ORBISNA NARAVA ASPEKTOV


Skozi odnos dveh planetov v karti – v neki zgodbi – vidimo odnos dveh oseb ali odnos ene osebe do neke situacije, ki je predstavljena z danim planetom, odnos dveh predmetov . ali tudi odnos nečesa kar rezultira v dogodek.

Na primer : če ima oseba dober odnos  in  se bo to nanašalo tudi na oster intelekt na enem nivoju ampak tudi na enega otroka,hitrega, včasih besnega, jeznega, oštrega – na drugem nivoju ; nadalje, s tem aspektom se nakazuje na hitro vožnjo in vse v tej simboliki ampak »primarno sliko« o kateri aspekt govori dobimo iz narave njegovega orbisa.

Princip je sledeči: število stopinj orbisa, ki obstaja do točnega aspekta dodatno opisuje območje na katero se planeti v tem aspektu nanašajo.Orbis 1°- med tema planetoma v trigonu se nanaša na samo osebo ( neodvisno ali je separacijski ali aplikacijski aspekt) in je on v tej sliki precej močen, posebno močnih rok () in tudi nasploh hitra oseba, bridkega intelekta itd – vse v simboliki aspekta.

Orbis 2°-kompletna narava aspekta dodatno nakazuje na hitro pridobivanje denarja, da denar prihaja preko trgovine () z orodjem, motorji, vojni opremi ( vse to je simbolika , a konkretna simbolika se izvleče nadalje iz znaka v katerem se  nahaja). Dalje , sam ta aspekt bi govoril o bratu ( in ), ki ima denar in, ki osebi materialno pomaga (ugoden aspekt).

Orbis 3°- isti aspekt opisuje predvsem vnetega govornika ali sogovornika, zelo oštroumno osebo ali tudi hitrega voznika, kot tudi hitri avto. Ker je simbolika  in vedno vezana za brata bo ne glede na orbis, sama narava stvari tega aspekta slika, ki se  nanaša na brata – nakazuje, da je brat inteligenten, da so z njim določene žolčne ampak konstruktivne razprave ali tudi, da brat daje osebi dober nasvet.

Orbis 4°- prav tako obstaja skoraj vsa simbolika, ki se nanaša na brata ampak ravno zaradi 4°rečemo, da se to nanaša tudi na mater in na žolčne razprave v hiši ali tudi na otroke v hiši, kot tudi na strogost matere do otrok in vsekakor – tudi selitev!

Orbis 5° - govorimo o strastni ljubezni. Strogost do otrok ali učencem, ker vse to spada v simboliko 5 hiše. Prav tako je to opis tudi oštrih otrok, ki vedo kaj hočejo. Ljubezen brata.

Orbis 6°- med  in  - govorimo o hitrosti dela, a opisuje tudi delovno mesto in sodelavce. Zdravje je dobro v kolikor oseba teče in tudi če se ukvarja z bilo katerim športom. Tedaj je to tudi slika psa, v vsakem primeru neka agresivna žival ali je lahko to papagaj, ki hrešči – posebno, če je  v zračnem znaku!

Orbis 7°- med  in - se to nanaša na situacijo v zakonu. V karti ženske bi takšen aspekt primarno nakazal mladega moškega, tudi zakon z njim in tudi na vse lastnosti, ki jih nosi- torej, kateri hiši vladajo  in . V javnosti je to dober govornik.

Orbis 8°- opisuje veliko hitrost v vsemu, nagnjenost do močnega razpravljanja, pronicljiv intelekt in tudi nagnjenost k zgodbam o seksu. To je tudi opis pameti, ki se najprej  razvija v vsaki nevarni situaciji, tako da oseba prepozna nevarnost in v njo ne upada. Tudi z večjim orbisom, ko aspekt sam po sebi izgubi moč in ko lahko rečemo, da preneha delovati, dobimo dodaten opis dogajanja , zaradi same vibracije odnosa, ki obstaja med njima. Tako, kadar je

Orbis 9°- oseba je nagnjena filozofskem razpravljanju, razpravi s profesorjem, hitrem učenju na fakulteti, ta odnos tudi opisuje profesorja športne vzgoje, kot tudi vsakega mladega profesorja, kot tudi prepričljivega advokata, tudi hitri avto tuje znamke… Dober odnos z bratom partnerja.

Orbis 10°- slika se bo nanašala na poklic, pa dodatno opisuje ambicioznost osebe že v mladosti, a sama usmerjenost na cilj in poslovna ambicija jo obdržijo mlado.

Orbis 11°- med  in - oseba bo imela dosti prijateljev, posebno v šoli in kasneje bo obkrožena z mladimi ljudmi. Takšen orbis teh dveh planetov bi nakazal tudi na uranovo genialnost, prebliske idej in hitro uresničitev načrtov.

Orbis 12°- med  in - važen je v vsaki situaciji, kadar preiskujemo naravo skrivnosti v življenju, ker vsak odnos ki obstaja v simboliki 12 dodatno opisuje situacijo vezano za 12 hišo, torej na skrivnost ali zapor ali bolnico, kot tudi vse ostalo kar vibrira v vrednosti 12. Končno z 12° med  in dodamo tudi opis tajne operacije – vojne ali vohunske, kot tudi vse kar se v tajnosti dela in v glavnem uspeha od tega. Brat je ali mistik ali potuje daleč, kar odloča pozicija teh planetov v znaku in hiši. Uspešna operacija brata, kot tudi uspešna operacija po prometni nesreči.