POMEN SPREMEMBE VRHA HIŠ


Ko se gleda sekundarna progresija je splošna praksa, da se gleda progresni Ascendent in Midheaven. Vendar je zelo koristno, da se pregleda vse progresne vrhe hiš.

 

V natalni karti, vsak vrh služi, kot prag v hišo, ki vlada določenem področju in aktivnostim. Hiše delujejo v parih in stopinja na pragu hiše bo vedno tudi prag v zrcalni nasprotni hiši. Torej, če je druga hiša 18 stopinj Bika,  osma hiša bo 18 stopinj Škorpijona. Znak na vsakem pragu opisuje nagnjenost osebe in pristop do področja, ki mu vlada ta hiša.

Ker so vrhi hiš povezani s področji življenja in aktivnostim, ki jim vlada hiša je važno znamenje, ko se spremeni znak pri progresiji, ker to najavi začetek važnejšega cikla v življenju osebe in opisuje tip dogodkov, ki se bodo razvijali.

 

Kjerkoli je prag hiše dosegel 29 stopinj v progresiji, zvoni  “rdeč alarm” , ker je oseba na robu novega cikla. Pogosto, oseba prične čutiti, da »nekaj prihaja, nekaj velikega« toda ima pomanjkanje občutka definicije ali jasnosti.

Ko se prag hiše premakne od 29 stopinj enega znaka do 0 stopinj novega znaka, prehajanje povezano do zadev napadene hiše se dejansko prične.

Na primer, če 10 hiša (kariera) spremeni znak, obstaja verjetnost, da se bo kariera spremenila in ker hiše delujejo v parih, 4 hiša (dom) tudi spremeni znak, zato je osebi pod vplivom tudi dom. Na primer, oseba se lahko preseli za novo službo ali morda njena zamenjava od doma je pod vplivom. Odvisno od okoliščin osebe je to lahko signal, da se misli upokojiti.

Podobno, ko prva hiša (sam) in sedma hiša (poroka) spremenijo znak, oseba lahko prične ali konča pomembno razmerje. Je zelo običajno, da so ti vrhi aktivni, ko se ljudje poročijo ali ločijo.                                                                            

Po izkušnjah v pogojih časovnega usklajevanja, ko vrh hiše doseže 2 ° , pomembne spremembe so se pojavile v življenju osebe in ko dosežejo 3°, spremembe so že dobro urejene.


·         Ko je prag  Solar Arc hiše na 29°, to nakazuje, da ta celotna os je pri koncu ene izkušnje in na začetku druge. Oseba izkuša ta prehod lahko, kot, da je izgubljen glede na vprašanja, ki obkrožajo to os.


Ugotavlja se , da prag progresne hiše pogosto nakazuje važnejše dogodke , ko so v aspektu konjunkcije do natalnega planeta.

Končno, čeprav je progresija pomemben del napovedi, oseba mora vedno upoštevati tudi  tranzite, kot tudi natalne obljube, ki jih vsebuje karta.Ascendent -1 hiša  / 7 hiša -partnerstvo

 

Ko prva hiša (sam) in sedma hiša (poroka) spremenijo znak, oseba lahko prične ali konča pomembno razmerje. Je zelo običajno, da so ti vrhi aktivni, ko se ljudje poročijo ali ločijo.