We give the parts of the moon cycle different names, according to how the moon appears to us. Dajemo delom luninih ciklov različna imena, v skladu s tem, kako se nam luna dozdeva. In order of appearance: V vrstnem redu:

1.    New (also called the Dark Moon) - not visible Nova (imenovan tudi Temna Luna) - ni vidna

2.    Waxing Crescent Naraščajoča Crescent

3.    First Quarter - commonly called a "half moon" Prvega četrtletja - splošno znani kot "polmesec"

4.    Waxing Gibbous Voskanje krajec

5.    Full - we can see the entire illuminated portion of the moon Polna Luna - vidimo celotno osvetljeno del Lune

6.    Waning Gibbous Pojemajoči krajec

7.    Third Quarter - another "half moon", but the illuminated part is opposite of the First Quarter Tretje četrtletje - drugi "polmesec", ampak osvetljeni del je ravno nasprotno od prve četrt

8.    Waning Crescent Pojemajoči Crescent

9.    New - back to the beginning Nova - nazaj na začetek

     Dva od najbolj temeljnih virov energije v naši rojstni karti sta Sonce in Luna. Medtem ko je Sonce večinoma yang , projektivno , daje nam naš občutek za individualnost sebe in namen, Luna je bolj yin , dojemljiva , nam preskrbi uporabo našega namena. Sonce je luč in življenje našega sistema . Luna, ki je nam najbližje nebesno telo nadzira ritem morja in vseh njegovih bitji, kot tudi pretok krvi v človeškem telesu. Ko Luna porazdeli svetlobo sonca vsako noč , mi izkusimo to partnerstvo in smo sposobni razumeti njihov odnos pri oblikovanju osebnosti človeškega bitja .

     Vsako noč drugačna količina svetlobe , ki jo oddaja Lune v skladu s svojim spreminjajočim odnosom s Soncem.  Približno vsakih 28 dni ciklus Lune gre skozi 8 faz, vsaka faza traja okoli 45° ali 3,5 dni. Te faze imajo vsaka svoje karakteristike, ki vplivajo na življenje na planetu.  Prva faza je Nova Luna in v tem času ni svetlobe, ki izvira iz njene površine. Začenši z 0° se zaključi njen ciklus pri 360°.

        Eden od načinov za opis te faze je uporaba podobnosti z rastlino .

    Ob Novi luni - mlaju seme se v zemlji pripravlja na kalitev. To se vsadi pri novem začetku .

     V začetnih stopinjah Crescent faze, poganjek se vzravna iz zemlje z začetnimi impulzi svetlobe. V preostalem stadiju Crescent faze gre rastlina skozi proces krepitve, sprosti svoje energije proti elementi narave .
    
     Ko nastopi Prvi krajec ¼ je rastlina opravila začetno stopnjo preživetja in sedaj poganja korenine. S trdno zasidrano svojo življenjsko silo je rastlina sposobna, da koncentrira svojo energijo v rast stebla in liste z drobnimi brsti, ki se pojavijo z začetkom Gibbous faze .

     Skozi Gibbous fazo se rastlina fokusira na razlog za svoj
​ ​obstoj. Tako, da se osvobodi vsega odvečnega, vrhunec njene celotne preteklosti, od vsega začetka je privedeno do trenutka njenega dosežka s tem ko prihaja v razcvet.

     Faza polne lune je dokončanje. Delo je bilo opravljeno in vrtnar lahko stopi  nazaj in oceni svoja prizadevanja. Ko Polna Luna napreduje s svojimi 45° cvet postane sadje .

Širjenje-raztrosenje faza je čas žetve. Namen rastline je sedaj da daje nazaj zemlji, tistemu, ki so jo pripeljali v bitje in da hrani druge. to those who brought it into being

     Do takrat, ko nastopi Tretja četrtina, žetve je konec, obilnost je bila podeljena in kaj je ostalo na poljih se začne razpadati . Cikel se je pričel končevati.

     Skozi balzamično fazo je seme kapsule zakopano pod zemljo. Jasno je, da tisto, kar je bilo, ne obstaja več v svoji prvotni obliki. To je čas prehoda. Svetloba Lune raste zelo zamegljeno, bledo in na koncu te faze bo izginila v temo.

     Ko se rodimo smo prišli v pod vplivom ene od Luninih men. Stopinja bo določila njeno intenzivnost.

NOVA LUNA

 

Ko je oseba rojena pod vplivom Nove Lune je mišljeno, da v zvezi z reinkarnacijo, ta oseba je bila rojena v prvo inkarnacijo 8 osemkratnega zaporedja. Ta oseba ima lastnost spontanosti, zato načrtovanje v naprej ni vedno uspešna. Oni gledajo na življenje, kot veliko avanturo z neomejenimi možnostmi. Živeti v trenutku, preteklost ni pomembna za njih. Biti rojen, ko luna ne sveti, oni se morajo naučiti, da reagirajo instinktivno in ukrepajo po intuiciji. So sposobni pluti brez zemljevidov in prispejo na cilj vedno z rezervo časa. Oni so pogosto tarča kritik, ker so preveč sami vpleteni, vendar je potreba za njih, da spoznajo, kdo so in, da to projicirajo v svet.

             začeten nagon   Instinkt   Projection


 

CRESCENT -  NARAŠČAJOČA LUNA takoj za črno luno

 

Ključna beseda za Crescent fazo je preboj. To je čas, ko tisto, kar se je začelo skozi Novo Luno se prenese naprej. To je čas borbe, ker se mora pogosto boriti z duhovi iz preteklosti, ki so bili v veljavi pred začetkom novega ciklusa. Ta nova identiteta mora premagati stare standarde, vedenja in strukture, da bi postal popolnoma funkcionalen kot celota in svoboden posameznik. Ljudje, rojeni v času Crescent naraščajoče Lune se pogosto najdejo čustveno vezani na preteklost. Njih privlači verjetno običajno obnašanje, ker želijo ostati v okviru svoje cone udobja, čutijo potrebo po varnosti. Oni so lahko dovzetni za čustveno izsiljevanje, padejo kot žrtve tistih, ki želijo, da " ostanejo taki, kot so ", ne podpirajo njihovo rast.  Crescent Lune tipi običajno težko zapustijo dom, dokler niso popolnoma v odrasli dobi. Nujno je, da se vzpostavijo svojo življenjsko silo in neodvisnost. Pomembno za njih je, da razumejo, da je prvi korak najtežji, toda ko je enkrat opravljen se bodo odprle nove priložnosti. Njihov končni izziv je, da sprejmejo te priložnosti in delujejo na njih.

              Aktivacija   Prizadevanje   Prihodnost


PRVA  ČETRTINA

 

Prva četrtina lune se lahko opisuje kot "krize v akciji". To je čas v katerem je izziv  upravljanje energije, ki se sprosti s krizo in se potem prestrukturira v novi obliki. Ljudje rojeni v tej fazi so sposobni se dvigniti ob priložnosti kakršnekoli nevarnosti. Oni so sposobni narediti v trenutku odločitve in delovati na njih. Imajo sposobnost, da porušijo stare strukture in ustvarijo nove. So pionirji, utiralci poti, junak in junakinja. Pomembno je, da ne ustvarijo podzavestno kaos v svojem življenju samo zaradi vznemirjenja, čeprav bolj nori postanejo, boljši so. Verjetno je, da bodo ustvarili konflikt v življenju tistih, zasidran entrenched v status quo. Morda jih boste našli delati v izrednih sobah emergency rooms in voziti reševalna vozila.

              Čiščenje   Akcija   Izgradnja

 


GIBBOUS

 

Tisti, rojeni med lunino fazo Gibbousimajo prirojeno željo po popolnosti. Imajo ostre in analitične misli in imajo potrebo po razumevanju.  Če pogledamo na temo iz vseh zornih kotov, oni doživljajo čisto veselje, ko se poglobijo v bistvo zadeve. Priti stvari do bistva-jedra njihovega obstoja, bo resnica razkrita. Oni živijo svoje življenje v tesnobnem pričakovanju obogateno z dihom prihajajočega razodetja. Otroci, rojeni ob tem času ne bodo zadovoljni z odgovori, oni bodo želeli vedeti, zakaj in kako je takšen odgovor. Ljudje z Gibbous Luno ustvarjajo dobre učence, ker je njihov cilj, da jih naučijo vse kar lahko in da oni postanejo tako dobri, kot je možno.

              Perfecting   Analiza   Interpret


 

POLNA LUNA

 

Polna luna prinaša k zaključku completion vse trdo delo, ki je bilo pred tem. To je čas, v katerem struktura dosega popolnost doživlja nujo, da postane prežeta s pomenom in namenom , dihom življenja. To je čas, ko vse, kar je bilo nagonsko postane namerno dejanje , vse, kar se je prej čutilo bo sedaj vidno. Ideali bodo uresničeni, prineseni naprej v svet za vse, da imajo na razpolago. To je prvenec-prvi nastop . Osebe, rojene pod polno luno so idealisti . Oni lahko preživijo veliko časa z iskanjem sistemov prepričanj, na katere se lahko povežejo. Odnosi so pomembni zanje in oni morajo popolnoma zavedati vpliva svojih besed in dejanj, ki ga imajo  na druge. Težko je za njih, da bi našli idealno razmerje v tem materialnem svetu in se pogosto obrnejo na vero ali idealni vzrok. Pri iskanju pravega razmerja , oseba mora nadaljevati z jasnostjo glede zavesti in se ne ujeti v čustveno močvirje čiste želje.

     Perfection   Completion   Conscious   IlluminationDISSEMINATING
- raztrosenje

 

Širjenje-raztrosenje faza - čas žetve, je druga faza zavestnega delovanja. To, kar je prišlo do zaključka pri Polni Luni je pripravljeno, da se sedaj porazdeli. Ljudje rojeni v tej fazi so naravni komunikatorji. Oni so, kar verjamejo in njihov namen je, da to širijo v svet. Oni delijo in sporočajo informacije, pridobljene iz lastnih izkušenj. So učitelji in filozofi. Če nimajo sporočila za deliti lahko postanejo potrti. To je njihova lekcija, da spoznajo, da niso odgovorni ali je sporočilo prejeto ali ne. To ni vloga vseh ostalih, da reagirajo na to, kar pravijo, vendar pa je vloga osebe, ki je rojena v tej fazi razširjanja to povedati. So dobri publicisti in novinarji, dokler verjamejo v to, kar govorijo.

 

              Imparting   Prenos   Zavednost

Ker luna precej vpliva na življenje, je pomembno katera faza je ob rojstvu. Vse faze se potem skozi progres zavrtijo v cca. 28 letih. Kako vplivajo v progresu bo opisano pod temo Progresa.