je kot vedno, da očisti stvari ven.  Ja, stvari se prerodijo, kjerkoli Pluton gre, vendar morajo prej razpasti in biti uničene. Poglej, v kateri hiši vaše karte je Pluton v tranzitu, da ugotoviš katero področje vašega življenja potrebuje pozornost. To je pomembno zato, ker so procesi Plutona običajno v začetku skriti.

Deluje nekaj kot vulkan v katerem deluje pritisk več let, dokler ne eksplodira. Ena slaba stran, Pluton vlada "podzemlju" in nezakonitim dejavnostim. Pazite se skušnjave, da bi šel to pot, ko te Pluton zadene.


Tranzit Plutona skozi vašo 1 hišo:
 

Ta se začne s Plutonom v konjunkciji z vašim Ascendantom (glej tranzit Plutona v aspektu do Natalnega Ascendanta), vendar lahko vpliv traja več let. Običajno boste postali bolj samozavestni.   Prav tako lahko zatrta čustva in želje prinese do površine,  stvari, s katerimi se ne želite soočiti. Nekateri se nagibajo postati bolj dominirajoči s Plutonom. Drugi poskušajo to zatreti, namesto tega pa ugotovijo, da privlačijo ljudi, ki jih poskušajo potiskati naokrog. Pluton v tranzitu skozi vašo prvo hišo ustvari tudi, da se boste bolj zavedali stvari okoli sebe, kot tudi za motivacijo ljudi s katerimi pridete v stik. No, vse  se ni spremenilo. Vi ste samo bolj občutljivi na stvari na podlagi tranzitnega Plutona vaše prve hiše.

Tranzit Plutona skozi vašo 2 hišo: 

Pazi na denar in lastnino, zlasti če Pluton v tranzitu tvori stresne aspekte (konjunkcija, kvadrat in opozicija), s katerim koli od vaših natalnih planetov, medtem, ko gre skozi to hišo. Stresni aspekti iz Plutona ponavadi uničijo stvari. Seveda se jih lahko pozneje ponovno zgradi, toda najprej morajo zadeti dno. Pazi se posebno skušnjave, da bi ustvarjal denar z manj poštenim načinom. Druga Hiša vlada več kot lastnini. Prav tako kaže, kaj ti ceniš in to vključuje vaš občutek lastne vrednosti. Ta tranzit lahko ne samo vpliva na vašo lastnino, ampak tudi na stvari, ki jih cenite. Pripravi se, da očistiš hišo.

Tranzit Plutona skozi vašo 3 hišo: 

Skozi ta tranzit, ko govorite, vas ljudje bolj verjetno poslušajo, če želite ali ne. Pluton ustvari, da ste močnejši, ko govorite, vendar se ne počutite nič drugače, vsaj dokler ne boste opazili, da se ljudje različno odzivajo na vas. 3 hiša vlada tudi bratom in sestram, kot tudi sosedom. Pluton v tranzitu prinaša stvari na površje iz globoke notranjosti. Če obstajajo stresni aspekti od Plutona v tranzitu, pazi na težave tukaj. Vsak boj ali spor s sosedi ali brati in sestrami, ki se razvije v tem času, bi lahko trajal dolgo časa. Po drugi strani pa, če vi upravljate to pravilno, se lahko vaše razmerje tu popolnoma preoblikuje in okrepi. Če ste v poklicu, kot so prodaja, pisanje oglaševalnih revij ali celo terapevt, lahko ta tranzit pomaga. Vaše besede imajo so sedaj dodatno moč vpliva na ljudi.

Tranzit Plutona skozi vašo 4 hišo:

Ta tranzit se začne s prehodom Plutona preko dna  horoskopa, Nadir. Pri tem je Pluton tudi v nasprotju z vašim Mid-Heaven, vašo kariero, torej je lahko to področje vašega življenja podvrženo spremembam najmanj za eno ali dve leti, ko Pluton omogoča natančno opozicijo. Bodite previdni pri borbi moči tako na delovnem mestu in doma, s šefi, zakoncem ali staršem. Pluton se nagiba, da pokoplje zamere, pusti da se nabirajo, dokler ne eksplodirajo. Ko gre Pluton mimo IC- Nadir, ne bo več vplival na kariero, samo na vaš dom. Poskrbite, da bo zavarovanje vplačano. Pluton lahko poškoduje stvari. To je dober čas za popravilo hiše, ali celo selitev. Pluton v tranzitu je dober za rehabilitacijo. Bodite še posebej previdni, če se zdi, da dom potrebuje malo ali nič dela. Pluton vlada problemom, ki se skrivajo pod površino, kot je slab vodovod ali napad termitov.

Če kupite novo hišo v tem tranzitu Plutona, se prepričajte, da je zgoraj utrjena, kje potrebuje popravila.

Tranzit Plutona skozi vašo 5 hišo:

To je hiša romance, ustvarjalnosti in otrok kot tudi iger na srečo in špekulacij. Pluton je planet skrajnosti in obsesije. Če želite tvegano igro, pazi na to. To lahko privede do iger na srečo z zvišano telesno temperaturo, kar običajno pripelje tudi do velikih izgub. Enako velja na borzi. Pametno je ohraniti večji del do svoje upokojitve nekje na varnem. To še posebej velja v času tranzita, kot je ta, še posebej, če Pluton ustvarja stresne aspekte (konjunkcijo, kvadrat ali opozicijo), ko gre skozi to hišo.  Lahko postanete Obsedeni z igrami na srečo v tem času, vendar enako velja za druge zadeve 5 hiše, kot so šport, igre, ali hobiji. Uživajte, vendar bodite previdni, da ne greste preko meje. Če se ukvarjate z ustvarjalno umetnostjo, lahko storite nekaj res super. Seveda, 5. Hiša vlada tudi romanci. Vsaka ljubezenska zadeva v tem času je manj verjetno, da bo zagledala luč. Bolj kot obsesija. Pazite na ljubosumje, kar je druga težava Plutona. Razmerja lahko imajo terapevtski učinek na vas pri tem tranzitu. Ali te lahko sili na zdravljenje. Pluton vlada ekstremnosti, navsezadnje. Bodite previdni pri borbi moči z otroki (ja, to se zgodi). In ne poskušajte z njimi  preveč trdo medtem, ko je okoli Pluton.

Tranzit Plutona skozi vašo 6 hišo:

To je hiša tako vsakodnevnega dela in zdravja. Kar vam večina knjig ne pove je, da tranzit počasi premikajočega planeta skozi to hišo lahko začne dolgoročni zdravstveni problem, vendar ga ne boste opazili, dokler ne minejo leta, včasih dokler ni planet pripravljen za tranzit v naslednjo hišo. No to je vedno dobra ideja, da opravite redne zdravstvene preglede.  Pluton je tudi Rehabilitacija, in je verjetno, da želite popraviti vaše telo v tem času. Ampak ne pozabite, da Pluton vlada  tudi Obsedenosti. Pazite na nagnjenost k pretiravanju ( npr.:hitre diete, da bi težo izgubili hitro). Bodite previdni pri pisarniški politiki in napetosti s sodelavci in podrejenimi v tem tranzitu. Pluton vlada velikim silam izven našega nadzora, kot so višji-uradniki v vašem podjetju za odločanje zmanjšanja obsega oddelka. Tudi, če ste samozaposleni boste morali paziti na spremembe v industriji, ki vas lahko prisili v brezposelno vrsto. Zate je najboljše, če vaše delo vključuje nekaj Plutonovega, kot je stres ali obnovitev, terapija ali ponovna rehabilitacija.

 Na vrh

Tranzit Plutona skozi vašo 7 hišo:

Bodite previdni v vsakem partnerstvu, ko je Pluton v tranzitu v vaši 7. hiši. Na negativni strani, Pluton vlada moči bojev in nepoštenem vedenju. No, to ne pomeni, da se bo vsak partner obrnil proti vam ali da ima vsaka oseba s katero sodelujete nepoštene namene do vas. Vendar obstaja težnja za stvari, kot so te, da se zgodijo v tem tranzitu. Poskusi si dodatno prizadevati za ohranitev odprte komunikacije s partnerji. Zamere po navadi niso izražene v tem času. One se bodo nabirale in eksplodirale pozneje, tako da lahko ravnaš sedaj tako, da zmanjšaš možnosti, da bi se to zgodilo. V zakonski zvezi se lahko povečajo strasti. Ali vi ali vaš zakonec morda želi storiti več. Prepričajte se, da ste v dobri formi.

Tranzit Plutona skozi vašo 8 hišo: 

Vau! Planet spolnosti v hiši seksa! Drži hlače. To je tudi hiša denarja drugih ljudi. Bodite previdni, da ne pretiravate s krediti in dolgovi izven normalnih meja v tem tranzitu ali boste končali v stečaju. Na plus strani, če vaše poslovanje potrebuje veliko izposojenega denarja, lahko izvršite posle večje, kot kdajkoli prej. Pazite se negativnega potenciala. Prepričajte se, da upniki ne morejo potegniti preprogo izpod vaših nog. Ta tranzit je tudi pravi čas za popravila stvari. Vse od vašega doma, kot tudi vašega telesa. Bodite previdni, če Pluton ustvari stresne aspekte (konjunkcijo, kvadrat in opozicijo), na druge planete v vaši astrološki rojstni karti. 

Tranzit Plutona skozi vašo 9 hišo:

To je hiša religije, filozofije, "višjega uma", načela, ki ga živimo. Pluton je skrajnost in obsesija. Ko Pluton udari, se vse občuti drugače. Skozi ta tranzit lahko postanete bolj fanatičnega prepričanja, kot ga že imate. Ali jih lahko zavržete v celoti in predano verjamete v nekaj povsem drugega. Obstajala bo tendenca za sodelovanje v razpravah, ki vključujejo splošna načela. Bodite previdni, da ne povzamete vse prepovedi, ko razpravljate o nadzoru istospolnih porok.  To je samo razprava, ne gre za življenje in smrt.  9. Hiša je tudi hiša visokošolskega izobraževanja in dolgih voženj. To je dober čas za začetek tečaja, še posebej, če je predmet Plutonovih zadev, kot so psihologija, biologija, arheologija, sociologije, antropologije, Paleontologija. Če to ni vaša skodelico čaja, začnite brati skrivnostne zgodbe. Vse informacije in znanje povezano s skrivnostjo ali smrtjo in ponovnim rojstvom vam bo sedaj ugajalo. Vsako dolgo potovanje, na katerega greste, bi moralo biti malo skrivnostno. Morda mesto z arheološkim ruševinam. Ampak pazi, če Pluton tvori stresni aspekt s planeti v karti. To lahko povzroči nevarnost na dolgih potovanjih od ljudi, ki niso tako prijetni.

Tranzit Plutona skozi vašo 10 hišo:

Ta se začne, ko tranzitni Pluton preide vrh vaše karte, vaš Mid-Heaven (primer: Tranzit Plutona v aspektu do Natalnega Mid-Heaven). To lahko povzroči večje spremembe v karieri. Ena stranka je imela podjetje, ki je bilo zrelo za franšizing in Pluton je udaril v 10. Hišo, to bi bil pravi čas za razširitev. Vendar je hotel, da ostanejo stvari, kot so. Kmalu po zadetku Plutona se je njegova najemnina dvignila in lastnik se je odločil, da podvoji najemnino. On ni mogel plačati in je moral zapreti. S Plutonom, vi rastete ali umrete.  Bodite previdni glede želja uspeti za "vsako ceno". S tem tranzitom so pogosto večje skušnjave, da zmanjšaš stroške in prekršiš pravila. In zakone. Zapomni si Pluton je skrajnost, največja in najnižja.

Tranzit Plutona skozi vašo 11 hišo:

To je hiša prijateljev, upanja in želja. Ta hiša tudi vlada skupinam ljudi. Skozi ta tranzit obstaja možnost, da vas močno privlači skupina. Pluton vlada obsesiji. Pazite se kultov. Po drugi strani pa lahko postanete vključeni s skupino, ki ima pozitivne cilje in namenite veliko časa njim. Tudi v tem primeru bodite previdni, da ne pretiravate s tem.  Prijateljstva se ponavadi spremenijo v okviru tega tranzita. Boste ugotovili, da vam nekaj starih prijateljev ne odgovarja več. Druga prijateljstva se okrepijo. Če Pluton tvori stresne aspekte s planeti v vaši rojstni karti medtem, ko je v tranzitu te hiše, boste morali biti previdni glede izdajstva od prijatelja ali kar vi vidite, kot izdajo. Vaše želje in upanja bodo tudi pod vplivom. Nekatera od njih ne bodo več videti privlačna in jih boste opustili. In lahko postanete fanatik o drugih ciljih. Tranziti Plutona dajejo energijo in fokusiranje na resnično doseganje stvari. Samo pazite, da ne pretiravate. Malo ciljev je vredno, da bi pristali na intenzivni negi.

Tranzit Plutona skozi vašo 12 hišo:  

To je hiša "samo-uničenja", smetnjak v astrološki karti, kamor mečemo stvari s katerimi se ne želimo ukvarjati. Pluton rad gre skozi smetnjake in smetišča. Skozi ta tranzit, stare psihološke težave, za katere si mislil, da si jih obravnaval pred leti, pridejo spet in zahtevajo posluh. Brez panike. Samo soočite se s tem (lažje reči kot narediti, vendar morate to storiti). To je tudi hiša skritih sovražnikov. Ne, vi ne stojite tam in mislite na vaše lastno delo, ko ti zlobni ljudje prihajajo nad vas. Preverite lastno vedenje, da se prepričate, da ne delate nekaj, kar jih draži in pripravi do tega.