SINASTRIJA


Primerjava dveh natalnih horoskopov se imenuje sinastrija. Sinastrija je pomembna veja astrologije, kjer gre za primerjavo dveh rojstnih kart iz katerih se da ugotoviti stopnjo njunega medsebojnega ujemanja na enem ali več področjih. Karto sinastrije ( primerjava dveh oseb) najdete brezplačno na www.astro.com

Bistveno je , da se najprej pogleda obe karti, ker morate vedeti kaj planeti druge osebe are plugging into.

Sinastrija je študija kako posameznik sodeluje z drugim. Osebe A planeti bodo delovali kot trajni tranziti na planete osebe B, ko sta skupaj, zato je važno kaj ta planet sproža v karti drugega.


Aspekti v Sinastriji

V Sinastriji, konjunkcije med planeti obeh partnerjev in točkami predstavljajo točko močnega medsebojnega vpliva. Odvisno od vključenih planetov lahko obstaja močan občutek podobnosti in  prepoznanja.

Opozicija  predstavlja polarnost in moč privlačnosti. To lahko ima rezultat v občutku, da dopolnjujeta drug drugega, toda to lahko prinese tudi čustva tekmovalnosti in nesigurnosti. Obstaja lahko nagnjenost "gugalnice" ali "ping-pong" z opozicijo—ko ena oseba izrazi energijo planetov, druga oseba kljubuje s svojo stranjo "izenačenja". Obstaja tekmovalni vpliv tukaj in pogosto občutek dobesedno biti "nasproti" ali kljubovanje.

Sekstili in trigoni (na splošno se smatrajo za tekoče aspekte) pogosto sugerirajo lahkotno mešanje energij dveh planetov ali točk. Obstaja pogosto toplo in prijetno razumevanje in pretok. Ti aspekti nujno ne ustvarijo privlačnosti (kot je to pri konjunkciji), toda so zelo v podporo v odnosu. Trigoni na splošno nakazujejo energije, ki se dobro združujejo, medtem ko so sekstili običajno nakazujejo kompatibilnost katero par čuti in spoštuje.

Kvadrati pogosto nakazujejo na energije, ki potrebujejo dela v smislu, da se jih poveže z lahkoto v medsebojno delovanje. Medtem, ko je rezultat pomanjkanje razumevanja in frustracije, oni lahko tudi ustvarijo samo pravo količino napetosti, ki ustvari vznemirjenost v odnosu. Posamezniki usmerjeni v rast bodo ugotovili, da jih te "neskladne" energije lahko spodbudijo do novih višin razumevanja.

Povezave

Partner -sorodna dusa

Karmicno razmerje

Sonce osebe A - osebe B

Sonce v hisah

Luna v hisah

Merkur v Sinastriji

Venera v Sinastriji


Mars v Sinastriji

Saturn v Sinastriji

Crna luna v Sinastriji
Združljivost oseb- kategoChiron v Sinastriji

Lunini vozli v Sinastriji


Medtem ko je v pomoč previdno pretehtati aspekte katerekoli dvojne karte - je tudi poučno, da se upošteva znake vključene v medsebojno vplivanje. Na primer, kvadrati med planeti, ki so v spremenljivih znakih (Dvojček, Devica, Strelec in Ribi) lahko nakazujejo na probleme, ki so izraženi z živčnostjo, nemirnostjo, sitnarjenjem in obiranjem. Pogosto nadlegovanje in razdraženost, pogosto na meji resničnega konflikta, je skupno.  Med zahajajoči znaki (Oven, Rak, Tehtnica in Kozorog), konflikti so bolj verjetno viharni, direktni, in očitno—občasni veliki prepiri so tipični. Med trdnimi znaki (Bik, Lev, Škorpijon in Vodnar), je lahko pogosto neodločenost in distanciranje. Seveda, vsi kvadrati se ne pojavijo med planeti v enakem modusu, toda ti primeri služijo kot splošno vodilo.

Na primer, par lahko ima aspekt Venero v konjunkciji Marsa v njihovi sinastriji. Super ! Toda   kaj, če je ta Mars v oteževalnih okoliščinah že prepojen z Venero? Kaj, če je Venera osebe B na zvezdi Algol in v konjunkciji Plutona? Ouch! Vsa ta blažena, romantično seksualna kompatibilnost je lahko ničvredna z ekstremno obsesijo, ljubosumjem in celo žalitvami. To je lahko dejansko OK, če sta oba partnerja bolj Plutonovska,  oni lahko celo uskladijo to energijo, ustvarjajoč to očiščevalno in zdravljenje za oba. Zato ne pozabite upoštevati osnovne osebnosti vsakega od partnerjev.

Ko gledamo sinastrijo, moramo presejati vse aspekte, da bi dobili celotno sliko. Toda najprej moramo videti, če dobimo kaj skupnih točk v osnovi.  Osnova so Sonce, Luna in Ascendant (duševni trojček ) v aspektih do seksualnih planetov (Venere in Marsa) in družbeni planeti ravnotežja (Jupiter in Saturn). Če ste karmični astrolog potem  Vertex in North Node sta tudi  pomembna. So temelj uspešnega odnosa.

PRIJAVA NA TEDENSKE NOVICE

Ne glede na vaš Sončni znak, ta napoved vam pomaga, da najbolje izkoristite vsak mesec astrološke energije. Dogodki so najmočnejši na navedene datume. Vendar pa je njihov vpliv aktiven še vsaj nekaj dni pred in po njem.
Vsakdo je pod vplivom teh globalnih tranzitov. Vendar, bo na vas vplivalo najbolj močno, ko premikajoči planeti aktivirajo občutljive točke v vašem horoskopu.     

Prijava na info@rojstna-karta.si


Sonce -  Sonce Synastry Aspekti

Sonce je jedro našega bitja in identitete, zato harmonični aspekti med Soncem v sinastriji bodo običajno brezbrižni.  Vidva sta oba na isti strani v bistvu. Ne boste izzivali drug drugega. Vidva sta tako enostavna drug z drugim , da podpirata drug drugega samo, če sta to kar sta. Tudi opozicija ni slaba, ker obstaja prijetno magnetno nasprotje, ki privlači čustva. Počutita se, kot da se dopolnjujeta med seboj, da sta skupaj eno. Kvadrat je najbolj težak, vendar je še vedno povezava, očarljiva in dinamična.

Luna -  Luna  Synastry Aspekti

Luna so naše navade in naš avto-pilot, kako se nagonsko odzovemo. Luna je, kako se radi negujemo in ujčkamo. Torej, je bolj zaželeno, da je Luna harmonično v sinastriji če želimo, da se naš odnos občuti, kot udoben par copat. Domačnost se bolj verjetno pojavi s trdimi aspekti in celo konjunkcijo, ker občutljivost, ki prihaja z Luno se lahko drgne malo preblizu kosti, ko se Luna giba drug do drugega. Ali to ali je lahko malo preveč simbiotično, stapljanje drug v drugega, tako da ne veš, kje se eno konča in drugo začne, kot da ste še vedno v maternici.

Sonce -  Luna  Synastry Aspekti

To je klasični indikator za poroko preprosto zato, ker to je tisto, o čem gre pri poroki. Ravnotežje dneva in noči je tisto, kar ohranja zemljo plodno. Ying in yang, moški in ženske, partnerstvo in ravnotežje. Plodnost in rast so temelji uspešnega razmerja. Tudi če nimate skupnih otrok, želite, da se vaša duša razvija, kot tudi, da je materialno udobno. Harmonični aspekti olajšajo to plodnost. Opozicija je ustvarjena za seksi polarnost. Kvadrat bo ustvaril ovire na poti rasti, vendar pa rast lahko na koncu postane bolj trajna, ker vas bo prisilila ustvariti več prožnosti.

 Sonce - Ascendent in Luna - Ascendent Synastry Aspects

Ascendant is the vehicle of the Soul, while the Luminaries (Sun and Moon) are the drivers. Ascendent / Descendent je os odnosov, to je delo v nastajanju, opisuje naše potovanje skozi življenje in kako se prilagodimo, ko smo soočeni z ljudmi in novimi izkušnjami. Ascendent je kolo Duše, medtem, ko svetleča nebesna telesa (Sonce in Luna), sta voznika. Sonce bi vozil na bolj zavedni,  odločen način, kjer bi Luna bila bolj avto-pilot in šla s tokom reke. Razumevajoč odnos med Soncem in Luno in Ascendentom pomeni, da si vsi želimo iti v isto smer. Zaradi tega bi morala oba doseči več skupaj, stvari narediti hitreje in brez stresa, kot je to mogoče, ker se ne borita preko volana. Konj in jahač morata biti, kot eno. Obstaja občutek "Mi proti svetu."

Venera - Mars Synastry Aspekti

Seveda je za večino ljudi seks pomemben v odnosu, zato je zaželeno imeti Venero in Mars v aspektu. Res ni važno, če je aspekt trd ali mehek, dobro bi bilo morda v spalnici ... Ta dva povezujeta več ali manj spolne kemije, ki se ne kadi preveč, ko začetno vzburjenje zbledi. Težki aspekti se zdi, da so bolj močni in vznemirljivi. S tem prihaja tudi potencial za več agresije in spopad libida, ko en partner želi to, drugi pa ni razpoložen. Magični Venera / Mars aspekt sam ni dovolj, da obdrži par skupaj. Ampak boste zagotovo potrebovali ta ali drugi spolni aspekt, če želite dolgoročno cvrčati.

North Node Synastry Aspekti

North Node v sinastriji je zelo pomemben, ker kaže, kje se naša duša mora iti naprej, da se razvija. To je zelo lepo videti to funkcijo v sinastriji med parom, ker kaže, da so pripravljeni pomagati drug drugemu na isti duhovni poti. North Node konjunkcija Vertex je ena izmed glavnih kazalcev za poroko. Razen Vertex, potem Sonce in Luna, Ascendent, Venera ali Mars konjunkcija North Node  bosta zmagovalca, saj bo vaš odnos v skladu z vašim razvojem duše. Kvadrati do Vozlišč bodo veliko bolj zahtevni in bolj verjetno, da bo karmična pogodba tip razmerja, kjer obstaja nekaj presežne prtljage, ki vaju oba blokira in se mora reševati enkrat za vselej.

Vertex Synastry Aspekti

Vertex deluje kot alternativa Ascendanta in je točka usodnih srečanj. Ko nekoga spolni planet pade na to, se lahko počuti zelo nepremagljiv, kot vrtinec vas vleče vanj in občutite, kot usodno srečanje. Ta vrsta stika je lahko spremeni življenje, vendar to ne pomeni, da je dolgoročno. Učinek Vertexa je, kot da te je zadela strela in je lahko zelo poučno. Vertex v kombinaciji s Soncem, Luno ali Saturnom, je bolj verjetno, da dajejo določen občutek številnih prevoženih kilometrov. S spolnimi planeti bi lahko bil eden od tistih norih dogodkov, ki so nepozabni.

Jupiter in Saturn Synastry Aspekti

Lepo je videti enakomerno porazdelitev teh dveh v zvezi z osebnimi planeti. Oni uravnotežijo. Ni vam potrebno dvigniti glasu, Saturn daje ravno prav vzdržljivosti in utrjenost odnosa in ravno prav Jupiter daje zabave in optimizma. Neravnovesje obeh ni veliko. Preveč Saturna brez Jupitra lahko dobite depresijo, podlost, ovire in pretirano dela. Jupiter brez Saturnovih omejitev lahko zaredi razvajanje, nezvestobo in igre na srečo. Težki aspekti  delajo bolje pri Jupitru, medtem ko s  Saturnom bolje delujejo mehki.


 SONCE/Luna  središčna točka         

Če nimamo Sonca in Lune v aspektu potem ta bolj pripravi to, vendar le, če je v trdem aspektu (konjunkcija, opozicija ali kvadrat). Sonce / Luna središčna točka predstavlja uravnovešanje moškosti in ženskosti v duši in notranje zakonske zveze. Trdi aspekt od Sonca, Lune, AC partnerja A, ali Vertex do te točke, prinaša sonce in luno skupaj in ustvari, da se Partner B počuti celoto. To je tudi rečeno, da je karmični pogodbeni aspekt, kjer je en partner obljubil nekaj drugemu v tem življenju. Lahko je nekaj takega kot posvetiti se drugemu otroku ali ga celo rešiti ga iz mrtvila ali iz razmerja zlorabe.

Merkur Synastry Aspects

Merkur v sinastriji se pogosto spregleda, vendar pa v informacijski dobi njegova vrednost narašča. Seveda je komunikacija med parom bistvenega pomena, ker jih to veže, kot vse drugo. S tako veliko konkurenco socialne mreže internetnih strani in interneta, če par ne more imeti spodbudne pogovore skupaj kot samo potem, ko je spolno cvrčanje minilo, obstaja resna nevarnost stagnacije. Merkurjevi aspekti ni potrebno, da so vedno harmonični, samo mora imeti povezavo. Dobra debata lahko spodbuja strasti in je lahko dobra predigra. Občasni prepir je zdrav za odvajanje in čiščenje nabranih čustev, da se ne hranijo in kopičijo in postanejo strupeni.