TRANZIT
MARSA V ASPEKTIH

Upoštevajte, da je prvi planet v tranzitu, drugi pa v vaši natalni karti. Torej, če veste, kje v vaši karti se drugi planet nahaja, povežite to področje z opisom.

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega Sonca:

Konjunkcija je običajno dober čas, da začnete stvari. Aspekti trikotnik in sextili ponavadi tudi povečajo vašo energijo in vaše get-up-and-go. Kvadrat in opozicija  vam lahko preveč poveča energijo. Ne pozabite, Mars je tudi planet argumentov. Z Marsom v aspektu do Sonca, se prepiri bolj verjetno pojavijo z moškimi. Kot vedno, lahko drugi aspekti, ki potekajo istočasno, spremenijo stanje.


Tranzit Marsa v Aspektu do Natalne Lune:

S stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija) so povečane možnosti za prepire, še posebej z ženskami. Ni treba posebej poudarjati, da se temperament in vaše potrpljenje  verjetno poslabša, ko je stresni aspekt od Marsa v tranzitu do vaše Lune. Vaša čustva so občutno bolj aktivna sedaj in boste občutili stvari bolj intenzivno. To velja za harmonične aspekte (sextile in trine), kot tudi za stresne, ampak so čustva manj minljiva s sextili in trikotniki. Seks bo ponavadi boljši, ker je povečana želja za fizično akcijo, kot tudi povečano stanje  čustev. Če imate že po naravi premalo potrpežljivosti, se pazite stresnih aspektov.


Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega Merkurja:  

Merkur komunicira in Mars napada. S stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija), pazi na jezik! To je dobra kombinacija, če imate pomembno razpravo in predstavite svoje stališče odločno. Problem je, da Marsa ne skrbi, če je razprava pomembna ali ne. Lahko se z lahkoto najdete vključene v manjših sporih, ki hitro prerastejo v večje spore. Harmonični aspekti vam omogočajo, da ravnate s temi energijami bolj gladko.
Pri kakršnim koli tranzitu Marsa na vaš natalni Merkur, morate biti sposobni obvladovati vse naloge komunikacije  z večjo lahkoto, ker Mars hrepeni za akcijo in daje pogum.

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalne Venere:

Mars je strast in energija. Venera je ljubezen. To je ena od možnosti.
Ne pozabite, da Venera vlada tudi umetnosti in ustvarjalnosti, enostavnosti in udobju. Seveda je to pravi čas za iskanje ljubezni, vendar pa lahko prav tako enostavno začnete tečaj umetnosti  pod tem tranzitom. In ne pozabite preveriti hiše, ki so vključene. Denimo, da ste rojeni z Venero v 9 hiši (dolge vožnje in visokošolsko izobraževanje). Tranzitni Mars vas morda spodbudi, da vzamete luksuzne počitnice. Če je stresni aspekt (konjunkcija, kvadrat in opozicija), ne boste gledali preveč zlasti o stroških in vam bo pozneje žal. Predpostavimo, da je znak Tehtnice (ki ji vlada Venera) na pragu 6 hiše (delo in storitve, sodelavci in podrejeni). Medtem, ko ste zaposleni z razmišljanjem o rasti v vašem ljubezenskem življenju, lahko imate prepir na delovnem mestu. Po drugi strani boste morda zaključili, kar se ukvarjate s sodelavcem ali strojevodjem kabine! Konec koncev, Mars je strast in Venera je ljubezen.

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega Marsa:


Akcija in agresija v aspektu z akcijo in agresijo! Ne samo sedeti tam, napravite nekaj! Kot vedno z Marsem, se prepričajte, da ne začnete nepotrebnih borb ali argumentov, zlasti s stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija). Če ste tip osebe,
ki zatre jezna čustva in jih hrani v notranjosti, vam lahko ta tranzit  zviša to preko meje. Prav tako bi lahko povzročil, da zavre v notranjosti in vam povzroči fizične bolezni. Na pozitivni strani, Mars v tranzitu v aspektu do vašega natalnega Marsa, je pravi čas za vse stvari, ki zahtevajo telesne dejavnosti. To je dober čas, da se razporedi nekaj dodatnega dela. Lahko je tudi dober čas za dodatno zabavo, če ste tako nagnjeni. Mars ne skrbi. On je srečen, dokler obstaja veliko akcije.

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega Jupitra:

Mars aktivira karkoli se dotakne. Jupiter je planet širitve.
Ko je Mars v tranzitu na vaš natalni Jupiter imate verjetno več samozaupanja in navdušenja. Pazite na pretirano samozaupanje in pretirano navdušenje. S stresnimi aspekti (kvadrat in opozicija) samo; konjunkcija kaže, da je pozitivna s to kombinacijo , vendar je vseeno bolje da počakate z odločitvami o naložbah, ko je ta povezava aktivna. Bodite previdni pri prevzemanju fizičnih tveganj, ko v tranzitu Mars  tvori kvadrat ali opozicijo na vaš natalni Jupiter.

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega Saturna:


Na pozitivni strani, Mars v tranzitu do vašega natalnega Saturna je odličen čas za trdo delo. Nagnjenost Saturna do koncentriranja in fokusiranja na stvari lahko precej dobro dela skupaj s surovo energijo Marsa. To so dobri časi za projekte, ki zahtevajo trdo delo. Bodite še posebej previdni pri  delu z ostrimi instrumenti (Mars), ko je v aspektu s Saturnom (slaba sreča), iz očitnih razlogov. Negativne strani Mars / Saturn kombinacije se pokaže najmočnejše s stresnimi aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija). Mars aktivira karkoli se dotakne in Saturn je točka v našem horoskopu, kjer se počutimo  najšibkejši in najbolj ranljivi. Stvari, ki jih normalno ne bi opazil so še posebej vznemirljive sedaj. To ni dober dan za reševanje zadev z osebami avtoritete ali starejših ljudi (starejših najmanj sedem let). Ne sprašuj šefa za povišico danes. In pazi na svoj značaj. To je zelo slab čas za prepir in borbenost.
Ironično je, da je zelo dober čas, da načrtujete ali prakticirate za bitko, saj Saturn vlada načrtovanju in pripravam. Na srečo, tranzit Marsa običajno mine v nekaj dneh. Vendar pa obstajajo izjeme. Če se Mars obrne nazaj ali neposredno v gibanju, medtem ko je v bližini vašega Saturna, bi lahko učinek trajal nekaj mesecev. In če je aspekt iz progresiranega Marsa namesto Marsa v tranzitu, bi lahko učinek trajal dve leti. V tem primeru se pripravite za dolgo obdobje trdega dela. Zveni kot hudičevo breme, toda če boste planirali dobro  in ciljali v pravo smer, nagrade bodo sledile, ko bo progres mimo.

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega Urana:

Ko je Mars v tranzitu v aspektu do vašega natalnega Urana boste dobili nov vpogled v pomen besed izpuščaj, impulziven, nenadno in nepričakovano. Stresni aspekti (konjunkcija, kvadrat in opozicija) so najhujši kršitelji tukaj, ampak včasih celo harmonični. Ta kombinacija ustvari, da ste bolj nagnjeni k nesreči. To se zgodi zaradi hitenja, kar seveda povečuje možnosti za nesreče. Prizadevajte si delati stvari počasneje zdaj, ne glede na to koliko boste želeli hiteti naprej s polno paro.
Drug negativen učinek je - Ne prenesem to- Želim spremeniti vse že včeraj - sindrom. Uran želi spremembo zaradi spremembe. Najboljša strategija ko je Mars v tranzitu do vašega natalnega Urana je, odložiti stvari za nekaj dni in misliti o tem malo bolj. In ne hiteti v zadevah. To je v bistvu vedno dober nasvet?
To je dober nasvet še posebej, če ste res zagreti, da bi stvari peljali hitro naprej, kot je to pod  tem tranzitom. Na pozitivni strani, ta tranzit (predvsem harmonični), lahko dajo motivacije za prekinitev rutine, videti stvari iz nove perspektive, napraviti zapadle spremembe.

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega Neptuna:

Mars aktivira karkoli se dotakne. Neptun je vaša domišljija in sanje. Na negativni strani, Neptun tudi vlada vsem, kar lahko povzročijo sanje, na primer alkohol ali droge.
Če imate težnje k zlorabi snovi, bodite še posebej previdni med tem tranzitom. Izogibajte se ukvarjanju vseh večjih poslov ali večjih nakupov v tem trenutku, saj boste pogosto videli le tisto, kar hočete videti. Bodite še posebej previdni do prevar medtem, ko je Mars / Neptun kombinacija v veljavi. To vključuje nenadno željo, da bi nekoga zavedli ali ogoljufali, kar je tudi možnost tukaj.
Kot ponavadi, najhujši vplivi so s stresnimi aspekti. Na pozitivni strani, Mars v tranzitu v aspektu do natalnega Neptuna je odličen za vse, kar vključuje ustvarjalnost in domišljijo, še posebej kar ima opravka z umetnostjo, slikarstvom, filmom, plesom in glasbo. Prav tako je dobro za vsako prostovoljno dobrodelno delo, ki ga morda želiš storiti.
 

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega Plutona:

Pluton naj bi bil višja oktava Marsa. Mars vlada direktni akciji. Pluton vlada izbruhom vulkanov in termonuklearnim eksplozijam.
To je neke vrste, kot Mars na steroidih. Veliko steroidov. Če ste običajno agresivna oseba, boste pod tem tranzitom nevzdržni. Če ste običajno pasivni, je bolj verjetno, da boste pritegnili agresivne nasilneže v tem času. Najboljši način za upravljanje s tem je, da poskušate  pustiti svoji samozavesti nekaj več kot običajno. To absolutno ni čas za obisk nevarnih sosesk ponoči, še posebej s stresnimi aspekti. Vendar pa je pravi čas, da se znebite stvari. Pluton je planet odprave (on vlada škorpijonu). Ker je vaša raven energije super nabita sedaj, lahko tudi opravite vsako nalogo, ki zahteva dodatno energijo. To vključuje seks (ki mu tudi vlada Pluton).

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega Ascendenta:

Ascendent prikazuje, kako bomo začeli stvari, ampak, ker je vedno ravno nasproti Descendentu (potomec), tranzit do njega bo tudi vplival na vaše odnose. Prepiri so bolj verjetni pri stresnih aspektih. S harmoničnimi aspekti je manj verjetno, da bi pritegnili spore, vendar pa lahko dajo dobro oceno o sebi ko bi vas nekdo poskušal speljati naokoli. Na pozitivni strani, boste imeli več energije in pobude sedaj. Konjunkcija, sextil in trine  so odlični za začetek novih projektov. Z opozicijo verjetno ne bi dobili sodelovanja od drugih.  Opozicija je dober čas, da nadaljujete nekaj, kar ste že začeli in da naredite vse potrebne spremembe v vaših prvotnih načrtih.

Tranzit Marsa v Aspektu do Natalnega MC..Mid-Heaven:

Stresni aspekti so resnično važen čas, če se prerekaš s svojim šefom ali svojimi starši. Zelo verjetno ne boš želel sprejemati ukaze sedaj. Vendar pa je to odličen čas za poriv kariernih zadev in ustvariti  napredek pri vaših življenjskih ciljih (Mars je energija,MC kariera). Karkoli je v aspektu do MC je tudi v aspektu do nasprotne točke IC, ki se aktivira ob istem času. To pomeni, da je to dober čas za delo okoli hiše. V bistvu je to eden od najboljših načinov, da ne bi bilo prepirov v domu. Ne pozabite, če Mars ne čuti, da je pridobil dovolj akcije, bo ustvaril svoje akcije. Ne bo vam to všeč.  Veliko bolje, da uporabite našo planetarno energijo, kot da ona uporablja vas.Na vrh
Domov
Tranzit Venere skozi hise
Tranzit Venere v aspektih